İçimden geldi yazmaya başladım çok uzun oldu :)
Dilerseniz sonuna kadar okuyun... Mervecim bu kadar içten yazmama sen sebep oldun. İstikrarından ötürü tekrar tebrik ederim.
Arkadaşlar diyette olmazsak normal günümüzde kalori hesabıyla tatllılar börekler çörekleri hüpletebiliriz fakat diyet döneminde yememeliyiz. Bunu hep söyledim hep söyleyeceğim. Kalorisi aynı olsa dahi 3 beyaz turşular tatlılar hamurlar bunlar vücuda girince çok çabuk acıktırıyor. Yediğimiz şeylerin yakılması bile değişiyor. Yani kötülük yapıyorsunuz kendinize.
Ve bunu sürekli söyler hale geldim.
Kendimden örnek veriyorum.
Ben günde bu 5 li çokanatlar bilir misiniz ? Hergün o 5 liden yediğim oldu.
Kurs çıkış açım diye gider simit sarayında (akşamın 9, 9,30 unda) bir dilim yaş pasta 2 dilim pizza yerdim.
Yediğim o keklerin çikolataların gofretlerin içtiğim kolaların haddi hesabı yok
bir ara cips manyağı olmuştum. Otobüsten indikten sonra 2 paket büyük ciplerden alıp parkta gizli gizli yerdim.
Akşam eve gitmeden önce burger kinge gider bir whoper + büyük patates kola + 6 lı nugget alır bir dünya sosu sıyırıp bitirene kadar yer üstüne eve gider annem anlamasın diye evde pişen yemeği yerdim. Bunları piskolojik olarak kötü olmadığım zaman yaptım.
Psikolojik olarak sıkıntıda olduğum zamanda böyleydim alışmıştım böyle yemeye.
Kaç kere diyet yaptım akapunktura gittim. Diyetistene gittim. Hiç birinde başarılı olamadım çünkü bu yukarda bahsetttiğim yiyecekleri hayatımdan çıkartmaya hazır değildim. Bir daha yiyemeyeceğim diye korkuyordum
ÇÜNKÜ BAĞIMLISI OLMUŞTUM.
Dışarıda hazır herşey inanın bağımlılık yapıyor.
Hamur işleri hüzel sevmeyen yoktur inanın oda bağımlılık yapıyor.
Çekirdek bağımlısı olmak ne demekse yukarıdaki bağımlılıkta böyledir.
Tam 109 küsür kiloyu gördüm yine KİLO VEREMEYECEĞİMİ düşünüyordum. En sonunda hasta oldum. Doktor şimdi zayıfla diyor. Çünkü hastalığımın nedenini bulamadılar stress ve kiloya bağıladır en sonunda. Artık sağlığım gitmişti. Duramıyordum. Doyma hissim gitmişti Karnım şiş patlamak üzere gibi olmadığım her vakit (aslında tok olduğum şişkin olmadığım vakit) kendimi aç hissediyordum ve yiyordum. Ne kadar kötü bir şey değil mi ? Yediğim çikolatanın şekerini fark edemiyordum artık.
İnanın tüm bunlar bağımlılık.
Tam bir aydır evet tam bir ay oldu. Hiç bir hazır gıda almadım vücuduma. Şuan o kadar rahatımki anlatamam. Hiç birini canım çekmiyor çünkü ben onlara karşı bağımlılığıma karşı koydum. Yemeyeceğim dedim ve yemedim. 1- 1,5 hafta sonra canım tatlı bile çekmez oldu. Çünkü yediğim meyveler tatlı hissimi bastırıyor. Canım hiç bir şey çekmiyor. Yanımda karşımda yeseler bile umurunda değil çekmiyor. Sadece bazen diyet psikilojisinden yiyemiyorum kötü diyorum. Ama biliyorum bir gün yine yiyebileceğim ama artık kendime kötülü yapmadan. Ben ömrümün sonuna kadar artık kilolu olmayacağım diyerek devam edeceğim ve devam edeceğim.
SİZDE BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ. YETERKİ İSTEYİN. HEM GÜZEL VE SAĞLIKLI HEMDE İSTEDİĞİNİZİ YİYEBİLECEĞİNİZ GÜNLER YAKINDIR.
Etrafımda bakıyorum zayıf insanlar benim yiyip kilo aldığım şeyleri yerken onlar almıyordu. Çünkü onlar benim gibi srekli onları yemiyorlar kısaca DENGELİ besleniyordu.
Burada hedefimize ulaşınca bizde bunu yapabileceğiz. HER NE KADAR DİYET GRUPLARINDA OLSAKTA DİYET YAPMIYORUZ. SAĞLIKLI DENGELİ BESLENMEYE ÇALIŞIYORUZ. Diyet yapıyoruz mantığını kafanızdan atın.ÇÜNKÜ BEN ANCAK SAĞLIKLI BESLENECEĞİM DİYEBİLDİKTEN SONRA KİLO VEREBİLMEYE BAŞLADI VE KİLO VEREBİLİYORUM. DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLENİP SAĞLIĞIMI GÜZELLİĞİMİ GERİ KAZANIYORUM. Bir daha asla nefsimin aç gözlülüğümün ve karamsarlığımın kölesi olmayacağım. Sinirlensemde stres yapsamda oradan uzaklaşacağım yada başka çözümler arayacağım.
Burada hep beraber kilo vermeye çalışıyoruz ve vereceğiz. Lütfen menülerinize yaptığım yorumlara kızmayın. Tek istediğim sizde benim bakabildiğim şuan gördüğüm pencereden bu yeme olayın görebilesiniz. Biz kilo aldıysak sebebi yaşamak için yemek değil , yemek için yaşamaktı. İNANMAK en önemli silahımız. Hadi kızlar.KADIN İSTERSE HERŞEYİ YAPABİLİR unutmayın.