Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Yemek yemekten keyif alan biri olarak, tat, lezzet alamadığım şeyleri yemeyi sevmiyorum ben malesef.. hiç yemeyim daha iyi.. 😬 önce mantelitemi değiştirmem lazım sanırım🙄
Valla bende öyleyim zaten öyle olmasam bu hallere düşmezdim😥ama aç kalmaktan iyidir deyip yiyorum arada zaten bütün lezzetsiz şeyler sağlıklı hayatımda bu kadar ters bir damak zevki olamaz

İyi geceler hanımlar ben de menümü yazayım pek iç açıcı değil ama başlangıcı yapmış olayım.
Sahur
1 haşlanmış yumurta,25 gr kadar kaşar,7 zeytin,3 wasa,10 gr kadar şekersiz ev yapımı fıstık ezmesi,20 gr kadar kaymak ve bir çay kaşığı kadar bal
İftar
1 kase yoğurt çorbası,100 gr kadar hindi göğüs sote,bir kase cacık,4-5 kaşık sebzeli şehriye çorbası.
Öğündeki miktarlarım fazla görünebilir geçen haftadan beri daha fazla kaloriyle besleniyorum ama 2 kiloya yakın verdim o yüzden şimdilik bir süre böyle devam edip durumuma bakacağım. Spor bugün yok 3500 kadar adım atmışım. Su şimdilik 2.5 lt sahura kadar 3.5 u bulurum.
Bence gayet güzel sadece sahur da kaçırmış gibi geldi ama o da normal ben az yemek gerektiğini düşünmüyorum sağlıklı yemek lazim süpersin canim

Hoşgeldin canım Ebru ben. 37 yaşındayim. Bende kalori takibi yapıyorum ve spor yapmaya çalışıyorum. İnşallah hep beraber istediğimiz kilolara ulasicaz burada. Hedefim 70 ilk etapta 🙏Şuan 77.2 🙄

Karabugday çok duydum ama hiç yemedim lezzetli mi bari.. 🤔

Sahi canısı bizim hedef varmiydi? Biliyosun ki ben yapamayacağım hedefler koymayı seviyorum:rolleyes:

Cemrecim Ben senin olayını anladım. Sen çok az ve hafif yiyosun ama gelsin gofretler gitsin cikolatalar, dondurmalar.. menun çok hafif etkileyeceğini düşünmüyorum ama mutlaka bı ufak kacamak oluyo menulerde😁
Ramazandan sonra inşallah o konu hallolacak. Evde mutlaka hergün tatlı oluyor. Bu 10 yıldır böyle. Ve ben bitirene kadar uğraşıyorum. Şimdi dikkat ederseniz 1 dilim ya da 1 taneyle sınırlı. Ramazan’dan sonra o da kalkacak inşallah 🤗

Canım menün çok çok hafif ayrıca yoğurt yiyerek akşamı edebiliyor musun? Bence sağlıklı yiyecekler ekleyerek menülerini biraz artırmalısın. Bir süre kilo verip sonra veremeyebilirsin. Diyet sadece az yemek değildir
her zaman değil ama 2günde 1sadece yoğurt yiyorum. İftardan sonra tatlı felan yiyince çok acıkmıyorum sahur da bizim biraz erken oluyor. Ama arada Menemen ,yumurta felan da oluyor. Az önce minik tost yedim. Yarın oruç olmayacağım buna rağmen. İnşallah istediğimiz kilolara ulaşalım hepimiz ☺️

Yemek yemekten keyif alan biri olarak, tat, lezzet alamadığım şeyleri yemeyi sevmiyorum ben malesef.. hiç yemeyim daha iyi.. 😬 önce mantelitemi değiştirmem lazım sanırım🙄
Bende aynıyım malesef...birşeyi ya ağzımın tadıyla yemeliyim, ya da hiç yemem daha iyi..
Ama diyette bazen zararlı oluyo bu düşünce 😩

Günaydınlar kızlar. Sahurda niyetlendim az önce kalktığımda regl olduğumu gördüm orucum bozuldu. Gün içinde bir şeyler yiyip içebilirim galiba değil mi?

Ç
Kalori hesabında tartırıyormusunuz. Yoksa kaşık ya da porsiyon dan mı gidiyorsunuz.
Bana da mantıklı geldi.
siteye alışmaya çalışıyorum Daha iyi hesaplarım ileriki günlerde
Nasıl istersen öyle hesaplıyorsun mesela roka yedim gram olarak tahmini birşey girdim orada gram var adet ver yaprak var nasıl istersen öyle giriyorsun oda sana kalorisini gösteriyor hassas mutfak tartım var onu çıkarsam iyi olacak

Kızlar üçer saat aralıklarla su bildirimi istiyorum herkesten. Aslında saat başı istemeyi düşündüm ama sanırım biraz ağır gelir. Önce bir 3 saat deneyelim. Saat 15:00 te oruçlu olanlar hariç diğerlerinden o saate kadar içilen su miktarını istiyorum. Takımın şu su meselesini bir çözelim. Ben dün 3 lt ye çıktım. Eski güzel günlerime yeniden döndüm. 1 su bardağı 200 ml. İsteyen su bardağı hesabı yapsın. İsteyen ml olarak ayrı hesaplasın. Ben iki şişe ayarladım kendime. 1 tanesi 1,5 litrelik diğeri 0,5 litrelik. 0,5 le içmesi çok kolay oluyor. Ve daha çok içiliyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Benim menüm

Sahur
2-3 lokma tahinli çörek

16.00
3 kaşık bulgur pilavı, 1 hurma, 2 gün kurusu,

İftar
Yarım tabak bulgur pilavı, yarım tabak salata, 2 lokma ekmek, 1 lokum, 1 elma

2.5 litre su, spor yürüyüş yok maalesef içimden bugun hiç gelmedi:110:
Tahinli çörekler olmamış. Oruç tutmuyorsan eğer sahurda yeme lütfen. Dün ben saat 03:00 e kadar oturdum. Eşim sahur yaptı yanımda ama ben açlıktan öldüğüm halde yemedim. Oruç tutmuyorsak sadece iftarımızı eve göre ayarlayalım. Sahuru yapmayalım olur mu? Lokum haricinde güzel bir menü. Ama gün içinde hurmadan, gün kurusundan ve elmadan çok şeker almışsın. Tahinli çöre ve üzerine lokum olunca menün güzel olmamış. Eminim sen de fark etmişsindir. :KK39: :KK68:
Bugünkğ menüm
Sabah 11.00 ; 3 kaşık menemen
Peynir
Salatalık
2 dilim tam b. ekmeği
Ara öğün 15.00; epey ceviz 1 avucu geçmiştir, çok acıktım duramadım valla 🤦
Akşan 17.00; mercimek çorbası
Yoğurtlu çiğ kabak
Su 1 litre henüz
Spor, yavaş tempoda 45dk. Leslie
Su az olmuş. Umarım tamamlayabilmişsindir. Menünde sadece ceviz var fazla olan. Onun haricinde çok sağlıklı. Cevize neden fazla dedim hemen anlatayım. Aslında çok sağlıklı bir yiyecek. Doğal yağ kaynağı. Yağlı tohum diye geçiyor zaten. Çiğ yendiği için de çok sağlıklı. Tek sıkıntı fazla tükettiğimiz zaman bize faydası değil zararı oluyor. O yüzden aralıklarla ve dikkatli tüketmek lazım.
Seni gaza getirirken keşke kendimde biraz gaza geleydim😂😂 senin adına çok sevindim 🤗🤗🤗😍😍
Neden kendine haksızlık ediyorsun? Takımın yarıdan fazlası kilo alırken sen listede olmadığın halde 800 gram verdin. Bence bu çok büyük bir başarı. Lütfen kendini alkışla :KK9::KK9::nazar::nazar:
Selamlar
bu hafta benimle kilo vermek isteyen var mı.. bu hafta rakibimden beklentim yemek yemesi, Max. 3 lt. Su içmesi.. 😁

sahur
1 has. yum., domates, salatalık, 3 zeytin, 1 dilim beyaz peynir

18.30 40 dk. süründüren

iftar
1.5 kepçe çorba, 1 tabak bol yesillikli kısır, 2 bardak ayran
Ben de sana rakibim. Hadi bakalım. Aysegul 6666 Aysegul 6666 sen ben bi daha yarışalım. Ama sağlıksız beslenmek yok. Düzenli dengeli ve sağlıklı olacak besinler. Anlaştık mı? Bu arada menün harika :KK9::KK9:

Back
X