• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14.gün hesaplaması

cucan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
98
5
98
arkadaşlar bişey danışacağım sizlere... benim 2 aydır adetlerim +2,-2 olarak geliyor. yani internetten hesaplamalarımdan... 16 nisan da olmam gerekirken 14 nisanda oldum. 13 mayısta olmam gerekirken 15 mayısta oldum... şimdi ise 13 haziranda rengli olmam gerekiyor. 14. günü hesaplamam gerekiyor. 11 haziran olursa 14. gün 29mayıs oluyor 13 haziran olursa 30 mayıs oluyor. 15 haziran olursa da 31 mayıs oluyor. şimdi ben ne yapacağım. 29-30-31 mayısta peş peşe mi ilişkiye girmeliyim... sperm kalitesi için gün aşırı lişki olmalı... napmalıyım... bana yardımcı olurmusunuz lütfen . yaın öğlene kadar cevap yazabilirmisiniz... çünkü annemlerdeyim yarın öğlenden sonrada kendi evimize geçeceğiz. ve evimizde internet yok... lütfen yardımcı olurmusunuz... :sm_confused:

canım bende tarih hesaplaması yapmadan gün aşırı yani iki günde bir ilişkiye girmek en normali hem yumurtanın çatladığı gün ilişkiye girilmesi şart diye bir kanun da yok 24 saat ömrü var yumurtanın ve de spermler 2 gün canlı kalabiliyormuş

teşekkür ederim shoksheker. başka yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar... bekliyorum yorumlarınızı lütfeeenn

ben bu işlerde çok acemi sayılırım bu 14. gün hesaplaması nasıl oluyo...yani adetin başlangıç gününden itibaren 14. günmü yoksa adet bittikten sonraki 14. günmü?bide gün aşırımı ilişkiye girmek lazım ...cevaplar için şimdiden teşşekkür....a.s.

Yumurtlama günü gebe kalmak için ideal zamanlardır. Yumurtlama günü doğru tespit edilmesi için ,adetin başladığı tarihten itibaren değil son adet gününden geriye doğru sayılarak hesaplanmalıdır. Yumurtladıktan sonra 14’üncü gün adet görülür, yani 28 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama günü 14’üncü gündür, ancak 35 günde bir adet gören bir kadının yumurtlama günü 21’inci gündür.genellikle kadınlarımız yumurtlama günü hesaplaması yaparken adetin ilk gününden hesaplama yaparlar ve tabii ki yanlış “yumurtlama günü” hesabı yaparlar.Doğru yumurtlama günü hesabı beklenen adet tarihinden 14 gün gerisinde olan tarih olduğu için bebek isteyen kadınların adet tarimlerini düzenli bir çizelge şeklinde takvime işaretlemeleri gerekmektedir.

Yumurtlama günü tespitinin diğer bir önemi de bu dönemde cinsel ilişkiye girmek ve tabii ki bu dönem içinde gelişen yumurta atıldıktan sonra 12-24 saat yaşadığını , spermin ise 48-72 saat yaşayabildiğini göz önünde bulundurmaktır.. Bu
nedenle beklenen yumurtlama tarihinden bir gün önce başlayan cinsel ilişki gebelik şansını arttırmaktadır.

bilgi verdiğin için teşekkür ederim.....28 günde adet oluyorum hesaplamamı hemen yapcam.....

Slm arkadaslar Onceleri bende surekli kis oldugu icin ilac igneler sonrasi hesapliyorduk adet araligi 28 gun idi ve bazen dr dollenme 11-ci gunu bazen 15-ci gunu bazi aylarda 17-gunu oluyordu sabah bakiyoruz guzel ogleden sonra kist yumurtaligi icerisine alirdi.

Bu yuzden dr konusarak saglam bilgi alin Jenekolojik sonunu olanlar boyle sayarak dollenmeye guvenmesin.

Bir arkadasim dollenme olabilecek diye hesapladigim gunleri hemen-hemen sabah-aksam cocuk icin mutlaka birlikte oluyorduk ve 10 sene sonra hamile kaldim.Bu yontemi yaklasik 4-5 ay denedim demisti.
Onceleri cok garip gelmisti Ne varmis o kadar tedavi sonunda kosusturuyoruz dogal yolla surekli saglikli bir sekilde hamile kalabilme sansi oluyorsa denemek en dogrusudur.

ben bu işlerde çok acemi sayılırım bu 14. gün hesaplaması nasıl oluyo...yani adetin başlangıç gününden itibaren 14. günmü yoksa adet bittikten sonraki 14. günmü?bide gün aşırımı ilişkiye girmek lazım ...cevaplar için şimdiden teşşekkür....a.s.

doktornevra.com oradada anlatiliyor....

Son düzenleme:
Ben eczanede satılan ovülasyon hesaplama cihazı varmış onu deneyeceğim. Çünkü reglimin ne zaman olduğu belli değil. Bu durumda yumurtlama dönemimde belli değil. Doktor 6ay daha bekleyelim 6 ay sonra tedaviye başlarız dedi. Zaten çocuk istemesem doktora gitmezdim. 6 ay daha bişey yapmadan bekleyebileceğimi sanmıyorum. Hesaplayıcılar bana uymuyor. O yüzden bide o ovülasyon cihazını denicem. Bakalım onda ne cevap alıcam.

canım adetin ilk gününden itibaren 12. 14. ve 16 günler hamile kalmayı en yüksek seviyeye çıkartıyormuş.

Back
X