Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Ben bu insulin direnci olayini kafama taktim biraz ve simdi biraz arastirip okudum ve hani belirtilerinin nerdeyse tamami bana uymuyo iste durduk yerde kilo artisi olan ve kolay kilo veremeyen insanlar risk altinda olabilir gibi biseyler okudum mesela ben yaklasik 1 yildir ayni kilomdaydim yani tum sene diyet yapıcam yapıcam diyip yapamayanlardandim o yüzden kilomda ne bir artis ne bir azalis olmuştu zaten okul nedeniyle spora da pek firsat ayiramamistim ama gene bi hareketlilik icindeydim en azindan gunde bi 45 dk kadar yuruyordum o da kilo almami önlüyordu simdi tatile girince evden disari pek cikmadigim ve can sıkıntısından sürekli yedigim icin de bi 4-5 kilo kadar aldim hani onu da dogal karsilad cunku her sene yazlari ben kendimi sürekli yemeye verdigim ve hic hareket etmedigim icin genelde kilo aliyorum yani insulin direnci veya hipoglisemi olduğunu pek sanmıyorum zaten olsa bunca yıldır patlak verirdi heralde ama zaten 2 gun icinde tahlillerimi de yaptiricam icim rahatlicak çünkü surekli insulin direnci olabilir lafini duyunca panik oldum ben de noluyo falan diye çünkü daha once basima gelmis bisey degil ve daha once de 86yi gormuslugum oldu yani o zaman da boyle bi durum olmamisti hicbi doktordan duymamistim insulin direncin var gibi bi laf ve kilo vermekte de pek zorlanmiyorum aslinda sıkı diyet ve spora verdigimde kendimi kilo verebiliyorum rahatlikla ki bu hafta bile azicik bi duzenlemeyle kilo verebildim o yüzden umarım oyle bisey yoktur yani eger varsa ne yaparim bilmiyorum

Ben bu insulin direnci olayini kafama taktim biraz ve simdi biraz arastirip okudum ve hani belirtilerinin nerdeyse tamami bana uymuyo iste durduk yerde kilo artisi olan ve kolay kilo veremeyen insanlar risk altinda olabilir gibi biseyler okudum mesela ben yaklasik 1 yildir ayni kilomdaydim yani tum sene diyet yapıcam yapıcam diyip yapamayanlardandim o yüzden kilomda ne bir artis ne bir azalis olmuştu zaten okul nedeniyle spora da pek firsat ayiramamistim ama gene bi hareketlilik icindeydim en azindan gunde bi 45 dk kadar yuruyordum o da kilo almami önlüyordu simdi tatile girince evden disari pek cikmadigim ve can sıkıntısından sürekli yedigim icin de bi 4-5 kilo kadar aldim hani onu da dogal karsilad cunku her sene yazlari ben kendimi sürekli yemeye verdigim ve hic hareket etmedigim icin genelde kilo aliyorum yani insulin direnci veya hipoglisemi olduğunu pek sanmıyorum zaten olsa bunca yıldır patlak verirdi heralde ama zaten 2 gun icinde tahlillerimi de yaptiricam icim rahatlicak çünkü surekli insulin direnci olabilir lafini duyunca panik oldum ben de noluyo falan diye çünkü daha once basima gelmis bisey degil ve daha once de 86yi gormuslugum oldu yani o zaman da boyle bi durum olmamisti hicbi doktordan duymamistim insulin direncin var gibi bi laf ve kilo vermekte de pek zorlanmiyorum aslinda sıkı diyet ve spora verdigimde kendimi kilo verebiliyorum rahatlikla ki bu hafta bile azicik bi duzenlemeyle kilo verebildim o yüzden umarım oyle bisey yoktur yani eger varsa ne yaparim bilmiyorum

Canım genelde kilo olunca hemen bir insulin direnci lafı geçiyor bende pko da var hangi doktora gitsem insulin direnci için tahlil istiyor yatırıyorum gayet normal çıkıyor sadece bir önlem olarak düşün inşallah da yoktur kafana çok takma derim ...

Canım genelde kilo olunca hemen bir insulin direnci lafı geçiyor bende pko da var hangi doktora gitsem insulin direnci için tahlil istiyor yatırıyorum gayet normal çıkıyor sadece bir önlem olarak düşün inşallah da yoktur kafana çok takma derim ...

Insallah yoktur ya cidden endiselendim yani cunku hani bildigin hastalik bu ya insallah yoktur yoksa harbiden bu kilolarin zararini gormus olucam :( yarin da gidip kan tahlili yaptiricam zaten cok merak ettim

Insallah yoktur ya cidden endiselendim yani cunku hani bildigin hastalik bu ya insallah yoktur yoksa harbiden bu kilolarin zararini gormus olucam :KK43: yarin da gidip kan tahlili yaptiricam zaten cok merak ettim
Bence bir hastalık olsa belirtisini de gösterir inşallah birşey yoktur tahlil yaptır için rahat olsun

Menüüm
Sabah 11:00
Kk süzme peynir
1 bardak yy tarçınlı süt
1 haşlanmış yumurta
Avuç içi bazlama

12:30
2 kare bitter çikolata

14:45
5 dilim karpuz

18:40
Bir kase soğuk çorba
5 kaşık patatesli makarna

Birazdan da soda içeceğim

Oy melegimmm endiselnme. Kotu bisi yok beslenmeyle duzene giren bi hastalik. Mad3m tahlil yaptircaksin gecen gunlerde verdigim bi liste vardi doktoruna onu ver ozellikle seker ve aclik insilune baktır bakalim.icin rahatlasin

Oy melegimmm endiselnme. Kotu bisi yok beslenmeyle duzene giren bi hastalik. Mad3m tahlil yaptircaksin gecen gunlerde verdigim bi liste vardi doktoruna onu ver ozellikle seker ve aclik insilune baktır bakalim.icin rahatlasin

Ayy sagol kaptanim valla azcik arastirip okuyunca endiselendim ben de ya dedigin gibi bi de kilom fazla olunca dedim eyvah aynen o listeyi de soylicem doktora bakalim :)

Anlaşılan bugün gene fazla kaçırdım ben ya :( ev temizliğinden fırsat bulup spor da yapamadım işler yeni bitti daha ya annemlerin odasında hurcları falan döktük havalandırdık yerleştirdik bi de haftalık temizliğimizi yaptık işte sabahtan beri koşturmaca anca bitti

Bugünki menüm
Sabah
saat 11de 1 haşlanmış yumurta ve 2 dilim tam buğday ekmeğinden kaşarlı tost yanında salatalık domates
ve 1 bardak şekersiz yeşil çay. bugün evde beyaz peynir kalmamış ondan tost yaptım hem değişiklik de oldu

Ara
saat 2de bir bardak ayran

Öğlen

saat 3te 1 kase tarhana çorbası 3 köfte yanında bir parça bazlama ve salata
bu aralar bazlama yedim biraz farkındayım ama bazlamaya dayanamıyorum yani çok severim de :D kızılcahamama gidince de annemle bi sürü aldılar ama kendimi tutmaya çalışıyorum ama köftenin yanında da canım çekti yedim birazcık

Ara

saat 6da bir tane ekler sağolsun babam ekler almış bi sürü ama tuttum kendimi sadece bi tanecik tadımlık yedim ve içimden de söylediğim şey şu her kaçamak hedefe giden süreyi o kadar uzatır o yüzden tuttum kendimi yoksa bıraksalar hepsini yerdim yani :D
sonra limon sıkılmış yarım bardak maden suyu içtim tatlıdan sonra tabi o ekşiliği çok dayanamadım yarım bardak ancak içtim :D
saat 7de bir avuç küçük beyaz üzüm

Akşam

saat 8de 1 kase tarhana çorbası yanında küçük parçalı 2 kaşık kadar tavuk ve 2 kaşık bulgur pilavı ve salata

o saatten sonra da bir şey yemedim zaten daha ne yiyim di mi :D
spor olarak da tüm gün temizlik yaptım dediğim gibi ve biraz da masaj aletiyle yanlarıma kalçalarıma bacaklarımın iç kısmına ve sırtıma masaj yaptım bunun faydası oluyor mudur ne dersiniz? evde masaj aleti durup duruyodu annem de çıkarayım sırt ağrılarına falan iyi gelir dedi 2 gündür spordan dolayı sırt ağrısı çekiyordum da biraz hem de yanlarına falan tutarsın dedi annem ben de yaptım biraz şimdi biraz daha yapıcam sonra da uyuyakalıcam sanırım yarın daha zinde ve daha enerjik olurum inşallah yarın hem tahlillerimi yaptırıcam hem de güzel bi spor yapıcam kaytardım bugün :(

kızlarrrr şimdi annem aradı kız kardeşim gelmiş ankaradan supriz yapmışşşşş ay havalardayım. minik yeğenim eylulumu ozlemiştim bol bol severim. erkenden kaçarım bu gun işi mişi ekip :KK48::KK48::KK48:
Kaptan gizun aydin kiz kardes gubisi yoktur valla
Aynen oyle kaptanim cok esya istemiyorum nefes alacak alanim olsun ferah olsun. Ama kitaplik mecbur olacak iste oturma odasinda olursa gelen giden kurcalar eder benim sinirim bozulur:KK48: kitaplarim konusunda hassasim
Onun icin en kucuk odaya kitapliklari koymaya karar verdim. Bi tane de kucuk koltuk. :21:
ay bende hassasim kitaplarim konusunda ellenmesini mincirilmasini istemem

Back
X