Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Tedavi sureclerinde ilaclar da kiloyu çok etkiliyor. Tiroid, kadın hastalıkları özellikle.. safra kesesi bende oldum 14-15 sene oldu. İlk başlarda yumurta biraz dokunuyordu. Bi daha da hiç rahatsizlanmadim şükür. Bununla geçmiş gitmiş olsun diyelim artik canım❤
Her tedavid 5 kilo aldım ama olsun yine de kilo vereceğim ben

Ben senin kilona göre az yediğini düşünüyorum. Vücut bence buna tepki veriyor. Ben 70 li kilolardayım sen 90 lı kilolardasın ve benden az yiyorsun. Bence eğer imkanın varsa haftayı bekleme en kısa zamanda diyetisyene git derim. Kan tahlillerine baktır mutlaka. Ama bence sorun senin az yemen.
Çok yemeyi de denedim ve kilo aldım bu nasıl olacak peki doyana kadar yem mantığı uyguluyorum vücutta toparlanma var kendimi iyi hissediyorum ama tartıya yansımıyor tartıda bozuk mu diye eşimi dün 10 kere tarttim 😂

Çok yemeyi de denedim ve kilo aldım bu nasıl olacak peki doyana kadar yem mantığı uyguluyorum vücutta toparlanma var kendimi iyi hissediyorum ama tartıya yansımıyor tartıda bozuk mu diye eşimi dün 10 kere tarttim 😂
Nasil yani doyana kadar? Tam doymadan kalkın diyolar ya sofradan🙄

Doğru şeyleri yemiyor olabilir misin? Çok yemekteki kastım tıka basa yemek değildi zaten. İhtiyacın olan kadar sağlıklı yemek. Vücudun toparlanması çok güzel bir şey ama bunun bir şekilde tartıya da yansıması gerekli. Diyetisyen desteği al bence. Kaybedecek bir şey yok sonuçta :KK39:

Hımmm o biraz sıkıntılı bir durum aslında. Her çocuk farklı zaten. Benim büyük kıza 8. sınıfa kadar hiç ders çalış ya da dersini yaptın mı demedim. Hep çok çalışkan ve örnek bir öğrenci oldu. Ama 8. sınıfta ömrümü yedi resmen. 1. sınıf çocuğu gibi yanında oturuyorum soru çözerken şaka gibi resmen. Sürekli hadi diyorum. Kaç soru çözdün diyorum. Çok oturdun hadi kalk biraz soru çöz diyorum. Diyorum da diyorum. Küçük aynen seninki gibi. Ben hadi demezsem gelip anne ders yapalım demiyor ama okuması çok güzel. Yazması güzel. Okuduğunu anlıyor ve cevaplar verebiliyor. Matematiği anlıyor. İleride eminim o da değişecektir. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Hepimizin hayatı alt üst oldu. Normal karşılamamız lazım şu ara her şeyi :KK39:
Büyük kızın bu yıl 8. Sınıf mı canım.
Bizim sınıfımızın bir watsap grubu var.
Aman Allah'ım moral bozmaktan başka birşey değiller.
Sürekli biz bu gün 20 test çözdük.
16 sayfalık 5 kitap okuduk günde.
Sıkılmıyor herhalde bunların çocukları.
Benimki patlar.
Biz günde 2 -3 etkinlik ve 2 kitap zor okuyoruz.
Öğretmen de veriyor gazı.
Yazık bunlar daha birinci sınıf.

Selam kızlar iftar sofrasından kalkmadan mesajımı atayım :KK36:
Sahur 3.00
Kavun ve salata
1 dilim ekmek

İftar 20.20
1 kase balık çorbası
4 yk türlü
Kuzu kulağı Salatası
Kavun

Birazdan çay içicem

2 litre su
30 dk yürüyüş
100 ip atlama
Kavun miktarını yazmamışsın. Ne kadardı?
Bende menumü paylaşayım hemen 😁😀
Sabah 9.30
2 haşlanmış yumurta domates salatalık
Akşam yemeği 4te
1 tabak makarna 🙄🙄😶
1 kâse yoğurt
1saat 15 dakika yürüyüş
Makarna cıssss ama o kadar masum söylemişsin ki canım çekti diye kızamadım şimdi :olamaz::olamaz:
İyi akşamlar
Sabah 10.30; mantarlı omlet
Peynir
Domates
Salatalık
4 zeytin
Saat 15.00; yarım güllaç
Akşam 17.30; 4 y.kaşığı et sote
Salata
1 avuç içinden biraz fazla pide
Su 1 litre yatmadan 1.5 yapıcam
Spor yapmadım ama dışarda işlerim vardı yürüyerek gidip geldim 1 saat kadar yürüdüm 7800 adım attım toplamda
Güllaca hiç ses edemiyorum sadece ramazanda yeniliyor diye :KK70::KK70: Senin şu su olayını düzeltmen lazım. Çok az olmuş.
Sahur
Peynir zeytin domates salatalık az yedim sahurda
İftar
Domates çorbası fırında tavuk patates salata
Çay icecem şimdi şu ve sporu sonra yazayım
Canım miktarları da yazsana bir daha ki sefere. Biliyorsun onlar da önemli. :KK39:
Benim menüm ise

Sahur
1 tabak mercimek çorbası
5 kaşık kısır
5 çilek

İftar
1 tabak patates salatası
2 kaşık kısır
1 çatal revani
1 dilim karpuz

Su yatana kadar 3 litre olur, çocuklarla 2 saat dışarda dolaştık..
Yediklerinin hepsi karbonhidrat farkındasın demi Ayşegül?
1 tabak 212 kalori yazıyo
Ben patatesi az, yeşilliği bol yapıyorum.
Kalorisi az ama patatesteki nişasta vücutta direkt yağ olarak depolanıyor diye biliyorum. Dikkat etmek lazım. Ben patates yediğim zamanlar kilo veremiyorum.
İyi akşamlar arkadaşlar ☺Benim bugünkü menüm :

sahur
1 kase yumurta salatası 1 yumurta ile.

iftar
1 tabak güveç yemeği
1 kase ayvalı kereviz salatası

1 top dondurma
2,5 TL su
40 dk koşu +yürüyüş (evde)
Güzel bir menü olmuş dondurmayı da erittiğni düşünüyorum.
iyi akşamlar kızlar:KK54: masalla herkesin menüsü çok iyi:nazar: sanırım bu hafta çok güzel sonuçlar alacağız her birlikte :21: ben de yazayım menümü çok şükür uyumadan 😅

Kahvaltı
Eki Görüntüle 2634893

Ara öğün 2 ceviz 2 hurma yedim gerisi kızların
Eki Görüntüle 2634892

Öğlen 1 simit 2 bardak ayran

Listemde yoktu diyetisyenime nasıl söylicem bilmiyorum

Akşam da çekemedim onu da ıspanak borani tavuk sote biraz fasulye avuç içi kadar pide yedim aralarda yemeği hazırlarken çilek ve erik yedim

Spor 1 saat yürüyüş 10000 adımı gördük çok şükür 🙏
Diyetisyen konusunda anlaştık di mi canım? Ondan biraz korkmalısın ki dediklerine harfiyen uymalısın. :KK39: Yürüyüş süper olmuş :KK9::KK9::nazar:
Şu anda da çok açım yatıp uyusam en iyisi :KK14::KK14:
Açken yapılacak en iyi şey uyumak. Ben hep öyle yapıyorum. :KK39:
Çok inanırım, bu konu hakkinda bı çok kitapta okudum ama bu durum tamamen vücudumun bana hissettirdiğiyle alakali.. yeni uyandım tartilayim dedim bilmiyorum belki yeni uyandigim içindir ama kilom + çok + :KK61:

Evet canım evde yemeğin yanında mutlaka pirinc, bulgur, makarna bişey oluyor.

Keşke tartilmasaydim moralim bozuldu, modum düştü.. :KK42:
Sana tartılmayı yasaklamam gerekecek anlaşılan. Haftada bir kez cuma günleri tartılman lazım. Konuşalım bu konuyu bir anlaşmaya varalım seninle. Yediğin simitten değildir o + sakın telaşlanma. Ödemdir.
Benimkinin tüm günkü kavgası ablası niye ödev yapıyor.
Sen yaptığın için beni de zorluyorlar diye sürekli onu tehdit ediyor ders yapma diye.
Woooowwwwww olaya bakar mısınız süper bir yaklaşım :KK70::KK70::KK70:

Büyük kızın bu yıl 8. Sınıf mı canım.
Bizim sınıfımızın bir watsap grubu var.
Aman Allah'ım moral bozmaktan başka birşey değiller.
Sürekli biz bu gün 20 test çözdük.
16 sayfalık 5 kitap okuduk günde.
Sıkılmıyor herhalde bunların çocukları.
Benimki patlar.
Biz günde 2 -3 etkinlik ve 2 kitap zor okuyoruz.
Öğretmen de veriyor gazı.
Yazık bunlar daha birinci sınıf.
Aynen canım büyük kız 8. sınıf küçük kız 1. sınıf nasıl denk getirdim bilmiyorum ama çok zormuş böyle denk gelmesi :KK70: :KK70: :KK70: Bizde de var whatsapp grubu ama şükür sizinki gibi değil. Sanırım öğretmeniniz biraz hırslı. Şükür bizimki öyle değil. Ama sınıfın durumu da gayet iyi şükür. Seninki kız mıydı erkek miydi? Sınıfın hırslı olduğu durumlarda bence çok dikkat edilmeli çocuğa. Hırs hiç iyi bir şey değil. Bize öğretmenimiz ödevleri veriyor. Bugün şu konu yapılacak şu dersten. Bu konu yapılacak bu dersten diye. Yapan fotoğrafını çekip atıyor. En son da dün her gün yatmadan önce mutlaka yarım saat kitap okunacak dedi. Biraz dikkatli olman lazım gibi hissettim ben senin için. pessinus pessinus canım sen ne düşünüyorsun bu konuda? Senin de fikrini merak ettim.

Kavun miktarını yazmamışsın. Ne kadardı?
Makarna cıssss ama o kadar masum söylemişsin ki canım çekti diye kızamadım şimdi :olamaz::olamaz:
Güllaca hiç ses edemiyorum sadece ramazanda yeniliyor diye :KK70::KK70: Senin şu su olayını düzeltmen lazım. Çok az olmuş.
Canım miktarları da yazsana bir daha ki sefere. Biliyorsun onlar da önemli. :KK39:
Yediklerinin hepsi karbonhidrat farkındasın demi Ayşegül?
Kalorisi az ama patatesteki nişasta vücutta direkt yağ olarak depolanıyor diye biliyorum. Dikkat etmek lazım. Ben patates yediğim zamanlar kilo veremiyorum.
Güzel bir menü olmuş dondurmayı da erittiğni düşünüyorum.
Diyetisyen konusunda anlaştık di mi canım? Ondan biraz korkmalısın ki dediklerine harfiyen uymalısın. :KK39: Yürüyüş süper olmuş :KK9::KK9::nazar:
Açken yapılacak en iyi şey uyumak. Ben hep öyle yapıyorum. :KK39:
Sana tartılmayı yasaklamam gerekecek anlaşılan. Haftada bir kez cuma günleri tartılman lazım. Konuşalım bu konuyu bir anlaşmaya varalım seninle. Yediğin simitten değildir o + sakın telaşlanma. Ödemdir.

Woooowwwwww olaya bakar mısınız süper bir yaklaşım :KK70::KK70::KK70:
Küçüktü 3 dilim anca eder canım

Yahu bana bir çözüm bulsana LAydLiNe LAydLiNe son mesajımı belki görmüşsündür niye 6.5 kilo verdiğim halde göbeğim haala 100 cm :KK43: sabah sabah gönül moralimi bozdu mezurayı hatırlatarak :KK43:

Gonul83 Gonul83 Ölçüler bana hiiç yabancı gelmedi nedensee :olamaz: 74 kilo ile diyete başlangıç yaptıgımda ölçüm yapmıştım göbek 100 idi. Bugün sen dedikten sonra ölçüm yaptım yine 100 ben birşey anlamadım. Hemen hemen 6.5 kilo verdim gruba katıldıktan sonra ama göbekte değişim yok :KK43:
Zor gidiyor anam bu göbek ben baştan ölçmedim neredeyse 5 gitti ne kadar inceldi bilmiyorum

Aynen canım büyük kız 8. sınıf küçük kız 1. sınıf nasıl denk getirdim bilmiyorum ama çok zormuş böyle denk gelmesi :KK70: :KK70: :KK70: Bizde de var whatsapp grubu ama şükür sizinki gibi değil. Sanırım öğretmeniniz biraz hırslı. Şükür bizimki öyle değil. Ama sınıfın durumu da gayet iyi şükür. Seninki kız mıydı erkek miydi? Sınıfın hırslı olduğu durumlarda bence çok dikkat edilmeli çocuğa. Hırs hiç iyi bir şey değil. Bize öğretmenimiz ödevleri veriyor. Bugün şu konu yapılacak şu dersten. Bu konu yapılacak bu dersten diye. Yapan fotoğrafını çekip atıyor. En son da dün her gün yatmadan önce mutlaka yarım saat kitap okunacak dedi. Biraz dikkatli olman lazım gibi hissettim ben senin için. pessinus pessinus canım sen ne düşünüyorsun bu konuda? Senin de fikrini merak ettim.
Ah ah ben de ilkokulda çalışıyorum canım ve bu sınıf whatsapp gruplarından muzdaribiz maalesef kimi zaman öğretmen kimi zaman velilerin hırsları yüzünden arada çocuklar mahvoluyor. Şu dönemde çocuklara aşırı yüklenmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum sizin öğretmeniniz ayarında tutmuş ev okul değil sonuçta dersten ibaret olamaz ev etkinlikleri aileyle birlikte yapılan şeyler daha değerli bu dönemde. Çünkü zaten olağan dışı bir süreçten geçiyoruz. Öğretmen konusunda bir şey diyemeyeceğim fazla ama çocuğa sorumluluklarımız hatırlatılmalı kendi sorumluluklarımızdan örnekler verilmeli ve onun enerjisi ölçüsünde plan hazırlanarak yapılmalı her şey. Yani çocuğun da fikirleri alınmalı dikkatinin en iyi olduğu zamanlar göz önünde bulundurulmalı evdeki diğer etkinliklere de yer verilmeli. Mesela çocuğun tv de izleyeceği bir şey varsa tutup da o saate ödev yapalım diyr getirmemeli. Onun kendince plan yapması konusunda teşvik edilmeli. Ödev isim itibariyle itici geliyor çocuklar da kaçınıyor hele de dozu kaçtıysa çok fena. Dediğim gibi hepimizin sorumluluklarının olduğunu yapmadığımızda nelerle karşılaşacağımızı anlatarak sonuca ulaşabiliriz. Bazen yaparak yaşayarak öğrenmesi de iyi olacaktır. Velilerime ödev ya da sorumluluklarını yapmayan çocukları varsa bir gün bazı sorumlulukları aksatın mesela bulaşık çamaşır yıkamayın yemek yapmayın nasıl etkilendiğini görsün diyorum:)

Yahu bana bir çözüm bulsana LAydLiNe LAydLiNe son mesajımı belki görmüşsündür niye 6.5 kilo verdiğim halde göbeğim haala 100 cm :KK43: sabah sabah gönül moralimi bozdu mezurayı hatırlatarak :KK43:

Canım herkesin vücudu aynı değil. Alınan kilo her insanda başka bölgelerden gider. Muhtemelen sende de öyle bir durum var. Hiç moralini bozma ama biraz da bölgesel olarak spor yapmaya başla. Yeniden ölçülerini al bugün. Bir ay sonrasıyla kıyaslayalım. Hatta kızlar bugün akşam herkes ölçülerini alıp buraya yazsın. Olur mu?

Ah ah ben de ilkokulda çalışıyorum canım ve bu sınıf whatsapp gruplarından muzdaribiz maalesef kimi zaman öğretmen kimi zaman velilerin hırsları yüzünden arada çocuklar mahvoluyor. Şu dönemde çocuklara aşırı yüklenmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum sizin öğretmeniniz ayarında tutmuş ev okul değil sonuçta dersten ibaret olamaz ev etkinlikleri aileyle birlikte yapılan şeyler daha değerli bu dönemde. Çünkü zaten olağan dışı bir süreçten geçiyoruz. Öğretmen konusunda bir şey diyemeyeceğim fazla ama çocuğa sorumluluklarımız hatırlatılmalı kendi sorumluluklarımızdan örnekler verilmeli ve onun enerjisi ölçüsünde plan hazırlanarak yapılmalı her şey. Yani çocuğun da fikirleri alınmalı dikkatinin en iyi olduğu zamanlar göz önünde bulundurulmalı evdeki diğer etkinliklere de yer verilmeli. Mesela çocuğun tv de izleyeceği bir şey varsa tutup da o saate ödev yapalım diyr getirmemeli. Onun kendince plan yapması konusunda teşvik edilmeli. Ödev isim itibariyle itici geliyor çocuklar da kaçınıyor hele de dozu kaçtıysa çok fena. Dediğim gibi hepimizin sorumluluklarının olduğunu yapmadığımızda nelerle karşılaşacağımızı anlatarak sonuca ulaşabiliriz. Bazen yaparak yaşayarak öğrenmesi de iyi olacaktır. Velilerime ödev ya da sorumluluklarını yapmayan çocukları varsa bir gün bazı sorumlulukları aksatın mesela bulaşık çamaşır yıkamayın yemek yapmayın nasıl etkilendiğini görsün diyorum:)

Ne şanslı bir takımız biz yaaaaaaa aramızda ihtiyacımız olan herkes var :KK200: :KK68::KK68::KK68:

Bir kaç gündür ben de plan yapalım diye düşünüyordum ufaklık için sanırım bu akşam her şeyi erteleyip ona günlük bir plan çıkarma zamanı. Önceki çıkardığımız plan işlevselliğini yitirdi :KK48::KK48:

Canım herkesin vücudu aynı değil. Alınan kilo her insanda başka bölgelerden gider. Muhtemelen sende de öyle bir durum var. Hiç moralini bozma ama biraz da bölgesel olarak spor yapmaya başla. Yeniden ölçülerini al bugün. Bir ay sonrasıyla kıyaslayalım. Hatta kızlar bugün akşam herkes ölçülerini alıp buraya yazsın. Olur mu?
İnanır mısın ben de bugün aldım ölçülerimi sen söylemeden:) diyetkolik indirdim sizin yüzünüzden oraya girdim ölçülerimi:) ama fikir belirtecek olursam güzel yanları olsa da fatsecret uygulaması daha güzel hiç değilse daha fazla yiyeceğin kalorisi var

Ne şanslı bir takımız biz yaaaaaaa aramızda ihtiyacımız olan herkes var :KK200: :KK68::KK68::KK68:

Bir kaç gündür ben de plan yapalım diye düşünüyordum ufaklık için sanırım bu akşam her şeyi erteleyip ona günlük bir plan çıkarma zamanı. Önceki çıkardığımız plan işlevselliğini yitirdi :KK48::KK48:
Kesinlikle yeni bir plan yapmalısınız :) onun fikirlerini al muhakkak çok hoşlarına gidiyor

Ay ne bileyim nerden gittiği de belli değil şu meretin. Evet bölgesel hareket iyi olur doğru diyosun. Mekik çekiyorum ama gördüm ki işe yaramamış.. ölçüleri yazma fikri güzel bencede canım hemen yazayım

Kendi plannerı bile var canım ve çok şükür evde onlara dair karar alınırken hep önce onların fikri sorulur :KK39: :KK68: :KK68:
Süper o zaman:) ya bizim toplum olarak biraz sıkıntılarımız var zamanı yönetmeyi bilmiyoruz planlama yapmayı hele hiç bilmiyoruz misal ben hala plan yapıp o plana sadık kalmayı beceremedim sanırım az daha zamanı var. Çocuklar küçükken çok zor maalesef sürekli ihtiyaç çıkıyor tuvalet yemek vs vs. Düzelir değil mi? Deneyimli anneler gaz vermenize ihtiyacım var

Back
X