• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 Aylık Kızım

Nicki Mouse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
1.250
17.585
208
Hepinize merhaba kızlar.
Ne üzücü ki böyle bi konuyla burdayım. Allahım bağışlarsa biri 5 buçuk yaşında biri 14 aylik kızım var.
Büyük olan geçen hafta fıstık yerken küçükte aldı. İnsanın basireti mi bağlanıyor derler ya sanki öyle oldu. Ben ilk kızımda 4 5 yaşına kadar böyle şeyler vermez dikkat eder dururken nasıl oldu da göz yumdum. Aklıma geldikçe nefesim kesiliyor.

Neyse kızlar tam yerken ablası elinde ki oyuncak telefonu alınca birden ağlamaya başladı. Tabi o esnada genzine kaçmış olacak ki çok öksürdü yavrum. O gün öksürünce belki tahriş olmuştur diye düşündüm. Bir gün sonra hafif bir hırıltı olunca sağlık ocağında ki aile hekimine götürdüm. Hemen antibiyotik vermeyelim. Bi hava verelim 5 gün takip edelim dedi. Verdikçe pek bi değişiklik olmadığını anladım ki başka hiç bir semptom yok. Burun akıntısı,tıkanıklığı gibi. Baktım geçmiyor perşembe günü çocuk doktoruna götürdüm. Dinledi üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dedi. Antibiyotik, serum fizyolojik bir kaç şurup eve geldik.

Cuma günü sabah aklıma fıstık olayı geldi. Araştırdım evet olabilir. Eşime söyledim. Hemen çocuk doktoruna götürdük. Akciğer filmi istedi. Çektik ki ben çok orda farkedilceğini düşünmüyorum. Çocuk cerrahı ile görüşme yapim dedim. Filmi beraber değerlendirdiler. Şuan önemli bo semptom yok . 1 hafta bu tedaviyi uygulayalım. Geçmezse bronoskopi düşünelim belki. Şuan çok küçük ve yeni olduğu için tedavi ile emin olmadan karar vermeyelim demiş çocuk cerrahi.

Kızlar dün akşamdan beri gözümde yaş kalmadı. Brunoskopi yaptıran var mı böyle evladına. Daha önce forumlarda bir kaç şey okudum ama. Yeterli değildi.
Bir kaç doktorla görüştüm. Biri gerek olmadığını küçük olduğunu öksürtün bir gün atar diyor.
Biri zamanla vücut eritir diyor.
Biri belki enfeksiyon yapar. Bronoskopi düşünülür. Ama onu yapacak yeterli alet ve doktor var mı diyor.

Perişanım. Zor yazıyorum. Beni anlıycanızı biliyorum. Kızlar nolur bi akıl verin.
Bide nolur evladıma dua edin. Tez zamanda şifa bulsun. Rabbim nerde varsa herkese de bizede yardım etsin.
Tükendim elim hiç bir şeye varmıyor. Bişi olursa düşüncesi beni bitirdi. :cry:

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin. Bu kadar karamsar olmayın, iyi düşünün iyi olsun. Belki dedikleri gibi kendi kendine geçecek ve kötü birşey olmayacak. Evet evlat söz konusuysa insan hep en kötüsünu düşünüyor ama siz bı takip edin. Olmadı başka doktorlara da gösterin.

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin. Bu kadar karamsar olmayın, iyi düşünün iyi olsun. Belki dedikleri gibi kendi kendine geçecek ve kötü birşey olmayacak. Evet evlat söz konusuysa insan hep en kötüsünu düşünüyor ama siz bı takip edin. Olmadı başka doktorlara da gösterin.
Amin canım. İnşiallah Rabbim yardım etsin. Nasıl nefesim kesiliyor sanki. Rabbim çaresiz dert vermesin ama. Ne kadar zor.

İşlemler hakkında hiç bilgim yok. Çok geçmiş olsun yavrucuğa. İnşallah kendiliğinden geçer. Görünmez kaza bunlar, kendinize yüklenmeyin. Doktor kontrolünde, büyük bir tehlike olmadan atlatacaksınız bence. Dualarım sizinle.

Cok gecmis olsun. Haberlerde cok benzerini izlemistim, cocugun cigerine kacmis fistik ve enfeksiyon yapmis, doktorlar da ust solunum yolu enfk. diye ilac vermisler surekli. Eger tekrarlayan usutme belirtileri varsa ates vs ozellikle cigere dikkat edilmeliymis. Ayrica cocuk iyilesmisti dipnot duseyim

Back
X