Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Şimdi Karatay diyetiyle ilgili şeylere göz atıyordum da size de sormak istemiştim ben de bi yerde okumuştum işte ara öğün yapmak sürekli bişeyler yeme isteği doğurur tarzında bişey Karatay diyetinde de leptin hormonu salgılanabilmesi için ara öğün yapılmaması gerektiği söyleniyor gördüğüm kadarıyla siz de ara öğün yapmıyorsunuz? Ben de ara öğünleri tamamen kaldırmalı mıyım? Açıkcası bugünki ilk ara öğünümde gerçekten acıktığım için kendimi bastırmak amacıyla yaptım ama diğer ikisi çok da zorunlu değildi yani diyeceğim o ki illa ara öğün yapıcam diye kendimi şartlandırmayıp sadece eğer çok acıkırsam kendimi bastırmak için ara öğün yapmam daha mı doğru olur fikirlerinizi öğrenebilir miyim arkadaşlar?
Bence çok sorun yaşamassan yapma zaten karataydada 1 ara öğün yapabilirsiniz diyodu:)

Ben de paylaşayım bugünki menumu ama biraz fazla kaçırmış olabilir mazur görün ilk günüm :oops:

Sabah
saat 10da kalkınca büyük bir bardakla 1 buçuk bardak su içtim
saat 11de 3 dilim tost ekmekli kaşarlı tost yanında biraz beyaz peynir ve domates salatalık yedim çayı şekersiz içmeye hazır hissetmediğim için hiç içmedim

Ara Öğün
saat 2 buçukta 1 bardak ayran ve 15-16 tane kırmızı üzüm yedim

Öğlen
saat 4 buçukta 4 yemek kaşığı bamya ve 2 yemek kaşığı pirinç pilavı yedim yanında 2 kaşık yoğurt ve salata ile

Ara Öğün
saat 7 gibi 2 küçük incir yedim

Akşam
saat 8 gibi 1 kase yayla çorbası 2 küçük köfte ve 3 parça tavuk yanında 2 yemek kaşığı pirinç pilavı yedim yanında salata ile

Ara Öğün
saat 9 gibi 6-7 tane kiraz ve 1 küçük incir yedim

çok mu ara öğün yapmışım ben ya? biraz geç kapattım günü biliyorum ama pek erken yatmıyorum da geç saatte de acıkmak istemedim açıkcası ve sabah biraz fazla kaçırmamın sebebi dün biraz geç yatmam ve acıkmamdan oldu

Spor

saat 1den 2 ye kadar
30 dk pilates
20 dk Ender Saraç'ın 10 hareketi
70e kadar ip atlama
10 dk kondisyon bisikleti

spora da çok yüklenemedim ilk günden öyle bir hantal hale gelmişim ki ya :KK42:
Bir saat spor yeter de artar bence daha fazla yapma sonra sıkılınca bu sefer kilo verme duruyo yada kilo alıyorsun düzenli yapmak önemli süren yeterli bence ;)

Şimdi Karatay diyetiyle ilgili şeylere göz atıyordum da size de sormak istemiştim ben de bi yerde okumuştum işte ara öğün yapmak sürekli bişeyler yeme isteği doğurur tarzında bişey Karatay diyetinde de leptin hormonu salgılanabilmesi için ara öğün yapılmaması gerektiği söyleniyor gördüğüm kadarıyla siz de ara öğün yapmıyorsunuz? Ben de ara öğünleri tamamen kaldırmalı mıyım? Açıkcası bugünki ilk ara öğünümde gerçekten acıktığım için kendimi bastırmak amacıyla yaptım ama diğer ikisi çok da zorunlu değildi yani diyeceğim o ki illa ara öğün yapıcam diye kendimi şartlandırmayıp sadece eğer çok acıkırsam kendimi bastırmak için ara öğün yapmam daha mı doğru olur fikirlerinizi öğrenebilir miyim arkadaşlar?
Canim ara ogun diye sartlandirma kendini acikirsan once bir bardak su ic olmadi ayran ic icine bir dilim limon koydugun soda ic yada tarcinli sut ic meyve ye istersen tabi ama sanki biraz cok olmus ve karatay a gore meyve sekeri aclik olysmasina neden oluyordu galiba kaptanim yanlissam duzelt beni

Ben geldim meleklerimm
Kızlarrrrrrrr :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Eşim bu akşam eve gelince eee Cumartesi nereye gidiyoruz Evlilik yıldönümü için dedi :21::21::21:
Dalga mı geçiyorsun haftasonu Ablanlara gidiyoruz ya diye çemkirdim :KK48: Nasıl gülüyor yaw haftasonu derken ben cuma akşamını kast etmiştim Cumartesi gününü değil demezmi :KK70::KK70::KK70::KK70:

Meğer sırf beni gıcık etmek için öyle demiş :KK70:
Dedim dünden beri içimden sana nasıl saydırıyorum biliyormusun diyincede tahmin ettim kulaklarım bütün gün yandi dedi :KK48: Bu gece harıl harıl gideceğimiz yere karar verip rezervasyon yaptıracağız :21: nasıl mutlu oldum size anlatamam :21::21::21::21:

İnşallah bir aksilik olmazda Allahın izniyle harika bir haftasonu geçiririz :KK68:
Oy oy banum cok guzel adina sevindimm. Ama bolesi harika bi supriz olmus. Once sok sonra mutluluk:KK56::KK76:
Evet gıtmıstım sonuclarımıda buraya gelmeden aldım,demır b12 , hemoglobin , kan üre azotu bunlar hep düşük, eritrosit ve lökosit ise yuksek cıkmıstı ılaclarımı kullanıyorum gecmesını beklıyorum bende RengarenkNesli RengarenkNesli
B12 dusukse cok halsizlik ve mutsuzluk yapar bunu yarin bi konusalim. Simdi telden
yaziyorum
Bugunku menum
Sabah
Kiymali yumurta

Ogle
5 kofte
Ayran

Aksam
Et doner ekmeksiz
Salata
Ayran

Spor
50 squat
50 mekik
25 er ters ve duz bisiklet hareketi

Su
3 litre
Masallah yelizim bole devam kacamak
yok
Menüm

Sabah
Söğüş domates salatalık
Kk süzme peynir
Avuç içi bazlama
1 tatlı kaşığı marmelat
1 bardak süt
1 yeşil zeytin

Öğlen
1kase soğuk çorba
4 minik kanat

Akşam
2 kase soğuk çorba
2 salatalık

Spor
50 squat(bazlama için)
100 mekik(ceza)
100 bisiklet

Not:aslında daha çok spor yapcaktım ama sonradan da domates aldılar fln yaklaşık 20 kiloyu tek başıma doğrayınca beynim döndü midem bulanıyo:KK43: 1yıl daha domates görmek istemiyorum ama dayımların bizim ve anneannemin domates sosu aradan çıkmış oldu:)
Oh masallah kurtardiniz. Bende yapicam daha salca konserve oooooooo_O
Ben de paylaşayım bugünki menumu ama biraz fazla kaçırmış olabilir mazur görün ilk günüm :oops:

Sabah
saat 10da kalkınca büyük bir bardakla 1 buçuk bardak su içtim
saat 11de 3 dilim tost ekmekli kaşarlı tost yanında biraz beyaz peynir ve domates salatalık yedim çayı şekersiz içmeye hazır hissetmediğim için hiç içmedim

Ara Öğün
saat 2 buçukta 1 bardak ayran ve 15-16 tane kırmızı üzüm yedim

Öğlen
saat 4 buçukta 4 yemek kaşığı bamya ve 2 yemek kaşığı pirinç pilavı yedim yanında 2 kaşık yoğurt ve salata ile

Ara Öğün
saat 7 gibi 2 küçük incir yedim

Akşam
saat 8 gibi 1 kase yayla çorbası 2 küçük köfte ve 3 parça tavuk yanında 2 yemek kaşığı pirinç pilavı yedim yanında salata ile

Ara Öğün
saat 9 gibi 6-7 tane kiraz ve 1 küçük incir yedim

çok mu ara öğün yapmışım ben ya? biraz geç kapattım günü biliyorum ama pek erken yatmıyorum da geç saatte de acıkmak istemedim açıkcası ve sabah biraz fazla kaçırmamın sebebi dün biraz geç yatmam ve acıkmamdan oldu

Spor

saat 1den 2 ye kadar
30 dk pilates
20 dk Ender Saraç'ın 10 hareketi
70e kadar ip atlama
10 dk kondisyon bisikleti

spora da çok yüklenemedim ilk günden öyle bir hantal hale gelmişim ki ya :KK42:

biz de salçalarımızı domates soslarımızı falan kendimiz yapıyoruz evde annemle :) ama daha başlamadık yakındır bizim de yapmamız :KK48:

Kuzum menu ilk günicin evet anormal ama sikinti yok yanlis yapmadan dogruyi anlamayiz. Sen karatay kitabini sonuna kadar oku hatta sana ters yanlis gelen bisi varsa konusalim. Zaten kitabi bitirince saglikli beslenmenin ana temellerini ogreneceksin.
Yeliz dogru demis ogkeden sonra yenen her meyve yag olarak depolanir ki sen gec yemissin eyvah eyvah insulin zipladi sabba kadar. Bunun disin da karatayin ekmek yerine onerilerine gecersen ve hayatina yerlestirirsen omur boyi fitlik garanti.
Okumaya devam bitir daha konusuruz bitanem

Canim ara ogun diye sartlandirma kendini acikirsan once bir bardak su ic olmadi ayran ic icine bir dilim limon koydugun soda ic yada tarcinli sut ic meyve ye istersen tabi ama sanki biraz cok olmus ve karatay a gore meyve sekeri aclik olysmasina neden oluyordu galiba kaptanim yanlissam duzelt beni
Aynen canim insulini hizla ziplatip acliga neden olur

Sporumu yaptim huzurluyum
Menumu yazayim
Sabah 2 bardak elma sirkeli suyum
30dk sonra kahvaltı 9 da.
Semiz, ispanak ve limonlu smothi içecek
Cok az yumurta ceviz
Ogle 13.00 de
2 haslama yumurta. 1 seftali. Ayran.salatalik.cig findik
15.00 gibi yayladan armut geldi 1 tane tarcinla yedim
19.30 da
Kurufasulye. Bulgur pilav. Bol salata yogurt
Spor 45 dk toplam
30dk karma kardiyo
15dk yuzme
Sivilarim zaten boldu

Bir saat spor yeter de artar bence daha fazla yapma sonra sıkılınca bu sefer kilo verme duruyo yada kilo alıyorsun düzenli yapmak önemli süren yeterli bence :KK66:

teşekkür ederim :) aynen ben de çok zorlamamaya çalışıcam zaten yani spor öyle çok da bayıldığım bişey değil dediğin gibi ilk günden sıkılmak istemem

tmm o zaman bir de öyle denerim :) zaten meyve şekeri de yağa falan dönüşüyomuş fazla yüklenirsek o yüzden azaltmaya çalışıcam :)

Sporumu yaptim huzurluyum
Menumu yazayim
Sabah 2 bardak elma sirkeli suyum
30dk sonra kahvaltı 9 da.
Semiz, ispanak ve limonlu smothi içecek
Cok az yumurta ceviz
Ogle 13.00 de
2 haslama yumurta. 1 seftali. Ayran.salatalik.cig findik
15.00 gibi yayladan armut geldi 1 tane tarcinla yedim
19.30 da
Kurufasulye. Bulgur pilav. Bol salata yogurt
Spor 45 dk toplam
30dk karma kardiyo
15dk yuzme
Sivilarim zaten boldu

ben bunları yesem ölürüm şu an ya :KK17:

[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE]​
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
yemekgifleri66.gif
yemekgifleri67.gif
---
harf-hareketli-resim-0127.gif
harf-hareketli-resim-0109.gif
harf-hareketli-resim-0125.gif
harf-hareketli-resim-0118.gif
---
yemekgifleri68.gif
yemekgifleri69.gif
yemekgifleri70.gif

[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]RengarenkNesli[/TD]
[TD]-:kk77:[/TD]
[TD]:kk77:-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nhtylz[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[TD]kitap_asigi[/TD]
[TD]:kk77:-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]irem093[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]fairytale123[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]emirse34[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD] denizmrv[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD].............[/TD]
[TD]........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]..........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[/table]

[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]

[TR]

[/TR][/TABLE]​

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3::KK3::KK3:

Takoz bilgisayarım sayesinde 1 saattir iki satır zor yazdım :KK53: Keşke cidden cepte KK apsi olsaydıda daha rahat girilseydi :KK64:
SAbah uyanıp kedime geldim ve kahvaltımı yaptım; 1 elma ve 1 omlet :KK68:
Canım hiç birşey istemiyordu ama metabolizma etkilenmesin diye zorla yedim açıkcası :KK66:

Oy oy banum cok guzel adina sevindimm. Ama bolesi harika bi supriz olmus. Once sok sonra mutluluk:KK56::KK76:

Sorma canım cidden şok sonrası çok iyi geldi :KK48:
Maşukiye diyorduk ama şimdi biraz daha yakın bir yerlere mı gitsek diye düşünmeye aşladık :KK48: asip akalaım

Kizlar gunaydin . Ben hastanedeyim tahlillerimi yenilemeye geldim. Beni merak etmeyin. Ofise donunce yazarim

İnşallah çok güzel çıkar sonuçların :KK66:

kızlar geldim nihayet ve açlıktan bayılabilirim. yemek söledim beklerken uğrayım dedim
dun komsum aradı bugun için dr. gidicez senin dediğin tahlilleride baktıralım annemle, ama biz nasıl becercez gel bize önderlik et işin akmassa deyınce, ozaman kendimede baktırayım madem devlet hastanesi yolları görundu dedim. sabah dustuk yollara saat 11 de kavgadövüş girdik viziteye allah hasta olup hastaneye dusurmesin cidden ızdıpaplı kahırlı iş, ki ben vakit nakittir deyip özelde parayla yaptırmayı hep bu yuzden yeğledim, bu seferde devletten olsun dedim burnumdan geldi . bekle bekle açlıktan gözüm döndü. bakalım 4-5 aydır bakmamıştım değerlerime nasıl çıkıcak meraktayım da.
e yemek gelene kadar geçmişe dalayım bakalım

teşekkür ederim :) aynen ben de çok zorlamamaya çalışıcam zaten yani spor öyle çok da bayıldığım bişey değil dediğin gibi ilk günden sıkılmak istemem
spora yuklenmek değil beslenmeyi duzeltmek aslolan. ama hareket de şart bitanem

ben bunları yesem ölürüm şu an ya :KK17:
neden kuzum. azmı geldi çokmu. ben 90kg ken doymak nedir bilmezdim. ama şeker seviyem düşünce insan gibi yeyip doymaya başladım. aslında beden değil ruhumuz da aç ondan yemeğe saldırıyoruz.
denizim sen hiç b12, açlık şeker, açlık insülin değerlerine baktırdınmı. sendede hipoglisemi filan olmasın fazlaca acıktığını sölemiştin sanırım. bir baktırmanı öneririrm. şeker olmasada insülin direncin başlamış olabilir. varsa yaşadığın şehirde bir endokrin uzmanına git bence, kilon fazla şüphelenmek lazım

çok sevdiğim ve sık tekrarladığım ruhumu besleyen bir dua paylaşmak istedim

Ruh Detoksu için Dua
Ekim 23, 2011 tarihinde detoksmerkezi eklemiştir
Bu da ruh detoksu için: çook sevdiğim bir dua, sizlerle paylaşmak istedim…

Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek ve zayıfların alkışını ve sevgisini kazanmak ve yalan söylememek için bana yardım et.
Eğer bana para verirsen mutluluğumu alma ve eğer bana güçler verirsen muhakeme yeteneğimi çıkarma.
Eğer başarı verirsen alçak gönüllüğü çıkarma, eğer bana alçak gönüllüğü verirsen saygınlığımı çıkarma.
Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et.
Benim düşüncelerime katılmıyor diye bana karşı olanları hainlikle suçlayarak, onların karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme.
Kendimi sever gibi diğerlerini de sevmeyi ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana.
Başarılı olduğum zaman sarhoşluğuma izin verme. nede başarısız olursam olayım, umutsuzluğa düşmeme izin verme.
Daha ziyade, başarısızlığı başarının öncesindeki bir deneme olduğunu hatırlamamı sağla.
Hoşgörünün, güçlerin en büyüğü olduğunu ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünüşü olduğunu öğret bana.
Eğer paradan yoksun bırakırsan, bana umudu bırak ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan, başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana .
Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan, inancın lütfunu bana bırak.
Eğer insanlara zarar verirsem, özür dileme gücünü ver bana ve eğer insanlar bana zarar verirse, affetme ve merhamet gücünü ver bana.
Eğer ben seni unutursam sen beni unutma.
Mahatma Gandhi

alıntı: http://gulkaynak.com/detoks/ruh-detoksu-icin-dua/

daha önce paylaşmıştım gene paylaşmak istedim yeni arkadaşlarımız için
eğer aşağıdaki öneriler doğrultusunda, beslenmemizin bedenimiz için önemine varırsak ve her yemekten önce kendimizce ruhsal detokla duamızı edersek karnımızda nefsimizde doyar, beslenmenin beden için önemini hatırlarız.

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.

Back
X