14 aylık kızım halen yürüyemiyor:(

firefly38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
180
3
116
Kızımda 6 aylıkken tesbit edilen süt ve süt ürünlerine karşı elerji var.O yüzden ne o nede emzirdiğim için ben süt ve her türlü süt ürünlerini tüketemiyoruz.Doktor bu eksiğini kapatabilmesi için raporla alınabilen Neocat adlı bir özel mama verdi.O zamandan beri onu kullaıyoruz.Zaten iştahlı bir bebek değil yemekleride zorlamama rağmen fazla tüketmiyor.Doğduğunan beri takip eden bir doktorumuz vardı.Kasları çok esnek olduğu için yürümesi geçikebilir dedi.Zaten hertürlü rontgen ve gözlem yapıldı.Ama 14 aylık olmasına rağmen halen yürümüyor.Emekleme işinide poposunun üzerinde zıplayarak yapıyor.(Küçükken bende bu şekilde ilerlemişim)Önceleri sabırlı olmalıyız diye bekilyordum.Ama doktorumuz doğu hizmeti sebebiyle ayrılınca başka doktora götürdük.Kalsiyum eksikliğinden dolayı yürümesi geçikebilir dedi.Salı günü test yapılacak ama benim çok sıkkın.Eğer bu sebepten dolayı ie hem kendimi hemde eski doktorumuzu affetmeyeceğim.Bu tip bir sıkıntı yaşayan var mı?Dışardan kalsiyum ilacı almaya başladım ki sütümden onada geçsin.Bebeğinde kalsiyum ilacı kullanan var mı?Ne bilim offf?

cnm benim eltimin oğluda 2 yaşında yürüdü ve ondan önce popsunun üstünde ilerliyodu böle alıştı birazda sonra yürüdü ama çok geç elitmde hamileliğinde süt içmemiş oğluda çok yemedi bencede kalsiyum kemikler için önemli ama yürü cnm yürüteç kullanıyomusun

benim kızımda 16 aylık,hamilelikte çok süt içtim normalde de severim.kızım da süt seviyor ama halen yürümüyor:sinifsinif:.adım atamıyor,son bir aydır tek başına 1-2 dakika ayakta durabiliyor o kadar...doktorumuz 21 aylığa kadar normal dedi,genetik olabilir,bebeklerin %3 kadarı geç yürür dedi.ama avunamıyorum,seni çok çok iyi anlıyorum:teselli: 18 aya kadar beklicem yürümezse test yaptırıcam..

Ben gebeliğimde çok süt içtim.Ama şuan kızımın alerjisi olduğu için tketemiyoruz.Evet cnm yürüteç kullanıyoruz.Önceleri kullanmadım ama en azından basmaya çalışsın diye kullanmaya başladık.Onunla heryer gidiyor ama kendi başına bunu yapamıyor

Canım senin kızında biran önce yürür inşallah.Aslında bebekten bebeğe değişir ama başka bebekleri koşarken görünce üzülmemek elde değilSinirlendiği zaman veya canı istediğinde kızımda 1-2 dakkika ayakta duruyor ama dengeli değil.Umarım en kısa sürede ikiside yürür.Güzel haberlerini bekliyorum.

en çok ta o zaman üzülüyor insan,maşaallah diyorum bizimki ne zaman yürüyecek diyorum...herkes bekle,yürüyünce daha zor diyor ama kocaman oldular,dengeyi bulana kadar 2 yaşa gelecek bu sefer de:bbo: inşallah bir an önce hayırlısıyla başlarlar yürümeye..ben de güzel haberlerini bekliyorumbayanssulusmile

slm arkadaşlar,
yazılarınızı okudukça bende eskiye gittim, çocuklarımız canlarımız bizim. benim kızım şimdi 4 yaşında. birde oğlum var 7 aylık:)
kızım aynen dediğiniz gibiydi emeklemedi yuvarlanıyodu :) 16 aylıkkende taytaya başladı inanın büyütecek kadar sorun değilmiş o zamanlar çok üzülüyodum tabii. şimdi çevremde böyle sorunu olanlara söylüyorum lütfen kendinizi üzmeyin her çocuk bir değildir onlar zamanını çok iyi biliyor ve çok akıllılar.yeterki sağlıklı olsunlar tabiiki yine doktorunuzla görüşüyosunuzdur eminim. bende iyi haberlerinizi bekliyorum.

arkadaşımın oğlu 2 yaşında yürüdü, şu an 3 yaşında gayet sağlıklı ve normal bi bebek

Çocuklarını Allah bağışlasın canım.İyi dileklerin içinde çok teşekkür ederim.

Kızıma kan tahlili yapıldı.Süt alerjisi olduğu ve Yürümese geçiktiği için acaba kalsiyum eksikliği varmı diye tereddüt ettik.Kan tahlili sonucu kalsiyum oranı normal değerlerden bile yüksek çıktı.Demir ve fosfor oranlarıda çok iyi çıktı.Hatta genel alerji testi (Total IgE ) sonucuda normal değerler 0-87 ng/mL arası 9.18 çıktı bizimki.Test sonucuna göre genel alerjisi görünmüyor.Bu testi yaptıran var mı?Bu süt alerjisininde bittiğinimi gösteriyor.Haftaya süt alerjisi için ayrı bir test yaptıracağız ama tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

canım bilinenin aksine yürüteç yürümeyi geçiktirir öncelikle yürüteçten vazgeçin.halının üzerinde kendi kendine çabalayan bebekler daha erken yürürler çünkü kasları daha çabuk gelişir..
ayrıca testlerde de bir sorun çıkmadıgına göre endişelenme poposunun üstünde gezinen bebekler emeklemeden yürümeye başlarlar..bir bebek 18 aylıga kadar yürümeyebilir.
yürüteç e bir daha bindirme kendi kendine evde dolaşsın bak görürsün yakında yürür.....

Sevgili Secosel bende ayın fikirdeyim.Günde 5 dakikayı geçirmiyorum zaten.Sadece ayaklarının farkına varması için.Korkusu azalsın diye bindiriyorum.

Sıze saÇma gelebılır yapmak zorunda deĞılsınız ama sıze ŞÖyle bır Önerım var
bız kımde uyguladıysak tuttu
hatta tesadÜf o kı bugÜn perŞembe
benım yeĞenımde geÇ yÜrÜdÜ ve bıze bır yakınımız dedıkı bır perŞembe yada cuma gÜnÜ elınıze oklavayı alın ve bebeĞınızın elıne tutturun bı ucununa sız tutun ve yÜrÜtÜn bu Şekılde
allahın ıznıyle bıdahakı cumaya kadar yÜrÜyecek ve gerÇekten de yÜrÜdÜ hemde bıdaha dÜŞmed hıÇ deneyın derım saÇma gelebılır gÜlÜp geÇersınız ozaman ama bıŞeyde kaybetmezsınız
rabbım baŞka dert vermesın elbet yÜrÜr o melekler

benım kızım 14 aylıkken yürümeye basladı
bazı cocuklar gec yürür bence saglıklı olsun gec yürüsün..sabredın bıraz

Benim yigenimde 15 aylikken yürümüstü,babasida o yasta iken yürümüs.Genetik olabiliyor bu durumlar.a.s

hiç üzülme annesi
benim kızım 17 aylıkken yürüdü sreklide düşerdi buna yürüme dersek tabi
ama kızım okadar erken konuştu şimdi çok güzel konuşuyor herkes hayret içerisinde bu çocuk böyle nasıl konuşuyor diyorlar 8 aylıkken köpekğin kedinin kuşun sesi taklit yapailiyordu şimdi çok güzel şarkılarda söylüyor konuşuyorda anne beni tutamaz deyip salonda koşturuyor demek istediğim koşacakda yürüyecekde
allahım başka dert hastalık vermesin kuzulara
biraz zaman güzel annesi bebeğin hazır değil demekkki
sonra arkasından koşacan kızım yavaş düşecen diyeee

merhaba,
her cocugun gelisim süreci farklidir. 14 ay gercekten hic de uzun bir süre degil. cocugu sakin yürümeye zorlamayin, cocuk kendini hazir hissettiginde zaten yürüyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…