Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

MİNARELLER
Minareller, vücut ağırlığının yaklaşık % 3-5 ‘ini oluştururlar.
Vücutta pek çok işlevleri vardır.
1. Kemik ve dişlerin yapısında bulunarak onların sertliğini ve dayanıklılığını sağlarlar. Kalsiyum, fosfor, magnezyum
2. Vücut sıvılarının yapısında bulunurlar ve asit baz dengesini sağlarlar.
Hücre dışı sıvılar için: sodyum, klorür için önemlidir
Hücre içi sıvılar ve kan için: potasyum, magnezyum, flor
Kalsiyum : Süt ve türevleri, yeşil yapraklı sebzeler, balık, sert sular
Fosfor : Süt ve türevleri, et, yumurta sarısı, balık, fındık
Dem ir : Kırmızı et özellikle karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, pekmez, kuru meyve
Sodyum : Tuzun %43’ü, karbonatın %30’u sodyumdur. Süt, peynir, et, yumurta beyazı
Potasyum : Yeşil yapraklı sebzeler, meyve (özellikle muz), meyve suyu, et çay, kahve, **potasyum ve sodyumun yetersizliğinde kaslarda kramp, kas yorgunluğu, kalp atışlarında düzensizlik, baş ağrısı, kusma ve solumun yetmezliği görülür.
İyot : İyotlu tuz, deniz ürünleri
Çinko : Karaciğer, peynir, badem, ceviz
Magnezyum : Badem, ceviz, fındık, fıstık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllar
Fluorid : Su ve deniz ürünleri, çay

Son düzenleme:
VİTAMİNLER

Yapısı ve fonksiyonları

Vitaminlerin farklı özel kimyasal yapıları ve fiziksel fonksiyonları vardır. Genellikle metabolik süreçte özel bir kimyasal reaksiyonu aktive ederler. Eğer vitamin yetersizliği varsa bu süreç tamamlanamaz, hastalık semptonları gelişir ve hastalık başlar. Bazı vitaminler yalnızca besinlerden elde edilirken ( askorbik asit ( C vitamini) ), bazıları ise besinlerde bulunan ön maddelerle vücutta vitamine dönüştürülürler. (A vitamini, beta karotenden üretilir.) . Bazı vitaminler de bağırsak bakterileri tarafından üretilir. (K vitamini, B grup vitaminlerin çoğu). D vitamini her zaman diyetle sağlanamaz, ön madde vücutta üretilir ve güneş ışığının etkisi ile deride D vitaminine dönüşür.

Vitaminleri iki grupta sınıflandırabiliriz.

1. Yağda eriyen vitaminler: A, D, E, K vitaminler

2. Suda eriyen vitaminler: B grup vitaminleri ve C vitamini

Yağda eriyen vitaminlerin gereksinimden fazla alınması zararlıdır, çünkü vücuttan dışarı atılamaz. Suda eriyen vitaminlerin fazlası idrar ile dışarı atılır bu nedenle bazı durumlar hariç genellikle fazlası zararlı değildir.
A vitamini : Bitkisel kaynaklı olanlar beta karoten: havuç , domates, ıspanak, maydanoz,kayısı, şeftali. Hayvansal kaynaklı olanlar retinol: karaciğer, böbrek, balık yağı
D vitamini : Karaciğer, balık yağı, zenginleştirilmiş margarin
E vitamini : Yeşil yapraklı sebzeler, yumurta sarısı, tereyağı, fındık,ceviz, badem, bitkisel sıvı yağ
K vitamini : Yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer C vitamini : Tüm sebze ve meyveler, özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, kivi, limon, portakal, patates
B1 vitamini : Kırmızı et, karaciğer, bütün tahıllar, esmer un
B2 vitamini : Süt ve süt ürünleri, tahıllar, kuru baklagiller, yumurta
B3 vitamini : Rafine edilmemiş tahıllar, sebzeler
B6 vitamini : Bütün besinler
B12 vitamini : Protein bakımından zengin olan tüm besinler, hayvansal ürünler (et), kuru baklagiller
Folik asit : Karaciğer, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler
Biotin : Hayvansal ve bitkisel besinlerin tümü

Son düzenleme:
Yok yok canım Allaha şükür ki bir sıkıntı olmadı kimsede..
Canım benim Allah razı olsun aklına gelmiş olmam bile benim için farklı bi his :KK68: yüz yüze tanışmadıgımız halde birbirimiz için endişeleniyuz... dostluğumuz daim olsun hepimizin :KK200:
Çok geçmiş olsun canım daha kalacak misin malatyada

Dün yazamadım menümü ben
Sabah kıymalı yumurta, peynir,domates,salatalık yedim
Akşam 5 gibi 1 tabak kısır yedim aradada 2 tane sütlü nuriye yedim bu haftaki tek kaçamağım oldu 😬

Sebebini duş n neden aman diyorsun vardır aslında bir sebebi acaba seni üzen ne yada hayatı onemsizlestiren kız daha hayatın baharındasiniz sonra üzülürsün en güzel zamanlarimi verimsiz gecirmisim diye
Ona üzülüyorum zaten en güzel zamanları hic oldu.. sınav sınav diye yirtiyorum kendimi abicim 37 yaşındayım ben sınavı ne atanması ne öğretmen olması.. evet zamanında yapamadım diye çok sonradan okudum basardikca onu da yaparım bunu da yaparım gazıyla buraya geldi mevzu da ne bilim işte.. işim de var sevdiğim, bırak buraya odaklan da diyemiyorum keşke deneseydim derim ben kendimi tanıyorum o yüzden bırakamıyorum da... öyle böyle derken hayat geçiyor işte :KK51::KK51: şeytan diyo bırak herşeyi evlen otur evinde:KK62::KK62: tovbe tovbeee.. defol git kör şeytan:sinirli::sinirli::sinirli:

Ona üzülüyorum zaten en güzel zamanları hic oldu.. sınav sınav diye yirtiyorum kendimi abicim 37 yaşındayım ben sınavı ne atanması ne öğretmen olması.. evet zamanında yapamadım diye çok sonradan okudum basardikca onu da yaparım bunu da yaparım gazıyla buraya geldi mevzu da ne bilim işte.. işim de var sevdiğim, bırak buraya odaklan da diyemiyorum keşke deneseydim derim ben kendimi tanıyorum o yüzden bırakamıyorum da... öyle böyle derken hayat geçiyor işte :KK51::KK51: şeytan diyo bırak herşeyi evlen otur evinde:KK62::KK62: tovbe tovbeee.. defol git kör şeytan:sinirli::sinirli::sinirli:
Evlenmek çözüm değil yarım kalmış birşeyler varsa hayatında daha da problem olabiliyor ama karşına çıkacak adam olsun herşeyi başarırsın
Sen yine de başar öyle evlen inşallah bu yıl atanirsin canim branşın ne peki

Ben biraz abarttım 5 paket aldım istifçi huyum kurusun:) bizim burada da çok alan olmamış salı günleri çok akın olmuyor cuma fena oluyor. Neyse tam buğday unlu da gönderdiğim tariften yapabilirsin. 1 instant maya
3 bardak ılık su
1 kaşık şeker. Bunları karıştırıp az kabarmasını bekliyorum.
4 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tuz
7-8 bardak un ekliyor karıştırıyordum. İstersen keten tohumu chia falan da ekleyebilirsin bazen öyle yapıyorum. Çok yumuşak olacak şekilde yoğurup mayalandırıyorum. İster elinle şekillendir ister baton kalıpla yap 15-20 dk tepsi mayasına bırak 230 derece fırında alt kısmına bir kaba su koyarak pişirebilirsin. Ben bazen su koymuyorum sıkıntı olmuyor. Dene bakalım beğenecek misin? Ekmek tarifi herkesin kendine has oluyor sanırım
Berceste etiket yapmadı bir türlü telefon tarifim buydu canım dün de göndermiştim sana aslında

Back
X