Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

slm kızlar,ben motivasyonumu kaybettim:(( evimizdeki tartının yanlış olduğunu düşünüp hep 2kg düşüyordum ama öğrendim i doğru tartıyormuş:(( üstüne üstelik kilo almışım,çok moralim bozuk çokmafoldumbengaliba ben bu kilo verme işini beceremiyorum:sinifsinif:ayrılsam mı gruptan bilemiyorum sanki sizin hızınızıda etkiliyorum gibi geliyo ve kendimi işe yaramaz hissediyorum,moralim bozuk hemde çoooookkmafoldumben

canım benim inan hepimize dönem dönem oluyor bu karamsarlık durumları ama hep birlikte üstesinden gelmeliyiz yoksa nerde kalır takım ruhu di mi ama :lepi:
benim de troidim normal değerlerden farklı çıktığı için sanırım kilo vermem yavaşladı gram gram gidiyo ancak kilolar ama en azından almıyoruz da ya üzerine de eklenirse bu kiloların o zaman ne olacak halimiz :olmaz:
sen şimdi bi silkelen kendine gel nickin gibi melankoli olma sakın haaa yerimseniben

dosbam çok sağol,ramazan listeni merak ettim doğrusu,tam anlamıyla yapamasakta belki kenarından bişeyler tutturabiliriz,ne dersin?

canım çokta zor değil ama insanın canı başka şeyler de çekmiyo değil :))
tabii listem değişecektir değiştiği zaman yine yazarım

1. SAHUR
1 cup süt (şekersiz)
30 gr beyaz peynir veya 20 gr kaşar
1 haşlanmış yumurta
3 zeytin
1 T.K. reçel veya bal veya pekmez
2 ince dilim ekmek (50 gr)
söğüş salata (yağsız)

ıFTAR
2 kuru hurma
1 cup çorba(kırmızı mercimek, tarhana, şehriye,domates,sebze)
3 ızgara köfte(90 gr)veya piftek veya tonbalık veya balık
1/2 cup sebze yemeği
1/2cup yoğurt
2 ince dilim ekmek (50gr)
karışık salata (3 tatlı kaşığı yağ)

bu arada canım çorba da et suyu ve bulyon yasak :((
sadece 5 çeşit çorba serbest
çorba yemezsen 1 dilim ekmek yiyebilirsin
1 dilim ekmek =1 dilim pide

dosbacım sana kolay gelsin :))

kızlar geldim eve ama kaçamak biraz abartılı oldu epey kalori aldım...
yarından itibaren toparlanma sürecine giriyorum...

sabahları normal diyet kahvaltısı peynir bi dilim ekmek domates salatalık
açıktıkça arada yeşil elma
öğlen sebze yemeği yada çorba ekmeksiz
arada elma
akşam salata ve yoğurt yanında az ızagara

gün içinde 3 ltden az olmadan su
1lt beşibiyerde çay ve benim aktarın karışımı olan karışık bitki çayı

haftada 3 gün plates ( yarın gidiyorum inş.)
diğer günler tuğba özayla fitness

eeee vereyim değilmi kiloları artık :)))

dosbacım diyetini inceledim çok zorlanacağını sanmıyorum bu listeyle özellikle iftarda herkesin yediği şeyler bunlar insan zaten gün boyu aç ve susuz kaldığı için istese de çok fazla yiyemiyo şişkinlik yapıyo çünkü

günaydın hanımlar,
nasılsınız bugün ?

bugün su içme rekorumu kırmayı planlıyorum bakalım ne kadar su içebleceğim :))

Günaydin kızlar,

Oncelikle menum ;

Sabah ; 3 adet çoklifli wasa üzerine krem peynir domates yeşilçay
Ara ; Yesilçay 1 şeftali
Ogle ; 2 adet küçük zeytinyağlı biber dolması 1 kase mercimek çorbası 1/2 kase yogurt
Ara ; 5 hurma yeşilçay
Akşam ; 2 adet mantarlı kolay pizza(bayılıyorum buna hem doyurucu hem hafif), 1 bardak ayran salata
Su ; 3,5 lt
Spor ; 45 dk eliptik bisiklet

gelelim bana r*** gunum neredeyse 1 hafta geçti kendimi şiş hissediyorum ama diyeti de sporu da ihmal etmiyorum sadece tartıdan uzak duruyorum ama mecburen cuma sabahı tarılacagım umarım o zamana kadar gider bu şişlik ramazan da geldi 1 ay sonra bayram kilo vermem sorun degilde sıkılaşmam ve sporu artırmam lazım bundan sonra sabah akşam yapmayı planlıyorum yarından itibaren sabah sporuma başlayacagım 500 ip atlama ardından sabah yogası akşamda eliptik e devam belki onuda 1 saate çıkarırım.Bugun beslenme uzmanına gittim şöyle bir sohbet ettik rahatladım biraz ama bana kızdı bu 2 haftada çok hızlı kilo vermişim giden kilolarım çok azı allahtan kastan gitmiş çok gitseydi kesin sopayla kovalardı beni ödem orada da çıktı analizi bana vermedi şişin var moralin bozulurben yorumlarım sen bakma dedi bende peki dedim ramazan için özellikle sıvı ve sebze tüketimine dikkat et dedi. birde mümkünse sahurdan sonra uyuma sahuru geç yap dedi iftardan 2-3 saat sonra mutlaka 30 dk egzersiz yapmamı istedi birde orucunu hurmayla aç çorbanı iç masadan kalk yarım saat sonra ana yemegi ye dedi aklıma gelenler bunlar şimdilik ama haftada 1 kilodan fazla verirsen fena olur dedi gözümü korkuttu unutma hızlı giden aynı hızla geri gelir ömrü hayatın boyunca sana para ödetmek zorunda bırakma beni :olmaz: dedi kilona vucudun alışa alışa gitsin dedi zaten sporunu yaparsan incelmen devam eder merak etme yakında 38 bol gelmeye başlar dedi(şu anda 40 biraz bol gelebiliyor) öyle işte dertleştik azıcık fırça yedim:kedi: birde şunu aklına iyice yaz dedi bu kilonu korumanda felsefen olsun dedi

"TAŞI DELEN SUYUN GÜCÜ DEGıL SÜREKLıLıĞıDıR"

Elma diyetinden de bahsetmiştim ona(shop senin için sormuştum canım) bu sözü söyledi ömrün boyunca elma yiyeceksen yap dedi ben sana bu zamana kadar neyi ömrün boyunca yapabilirsin onu yap dedim sporsa gerçekten hergunumde yarım saat ayırırım diyorsan yap pilatesi sevdim hayatımın bir parçası onu yapmadığım gün kendimi eksik hissediyorum diyorsan yap elmadan başka birseyi agzıma koymam diyorsun sadece elma ye, light yogurdu bile hep yiyeceksen başla bir öyle bir böyle yeme, ama senin anlık heveslerin için(bu aptal diyetleri yapman dedi) sana emanet vucudunu bozup durma onun ihtiyaçlarına da biraz saygın olsun onu da kulak ver dedi yoksa o bir muddet sonra o sana kulak vermeyi keser metom bozuldu durdu diye doktor doktor dolaşır durursun ama iş işten geçmişolur dedi(benim gittiğim beslenme uzmanı arkadaşım gibi bazen böyle sert konuşabiliyor özellikle de şu saglıksız diyetleri sorunca ye her seferinde ben yapmıyorum sadece merakımdan soruyorum diyorum ama nafile ben yapmışım gibi kızıyor bana)

pimpirikli ; hoşgeldin canım aramıza yeni soluk yeni renk yeni heyecan getirmen dileğiyle azmin hiç eksilmesin

melankoli; canım hepimiz ara ara yorgun düşüyoruz bu kilo verme sürecinde ama kendini kasma zamana bırak sen elinden gelen dikkati göster bu hafta 100 gr verirsin haftada 200 belli olmaz bunun bir ayarı yokki hep 1 kg verecek degiliz hangimiz her hafta aynı kiloyu verebiliyoruz ki , önemli olan hep eksiye düşmeyi haftada 100 gr bile versen 1 sene sonra 5 kilo zayıf olursun şimdiki halinden bu bile ne kadar fark eder böyle düşün sadece + geçmemeyi düşün canım birde elinden geldiğince aktif ol neşeli ol ben bazen koşa zıplaya gidiyorum ayrıca ayrılma filan de yok biz bir aileyiz burda evini bırakıp gidemezsin mezun olana kadar ondan sonra kanatlanıp hafif hafif yuvadan uçabilirisnopuyorumnanaktan

dosba; canım ramazan listen gayet saglıklı bence uyarsan kesin ramazan boyunca 2-3 kg verirsin canımbu arada makarna izni çıktı mı sana?

zenim ; canım kızmazsan 1 -2 sey dikkatimi çekti yeni beslenme şekilnde
1. elma zamanı degil bence mevsim meyveleri daha yararlı olabilir tek çeşit meyvede sınırlama kendini kışın yersin elmayı
2.karışık bitki çaylarını çok içme tek tip olanlara yönelsen daha iyi saglıgın açıısndan çünkü vucutta birbiryle etkileşime giriyor tıpkı hapların pek birbiryle karıştırılamayacagı gibi
3.listende sadece gunluk 1-2 dilim ekmek var bu çok az beslenme piramidinden enaz 6 porsiyon veriyor bu hiçte saglıklı görünmüyor uzun vadede metonu yavaşlatır canım bu sefer 3-4 dilim yiyince kilo alırsın benden söylemesi
4.hedefin 5 ekimde 60 olmak bu hafta 72 oldugunu varsaysam bile 1,5 ayda 12 kg cok saglıksız bir rakam kendini bu kadar hızlı vermeye şartlandırma saglıklı vermeye çalış.
not:lütfen kırılma ben kimsenin bu kilo derdi yüzünden saglıgından olmasına seyirci kalmak istemiyorum hem şimdi hızla verdin hop hızla geri alırsın psikolojinde etkilenir canım ben uzmanına gidiyorum boşuna demiyorlar ayda en fazla 4-5 kilo ideal diye bir bildikleri var o kadar okuyorlar lütfen dediklerimi bir düşün canım

Günaydin kızlar,

dosba; canım ramazan listen gayet saglıklı bence uyarsan kesin ramazan boyunca 2-3 kg verirsin canımbu arada makarna izni çıktı mı sana?

zenim ; canım kızmazsan 1 -2 sey dikkatimi çekti yeni beslenme şekilnde
1. elma zamanı degil bence mevsim meyveleri daha yararlı olabilir tek çeşit meyvede sınırlama kendini kışın yersin elmayı
2.karışık bitki çaylarını çok içme tek tip olanlara yönelsen daha iyi saglıgın açıısndan çünkü vucutta birbiryle etkileşime giriyor tıpkı hapların pek birbiryle karıştırılamayacagı gibi
3.listende sadece gunluk 1-2 dilim ekmek var bu çok az beslenme piramidinden enaz 6 porsiyon veriyor bu hiçte saglıklı görünmüyor uzun vadede metonu yavaşlatır canım bu sefer 3-4 dilim yiyince kilo alırsın benden söylemesi
4.hedefin 5 ekimde 60 olmak bu hafta 72 oldugunu varsaysam bile 1,5 ayda 12 kg cok saglıksız bir rakam kendini bu kadar hızlı vermeye şartlandırma saglıklı vermeye çalış.
not:lütfen kırılma ben kimsenin bu kilo derdi yüzünden saglıgından olmasına seyirci kalmak istemiyorum hem şimdi hızla verdin hop hızla geri alırsın psikolojinde etkilenir canım ben uzmanına gidiyorum boşuna demiyorlar ayda en fazla 4-5 kilo ideal diye bir bildikleri var o kadar okuyorlar lütfen dediklerimi bir düşün canım

teşekkür ederim canım benim hiç kırılırmıyım.
geliştirilmiş elma diyetindeyim zaten aslında bir adı bile yok bunun ne istersem onu az az yiyorum. sabah kek yedim mesela ama bir ısırık aldım.
günlük kalorime dikkat ediyorum, spor yapıyorum.
bitki haplarında karşışım olandan günde bir kupa içiyorum genelde ayrı ayrı alıyorum zaten :)

kısa zmanda kilo vermek kesinlikle çoksağlıksız bunu kabul ediyorum ancak, bu kiodakaldığım her gün bana yaptığı yıkım daha fena.
çok düşündüm arkadaşlarımla düşündük, malumunuz bende sağlıkçıyım naıl yapmalıyım dedik.
5 ekime ben bir hedef koydum, ne kadar tutar yada ne kadar tutmaz bilemem ki ben tutacağına inanıyorum.

haftada 1-2 kilo vererek ben br yılda kendime gelirim ki o süreçte zaten benim piskoloji falan kalmaz.

ama merak etmeyin düzenli kan ve idrartahlilli yaptırıyorum, içorganlarımı korumak adına elimden geleni yapıorum.

ilaç almıyorum ki, etrafımda destek ilaçlarla ayda 8-10 kilo verenler var, böyle bir takviye yerine yaptığım daha doğru geliyor.

senin için kilonu kontrol altında tutmak daha kolay olacak benim için birazdaha zor ve uzun sürecek bunu da biliyorum :))

polyy canım diyetisyenininin dedikleri çok doğru..ne kadar güzel arkadaş gibi dertleşmişsiniz..ama ben keşke senin kadar sabırlı olabilsem..çok sabırsızım canım ya..

kızlar sonunda diyetisyene gittim bende :))
aslında diyetisyen bana geldi ama neyse :))

bana kocaman bir liste verdi

gün içinde yaptıklarımı anlattım normal olarak abartılı buldu, isveç diyetini duyunca zaten çıldırdı...
ona da anlattım kilo vermek istiyorum ve aceleciyim diye.
kesin bir şekilde hızlı kilo vermeyi red etti.
vücud yağ oranımdan sonra haftada 3 kiloya izin verdi ilk iki hafta için ama sonrasında 1,5 kilonun üzerine çıkma dedi. dinlemeyeceğimi söyledim :))

bitki çaylarında 1 ltye kadar izin verdi. gün içinde 4 lt su içebilirsin dedi. soda yasaklılar arasında. oda funda yaprağı çayının etkili olduğunu söyledi.
spor yapmam konusunda uyardı ama hergün değil iki günde bir spor hergün 45 dakika tempoluyürüyüş verdi.

benimle ortak fikri olan tek şey canımın istediği herşeyi tadmamdan yanaydı, bir lokma bile olsa al dedi.
aklımızda kalan yiyecekler beynimizin garip bir hormon salgılama emrine bu hormonda metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyormuş, bilgilerinize...

güne ılık su içerek başlayıp günü yine ılık su içerek tamamlayacağım...

gelelim menüye,

kahvaltı tipik diyet kahvaltısı duyduğum anda sinir oldum ama belli edemedim :)
saat 8 de
kk kadar peynir yklaşık 25 gram ypıyormuş
1 domates
1 salatalık
3-4 yeşil zeytin
1 dilim ekmek
1 yumurta, ister haşlama ister yağsız omlet

arada saat 10 gibi
bir meyve ve 3 badem
yada yarım bardak yoğurt, 2 adet ceviz

saat 12.30 da öğle yemeği
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem
1 dilim ekmek

yada 2 su bardağı yoğurt +müsli
bol yeşillikli salata kesinlikle limonlu ve az zeytinyağlı
1 dilim ekmek

saat 15 de
bir ayran, yarım simit
yada 3 galata bir bardak süt
yada iki porsiyon meyve ( not: benim elmamı gördü ki biraz büyüktü bu iki porsiyon eder dedi )

akşam yemekleri en geç 18.30 da yenecek
bir kase sebze çorbası
3 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık ne yersem yada bir kocaman tabak zeytinyağlı sebze yemeği yada 5 kasık baklagil yemeği
bol yeşil salata

eğer acıkırsam ki acıkmamalıymışım meyve yemeliymişim yada bir bardak süt içmeliymişim.

gelelim tavsiyelerine,
yemek yerken en az 20 kez çiğnemeliyim ve ara vermeliyim, ara derken yemek masasından kalkıp bi beş dakika başka şeyle ilgilen dedi.

yemeklerden 45 dakika öncesine kadar su içilmeli ve yemekten sonra hemen su içilmemeliymiş.

birçoğu zaten bildiğim şeylerdi ama deneyeceğim.
sebze çorbası içinde lahana çorbasını yapacağım, içine ne bulrsam atacağım.

kendimi kandırmak için gün içinde sıcak suyu yudumlarsın dedi bu şişkinlik yapar dedi.

şuanda konuşmamızdan aklımda kalanlar bunlar, sizlerinde aklına takılan birşey olursa sorun bana bende kendisine iletirim. hatta ona bu siteden bahsettim sanırım üye olacak dedim 13. gruba buyur gel, kendisi de doğum kilolarından yana biraz dertliydi topu topu 6 kilosu var fazla ama bunu 3 ayda vereceğim dedi.

ii akşamlar kızlar... nerdesin yaa... neden katılım bu kadar azaldı??
öğlen misafirim vardı daha doğrusu kahvaltı :)) ama 12 de geldi arkadaşım
öğle menümde ufak bi değişiklik yaptım akşam menüme uydum
bakalım ramazan yaklaşıyo...
poly sen gayet ii gidiyorsun
zenim sende yeni diyetine uyarsın sanırım ... kolay gelsin
sho toparlanma vaktin geldi sanırım :))

merhaba arkadaşlar yeni geçebildim bilgisayarın başına tüm gün dışardaydım baya bi yürüdm şehirdışından arkadaşım geldi gezdirme bahanesiyle bana 3 günlük spor oldu nerdeyse kaydirigubbakcemile3
bazı arkadaşlarımız diyetisyene gitmişler ben de düşünüyorum gelişmiş bir hastanede tüm tahlillerim yapılarak bi uzmanla birlikte vermeyi bakalım şu ramazan bi geçsin de..

ay günaydınlar sabahın biaz erken saati ama anca gelebiliyorum.ben bu aralar kilo veiyorum maşallah diyeyim.geçmişi şöyle bi okudum eh herkes iyi sayışlırı.hepinizi kocaman öptüm.

Back
X