- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 42
Rica ederim canım, faydalı olabilirsem ne mutlu banaNe kadar güzel yazmışsın Ayşegülcüm.
Hepsi kulağıma küpe oldu.
Tekrar tekrar okudum.
Ben de diyetkolikten kalori hesabı yapmaya başladım.
Bakalım becerebilecekmiyim.
Bir arkadaşım da hem kalori hesabı yap hem de karbonhidratı az yersen daha hızlı kilo verirsin motivasyon açısından diyor bakalım.
Yazıların motive ediyor ayşegülcüm.
Teşekkür ederim.

Diyetkolik çok pratik ve kolay bi uygulama, eminimki seveceksin..sadece günlük kalori ihtiyacından az yemeye çalışacaksın..insan bazen az yedim sanıyo ama hesaplamadığı için bilemiyo, hesaplayınca anlıyo, bazen de çok mu yedim ki diyorsun, ama hesaplandığın zaman yemen gerekenden nekadar az yada çok yediğini anlayabiliyorsun.. ordaki su takipçisini de doldurmanı tavsiye ederim.
İlk etapta birden çok az kaloriye geçmek yanlış.. mesela benim günlük kalori ihtiyacım ortalama 1800 kalori, ilk başladığım 2 hafta 1500 kalori yiyerek vücudumu alıştırdım, sonra 1300-1200- 1000 kaloriye aşama aşama düştüm..haftanın bazı günleri 800-600 e düştüğümde oldu, ama genel sınırım 1000 kalori. Bunun günlük 200-300 bazen de 400 kalorisini egzersizle yakmaya çalışıyorum.
Evet, bende aşamalı olarak karbonhidratları azalttım, çaya attığım şekeri yarıya indirdim. Ekmeği çok çok az yiyorum, pasta vs ise dayanamazsın bazen çay kaşığıyla tadıyorum
Proteini artırıp karbonhidratı ve yağı ne kadar azaltırsak o kadar kardır