Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ne kadar güzel yazmışsın Ayşegülcüm.
Hepsi kulağıma küpe oldu.
Tekrar tekrar okudum.
Ben de diyetkolikten kalori hesabı yapmaya başladım.
Bakalım becerebilecekmiyim.
Bir arkadaşım da hem kalori hesabı yap hem de karbonhidratı az yersen daha hızlı kilo verirsin motivasyon açısından diyor bakalım.
Yazıların motive ediyor ayşegülcüm.
Teşekkür ederim.
Rica ederim canım, faydalı olabilirsem ne mutlu bana:KK68:

Diyetkolik çok pratik ve kolay bi uygulama, eminimki seveceksin..sadece günlük kalori ihtiyacından az yemeye çalışacaksın..insan bazen az yedim sanıyo ama hesaplamadığı için bilemiyo, hesaplayınca anlıyo, bazen de çok mu yedim ki diyorsun, ama hesaplandığın zaman yemen gerekenden nekadar az yada çok yediğini anlayabiliyorsun.. ordaki su takipçisini de doldurmanı tavsiye ederim.

İlk etapta birden çok az kaloriye geçmek yanlış.. mesela benim günlük kalori ihtiyacım ortalama 1800 kalori, ilk başladığım 2 hafta 1500 kalori yiyerek vücudumu alıştırdım, sonra 1300-1200- 1000 kaloriye aşama aşama düştüm..haftanın bazı günleri 800-600 e düştüğümde oldu, ama genel sınırım 1000 kalori. Bunun günlük 200-300 bazen de 400 kalorisini egzersizle yakmaya çalışıyorum.

Evet, bende aşamalı olarak karbonhidratları azalttım, çaya attığım şekeri yarıya indirdim. Ekmeği çok çok az yiyorum, pasta vs ise dayanamazsın bazen çay kaşığıyla tadıyorum
Proteini artırıp karbonhidratı ve yağı ne kadar azaltırsak o kadar kardır 👍

Rica ederim canım, faydalı olabilirsem ne mutlu bana:KK68:

Diyetkolik çok pratik ve kolay bi uygulama, eminimki seveceksin..sadece günlük kalori ihtiyacından az yemeye çalışacaksın..insan bazen az yedim sanıyo ama hesaplamadığı için bilemiyo, hesaplayınca anlıyo, bazen de çok mu yedim ki diyorsun, ama hesaplandığın zaman yemen gerekenden nekadar az yada çok yediğini anlayabiliyorsun.. ordaki su takipçisini de doldurmanı tavsiye ederim.

İlk etapta birden çok az kaloriye geçmek yanlış.. mesela benim günlük kalori ihtiyacım ortalama 1800 kalori, ilk başladığım 2 hafta 1500 kalori yiyerek vücudumu alıştırdım, sonra 1300-1200- 1000 kaloriye aşama aşama düştüm..haftanın bazı günleri 800-600 e düştüğümde oldu, ama genel sınırım 1000 kalori. Bunun günlük 200-300 bazen de 400 kalorisini egzersizle yakmaya çalışıyorum.

Evet, bende aşamalı olarak karbonhidratları azalttım, çaya attığım şekeri yarıya indirdim. Ekmeği çok çok az yiyorum, pasta vs ise dayanamazsın bazen çay kaşığıyla tadıyorum
Proteini artırıp karbonhidratı ve yağı ne kadar azaltırsak o kadar kardır 👍
İki gündür hesaplıyorum 1200 kalori çıkıyor yediklerim.
1700 kalori almam gerekiyormuş.
Aslında dediğin çok doğru 1500 civarı almam gerekir. Hafif baş ağrım var çünkü.
Memülerimi artırmam gerek.

İki gündür hesaplıyorum 1200 kalori çıkıyor yediklerim.
1700 kalori almam gerekiyormuş.
Aslında dediğin çok doğru 1500 civarı almam gerekir. Hafif baş ağrım var çünkü.
Memülerimi artırmam gerek.
Vucudun alışana kadar 1500 al canım, yoksa belli bi süre dayanıp, bi anda yiyeceklere saldırabilirsin tecrübe ile sabit:KK48:
Menülerini de protein sebze meyve ağırlıklı olarak artır..suyu da en az 2, 2.5 içmeye çalış..:KK5:

Vucudun alışana kadar 1500 al canım, yoksa belli bi süre dayanıp, bi anda yiyeceklere saldırabilirsin tecrübe ile sabit:KK48:
Menülerini de protein sebze meyve ağırlıklı olarak artır..suyu da en az 2, 2.5 içmeye çalış..:KK5:
Yarından itibaren biraz artıracağım.
Hafif baş ağrım oluyor.
Dediğin gibi 2 hafta 2500 kalori covarında tutayım.
Sonra azaltırım.

Çok çok hafif olmuş, sahurda bari yanına haşlanmış yumurta ekleseydin, nasıl dayandın:KK57:
Suyu göremedim?
Yok canım sahur öncesi iftarda şunu yedim de :olamaz: ben de sahuru hafif yaptım o yüzden

Eklentiler

• IMG-20200509-WA0016.webp
    IMG-20200509-WA0016.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 27
Anladım canım, afiyet olsun..Ben de bi öğün abartırsam diğer öğün kısıyorum👍
Ama bu haftayı daha sıkı tutacam dün sondu bakalım ne yersem yazacam bakalım haa bu arada sporumu da yaptım 1 saat yürüyüş ve 1 saat de evde bölgesel hareketler
K krtp86

Rakiplerim huhu nerelerdesiniz?
marbling marbling , LAydLiNe LAydLiNe ?
Menülerinizi sporunuzu, suyunuzu göreyim bakiim:KK8::KK30::KK51:

Anca gelebildim canım.. bugün yoğun bir gündü diyebilirim. Ananem bugün dışarı çıkabildiği için onu çıkardık. 11.30-15.00 arası bizde disardaydik yürüdük bol bol.. tabi yaşlı olunca dur kalk oldu biraz. Alışveriş eve gel yemek çay.. yorulmusuz uyumuşum.. yediklerim ağır geldi baya.. uzun zamandır yemiyorduk.. o kadar karbonhidrat beni bayılttı bildiğiniz.. Bugün niyetlenmedim.

marbling marbling , sen şimdi Allah bilir hangi kardiyo, kaçıncı egzersizi yapıyorsundur:KK17:

Misafir vardı. Mutlaka yapmam lazım sahurdan önce ama inan halim yok gözüm yerse yapicam.

Menümü de yazayım.. vurun beni..:KK23:

Saat 09.30 bir kaç çatal patates kızartması.. toplamda 10 tane yoktur. Domates salatalık.

14.30 2 top dondurma cikolatali - cevizli

16.00 1 adet haşhaşlı gözleme, yeşil salata, 2 dilim peynir, 3 zeytin

Su 2 lt içtim. Spor yapmak istemiyo canım.

Bugünde böyle olsun napim..:olamaz:

Anca gelebildim canım.. bugün yoğun bir gündü diyebilirim. Ananem bugün dışarı çıkabildiği için onu çıkardık. 11.30-15.00 arası bizde disardaydik yürüdük bol bol.. tabi yaşlı olunca dur kalk oldu biraz. Alışveriş eve gel yemek çay.. yorulmusuz uyumuşum.. yediklerim ağır geldi baya.. uzun zamandır yemiyorduk.. o kadar karbonhidrat beni bayılttı bildiğiniz.. Bugün niyetlenmedim.

Misafir vardı. Mutlaka yapmam lazım sahurdan önce ama inan halim yok gözüm yerse yapicam.

Menümü de yazayım.. vurun beni..:KK23:

Saat 09.30 bir kaç çatal patates kızartması.. toplamda 10 tane yoktur. Domates salatalık.

14.30 2 top dondurma cikolatali - cevizli

16.00 1 adet haşhaşlı gözleme, yeşil salata, 2 dilim peynir, 3 zeytin

Su 2 lt içtim. Spor yapmak istemiyo canım.

Bugünde böyle olsun napim..:olamaz:
Afiyet olsun canım, arada olur öyle, dün 3-5 günlük sporunu yapmıştım zaten👍
Menüde cıs lar var evet, ama çok çok fazla da açılmamışsın yine, cısları ölçülü kaçırmışsın bence..
Suyu 2.5 yapsan daha iyi olurdu canım..
Babannenin ellerinden öpüyorum 😘

Afiyet olsun canım, arada olur öyle, dün 3-5 günlük sporunu yapmıştım zaten👍
Menüde cıs lar var evet, ama çok çok fazla da açılmamışsın yine, cısları ölçülü kaçırmışsın bence..
Suyu 2.5 yapsan daha iyi olurdu canım..
Babannenin ellerinden öpüyorum 😘
Oyy canım benim çok teşekkür ederim çok incesin.. ❤️
Vallahi canım o gözleme varya çok kalorili bişey..
Haşhaşlı katmer var uygulamada ben onu baz aldım.. 260 kalori diyo ama bence rahat bı 500-600 vardır. O yüzden biraz içime verdi ama en azından erken yedim diye teselli ediyorum kendimi. Suyum 2.5 oldu.

Misafir gelmeseydi yürüyüşe çıkacaktım arkadaşla sözleştik yanımda biri olunca fazla yuruyebiliyorum yalnız olunca yol boyu yap gel oluyo max. yarina artık..

Yarın için büyük planlarım var😁 çok yürüyüş yapicam iftardan önce ve sonra yorucam kendimi sonra erken uyuyacağım. Vücudum benim gece uykusuna alışkın.. ramazanda sahura kadar oturuyorum uyuyim demem 6 oluyo.. öğlen uyanıyorum çok afedersiniz mal gibi... Bütün gün çöp oluyor.. işte yarın yorarsam kendimi erken uyurum 22- 23 gibi sahurdan sonra uyumayım diyorum.. daha verimli ders çalışabilirim diye düşünüyorum. yarın test sürüşü 😊

Öfffff ne çok yazdım demi.. konuşmayida severim ben.. en çok gülmeyi.. bazen sırf geyik, bazen boş.. uykum geldi bugün yorulmusuz baya.. iyi uykular.. ❤️🌺

Ben de sporda sıkıntı yaşıyorum.
Önceden yürüyüş bandı varken güzel yapıyordum.
Yürüyüş bandını babama verdim.
Rahatsızlandı için.
Bantta TV açıyordum. Karşısında yuruyordum.
Şimdi sürekli dışarı çıkamıyorum.
Evde de lesli den sıkıldım.
Ama bir çözüm bulmak zorundayım.
Leslie den bende sıkıldım
Haftada bir veya iki kere dışarı çıkabiliyorum yürüyüşe bizde de uzay mekiği var hiç sevmiyorum ama onu bacaklarım ağrıyor
Ben aslında göbek bel hareketi yapsam yeter
Yürüyüş bandı bence en güzeli hatta balkon varsa oraya koymak laızm mis gibi oksijen alarak yapmak daha iyi

Back
X