Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ya adam odunun tekiymiş bir güzel sopa atmak lazım ama gülmekten de kendimi alamıyorum bu durum bana hiç yabancı gelmedi :27:
Gülçin'in ve Ayşegül'ün yazdıklarını okuyunca yıkıldım gülmekten,şimdi gülüyoruz ama o an kimbilir ne kadar etkilemiştik.Geçen gün de komşum sordu kaç kilo verdin diye,nerden öğrendilerse diyet yaptığımı bakkal bile öğrenmiş,geçen gün arkadaşın çocuğuna çikolata alacaktım,''sana onlar yassahhh''dedi bakkal efendi pis pis gülerek.Nyese komşum sordu ama yaklaşık 10 kadın var ortamda.Ben de ''11-12 kilo kadar oldu ablacım''dedim.Herkesin içinde,''Ayy canım benim,iyiki kilo vermeye başladın.Sana kaç talip çıktı burada,kimse şişman diye oğluna istemedi''dedi.Ben kalakaldım.Görünüşün ve bedenin hayattaki en önemli öncelik meselesi olduğunu düşünen insan ırkına üzüldüm,acıdım,öfkendim.Sanki ben ölüyordum bu yobaz şehrin iki cümleyi biraraya getiremeyen höt höt erkek modellerine.Ne gariptir...Burada kızlar okumaz genelde,bir elin parmağını geçmez ilçe toplamında.Liseyi ite kaka bitirmelerinin sebebi,okula gidip gelirken kısmet bulma ümidi ve çabasıdır.Hayır sen bu zihniyeti küçümsemezsin ve kültürün olağan sonucudur der yargılamazsın da,insancıklar 10-20 kilo için seni nasıl yaftalarlar.Zaten ben 9 yıldır bu kafeste görev yapıyorum ve buradan çıkmadan evlenmek gibi bir fikrim olmadı hiç.Çünkü baskı altında alınan kararlar,hiçbir zaman sağlıklı değildir.Amannnn,başınızı ağrıtmayım.Velhasıl bu yaşadıklarımızı hiç unutmuycaz,kimseyi zaafıyla vurmuycaz 50 kilo olduğumuz gün bile,asla asla asla bedeni karakterinin önüne geçenlerden olmuycaz başardığımızda.Eğer unutursak yapılanları ve sancıları o zaman ne çektiysek bize müstehaktır demektir.Öpüyorum canlarım şimdilik,bi kahve içiyim tenefüste, tekrar yazarım.Dersim boş öbür ders te,nöbetçiyim bideeeee

Son düzenleme:
eşim geldi yusuf un mutluluğunu anlatamam yavrum ok özlemiş babsını şimdi ayrılmıyor yanından sürekli bişeyler anlatmaya çalışıyor,yusuf adına üzülüyorum babasından uzak olmasına ayrı eşler gibi 3 hafta oldu çocuk babasını görmeyeli :43: :43:
gözünüz aydın esra.. sen uğramazsın artık bu ralar buraya :1::1:

Esracum gözün aydın. bende misafirlerimi gönderdim. sabah kahvaltı yapmadım öğlen ayrandan içtim .
misafirlerle 1 pors profiterol yedim. 1 börek yedim.maalesef. incirli pastayı profiterolu ne kaldıysa arkadaşlara paket yapıp gönderdim gözümün önünde durmasın yoksa yiyebilirdim.ara öğün vs. yok bu gün.. bu hafta motive olamadım gitti.haftasonu yediğim mantıdan ve bisküvili puding den sonra 2 kilo fazla çıkmam çook moralimi bozdu. yani 1 gün 2 gün dikkat etmeyince hemen geri gelmesi beni dikkat etsemde aynı etmesemde gibi saçma bir düşünceye yönlendirdi. ama 2 gün de yükselenei 5 günde veremiyorum.çok çabuk pesediyorum ya.neyse topparlanmalıyım. panik yaptıkça aklım daha çok yemekte kalıyor.
gülçin kendini bırakmak için bütün enerjini sarfettiğini görüyorum.. canım senin asıl sorunun sürekli şok diytetlere karışımlara felan sarılmak oluyor.. ya bırak bu diyetleri. gerçekten güzelce beslenerek ver kiloları. başarı öyküleri topiğini onlarca kez okudum.. 20-30 kilo verenlerin hiç biri ne hap kullanmışlar ne de böyle şok diyetler yapmışlar. bak sen normal diyetine devam etseydin dün yediğin profiterol umrunda olmazdı. uzun vadeli diyet programlarında bile pizza günleri vardır. yemiyorsun içmiyorsun 2-3 saat spor yapıyorsun sonra çok yıpranıyorsun bu sefer canın daha çok istiyor...
Gözün aydın canım.

Bu hafta hepimizde vardı bişey,toparlanıcaz inşallah.Gülçin ayran çorbasını beğendin mi,ben 6 sarımsak ile bolca nane kattım harika oldu.

Canım ya şifreli yazınca çıkaramadım adını.Dezi biliyorum ben,deli gibi kilo attırıyor ama;ayda onunla 8 kilo atan arkadaşlarım geri aldı.Ama sen toparlandıktan sonra geri almazsın eminim,azimlisin.Ama işte ben ilaca karşıyım yine de.
bende hiç inanmıyorum o haplara tozlara

esselam kızlar :71:
saatlerce gezdik dışarda eşimle yürüyüş olsun diye diye adamıda yürütttüm saatlerce şimdi ayaklarımız ağrıyo :27:
sabah11 30
1 dilim çavdar ekmeği
4 zeytin
1 domates
1 kk peynir
16 30
tombik tavuk döner
1 ayran
akşam yemeği yemiycem karnım tok :86:
bir tane k bar yerim ilerleyen saatlerde yeter
çaylarımı içiyorum
hıımmm öğlenki kaçamak akşam telafi edilmiş güzelll

evet doğru söylüyosun. devamlı aklımda tatlı şeyler var. birine hayır desem 2 sine desem 3. ye yiyorum. birde insanlar artık daha çok ısrar ediyor. böle daha güzelsin vs. :50: canım bu haftayı olmadı sayıyorum veee yeniden kendime geliyorum.
canım eğer tatlıya bı kadar düşkünsen bir paket tablet çikolata al hergün bir parçasını ye..sütüne tarçın at.. elma ve çilek dilimle tarçınla ki şeker isteğin düşsün..bi de çok protein ağırlıklı beslen acıkma hissin azalır.. sen varya mutfağın kapısına ve buzdolabının üzerine yaz bakalım kilonu ve yapıştır.. her seferinde o kiloyu görünce vicdanın yemeye elverecekmi..

Evet bize yapılanı biz hiç kimseye yapmıycaz.Sizlere traji-komik bir anımı anlatıyım.Hala her anlatışımda gülerim bu olaya.22 yaşımdaydım.Kilom 79-80.Bir senelik öğretmenim o ara,evlenmeyi düşünmüyorum diye arkadaşımla eşi benden habersiz bir plan yapmışlar,astsubay olan bir arkadaşları ile emrivaki üzerine beni buluşturdular ve başbaşa bıraktılar.Adam 30 yaşlarında o zaman.Bana baktı,baktı,baktı;''hanımefendi kaç kilosunuz acaba merak ettim''dedi.Tabi ben kızdım ama belli de etmek istemiyorum zaafımı,hırçın bir ifade ile''80 kiloyum ne var''dedim.O da ''üstüme düşmediğin sürece birşey yok''dedi.Allah'ın odunu :1: Sinirden kahkaha atmıştım,durduramamıştım gülmemi.Sonra birkaç defa daha buluşmak istediğini iletmiş ama;bir kere yerler o numarayı.Telefonumu bile değiştirmiştim arar diye :1:

benimde bi hikayem var...polis okulunda ağır bi eğitimden geçiyoruz malum yatılı ve bir üst sınıflarımız var egitimden sonra o kadar acıktım ki yemek sırasına girdik sırada konuştuk diye ceza verdiler yemek yokkk:14:ama açlıktan ölüyorumm o derecedeyimm...yaklaşık 80 kilo falanım o zamanda...üst sınıflardan bi abla bana 'depodan yakk bişey olmazz bi kereden'dedi ve benim yıkıldığım an oldu o ann...kaç gün ağladım kaç gün yemeğe gitmedim o günden sonra bilmiyorumm...:14:

banada üniv de kpssye çalışırken tahminen 73 kilo fillandım.ders çalışmaktan oturmaktan şişmiştim. ilk defa gördüğüm bir kız ev arkadaşımın arkadaşı odaya geldi.şekr burda mıııı dedi. biz arkadaşımla ders çalışıyoruz. arkadaşımda işte burda dedi beni göstererek şeker gibidir benim arkadaşım dedi. gülüştük. kız toz şeker dedim küp şeker demedim dedi kapattı gitti.ben hönkkk durumundayım yane.nişanlıma anlattım üzülerek teselli bulma ümidiyle.telefonda duyduğum şey koca bir kahkaha. oda hala hatırlar ve güler güleeerrr güleer...gıcık sevgilim benim beni sinir etmeye bayılır.
kızlar süpersiniz valla... gülmekten yıkıldım.. ama k,imbilir o an nasıl kötü oldunuz.. kendim yaşamış gibi kötü oldum valla...

herkese günaydın çıtır adayları.. görüyorum ki bazılarımız bende dahil çok kaçamak yapıyoruz buna bir dur demek lazım artık. bu haftadan sonra diye kendimizi şartlamayalım hemen bırakıp geri dönelim sıkı diyetlerimize. ben regl oldum gibi bişey.. bakalım tartı bana ne edecek.. bundan sonra müsli gibi şeyler tüketmicem. beni çok acıktırıyo..zaten hedefime kalmış 4 kilo yavaş yavaş gitsin önemli değil..

pincat ve aslı geçmiş olsun size de..

esra bırak bu tozları hapları.. kilo veren herkes geri alıyor..

akşamı fırında kabak+salta+1 kase çorba ile geçirdim...

bakalım bugün neler olacak..

slm kızlar bu ara bende bir uyku düşkünlüğü var anlamadım sabah okula geç kalıyordum uyuyakalmışım. hep uyumak istiyorum neden acaba
o kadar çok işim var ki ama canım hiç bir şey yapmak istemiyor

ben de bugün çok uykuluyum sabah yataktan dayak yemiş gibi kalktık oysa ki erkenden de yatmıştım, dün de aynı şey arkadaşımın başına geldi...mevsimden midir nedendir

eşim geldi yusuf un mutluluğunu anlatamam yavrum ok özlemiş babsını şimdi ayrılmıyor yanından sürekli bişeyler anlatmaya çalışıyor,yusuf adına üzülüyorum babasından uzak olmasına ayrı eşler gibi 3 hafta oldu çocuk babasını görmeyeli :43: :43:

yazık çocuğa ya...benim oğlan annem hacca gittiğinde 10 aylıktı babasından 1 ay kadar uzak kaldı, babsı bize ziyarete geldiğinde çocuk nasıl tepki vereceğini şaşırdı, kucağına gidip oturamadı ama yanına oturdu, canı sıkılırmış gibi ayağını sallıyordu tabi ara sıra babasının bacağına çarptıra çarptıra...

ı ıhh olmadım. eşimde rüyasında erkek bebeğimiz olduğunu görmüş. üff yarın bir test alıp bakıcam inşallah.

abowww:emir_bebek:, gel gel bana da arkadiş lazım

kızlar ben bugün profiteroli telafi için 2 saat yürüyecem. yarında bozmadan ayranıma devam edecem .kokarsa koksun sarımsakda atarım. bide elmalı tarçınlı çay yapacam ama ekşi elma yok tatlı elmayla da aynı etkiyi gösterir mi?

he he he ben de bu çorbadan sonra hamile kaldım, mesir macunu etkisi var bu çorbada:52: karnıma minik minik kramplar girmişti, nohuttandır dedim amma velakin sebebi başkaymış. gülçin şimcik git eczaneden bi tahil al yap bakem, çok merak ettik

arkadaşlar ben nevin diyetini çok beğeniyorum. kalori sayarken insan daha bilinçli davranıyor kendi isteklerine de yer verebiliyor, çok da güzel kilo verdi:nazar:

selam kızlar..dün baya bi paylaşım olmuş ne güzel dün akşam sinemaya gittik,kimliksiz filmin adı çok güzeldi akşam 12 de döndük eve ama benim moralim bozuk kayınvalidem malatyaya gelmek istiyormuş bende kesinlikle istemiyorum çünkü kadınla yıldızımız barışmadı daha kadın 2 aylık evliyken oğlunu isteyen kızların evlenmediklerini bir umut beklediklerini söylemişti gerisini düşünün artık....

ne yapsam artık eşimide görmüyor gözüm bu evlilik gitmiycek ciddi anlamda boşanayı düşünüyorum çünkü eşimle konuşmak hiçbir şeyi halletmiyor çok bunaldım zaten evliliğimden hiçbirşey anlamadım ...

selam kızlar..dün baya bi paylaşım olmuş ne güzel dün akşam sinemaya gittik,kimliksiz filmin adı çok güzeldi akşam 12 de döndük eve ama benim moralim bozuk kayınvalidem malatyaya gelmek istiyormuş bende kesinlikle istemiyorum çünkü kadınla yıldızımız barışmadı daha kadın 2 aylık evliyken oğlunu isteyen kızların evlenmediklerini bir umut beklediklerini söylemişti gerisini düşünün artık....

ne yapsam artık eşimide görmüyor gözüm bu evlilik gitmiycek ciddi anlamda boşanayı düşünüyorum çünkü eşimle konuşmak hiçbir şeyi halletmiyor çok bunaldım zaten evliliğimden hiçbirşey anlamadım ...

bi abowww daha... dur kız sakin ol...kaynanan temelli mi geliyo, kısa süreliğine geliyosa idare et pire için yorgan yakma...bence boşanmayı düşünmektense takıl kocanın peşine karaman'a git...eğer problem ayrı yaşamaksa, takıl git peşine nolacak...kovsun seni de haklı bi gerekçen olsun boşanmak için. kovmaz ben ce anlar senin ne kadar canına tak ettiğini...sen kocanla git, kaynanan da sizin evde yalnız başına kafayı dinlesin:27:

bi abowww daha... dur kız sakin ol...kaynanan temelli mi geliyo, kısa süreliğine geliyosa idare et pire için yorgan yakma...bence boşanmayı düşünmektense takıl kocanın peşine karaman'a git...eğer problem ayrı yaşamaksa, takıl git peşine nolacak...kovsun seni de haklı bi gerekçen olsun boşanmak için. kovmaz ben ce anlar senin ne kadar canına tak ettiğini...sen kocanla git, kaynanan da sizin evde yalnız başına kafayı dinlesin:27:

ne karamanı güzelim adam ordan çıktı malatyaya gitti ordanda bakalım nere olursa eşim 72 vlayet gezdi neredeyse eşimin mantığı şu ben yorulamayayım sen yorul ben yapamam sen yap bir kaynana var anlatamam yani eşimde öyle bir yerde 2 aydan fazla kalamaz nasıl ben onun peşine takılıp gideyim benim 2 yaşında bir oğlm var ve artık eskisi gibi sağlıklıda değilim allah hepimizin yardımcısı olsun....

slm kızlar bu kaynana mevzuları bitmez huzursuzluk yaratmak için yer ararlar ama zamanla geçiyo sadece sabır esracım...........

sabah 2 dilim liğht ekmek,peynir,maydonoz

ara 2 avuç beyaz leblebi
1 elma

öğlen sebze çorbası..................

ne karamanı güzelim adam ordan çıktı malatyaya gitti ordanda bakalım nere olursa eşim 72 vlayet gezdi neredeyse eşimin mantığı şu ben yorulamayayım sen yorul ben yapamam sen yap bir kaynana var anlatamam yani eşimde öyle bir yerde 2 aydan fazla kalamaz nasıl ben onun peşine takılıp gideyim benim 2 yaşında bir oğlm var ve artık eskisi gibi sağlıklıda değilim allah hepimizin yardımcısı olsun....

tamam canım nereye kadar böyle olacak

dexx ler geldi ama 1 paket eksik ay ne zormuş netten alışveriş 50 kere aradım yolluyacaklarmış 1-2 güne gelir,biraz kendimi psikolojik olarak rahat hissedince başlarım 9 gün yapıcam daha sonra normal diyetime döneceğim bakalım becerebilekmiyim...

canım hayat senin hayatın biz sadece tavsiyede bulunabiliriz. daha öncede boşanma bahsi geçmişti. sen bu fikri kafanda olgunlştırmışsın. sadece şartların olgunlaşmasını bekliyorsun.bence yusuf olmasa çoktan ayrılmıştın. benim fikrim şudur büyük konuşmayayım ama sevgin bittiyse yapacak bişey yok. çok güzel güçlü bir kadınsın. aşk olsa katlanırsın beklersin sabredersin. ama aşk bitti miii? gerçekten ömrü 3 yıl mııı?

arkadaşlar ben nevin diyetini çok beğeniyorum. kalori sayarken insan daha bilinçli davranıyor kendi isteklerine de yer verebiliyor, çok da güzel kilo verdi:nazar:
Canımmmm,çok teşekkür ederim.Ben de cumartesinden itibaren tekrar sağlıklı uzun listelerime dönücem inşallah,21 günlük müsli programı eşliğinde.Çok şükür ilçemizin biricik diyetisyenininn de doğum izni 19 mayısta bitiyormuş.Tam benim 21 günlük müsli pogramının da bitimine denk geliyor,ona başlıycam kan tahlili yaptırıp.
Ya bu kayınvalideler beni çıldırtıyor.Kayınvalidenin tavrına bakılırsa,eşinin böylesine hoyrat oluşunu anlamak zor gelmiyor.Ama ne olur azıcık sabır bitanem,biliyorum çok zor ama,Yusuf için biraz daha sabır...

kızlar gezimiz vardı bugüün gebelik testi alamadım. ya kilo vermeye başladığım ay düzene girmişti. yine neden düzeni bozuldu ki anlamadım acaba gününü mü yanlış hatırlıyorum telaşeden.kızlar okulda bu aralar çok gergin ortamımız..nazar değdi herkes kavga ediyor. bir gruplaşma olmaya başladı. ve bende tercih yapmaya zorlanıyorum bunu hissediyorum. diğer taraftan biriyle konuşsam arkadaşta tavırlar şakalar. aman yaa köyde bundan iyiydim tek başımaydım ne güzel.

kızlar gezimiz vardı bugüün gebelik testi alamadım. ya kilo vermeye başladığım ay düzene girmişti. yine neden düzeni bozuldu ki anlamadım acaba gününü mü yanlış hatırlıyorum telaşeden.kızlar okulda bu aralar çok gergin ortamımız..nazar değdi herkes kavga ediyor. bir gruplaşma olmaya başladı. ve bende tercih yapmaya zorlanıyorum bunu hissediyorum. diğer taraftan biriyle konuşsam arkadaşta tavırlar şakalar. aman yaa köyde bundan iyiydim tek başımaydım ne güzel.
Sinir olurum bu olaylara ya.Hemcinslerimiz her nedense hiçbir zaman birarada ve huzurlu olmayı beceremez.Gerçekten özellikle iş ortamlarında,erkek çoğunluklu ortamlar her zaman daha huzurlu oluyor.

gülçin bence aşkın ömrü ne kadardır ve ne zaman biter bilmiorum evlilikte asıl olan yani benim için saygı ve sevgidir aşk bana göre daha küçük yaşlarda herşeyi toz pembe gördüğün yıllarda oluyormuş hayatın gerçekleri iişin içine girince aşk diye birşey kalmıyormuş,ben yalnız başıma bir çocuk büyütüyorum artı hayatın bütün zorluklarını tek başıma paylaşıyorum mesela insanın ömründe çocuğu kaç kere 1.yaş günü olur benim eşim oğlumun doğumgününde hiç acelesi yokken çekti gitti ben yine yalnız başıma yaptım herşeyi sabah dedim ki benim korkum oraya yerleşip iki ay sonra olmadı deyip başka bir yere sürüklenmemiz ama sen diyorsan hayır uzun çalışacağım tut ev eşyaları al bizde gelelim ne dese beğenirsin ben yorulurum sen gel ben yapamam böyle adama ne denir bizi isteyen adam ne yapar eder tutar evini götürür bizi ben başından beri gitmiycem demiyorum karamana gidicez derken malatya çıktı ben 3 tane ev taşıdım evliliğimiz boyunca ben yapamam demedim o çalışıyor ben elimden geldiği kadar yaparım dedim yani bunun aşkla alakasını olmadığını düşünüyorum...

gülçin bence aşkın ömrü ne kadardır ve ne zaman biter bilmiorum evlilikte asıl olan yani benim için saygı ve sevgidir aşk bana göre daha küçük yaşlarda herşeyi toz pembe gördüğün yıllarda oluyormuş hayatın gerçekleri iişin içine girince aşk diye birşey kalmıyormuş,ben yalnız başıma bir çocuk büyütüyorum artı hayatın bütün zorluklarını tek başıma paylaşıyorum mesela insanın ömründe çocuğu kaç kere 1.yaş günü olur benim eşim oğlumun doğumgününde hiç acelesi yokken çekti gitti ben yine yalnız başıma yaptım herşeyi sabah dedim ki benim korkum oraya yerleşip iki ay sonra olmadı deyip başka bir yere sürüklenmemiz ama sen diyorsan hayır uzun çalışacağım tut ev eşyaları al bizde gelelim ne dese beğenirsin ben yorulurum sen gel ben yapamam böyle adama ne denir bizi isteyen adam ne yapar eder tutar evini götürür bizi ben başından beri gitmiycem demiyorum karamana gidicez derken malatya çıktı ben 3 tane ev taşıdım evliliğimiz boyunca ben yapamam demedim o çalışıyor ben elimden geldiği kadar yaparım dedim yani bunun aşkla alakasını olmadığını düşünüyorum...
esracımm o kadar haklısın ki diycek söz yok aslında...koskoca bi dğnya var omuzlarıda ve tek başına kaldırmaya çalıyosun yorulduğunda destek alabileceğin bir el yok...var ama yok...onun varlığını bildiğim halde ihtiyacın olduğunda yanında olmamamsı dayanılacak gibi diil...ortada yusuf gibi harika bi çocuk var biraz sabır et diycem ama iyice dolmuşsun zaten...eşinle konuşmayı dene bence neyin ne olduğunu bilen güzel bi kadınsın canım oğlun için bi kez daha dene bence..olmuyo yapamıyorum diyebilirsin ama herkes son şansı hakeder...rabbim kaldıramıycağın yük vermez canım benimm bunu da atlatıcağnızı düşünüyorum ben...

Bu yazdıkların can Yücel'in şu dizelerini getirdi birden aklıma:
''Ölümdür tek kişi yaşanan,aşk iki kişiliktir...''
Canım 3 aydır yazdıklarını,anlattıklarını okuyorum ve sonuna kadar seni haklı buluyorum.Eşini anlayamıyorum hiçbir şekilde.Bence başbaşa eni konu konuş,eğer yerleşik ve beraber bir yaşama geçmezse boşanmayı düşündüğünü söyle ki,kaybetme korkusu yaşasın.Eşini anlamak güç,hak vermek ise imkansız...

Back
X