• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

e okula notları girecem 4 gundur acamıyorummm

gezmeden alışverişten..uzun süredir cıkmıyorudm..sabah 7.00 dan beri dışardayım yoruldumm..
e okul açılmıyo :((
ortalığı toplamam lazım:)

sen nasoılsın napıyosun geri sayım başladı dimi? :))

canım ben hepsini girdim bir öğretmen görüşleri kaldı
artık herkes girdiği için kilitlenir zor olur cnaım allah kolaylık versin canım inş biran önce girersin

canım ben hepsini girdim bir öğretmen görüşleri kaldı
artık herkes girdiği için kilitlenir zor olur cnaım allah kolaylık versin canım inş biran önce girersin

ya benim çok az varda açılmıyo uzatacaklar yapacak bişi yok..
ii etmişsin bitirmişsin..o kadar iş varki sıra gelmiyo..gereksiz ayrıntılarla ugrastıgımız için..

ya benim çok az varda açılmıyo uzatacaklar yapacak bişi yok..
ii etmişsin bitirmişsin..o kadar iş varki sıra gelmiyo..gereksiz ayrıntılarla ugrastıgımız için..

tatile cok ihtiyacım var 1 hafta daha verseler olmaz mı yetmiyoooo:(

canım dün girdim bende benim tak sınıf ya bitti
1 hafta vermeleri için çok kar yağması lazım bütün ülkedew
benim ilk sene öyle olmuştu

yarına kuzenim ve nişanlısı bi de diğer kuzenim ve kız arkadaşı gelecekkk ayy hamur işi yapmak zorundayım kikiki hiç sevmem ama hamur işini mecbur yicimmmmm=)ayşeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee profiterol yapicimmmmmmmmmmmmmmmm ehehhe:56:

becerikli güzelllll yaparsın sennn hemde cok guzel olur eminimmm

BAŞLICA HASTALIK SEBEPLERİ
Fazla yemek:​
Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzimeihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddelergerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek içinkalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazımettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu dakalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığıbenzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzinfarklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanınkalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlardaorganlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarınıçıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabukeskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar,vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar.Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyiolabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyipşişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlışyedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlardadepolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler.
Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır.

Ters yemek:​

Proteinli yiyecekler (et, yumurta, peynir vs.) midede uzunzamanda hazım olunur. Karbonhidratlar, tatlılar, beyaz undan yapılmış yemekler,patates, meyve vs. midede çok durmadan bağırsağa geçerek orada hazmedilir. Sudirek bağırsağa geçer. O yüzden önce su içmeli sonra meyve veya tatlı yenilmeli.Sonra sebze ve proteinli yiyecekler yenilmeli. Önce yemek yenilip, sonra meyveveya tatlı yenilirse, meyve hazım olmak için bağırsağa geçemez mayalanır, bütünyemek bozulur, çok gaz olur. Yemekten sonra su veya çay içilirse, yemektenayrılmadığı için mideyi genişletir ve hazmı zorlaştırır.

Ağrılı regl (hayız)
  1. Faydalı yiyecekler, baharatlar ve şifalı bitkilerle karaciğer sağlığına kavuşturulmalı, safra arıtılmalı
  2. Tüm vücudun sağlığı için bol çiğ sebze ve meyve yenmelidir.
  3. ŞİFALI BİTKİLERLE TEDAVİ:
    1. Lahana Yaprağı: 2 iri lahana yaprağı masa üzerine şişe ile ezilir ve bez üzerinde soğuk olarak kasıklara vurulur (bağlanır). İki-üç saat orada bırakılır. Ağrıyı giderir.
    2. Marul Yaprağı: 2-3 marul yaprağı ince kıyılır ev bir litre suya konup 10 dakika kaynatılır, 20 dakika demlenir ve günde 2-3 su bardağı içilir.
    3. Civan Perçemi: Bir litre sıcak suya 40 gr. Çiçekli bitki konur, 20 dakika sonra süzülüp günde 2 su bardağı içilir. Regl’i söktürür, ağrı ve sancıyı keser. Çok tesirlidir.
    4. Maydanoz: 1 litre suya 100 gram tohum veya yaprak konur; 15 dakika kaynatıp 20 dakika demlenir, süzülür, günde 3 su bardağı içilir. Ağrı ve sancıyı giderir. Regl’i söktürür.
      Beslenmede hamur işlerinden (börek, çörek, kek, makarna vs.) kaçınmalı. Polen (çiçek tozu) günde bir çay kaşığı bira mayası günde bir tatlı veya çorba kaşığı suda eritilip içilir. Buğday çimi yenir
      .(bugday çimi de ne be!:52:)

ellerine saglık bacım bilgilendiriyosun bizii
yarın bilgilendiriyim seni bende başlayacam bugday çimine cokk faydalı..

Son düzenleme:
aslıcımmmmmmmmmmmmm ben yarın mezun olmak istiyorumm:( aslında istemiyorum amaa :(((( istemek durumundayımm yerimde sayıyorum

ben cıkıyorum gozlerim kayıyor resmennn ii geceler bebelerrr

iyi geceler canım

aslıcımmmmmmmmmmmmm ben yarın mezun olmak istiyorumm:( aslında istemiyorum amaa :(((( istemek durumundayımm yerimde sayıyorum

sanırım son haftamdıı:(((( kilo veremezsem atılıcaktım

canım hedefine ulaşmadan mezun olunca karne hazırlamıyorlar
senin durumun farklı istersen bir hafta daha dene hedefine ualaşabilirsin

canım net mi gidiyor e okul mu kapanıyor
hepsinin bitmesini bekleme yarısı yaz sonra kaydet sonra diğer yarısını

oh bee notlar bitti yrn da gelmeyen öğrencileri yapıp akşama grcem onları..:) cmt pazar da analizi yaptım mı tamamdır

Back
X