Kucuk kizim makrosefali tanili ama herhangi bir sendroma, hastaliga vs sahip olmadigi netlesti.
Bu durum netlesene dek, ailemizdeki bircok kisi durumu öğrendi, ben anlatilmasini istemedim ama sagolsun annem kardeslerine her hastane randevumuzu bildiriyordu ve bu sebeple kizima halen daha hastaymis gibi davraniliyor, gelen mutlaka bir kafasini inceliyor (su an artik yasitlarina persentil olarak epey yaklasti), ardından "yok ya buyuk degil bence abartıyorsunuz" ya da "ay hakikaten buyuk, insallah buyudukce boyle iri durmaz kiz cocugu cok zorbalanir" vb cumlelere maruz kaliyoruz.
Bebeğim 2 yasinda ve kendi cekirdek ailemizde asla kafasıyla alakali seyler duymadigi ve ben gelen her misafire cocugun yaninda bunlari konusmuyoruz dedigim halde, yavrum kendisinin "koca kafali" oldugunu soyluyor, simdi eğlendiriyor bu durum kendisini ama buyudukce uzulecek biliyorum.
Sizin durumunuzla hastalik baglaminda alakasiz olsada insanlar etiketlemeyi seviyor diye ornek olsun istedim, bence kendinizi asagi cekecek bu hareketten (otizmli oldugunuzu etrafla paylasmaktan) kacinin. Bu ulke cok kulturlu oldugunu zanneden zorba yobazlarin ulkesi, hic gerek yok.
Ayrica bana kalirsa ulkenin en az yuzde 30-40'i tani almamis otizmli ya da dehb'li zaten, hepimizde biraz ucundan mevcut diye dusunuyorum.