Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bugunku menum,
Sabah 10.15
1 fincan sade kahve
11.00
2 haslanmis yumurta, 2 ceviz, 1 salatalik
Ogle yemegi 14.30
1 kase yulaf kepekli muzlu tarcinli yogurt
Ikindi 17.00
1 elma, filtre kahve
Aksam yemegi 18.20
1 kase yogurt corbasi, 1 kucuk kase yesil salata
Su 1,5 lt yatana kadar en az 2 bardak daha icerim
Spor 9-10 arasi 1 sa. Tempolu yuruyus
Yatmadan 1 detoks cay icerim heralded midemi bastirsin diye.

Ben de menümü paylaşayım madem sopalayın azıcık beni hiç diyet menüsü olmadı çünkü:(
10.00
1 haşlanmış yumurta,3 tane kurabiye boyutlarında dereotlu poğaça(ev yapımı. Evde ekmek kalmamış en pratiği o vardı yapabileceğim),çeyrek avokado,biraz lütenitsa
14.00
1 kupa sütlü kahve,1 tane yulaflı bar
19.00
1 kase mercimekli yoğurt çorbası,1.5 dilim tam buğdaylı siyez ekmeği,1 dilim fırın karnıbahar
21.00
2 kurabiye,çay
2.5 lt kadar su.spor yapamadım ama 3 saat kadar temizlik ve ev işi yapmıştım 625 kalori yakmışım. Yarından itibaren daha düzgün menülerim gelecek inşallah

Sorma canım yaaaaa. Bugün bütün gün sızım sızım sızladı ayaklarım. Normal yürüyüş diye gitmiştik. Maksimum 17 km civarı yürüyoruz. Şimdiye kadar fazlasını yürümedim. Bir ara rotadan çıkarttı bizi öncü. Sonra rotaya dönebilmek için çok uğraştık. Arazi izin vermedi. Öyle dik bir yokuş tırmandık ki normalde tırmanılması çok zor. Akşama ormanın içinde kalmamak için var gücümüzle uğraştık. Şükür sorunsuz atlattık. Ayakkabım trekking ayakkabısıydı zaten. Elimde de batonum vardı. Tozluklarımı da takmıştım. Hiç zarar görmeden bitirdim ama bugün romatizması olan insanlar gibi ağrıdı durdu dizlerim, ayaklarım. O yüzden bugün yürüyemedim.
O zaman yine iyi kurtarmissiniz cunku aksama ormanda kalmakta varmis. Yuruyusu ben de cok seviyorum dogada, yalniz ormanda yururken bir sure sonra bir darlanma geliyor agaclar her tarafi kapatiyor, her yer ayni gibi gorunuyor, nefes alamiyorum gibi oluyor.
Eğer niyetin varsa bence arayı daha fazla açma. Benim kızların arasında 7 yaş fark var ve ben çok zorlandım fark fazla olduğu için.
Aslinda bu ara gundemimizde, hep olcup biciyoruz belki cok da dusunmemek lazim ama iste.
Kızlar yaaaaa geldim ama geçmişin bir kısmını okuyamadım. Menüleri yarın sabah değerlendireceğim ayrıca da liste yapacağım. Lütfen herkes yazsın menülerini. Ben bugün berbat beslendim. Size de itiraf edeyim de belki utanır kendime gelirim artık.

Bir süredir kahvaltısız başlıyorum güne ama sanırım akşam yeme ataklarım buna bağlı. O yüzden yarından itibaren yeme saatlerimi değiştireceğim. Çünkü artık iyice saçmalamaya başladım.

Öğle yemeğinde bir kepçe kabaklı tavuk yemeği, bir tane peynirli börek ve bir kepçe kayısı kompostosu yedim. (12:00)
30 dk sonra çayla birlikte 1 avuç kurutulmuş meyve.
Saat 15:00 gibi 1 fincan sade türk kahvesi yanına iki tane cevizli tatlı.

Akşam eve gelince birkaç tane jelibon, bir avuç tuzlu fıstık, iki tane konya tandır gevreği yedim.

Akşam yemeğimin saati çok geç oldu.

20:00 de bir kepçe şehriye çorbası arkasından bir tabak tavuklu, nohutlu pirinç pilavı yedim. Sanırım yanına da 2 dilim ekmek yemişimdir çorbayla birlikte. Pek bir anlamı yok ama ekmekler tam buğday ekmeğiydi. Şimdi de 4 kare bitter çikolata yedim.

Kendi kendimi dövesim var şu an.

1,5 lt su ancak içmişimdir. Spor yapamadım bugün hala ayaklarım ve bacaklarım ağrıyor.
Sen de benim gibi tatliyi yiyince baslamissin batti balik yan gider modunda. 3 yerde atistirma olmus ama sen kolay da kilo veriyorsun. 2 gun dikkat etsen 1 kg gidiyor hemen, bence cumaya kadar toparlarsin.

Menülerimi iliştireyim :kk77:

Saat 10
2 haşlama yumurta
Yarım domates
Bi kaç dilim kaşar peyniri
Yarım bardak süt

Saat 15
Bi avuç leblebi

Saat 17
İki yaprak cezerye

Saat 18.30
Tavuk şiş (6 adet kuşbaşı)
İki bardak ayran
2 kaşık pirinç pilavı

2 lt su
6 bin adım
Afiyet olsun guzel menu
Ben de menümü paylaşayım madem sopalayın azıcık beni hiç diyet menüsü olmadı çünkü:KK43:
10.00
1 haşlanmış yumurta,3 tane kurabiye boyutlarında dereotlu poğaça(ev yapımı. Evde ekmek kalmamış en pratiği o vardı yapabileceğim),çeyrek avokado,biraz lütenitsa
14.00
19.00
1 kase mercimekli yoğurt çorbası,1.5 dilim tam buğdaylı siyez ekmeği,1 dilim fırın karnıbahar
21.00
2 kurabiye,çay
2.5 lt kadar su.spor yapamadım ama 3 saat kadar temizlik ve ev işi yapmıştım 625 kalori yakmışım. Yarından itibaren daha düzgün menülerim gelecek inşallah
Aslinda cok da gelmedi gozume su 21 de 1 kurabiye ekmek de 1 dilim olsa belki daha iyi olurdu, ev isi yaparken ben de cok acikiyorum.

Iyi geceler
Bugün 10:30 da bir dilim beyaz ekmek, azyagda kizartilmis biber ve peynir yedim

Ara da birkupa siyah cay ictim

17:00 de tavukgösgüslü mantarli salata yedim

20:00 de üc bisküvi yedim ve bir bradak cay

su 2 litre

anaa menümü yazarken uyuyakalmışım :KK57:

tabi ben menü yazarken arkada dandini çalıyordu :KK48:

neyse tamamliyim atıyım hemen çaktırmayın :sus::KK45:

kahvaltım 9.30 (geceden midem çok rahatsız olduğu için yiyemedim korkumdan geçe kaldı)
1 uno tam buğday sandviç ekmeği
2 kk süzme peynir
10 dal maydanoz
sade Türk kahvesi
1 ev yapımı cookie

öğle 13.00
5 kaşık kadar soslu tavuk
2 yk makarna
4 kaşık kaşar yesillik
2 çeri domates
1 sandviç ekmeği (beyaz)

ara 16.00
1 ayva
1muz

Akşam 19.00
1 tabak haşlanmış brokoli
sarımsaklı yoğurt

yürüyüş öğle arası yaptım 7000 adımı geçti toplamda öğlen yarım saat yürüdüm
:KK52:

şu hiç içmedim :KK43:mide ağrım yüzünden korktum yudum yudum aralarda içtim 1 bardak da soda içtim

bol kalorili ve bol sağlıklı bir günaydın

dipnot: krep tam buğdaylıdır, post limonata sekersizdir
IMG_20201117_054411.webp

Tesekkur ederim :)
Aslında son 2 haftadır düzenli spor yapıyorum ama maalesef tık yok.
Soğan kurunu 1 2 kere denemeye kalktım tadı cok.kotu gekdi diye bırakmıştım herkesten duyuyorum başlamam gerekiyor tekrar sanırım :)

canım soğan kürünü bebek bekliyorsan niyetin varsa risk varsa yapma çünkü düşük yapıyor onun dışında tadını bilmiyorum ama özellikle kadınların sağlığı için muazzam bir temizleyici olduğunu doktorlardan bile duymuştum.. rahim içi yumurtalıklar tüpler ne varsa silip süpürüp atıyor :KK51: bildiğim kadarıyla 10 günlük müydü kür öyle bir şeydi ama ben hiç yapmadım :KK51:

LAydLiNe LAydLiNe kaptan bir haber vereyim bugün hastahnedeydim ben 3 yıldır tiroid tedavisi görüyordum bu aralar çok halsizim diye gittim tiroidlerim durma noktasına gelmiş çalışmıyor zaten kilo alıp verememe durumumda bundan bugün tekrar yeni ilaca başladım. Neden yazıyorum bugün böyle olunca çok canım sıkıldı veeeeee abur cubur yedim 😭😭😭😭 yerın tekrar şekersiz güne merhaba... Şimdi menümü paylaşayım

Sabah 8.30
Yarım litre limonlu su
3 ceviz

Öğlen14. 30
4ızgara köfte 1dilim beyaz ekmek

Akşam 19.00
Patates kızartması (tefal aktfry 1 kaşık yağla) 1porsiyon
Beyaz peynir kk

AkşamÇayı 4 bardak çay rulokat
Cevizli sucuk
Fındık ezmeli pestil
(bunlar hep stresten) 😭😭💜💜
Su 3lt

biraz stresten biraz da gün içinde kendini aç bırakmış olmandan diyebiliriz :KK20: açlık akşam saatinde olmadığı sürece bir işe yaramıyor genelde müthiş iradeli taş gibi kadınlarda belki ama bizim gibi metabolizmasının içine edilmiş kadınlarda ı ıh sonu kötü bitiyor o açlığın

11.30 1 bardak sut, 1 cay kaşığı bal, 1 kucuk muz, 3 kaşık yulaf, biraz kuru üzüm

13.30 1 kucuk mandalina, yarim dilim kızarmış ekmeğe kahvaltılık ezme

15.30 3 kaşık makarna ve az yogurt

17.30 yeşil cay, 1 gun kurusu, 5 kaju

20de tarhana çorbası, 12 tane patlican sarma, 2 kaşık yoğurt

4 saat 5 tane çocuğa bakma sporu 🤣 insallah oğlum uyuyunca yuruyuse çıkacağım. Yazarim

suyu yazmamışsın 1. patlıcan sarmayı merak ettim 2. menü güzel 3 :KK9:
Iyi aksamlar

Kahvaltım 8.30
2 haşlanmış yumurta

Öğle yemeği 13.00
1 elma
1 kase çorba

Ara öğün
4 5 dilim cevizli köme
2 kupa filtre kahve

Akşam yemeği 19.00
3 kaşık makarna
1 mandalina

Toplam 4 litre su
cevizli köme yani bizim cevizli sucuk dediğimiz favori ara öğünümdür porsiyonu kontrollü tutabilirsen çok iyi sen yapmışsın tebrik ederim :KK9:ben yapamıyorum maalesef :KK43: ana öğünlerin niye bu kadar az ve zayıf? çok dengesiz görünüyor menün. daha önce de sormuştum ama cevapladıysan görmedim kusura bakma :KK19: spor ve su muazzam :super:

Kızlar yaaaaa geldim ama geçmişin bir kısmını okuyamadım. Menüleri yarın sabah değerlendireceğim ayrıca da liste yapacağım. Lütfen herkes yazsın menülerini. Ben bugün berbat beslendim. Size de itiraf edeyim de belki utanır kendime gelirim artık.

Bir süredir kahvaltısız başlıyorum güne ama sanırım akşam yeme ataklarım buna bağlı. O yüzden yarından itibaren yeme saatlerimi değiştireceğim. Çünkü artık iyice saçmalamaya başladım.

Öğle yemeğinde bir kepçe kabaklı tavuk yemeği, bir tane peynirli börek ve bir kepçe kayısı kompostosu yedim. (12:00)
30 dk sonra çayla birlikte 1 avuç kurutulmuş meyve.
Saat 15:00 gibi 1 fincan sade türk kahvesi yanına iki tane cevizli tatlı.

Akşam eve gelince birkaç tane jelibon, bir avuç tuzlu fıstık, iki tane konya tandır gevreği yedim.

Akşam yemeğimin saati çok geç oldu.

20:00 de bir kepçe şehriye çorbası arkasından bir tabak tavuklu, nohutlu pirinç pilavı yedim. Sanırım yanına da 2 dilim ekmek yemişimdir çorbayla birlikte. Pek bir anlamı yok ama ekmekler tam buğday ekmeğiydi. Şimdi de 4 kare bitter çikolata yedim.

Kendi kendimi dövesim var şu an.

1,5 lt su ancak içmişimdir. Spor yapamadım bugün hala ayaklarım ve bacaklarım ağrıyor.

bu bir kaptan menüsünden çok candy menüsü olmuş :-) bir candy olduğumdan ağzımı açmaya hak görmüyorum kendimde :KK17:

İki haftadır adana mersin taraflarındaydım :cool:

mmmm buralardaydın demek.. neler gömdüğünü tahmin edebiliyorum :KK70:

Menülerimi iliştireyim :kk77:

Saat 10
2 haşlama yumurta
Yarım domates
Bi kaç dilim kaşar peyniri
Yarım bardak süt

Saat 15
Bi avuç leblebi

Saat 17
İki yaprak cezerye

Saat 18.30
Tavuk şiş (6 adet kuşbaşı)
İki bardak ayran
2 kaşık pirinç pilavı

2 lt su
6 bin adım

şa-ha-ne :KK50:

Bugunku menum,
Sabah 10.15
1 fincan sade kahve
11.00
2 haslanmis yumurta, 2 ceviz, 1 salatalik
Ogle yemegi 14.30
1 kase yulaf kepekli muzlu tarcinli yogurt
Ikindi 17.00
1 elma, filtre kahve
Aksam yemegi 18.20
1 kase yogurt corbasi, 1 kucuk kase yesil salata
Su 1,5 lt yatana kadar en az 2 bardak daha icerim
Spor 9-10 arasi 1 sa. Tempolu yuruyus
Yatmadan 1 detoks cay icerim heralded midemi bastirsin diye.
senin menün de çok güzel bayıldım. elma kahve ikilisini ben de çok severim elmanın üzerine tarçın öneririm:KK51:
Ben de menümü paylaşayım madem sopalayın azıcık beni hiç diyet menüsü olmadı çünkü:KK43:
10.00
14.00
19.00
21.00
2 kurabiye,çay
kahvaltı için tb un varsa krep de pratik ve sıcak oluyor bugün ben de ekmeksiz kalmışım ve ekmeğim salonda yerlerde geziyordu :KK64: ne olaylar döndü haberim yok artık uyuduktan sonra :KK48:

ev yapımı olduğu için poğaça çok sorun olmayabilir bir de lütenitsa nedir?

menün bence kahvaltı dışında güzel dengeli nesini sopalayalım :KK53:

Aslinda bu ara gundemimizde, hep olcup biciyoruz belki cok da dusunmemek lazim ama iste.

oğlun 2-3 sene sonra ilkokula başlayacak inşallah.. ondan sonra işler biraz sarpa sarabilir bence eğer illa bir kardeş düşünüyorsanız hızlı davranmaya bakın ki en azından oğlan okula başladığında o ilk bebeklik zamanını, uykusuz geceleri atlatıp bir düzene girmiş olun ve birbirlerine de alışmış olsunlar. okul çok zor çok :KK43: sana çok iş düşecek:KK14:

bu arada sana nasıl sesleneceğimi sormuş da olabilirim unutmuşumdur da nickin çok uzun ya :KK51: ama artık buralardayım unutmam tekrar söylersen:KK16:
Iyi geceler

su 2 litre

spor?

candy_candy candy_candy
Patlıcanları alacalı soyuyorum. Dikine incecik sekilde doğuruyorum. Islim bilir misiniz? Onu yapacak gibi. Incecik yaprak yaprak doğuruyorum. Tepsiye diziyorum fircayla cok az yağ surup firinliyorum.
Icini de klasik kiymali dolma içi. Kiyma, sogan, bulgur, baharat.
Patlicanlar cikinca sarma yapar gibi ic koyup rulo yapiyorum, borcama dikine diziyorum. Uzerine sarmisakli salcali sos döküp tekrar firinliyorum.
Anlatabildim mi bilmiyorum. Kabakla da yapiyorum ama bugun kabak yoktu

candy_candy candy_candy
Patlıcanları alacalı soyuyorum. Dikine incecik sekilde doğuruyorum. Islim bilir misiniz? Onu yapacak gibi. Incecik yaprak yaprak doğuruyorum. Tepsiye diziyorum fircayla cok az yağ surup firinliyorum.
Icini de klasik kiymali dolma içi. Kiyma, sogan, bulgur, baharat.
Patlicanlar cikinca sarma yapar gibi ic koyup rulo yapiyorum, borcama dikine diziyorum. Uzerine sarmisakli salcali sos döküp tekrar firinliyorum.
Anlatabildim mi bilmiyorum. Kabakla da yapiyorum ama bugun kabak yoktu

Hmmm anladım anladım :KK51: çok iyi bir fikre benziyor :kk77: sos üstünü geçecek kadar mı nasıl ben de yapayım bunu çok beğendim :rolleyes:

canım soğan kürünü bebek bekliyorsan niyetin varsa risk varsa yapma çünkü düşük yapıyor onun dışında tadını bilmiyorum ama özellikle kadınların sağlığı için muazzam bir temizleyici olduğunu doktorlardan bile duymuştum.. rahim içi yumurtalıklar tüpler ne varsa silip süpürüp atıyor :KK51: bildiğim kadarıyla 10 günlük müydü kür öyle bir şeydi ama ben hiç yapmadım :KK51:

biraz stresten biraz da gün içinde kendini aç bırakmış olmandan diyebiliriz :KK20: açlık akşam saatinde olmadığı sürece bir işe yaramıyor genelde müthiş iradeli taş gibi kadınlarda belki ama bizim gibi metabolizmasının içine edilmiş kadınlarda ı ıh sonu kötü bitiyor o açlığın

suyu yazmamışsın 1. patlıcan sarmayı merak ettim 2. menü güzel 3
:KK9:

cevizli köme yani bizim cevizli sucuk dediğimiz favori ara öğünümdür porsiyonu kontrollü tutabilirsen çok iyi sen yapmışsın tebrik ederim :KK9:ben yapamıyorum maalesef :KK43: ana öğünlerin niye bu kadar az ve zayıf? çok dengesiz görünüyor menün. daha önce de sormuştum ama cevapladıysan görmedim kusura bakma :KK19: spor ve su muazzam :super:

bu bir kaptan menüsünden çok candy menüsü olmuş :-) bir candy olduğumdan ağzımı açmaya hak görmüyorum kendimde :KK17:

senin menün de çok güzel bayıldım. elma kahve ikilisini ben de çok severim elmanın üzerine tarçın öneririm:KK51:

kahvaltı için tb un varsa krep de pratik ve sıcak oluyor bugün ben de ekmeksiz kalmışım ve ekmeğim salonda yerlerde geziyordu :KK64: ne olaylar döndü haberim yok artık uyuduktan sonra :KK48:

oğlun 2-3 sene sonra ilkokula başlayacak inşallah.. ondan sonra işler biraz sarpa sarabilir bence eğer illa bir kardeş düşünüyorsanız hızlı davranmaya bakın ki en azından oğlan okula başladığında o ilk bebeklik zamanını, uykusuz geceleri atlatıp bir düzene girmiş olun ve birbirlerine de alışmış olsunlar. okul çok zor çok :KK43: sana çok iş düşecek:KK14:

bu arada sana nasıl sesleneceğimi sormuş da olabilirim unutmuşumdur da nickin çok uzun ya :KK51: ama artık buralardayım unutmam tekrar söylersen:KK16:

spor?
Tesekkur ederim, normalde de çok yemek yiyen bir insan degilim aslında o yuzden bana normal geliyor acıkmıyorum hic :) fast food ve abur cubur kilo aldırıyor bana hep, onları yemezsem aç geziyorum resmen. Çorba yanina, aralara meyve ekleyerek bir tık sağlıklı bir seyler almaya çalışıyorum.

Hmmm anladım anladım :KK51: çok iyi bir fikre benziyor :kk77: sos üstünü geçecek kadar mı nasıl ben de yapayım bunu çok beğendim :rolleyes:
Minik bir sos tavasinda 1 2 dis sarimsagi az tereyagi ile kavuruyorum. Sonra 1 yemek kaşığı kadar salca ekleyip biraz kavuruyorum. Sonra da su.
Patlicanli sarmaları 10 dk firinladiktan sonra, salcali sosu döküyorum yarim saat kadar da oyle pişiyor. Yemegi cok sulu sever misiniz bilmem ama uzerini geçmesin. Yariya gelse yeterli. (Kiymali iç harca hic yag koymuyorum)
Uzerine de sarmisakli yogurt tavsiye ederim 🤣 biz cook seviyoruz hem pratik hem sunumu lezzeti cok cok guzel. Kabak varsa kabakla da yapabilirsiniz karisik daha güzel oluyor.
Icini dolma harci yerine direk kofte olarak da yapabilirsiniz oyle de cok guzel oluyor

Minik bir sos tavasinda 1 2 dis sarimsagi az tereyagi ile kavuruyorum. Sonra 1 yemek kaşığı kadar salca ekleyip biraz kavuruyorum. Sonra da su.
Patlicanli sarmaları 10 dk firinladiktan sonra, salcali sosu döküyorum yarim saat kadar da oyle pişiyor. Yemegi cok sulu sever misiniz bilmem ama uzerini geçmesin. Yariya gelse yeterli. (Kiymali iç harca hic yag koymuyorum)
Uzerine de sarmisakli yogurt tavsiye ederim 🤣 biz cook seviyoruz hem pratik hem sunumu lezzeti cok cok guzel. Kabak varsa kabakla da yapabilirsiniz karisik daha güzel oluyor.
Icini dolma harci yerine direk kofte olarak da yapabilirsiniz oyle de cok guzel oluyor
En kısa sürede denicem :kk77:

Iyi geceler

su 2 litre
Afiyet olsun guzel olmus, biskuvi yerine elma, tarcinli sut ya da bir gun kurusu fln da olabilir.
anaa menümü yazarken uyuyakalmışım :KK57:

tabi ben menü yazarken arkada dandini çalıyordu :KK48:

neyse tamamliyim atıyım hemen çaktırmayın :sus::KK45:

kahvaltım 9.30 (geceden midem çok rahatsız olduğu için yiyemedim korkumdan geçe kaldı)
1 uno tam buğday sandviç ekmeği
2 kk süzme peynir
10 dal maydanoz
sade Türk kahvesi
1 ev yapımı cookie

öğle 13.00
5 kaşık kadar soslu tavuk
2 yk makarna
4 kaşık kaşar yesillik
2 çeri domates
1 sandviç ekmeği (beyaz)

ara 16.00
1 ayva
1muz

Akşam 19.00
1 tabak haşlanmış brokoli
sarımsaklı yoğurt

yürüyüş öğle arası yaptım 7000 adımı geçti toplamda öğlen yarım saat yürüdüm
:KK52:

şu hiç içmedim :KK43:mide ağrım yüzünden korktum yudum yudum aralarda içtim 1 bardak da soda içtim
Aksam ekmek pilav vs. Yok o yuzden guzel olmus bence cnm.

suyu yazmamışsın 1. patlıcan sarmayı merak ettim 2. menü güzel 3
:KK9:

spor?
Iste biraz uzattik arayi hemen rahata alistim, simdi hem el kadar bebek hem buyugu okuma yazma ogreniyor fln zor olacak biraz sayet olursa, kismet diyelim. Cnm nuro der arkadaslarim bana sen de oyle de bari :KK66:
Gece 1de yiyip yattım, orucluyum bugün
Sahur 3 mantarli 1 yumurta, az beyaz peynir, 8 zeytin, 1 ceviz, salatalik, uzum, 3 lokma ekmek
Allah kabul etsin cnm

Selam canlar😊
Sabah kahvaltı yapmadım. Saat 10 gibi patatesli gözleme yedim sadece
Öğle 13:00
Yoğurt ve karışık meyveli nesfit karışımı 1 kase
Akşam 19:30
Tavuk pirzola ve 8 adet patates kızartması
2 yk yoğurt

Su 2 litreyi geçkin
Spor 12 bin adım yürüyüş 😊

Back
X