canım doğum yapalı tam 2 sene oldu artık mazeretim olmaktan çıkmıştı benimle doğum yapan kızlar ikinciyi doğurdu eski formların abile döndüler ben baya bi geç kaldım ama zararın neresinden dönersen karmış...........
öğlen saat 1 de annem yusufu burda doktora götürdü anam saat 2 oldu yoklar 3 oldu yoklar aldı beni bi evham, kardeşim aşşağıda yalvardım ömer bi bakgel diye neyse ben hazırlandım gidiyordum annem erkek kareşimi aramış onla beraber gittik annemi ve yusufu aldık niye ben bu kadar evhamlıyım çocuğum için annem bile olsa güvenemiyorum,anne olmak ne zor bir işmiş....
zarraın neresinden dönülürse kardır dediğin gibi, insan her zman bişeylere geç kalabilir, önemli olan başlamak. ben de zannederdim ki doğumdan sonra ilk altı ayda emzirerek kilolardan kurtulucam. baktım ki emzirdikçe iştah da açılıyor zaten düzenli yemek de yiyemiyorum bi,raz bekledim. ilk 9 ay kilo veremedim ama almamıştım da. şaşırdığım şey emziren kadınların kilo almasıydı ve 10. aydan sonra bu da başıma geldi!neyseki çabuk toparlandım, biraz işe başlamak biraz burası ve sabırla gitti. tabi hedefime ulaşmış değilim, doğumdan önceki kiloma döndüm ama evlendikten sonra aldığım kiloları vermiş değilim, inşallah bu da diğer doğumdan sonra.
Canım geçmişi okudum önce.Ciğerim ben sabah yarım porsiyon haşlanmış taze fasulye,2 domates ve 2 salatalık yedim.Öğle yemeğinde haşlanmış taze fasulye ve yemin verdirilerek ağzıma tıkılan 1 parça krep yedim.İkindide 2 domates 2 salatalık yedim,akşam kapuska yiycem.Hiç ekmek yemedim ama 3 nescafe içtim ne yazık ki,kahveye dayanamıyorum.Canım ben bi de sebzelere tuz serptim kötü olmayım diye.Ekmek hiç yemedim,bir parça krep ve serpilen tuzlar hariç sanırım diyetin dışına çıkmadım.Acıkmadım ama biraz halsizdim ve başım ağrıdı.Şimdi iyiyim,yarın için patates haşlıyorum.Sabah az light sütle püre,öğle patates salatası yağsız sebzesiz,akşam da baharatlayıp tüketicem.Tuzu ve kahveyi kesemedim;5 kilo gitmez ama 2-2.5 gider diye tahmin ediyorum canım.Senin nasıl geçti,halsizlik var mıydı?
Canım yeni diyete adapte olmaya çalıyoruz.Bu arada Esra bu haftalık dereceler,8 kişi olduğunda ona göre yüzde alındığından,az olmamız sakınca değildir değil mi?Ben öyle düşündüm bir an.Senin keyfin biraz daha iyi mi?
matematiksel olarak değişmez ama psikolojik olarak takım etkileniyor, sayı ne kadar fazla olursa katılım o kadar iyi oluyor dolayısıyla motivasyon da iyi oluyor
nolduuuu sanaaa allahım sivastan kurtar şu kızzııı...çürüycek oralardaaaa....
ayyy bendede aynı durum var bütün kıyafetlerim oluooo bi düğünde aldığım takımlara giremiyorum hatta 95 kiloyken zayıflayınca giyerim diye aldıklarımı giyince daha bi mutlu oluyorumm
bacım sen iyisin gene bennim 4 sene oldu doğum yapalı daha yeni yeni düzene giriyorumm 69 kilo hamile kaldım 108 oldumm ayyyy rezalettt....yedinde çıkarmadınmı be mübarekkk
ya ıspanağı ye yada patlıcanı uçmuşun annem zatenn...gerçi sen sporla dengelersinnn
canımcım bende gülçin gibi toplantıdan geldim malum secim yaklaşıo yoğun günler bizi beklioo....
önemi olan başlamak demiştik değil mi

başladın ve kilo veriyorsun
Canım ben diyetimin 40. gününe doğru,öğünlerin 2 sine special k koyarım diye düşünmüş ve almıştım.Diyete alışan bünyemdeki açlık hormanları,bu kfilex ile yeniden harekete geçti.Yedikçe yiyesim geliyordu.İçindeki bir maddeden kaynaklanıyordu muhtemelen ama ne olduğunu çıkaramadım.Bu üreticiler biraz da ticaret mantığıyla bu tür ürünlerin içine bağımlılık yapan enzimler ekliyorlarmış.Cips,kola gibi.Beni çok etkiledi o dönem geri gelen açlığım.Sende de oluyor mu?
Mısır gevreklerinin diyetlerinin bile içinde şeker var, şeker tüketimide insanı acıktırıyor. ben de onu yiyince daha beter acıkıyorum o yüzden araöğün olarak tüketirim hep, zaten bence anaöğün olamayacak kadar hafif. 3,5 yemek kaşığı kflakes=1 dilim ekmek. içine süt ve kuru meyve de ekleyince bence çok süper bir araöğün oluyor. bir de mısır gevrekleri kadar lezzetli değil ama daha sağlıklı bişey var, yulaf ezmesi. kan şekerini mısır gevreği gibi olumsuz etkilemiyor ve bağırsakları daha iyi çalıştırıyor.
esencim zor oluyordur sırf sebze inşallah istediğiniz sonucu alırsınız,ben sorduğun soruyu anlamadım birde ben hesaplamaları falan hiç bilmem,çok daha iyiyim canım ....gece eşimle konuştum,herkes uyuduğu içi cepinde şarjı olmadığı için kaçak sevgili gibi mutfakta konuştuk şimdide ankara diyor baya bi uzun konuştuk,ben eşimi yanımda istiyorum aile olmak istiyorum dedim böyle devam ederse boşanalım dedim,yok sizi çok seviyorum ben siz olmadan yaşayamam falan biraz moralim düzelidi iyileşeyim bizi götürcek bende kocamı çok özledim....
triptofan da aynı yorumu yapmış, katılıyorum, boşanmak lafını kullanmamak gerekiyor. Ben işe dua yönünden bakıyorum, Allah korusun ağzımızdan çıkan sık telafuz ettiğimiz şeyler dua yerine geçer diye dikkat etmek lazım...bir arkadaşım evlilikten çok korkuyordu, evlenirken den eşi ile konuştu, çok iyi niyetli bir kız ama geçimsizlikle ilgili korkuları vardı işte..şöyle şöyle olursa boşanırız , böyle böyle olursa devam ederiz diye konuşuyordu. ve boşanma teklifi evlendikten 8-9 ay sonra eşinden geldi

hatırlatmamak lazım bu heriflere boşanmayı, sen benden kurtulmak istiyorsun ama ben de oraya gelicem falan demek belki daha doğru olur

kolaymı öyle alıp başını gitmek
kızlar bu arada melemen mi menemen mi yazılıyor. çocuklara yanlış öğretmiyim bende ya.bir öğretmen düzgün konuşmalı demi. ama ben hala evet yerine heeee,,kocam yerine herfiim diyom ya ne kaa kabayım

birkaç gündür ekstra keyfim yerinde Allah bozmasın inşallah. kocamın yokluğuna alıştım.ha bu arada eski pantolonuma da sığdım bugün. eskiydi ama sevincimden giydim. dar paça yasak okulda ama o kadar özlemişim ki. ve dar paça olunca zayıfladığım daha belli oldu iltifatlar vs. mutlu oldum. başardığım için inceldiğim için. 1 kilo bile veremeyeceğimi düşünmüştüm çünkü ilk 2 ay ben kilo verememiştim.inşallah da durmaz.az da olsa vereyim az olsun sağlam olsun inşalllaaahh.
he he he o yemeğin adını hep ben de karıştırıım, gız sen nerelisin , niyeyse konuşma tarzın bizim oralara benziyo. ben Karabük'lüyüm.zonguldakli değilim (siz sormadan söööliyim

)
gülçin geçmiştede yazmıştım yazsam roman olur diye benim eşim yer değiştirmeyi çok sever iş yerinde sorun olunca konuşup halletmek yerine işten çıkar,bizde istanbulda ev aldık uğraştım didindim çok şükür saray gibi bir ev yaptım yaptım diyorum çünkü eşim hiç anlamaz neyse iş ararken doğal olan istanbuldan iş aramaktır değil mi eşim mecburi olmamasına rağmen urfaya iş görüşmesine gider herşey çok iyi der çeker gider 10 gün sonra başlar dıngırdamaya hem bana huzur vermez sanki ben git demişim gibi hem kendine huzur vermez maaşını bırakıp prdan orduya geçer ordada yok hastalar şöyle yok başhekim böyle dıngırdarda dıngırdar şimdiye kadar 5-6 il gezdi yusuf ufacıktı bıraktı gitti çok yalnız kaldım iki arada bir derede kaldım hep giderken gittiği yere yerleşiriz diye hayal kurarken adam işten çıkıyor ailemde adam gibi adam gider işini halleder ne yapılacaksa yapar alır eşini gider diyor benimkide ben gidiyom sen evi derle topla gel burdanda ev bak taşı eşyayı gel yanıma diyor allah aşkına böyle şey olur mu ?annemde ben seni nasıl ona emanet ediyim diyor canı çok kıymetlidir başı ağrısa 3 gün yatar ama bana gelince sen yaparsın ben yorulmayayım sen öl diyo anlıycan,bende böyle nereye kadar dayanacağım bilmiyorum seven adam tutar bir ev erkeğin yapması gerekenleri yapar alır bizi,sorumluluk almayı sevmez evlendiğimizden beri bir fatura ne bilyim ev vergisi,aidat hiiiiiiiiç ödememiştir çünkü esra halleder benim çocuğum var artık zor geliyor bazı şeyler sorumluklarımızı beraber paylaşmak istiyorum bilmiyorum çok mu şey istiyorum .....
mutlu olduğun için çok sevindim rabbim mutluluğunu daim etsin,kız adet oldun mu ?yoksa bebek mi geliyor
doktor eşlerinin genel durumu böyle ama. ilk asistanlıkta başlıyor kadının sorumluluğu, bizim de faturaları falan ben yatırıyorum. otamatik ödeme yapsak maaşını takip ettiği yok ki, en ufak aksaklıkta bi sürü yanlış ödeme oluyor da farkına varmıyor, benim gibi vakti olmuyor ıncık cıncık faturaları inceleyecek. o yüzden ben devraldım ödemeleri. bir insanın sevmediği işyerinden ayrılıp başka bir işi rahatlıkla bulabilmesi bence çok büyük bir imkan, eşin bu imkanı kullanıyor ama sürekli kaça kaça olmuyor...bazı şeyler tecrübe işi..o da bir gün ya 6-7 tane kurum değiştirdim her yerde aynı sorun acaba bende mi hata diye düşünecektir ya da yer değştirmek yerine sorunları mı çözmeye kalksaydım diyecktir, demezse senin rehberlik etmen gerekecek:) benim eşim konuşurken hem şimdiki durumdan yakınır, geleceği veya elinde olmyanı över...ben de hemen kötü kadın müzeyyen olarak olaya parmak basar 'ama burası içi,n de öyle diyordun, çok iyi olacak şöyle rahat böyle rahat diyordun, demek ki öyle olmuyormuş' diye lafa atlarım. zamanla bazı şeyer değişiyor, ama kişilik ile ilgili kısımlar değişmiyor, haaaala geleceğe toz pembe bakıyoruz
aynen bende pürem için hazırlanıyorum. öğlene de bugünden yemek yapan kadına dedim patates salatası yapacak. akşamada baharatlayıp fırına verecem. aynı yani senle. bu arada sağ elimi yumunca şiş olduğu çok belli. sol öle değil.neden şişti acaba ya.ödem desem neden öbür elde yok. geçenlerde 1 gün yine böle olmuştu.
fay beaaa, yemek yapan kadın:) hayallerimdeki kadın...bi tane de bizim evde olsa:)
bu arada acaba yatarken bir elinin üzerine mi yatıyorsun ben genelde elimin üstüne yatarsam şişiyor, bi dikkat et
slm kızlar misafirleri gönderdim çok yoruldum. 36 tane ponpon yapmam lazım misafirlerle birlikte 10 tane yaptık ne zormuş ya
kızlar ya perşembe gününden beri beni böcek ısırıyor bacaklarımda filan cuma banyo yaptım yok yine ısırıyor. acaba yatakta mı diye çarşafları nevresimleri çıkardım bugün yine banyo yaptım elbiseleri değiştirdim yok biraz önce baktım yine ısırmış bir yerimi. acaba psikolojik mi. daha öncede olmuştu çok üzüldüğümde aniden kabarıklar çıkıyordu aşırı derecede kaşınıyordu dakikalarca sonra birden kayboluyordu inanamıyordu insan bunlar nereye gitti diye. ama bu defa aynı sivrisinek ısırması gibi kafayı yiyecem ya
QUOTE]
alerji gibi bişi bu, anhistaminik içsene daha doğrusu doktora git bi tane şurupla geçecek olay. bir de bu dönemde çilek ve domates gibi alerji yapan gıdalar arttı, bunlara senin de alerjin olbilir mi acaba.
canım arkadaşım 5000 selavat çekermisin demişti. ben bitiremedim. aslında yeni aklıma geldi. yoksa çok zman almıyorda. 1000 ini sana versem olur mu? 1000 salavat çeker misin?
ben de çok uzak kaldım bu işlerden ya

ben de mi alsam acaba, 1000 tane de ben alabilirim, ne zamana yetişecek?