- Konu Sahibi Pinarbartu
- #24.321
Gülçin'in ve Ayşegül'ün yazdıklarını okuyunca yıkıldım gülmekten,şimdi gülüyoruz ama o an kimbilir ne kadar etkilemiştik.Geçen gün de komşum sordu kaç kilo verdin diye,nerden öğrendilerse diyet yaptığımı bakkal bile öğrenmiş,geçen gün arkadaşın çocuğuna çikolata alacaktım,''sana onlar yassahhh''dedi bakkal efendi pis pis gülerek.Nyese komşum sordu ama yaklaşık 10 kadın var ortamda.Ben de ''11-12 kilo kadar oldu ablacım''dedim.Herkesin içinde,''Ayy canım benim,iyiki kilo vermeye başladın.Sana kaç talip çıktı burada,kimse şişman diye oğluna istemedi''dedi.Ben kalakaldım.Görünüşün ve bedenin hayattaki en önemli öncelik meselesi olduğunu düşünen insan ırkına üzüldüm,acıdım,öfkendim.Sanki ben ölüyordum bu yobaz şehrin iki cümleyi biraraya getiremeyen höt höt erkek modellerine.Ne gariptir...Burada kızlar okumaz genelde,bir elin parmağını geçmez ilçe toplamında.Liseyi ite kaka bitirmelerinin sebebi,okula gidip gelirken kısmet bulma ümidi ve çabasıdır.Hayır sen bu zihniyeti küçümsemezsin ve kültürün olağan sonucudur der yargılamazsın da,insancıklar 10-20 kilo için seni nasıl yaftalarlar.Zaten ben 9 yıldır bu kafeste görev yapıyorum ve buradan çıkmadan evlenmek gibi bir fikrim olmadı hiç.Çünkü baskı altında alınan kararlar,hiçbir zaman sağlıklı değildir.Amannnn,başınızı ağrıtmayım.Velhasıl bu yaşadıklarımızı hiç unutmuycaz,kimseyi zaafıyla vurmuycaz 50 kilo olduğumuz gün bile,asla asla asla bedeni karakterinin önüne geçenlerden olmuycaz başardığımızda.Eğer unutursak yapılanları ve sancıları o zaman ne çektiysek bize müstehaktır demektir.Öpüyorum canlarım şimdilik,bi kahve içiyim tenefüste, tekrar yazarım.Dersim boş öbür ders te,nöbetçiyim bideeeeeya adam odunun tekiymiş bir güzel sopa atmak lazım ama gülmekten de kendimi alamıyorum bu durum bana hiç yabancı gelmedi![]()
Son düzenleme: