Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar regl günü tatlı krizi için hurmayla yapılan tatlılardan yapıcam ama hurma kalorisi yüksek bi besin sanırım diyette sıkıntı olurmu

Yok canım olmaz ama miktarını az tut. Çok yeme. Hurma sağlıklı bir besin.

Merhabalar kızlar ben daha önce yarıştım 3. Takımda ailevi sebeplerden dolayı yazamadım giremedim bu yüzden diskalifiye oldum ama tekrar katılmak istiyorum şu an 70 kiloyum boyum 1.60 60 ve altında bir kiloya düşmek hedefindeyim

Canım hoş geldin öncelikle :KK36: Yarışmadaki takım sayısı oldukça azaldı. Şu an aktif 6 takım var. 3. takımda maalesef bu hafta kapandı. Diskalifiye olan üyeler için geri dönüş çok zor maalesef zaten en başta ret oyu verenlerden biri de benim. Zayıflamak için illaki listeye girmen şart değil. Bizim takımla birlikte sende yarışırsın ama sadece ismin listede olmaz. Takım içi free listemiz var zaten. Seni oraya ekleriz. Tamamdır liste önemli değil benim için zayıflamak yeterli dersen bizimle kalabilirsin. :KK39:

Günaydınlar herkese.. :KK28: .bugun tartımda güzel bi sonuç gördüm, inşallah bugunde dikkat edersem yarına daha iyi olacak.. bazen perşembeden sonra cuma +100, +200 fazla çıkıyorum ilginç bi şekilde, geçen hafta da öyle olmuştu. Umarım yarın yaşamam aynısını..

Bak çok umutlandım şimdi senden :KK48::KK48:

Tünaydın bayanlar
Menüm
Sabah erken ılık limonlu su
Kahvalti 9.00
1 haşlanmış yumurta
Bol yeşillik
2 ceviz
1 küçük parca peynir
1 kupa sutlu tarcinli rezene

Ara öğün 13.00
1 bardak kefir
1 avuc leblebi ve kuru üzüm karışık

Ogle ve aksam yemegim ayni anda oldu 19.00 cocuk durmayinca
Karnabahar haslama
1 tabak ispanak
4 kasik dereotlu kekikli yogurt

20.30
1 bardak kefir maden suyu
1 adet yesil elma

2 litre su
LAydLiNe LAydLiNe

Bu arada ben size bir itirafta bulunmak istiyorum ki bugün düşününce şoka girdim kendi kendime :olamaz::olamaz:

Cuma akşamı yani 14 şubatta yemeğe dışarı çıktık eşimle birlikte. Ailecek ciğere bayılırız. Yemekte ben biraz kendimi kaybettim, lavaşlar, mezeler, salatalar havada uçuştu tabii. Ertesi sabah yani cumartesi sabahı kahvaltıya dışarı çıktık. Serpme kahvaltı tabii ki. Ne kadar yediğimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim, pideler, kaymaklar, ballar derken iki üç öğünlük yedim. Akşam yine dışarıdaydık maalesef bu kez de kola içtim. Pazar akşam fast food yedim yine. Hafta içi bir gün kısır yanına bir bardak kola içtim. Çarşamba akşamı etli ekmek yedim. Dün akşam da iki tane çiğköfte dürüm yedim. Arada zamanını hatırlamıyorum ama geçen cumadan bu güne 2 dilim kek, bir kaç tane fıstık büyüklüğünde çikolata ve yarım pakete yakın nestle damak yedim. Sonra da diyorum ki kendi kendime ben neden kilo veremiyorum. Tabii böyle yersem veremem. Bu sabah 73,5 çıktım ama yarına inşallah eksiye geçeceğim çünkü bugün çok dikkat ettim. Geçen cuma 73 tüm :eek::eek::eek::skandal::skandal::skandal::bicak::bicak:

Her türlü yuh, oha gibi şaşkınlık ifadesine açığım. Cidden hiç farkında değildim. Bu öğle yemekten sonra arkadaşla yürürken aklıma geldi. Yediklerimi saymaya başlayınca şoka girdim. Bundan sonra menü yazmazsam beni topa tutabilirsiniz menü yazmayınca kendimi kaybediyorum resmen :KK53::KK53:

:KK16::skandal::skandal::skandal::KK20::KK20: kaptanım oldu mu şimdi
Bu arada ben size bir itirafta bulunmak istiyorum ki bugün düşününce şoka girdim kendi kendime :olamaz::olamaz:

Cuma akşamı yani 14 şubatta yemeğe dışarı çıktık eşimle birlikte. Ailecek ciğere bayılırız. Yemekte ben biraz kendimi kaybettim, lavaşlar, mezeler, salatalar havada uçuştu tabii. Ertesi sabah yani cumartesi sabahı kahvaltıya dışarı çıktık. Serpme kahvaltı tabii ki. Ne kadar yediğimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim, pideler, kaymaklar, ballar derken iki üç öğünlük yedim. Akşam yine dışarıdaydık maalesef bu kez de kola içtim. Pazar akşam fast food yedim yine. Hafta içi bir gün kısır yanına bir bardak kola içtim. Çarşamba akşamı etli ekmek yedim. Dün akşam da iki tane çiğköfte dürüm yedim. Arada zamanını hatırlamıyorum ama geçen cumadan bu güne 2 dilim kek, bir kaç tane fıstık büyüklüğünde çikolata ve yarım pakete yakın nestle damak yedim. Sonra da diyorum ki kendi kendime ben neden kilo veremiyorum. Tabii böyle yersem veremem. Bu sabah 73,5 çıktım ama yarına inşallah eksiye geçeceğim çünkü bugün çok dikkat ettim. Geçen cuma 73 tüm :eek::eek::eek::skandal::skandal::skandal::bicak::bicak:

Her türlü yuh, oha gibi şaşkınlık ifadesine açığım. Cidden hiç farkında değildim. Bu öğle yemekten sonra arkadaşla yürürken aklıma geldi. Yediklerimi saymaya başlayınca şoka girdim. Bundan sonra menü yazmazsam beni topa tutabilirsiniz menü yazmayınca kendimi kaybediyorum resmen :KK53::KK53:

20200216_200430.webp

Kaptanın yaptığı kaçamakları unutturma çabaları vol 1 :olamaz::KK70::KK70::bicak::kk77:

Glisemik İndeks Nedir ? Yiyeceklerde bulunan karbonhidratların kan şekerini yükseltme hızına Glisemik İndeks (GI) denir. Referans besin olarak glikoz kabul edilir (GI’sı 100’dür) ve besinlerdeki 50 gram karbonhidrata göre ölçülür. Örneğin 360 gram elmadan (4 orta boy) 50 gram karbonhidrat alırken 120 gram beyaz ekmekten (4 orta dilim) de 50 gram karbonhidrat alırız.
Glisemik indeks değeri 70 ve daha yukarı olanlar yüksek, 56-69 arasında olanlar orta ve 55’in altında olanlar düşük GI’li besinler olarak kabul edilirler. Düşük glisemik indekse sahip besinler daha uzun süre tok tutar, sağlıklı yaşama uygundur ancak; beyaz peynir, ayçiçek yağı gibi GI’sı 0 olan yiyecekler için de çok sağlıklıdır diyemeyiz.
Glisemik indeks değerleri besinlerin katı veya sıvı olmasına, saklanma sürelerine, olgunluklarına, pişirilme derecelerine, işlemden geçirilme yöntemlerine ve nişastanın yapısına (amiloz/amilopektin oranı), gıdayı alan bireyin kanındaki glikoz düzeyine, insülin direncine ve diğer faktörlere göre kişiden kişiye hatta aynı kişi için günden güne dahi değişebilmektedir.
Glisemik İndeks
Kan şekerinin çok hızlı yükselmesine neden olacak şekilde beslenmek (genellikle glisemik indeksi yüksek besinlerle) aşırı insülin salgılanmasına bu da kan şekerinin hızlı bir şekilde düşmesine ve kişinin tokluk hissinin çok kısa sürmesine yol açar. Aynı zamanda pankreasın insülin üretirken yorulmasına ve bir süre sonra da insülin direncine yani vücudun insüline karşı duyarsızlaşmasına neden olabilir. İnsülin tarafından kullanılamayan yüksek şeker oranı bir süre sonra metabolik sendromlara ve tip 2 diyabete neden olur.

Glisemik İndeks
Diyette kompleks karbonhidratların tüketilmesi daha çok tercih edilir. Basit karbonhidratlar hızla emilerek kan şekerini hızlı yükselttikleri için daha yavaş emilen ve kan şekerinde ani yükselişe sebep olmayan kompleks karbonhidratların tüketiminin daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Beyaz şeker, beyaz pirinç ve beyaz ekmek gibi rafine besinler kan şekerini hızlı yükseltirken, tam tahıllar, baklagiller ve yeşil sebzeler gibi lif oranı yüksek besinler, kan şekerinin dengeli kalmasını sağlarlar ve daha uzun süre tokluk hissi verirler.
Bazı besinlerin glisemik indekslerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.
BesinlerGlisemik İndeks
Beyaz ekmek (baget)72
Beyaz pirinç98
Bulgur48
Çavdar ekmeği58
Kızartılmış patates75
Süt27
top55
Havuç47
Elma38
Mercimek25
Çikolata44
Dondurma60
Fındık20
Muz51
Üzüm46
Diyette basit karbonhidrat yerine komplekslerin seçilmesi mikrobiyota ve bağırsak sağlığı için de son derece önemlidir. 8 hafta boyunca yapılan araştırmada yüksek doz früktoz verilen ratlarda (deney farelerinde) plazma inflamasyonları artmış ve portal endotoksin düzeyleri artmıştır. Kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselip düşmesi ratlarda metabolizma rahatsızlıklarına yol açmıştır.
Glisemik indeks diyeti nedir ?
GI diyeti tip 2 diyabet, polikistik over sendromu ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklarda insülin düzeyini azaltmak ve daha uzun süre tokluk hissi sağlamak amacıyla uzmanlar kontrolünde uygulanabilecek her diyet gibi kişiye özel diyetlerden biridir. Karbonhidratların en iyisi kan şekerini yavaş ve az yükseltenidir mantığına bağlı olarak öncelikle beslenmede basit yerine kompleks karbonhidratların tercih edilmesidir.
Avrupa’daki en yüksek obezite oranı olan %32’ye ve 7.5 milyon diyabetli bireye sahip Türkiye’de oluşabilecek rahatsızlıkları engellemek, varsa geri dönüşünü sağlamak için yapmamız gereken bazı şeyler var: Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi eksik olmamalıdır. Meyve suyu yerine meyvenin kendisi, beyaz pirinç yerine bulgur/karabuğday ve beyaz ekmek yerine tam tahıllı/çavdar ekmeği tercih edilmelidir. Düşük kalorili(!) olduğu düşünülerek tüketilen mısır gevreği/müslinin yerini yulaf ezmesi almalıdır. Diyetin posa içeriğine, işlenmiş gıda tüketimine ve besinlerin içindekiler kısmının okunmasına dikkat edilmelidir.

Canım hoş geldin öncelikle :KK36: Yarışmadaki takım sayısı oldukça azaldı. Şu an aktif 6 takım var. 3. takımda maalesef bu hafta kapandı. Diskalifiye olan üyeler için geri dönüş çok zor maalesef zaten en başta ret oyu verenlerden biri de benim. Zayıflamak için illaki listeye girmen şart değil. Bizim takımla birlikte sende yarışırsın ama sadece ismin listede olmaz. Takım içi free listemiz var zaten. Seni oraya ekleriz. Tamamdır liste önemli değil benim için zayıflamak yeterli dersen bizimle kalabilirsin. :KK39:
Benim de free takılasım var kaptan listeye almazsan memnun olurum foruma giremediğim günler çok oluyor.
Takımı da zorda bırakmamış olurum. Ama menü yazdıkça sizlerin nasıl dikkat ettiğini gördükçe de motive oluyorum.

Sen kendini aşmışsın bu hafta canım, çok fazla abartmışsın..telefonuma nolduysa emoji koyamıyorum yoksa bombardımana tutardım seni..
Bu kadar yemeyle sadece 500 Gr almışım diye de sevinme hemen bakiiim..bi iki hafta yerinde sayabilirsşn diyete rağmen..yani bende öyle oluyo..
Gerçekten menü yazmak insanı frenliyo, sana daha önce yaz diyecek oldum, yoğun çalıştığın için söylemedim..Yediklerim uygun mu ne diyecekler, eleştiri alacakmıyım düşüncesi dikkat li yemenizi sağlıyor..gerçi sana yorum yapmaya gerek yok, diyet konusunda eline su dökülmez ama nacizane yorumlarım istersen, en azından frenleyici olur belki..sen mutlaka menülerini yazmaya çalış olur mu...yoksa ipin ucu kaçıyor.. öpüyorum

Benim de free takılasım var kaptan listeye almazsan memnun olurum foruma giremediğim günler çok oluyor.
Takımı da zorda bırakmamış olurum. Ama menü yazdıkça sizlerin nasıl dikkat ettiğini gördükçe de motive oluyorum.

Hiç sıkıntı yok canım. Benim için önemli olan kilo verebilmemiz. Sen yine de her gün menü yazmaya devam et tamam mı?

Kaptanım eşiöin halası vefat etmiş birazdan yola çıkcaz şehir dışına yarın tartı bildirimi yapamıcam ama bugün tartılmıştım onu bildiraem olurmu, bide yarın cenaze falan derken giremem buraya
Geçen hafta; 57.9
Bugün; 57.3

A
İşin tuhaf kısmı bu kadar yemeye rağmen sadece +500 gelmesi. :KK53: :olamaz::olamaz:
Ay evet maşallah diyeyim erken saatte yedin herhalde. Ya da çok hareketlisin kaptanım yani başka açıklaması yok emziriyor olmama rağmen bu işi ben yapsam artı iki kilo garanti. Maşallah sana bünye tutmuyor kiloyu demek.

Mesela benim de abarttığım günlerde senin menüm hakkında yorumlarını okuduğum zaman, ertesi günlerde daha dikkat edip dengelemeye çalışıyorum.. yada duraksamalar yaşadığımda senin ve takımın yorumlarıyla can bulup devam ediyorum.. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bence..

Sen kendini aşmışsın bu hafta canım, çok fazla abartmışsın..telefonuma nolduysa emoji koyamıyorum yoksa bombardımana tutardım seni..
Bu kadar yemeyle sadece 500 Gr almışım diye de sevinme hemen bakiiim..bi iki hafta yerinde sayabilirsşn diyete rağmen..yani bende öyle oluyo..
Gerçekten menü yazmak insanı frenliyo, sana daha önce yaz diyecek oldum, yoğun çalıştığın için söylemedim..Yediklerim uygun mu ne diyecekler, eleştiri alacakmıyım düşüncesi dikkat li yemenizi sağlıyor..gerçi sana yorum yapmaya gerek yok, diyet konusunda eline su dökülmez ama nacizane yorumlarım istersen, en azından frenleyici olur belki..sen mutlaka menülerini yazmaya çalış olur mu...yoksa ipin ucu kaçıyor.. öpüyorum

Benim tek sorunum bu zaten canım. Yiyip yiyip kilo almayan tiplerdendim hep. Hamileliklerimden sonra oldu olanlar. Bazen böyle kendimi kaybediyorum maalesef. Sebebi de nasılsa telafi ederim, daha önce başardım yine hallederim düşüncesi bozuyor işi. Ama bilin ki menü yazmıyorsam kesin kaçırmışımdır :KK23: Kendi kendimi dövesim var şimdi. Eğer bu hafta böyle yapmasaydım kesin 1,5 eksi görürdüm tartıda :mad::mad:

Back
X