Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Bakarım şimdi canım bulabilecekmiyim :KK66:
bakma kuzum buldum 359. etapta 62,4kg ile izne ayrılmış nice15 ben halledicem.
nice15 nice15 canım deneme süren bitene kadar ayrıldığın kiloya ne kadar yaklaşırsan bizim için kardır. çünki ayrıldığın kilodan dönuş kilon hesaplanacak çok buyuk fark var baya bı eksi yuzden olur o yuzden deneme suresi sonrası alıcam listeye ;)

yok bi sakıncası sadece erken kalkan yol alır misali :KK70:imrendim

sağol damlam

meyvelerle tarçın ve süt tuket kuzum az da çiğ çerez.
kahvaltıda ne vardı ayrıntı istiyorum
menun guzel dengeli. dondurmayı da cuma kaçamağı saydım haftada 1 den fazla izin yok kaçamağa

menun dengeli tatlım. kahvelerde şeker varmı. birde süt tozu turevleri zararlı yerine gerçek gunluk sutle hazırla kahveni tercihim t. kahvesi :KK66:
sporuna bayıldımm maşallah

sakın kaçırmaaaaaaaa sağlığını düşün yeme bitanem
bol yuzmeler. bende yarın sabah kahvaltımızı hazırlayıp kızımı ve arkadaşını götürcem öğleye kadar. :KK66:

Kaptanımmm bugünnn ekmek yemedim kahvaltıdaaa inanabiliyo musunuuuuz hehe :D :D :D ama bugün bi kaçamak yapıcam sanırım iki gündür canım dondurma çekiyo perşembeden beri ama cuma tartılıcam diye perşembe yemedim dün de fırsat olmadı bu gece rüyamda dondurma yiyodum valla o derece :D hem ödül olur dedim cezam neyse çekicem artık ama yicem bugün valla :D :D

yok bi sakıncası sadece erken kalkan yol alır misali :KK70:imrendim

sağol damlam

meyvelerle tarçın ve süt tuket kuzum az da çiğ çerez.
kahvaltıda ne vardı ayrıntı istiyorum
menun guzel dengeli. dondurmayı da cuma kaçamağı saydım haftada 1 den fazla izin yok kaçamağa

menun dengeli tatlım. kahvelerde şeker varmı. birde süt tozu turevleri zararlı yerine gerçek gunluk sutle hazırla kahveni tercihim t. kahvesi :KK66:
sporuna bayıldımm maşallah

sakın kaçırmaaaaaaaa sağlığını düşün yeme bitanem
bol yuzmeler. bende yarın sabah kahvaltımızı hazırlayıp kızımı ve arkadaşını götürcem öğleye kadar. :KK66:
teşekkür ederim ,şeker kullanmıyorum ,hazır süttozu da hayatımda hiç kullanmadım süt tercihim

Kaptanımmm bugünnn ekmek yemedim kahvaltıdaaa inanabiliyo musunuuuuz hehe :KK70: :KK70: ama bugün bi kaçamak yapıcam sanırım iki gündür canım dondurma çekiyo perşembeden beri ama cuma tartılıcam diye perşembe yemedim dün de fırsat olmadı bu gece rüyamda dondurma yiyodum valla o derece :KK70: hem ödül olur dedim cezam neyse çekicem artık ama yicem bugün valla :KK70: :KK70:
:KK70:tamam ye 2 top anlaştık ödülün olsun ;)
valla ekmeksiz hayata hoş geldin. aradaki farkı bedeninde gözlemlediğinde bidaha yemeyeceksin.
ekmek yerine çiğ çerezlerini yedin ama dimi ;) sağlıklı karbonhıdrat şart enerji için

:KK70:tamam ye 2 top anlaştık ödülün olsun :KK66:
valla ekmeksiz hayata hoş geldin. aradaki farkı bedeninde gözlemlediğinde bidaha yemeyeceksin.
ekmek yerine çiğ çerezlerini yedin ama dimi :KK66: sağlıklı karbonhıdrat şart enerji için

Evet kaptanım badem ve ceviz yedim peynirle birleşince tadı acayip hoşuma gitti zaten ya :) bakalım inşallah çabuk acıkmam ilk deneme günümde :)

Arkadaslar Günaydın :) hepinize hayırlı hafta sonları diliyorum biraz ev işlerine baktım bugün ..kaptanım okudum bütün önerilerinizi hepsi hemmmenn dikkate alınıyor :KK15:...teşekkür ederim uyarı ve bilgilerin için :) ben adanalıyim aslen ama gaziantepte yaşıyorum burda tarhanayi yoğurtlu Dövmeli yapıyorlar top top kuruyor sonra islanip pişiriliyor mercimekle karistirilip görüntüde yoğurt çorbasıni andırıyor onu bugün yapıyorum :) dövmem pisti yogurdum süzüldü. ..toz tarhanayi da saolsun burdan bir arkadas tarif etti onuda yapacağım inşallah :) sizin tarhana nasıl oluyor ? Bu arada yarışmada dereceniz için tebrik ederim :nazar::KK5: ..bizimde yakindir katılacağımiz listeye :) :KK9: menümü gözden geçirip bugün hemen bi düzenleme yaptım :) akşam paylasirim :KK36:

[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/TR][/TABLE]​
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
yemekgifleri66.gif
yemekgifleri67.gif
---
harf-hareketli-resim-0127.gif
harf-hareketli-resim-0109.gif
harf-hareketli-resim-0125.gif
harf-hareketli-resim-0118.gif
---
yemekgifleri68.gif
yemekgifleri69.gif
yemekgifleri70.gif

[TD]İsim[/TD]
[TD] cuma[/TD]
[TD] cumartesi [/TD]
[TD]pazar[/TD]
[TD]Pazartesi[/TD]
[TD]sali[/TD]
[TD]Carsamba[/TD]
[TD]Persembe[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]RengarenkNesli[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nhtylz[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[TD]denizmrv[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]fairytale[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bengiisuu[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cocolate[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD] nillhan[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]nice15[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD].............[/TD]
[TD]........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]..........[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[/table]

[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]

[TR]

[/TR][/TABLE]​

NİHAYETTTTTTT OLEYYY

Sağlıklı Yaşıyoruz

17 saat ·
OKUL KANTİNLERİNE NİHAYET YASAKLAR GELMEYE BAŞLADI

Bu haberi çok çok önemli buluyoruz. Okul kantinlerinde şekerli ve işlenmiş pakete girmiş yiyecekler ve şekerli içecekler satılması yasaklanmış. Obezite salgını çocuklara da bulaşmaya başlamıştı, bunu önleme doğrultusunda atılan önemli bir adım.

Sağlıklı beslenme bilincinin tüm topluma yayılması için daha yolun çok başındayız, yapılacak çok şey var. Ancak atılan olumlu adımları da desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz.

"Okul kantininde tost ayran, kuruyemiş dönemi

Okul kantinlerinde kola ve gazlı içeceklerin ardından çikolata, kek, gofret, şeker, enerji içeceği gibi ürünler de artık satılamayacak. Öğrenciler okulda çiğ meyvesebze, kuru meyve, tuzsuz kuruyemiş, taze meyve suyu, süt, ayran, peynir, haşlanmış yumurta ile beslenecek

Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları, okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklere ilişkin yasağın kapsamını genişleten yeni bir genelge hazırladı. Daha önce kantinlerde kola ve gazlı içecek satışını yasaklayan bakanlıklar, çikolata, kek, gofret, muffin, lolipop ve şeker gibi ürünlere de satış yasağı getirdi. İşte yeni eğitim-öğretim döneminde okul kantinlerinde satılabilecek ve satılamayacak gıdalar:

BUNLAR SATILAMAYACAK
-Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay), kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecekler.
-Aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi.
-Tüm çikolata türleri ve gofretler.
-Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, lolipoplar vb.).
-Guarana, guarana özü, eklenmiş kafein içeren ürünler.
-Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.).
-Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.
-Hindistancevizi sütü ve kreması.
-İlköğretim okullarında çay ve kahve tarzı içecekler.

ÇOCUKLAR BÖYLE BESLENECEK
-Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler (mevsimine uygun olarak), salatalar (zeytinyağı ve limon eklenebilir).
-Kuru meyveler (30 gram, ambalajlı, kaplamasız ve şeker katkısız).
-Kuruyemişler (30 gram, ambalajlı, soslanmamış, tuzsuz, kabuksuz).
-İçme suyu (şeker veya tatlandırıcı eklenmemiş).
-İçme sütü (UHT/pastörize süt).
-Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu (şeker ilavesiz olmalı, 250 ml’den büyük olmamalı).
-Yoğurt (100-150 gram, paketli).
-Ayran (200 ml’lik paketli).
-Peynir (pastörize).
-Günlük haşlanmış yumurta.
-Çeşnili ekmekler (çeşnisi sert kabuklu meyveler, kurutulmuş meyveler, yağlı tohumlar, baharat olacak).
-Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta, peynir, taze domates, havuç, marul, biber ve benzeri sebzeler içeren sandviçler (içinde turşu olmayacak).
-Doğal mineralli su.
-Şekersiz sakızlar."

Kaynak: http://www.haberturk.com/…/1118376-okul-kantininde-tost-ayr…

Arkadaslar Günaydın :) hepinize hayırlı hafta sonları diliyorum biraz ev işlerine baktım bugün ..kaptanım okudum bütün önerilerinizi hepsi hemmmenn dikkate alınıyor :KK15:...teşekkür ederim uyarı ve bilgilerin için :) ben adanalıyim aslen ama gaziantepte yaşıyorum burda tarhanayi yoğurtlu Dövmeli yapıyorlar top top kuruyor sonra islanip pişiriliyor mercimekle karistirilip görüntüde yoğurt çorbasıni andırıyor onu bugün yapıyorum :) dövmem pisti yogurdum süzüldü. ..toz tarhanayi da saolsun burdan bir arkadas tarif etti onuda yapacağım inşallah :) sizin tarhana nasıl oluyor ? Bu arada yarışmada dereceniz için tebrik ederim :nazar::KK5: ..bizimde yakindir katılacağımiz listeye :) menümü gözden geçirip bugün hemen bi düzenleme yaptım :) akşam paylasirim :KK36:
:KK9: HARİKASIN
bizdede süzme yoğurt yarma ile karılır sonra el içinde şekil verilir kurutulur. bizde kışlık yapılır. içine nohut konur ve sarımsak ezilir. evet yayla çorbasına benzer ama tad farklı ve superdir. antepinkini biliyom arkadaşta gördümdü kurutma şeklide farklı sizinki ince kağıt gibi sanırım bizimki yumru gibi kurutulur

:KK9: HARİKASIN
bizdede süzme yoğurt yarma ile karılır sonra el içinde şekil verilir kurutulur. bizde kışlık yapılır. içine nohut konur ve sarımsak ezilir. evet yayla çorbasına benzer ama tad farklı ve superdir. antepinkini biliyom arkadaşta gördümdü kurutma şeklide farklı sizinki ince kağıt gibi sanırım bizimki yumru gibi kurutulur
Burdada yumru gibi kurtuluyor :) ayniymis :) çok lezzetli ama ya ben çok begeniyorum çocuklarda burda nohut konmaz kırmızı mercimek konur sarımsak ezilir en son üzerine yağ nane yakılır gezdirilir. .hmm sanırım canım çekti :KK72::)

Burdada yumru gibi kurtuluyor :) ayniymis :) çok lezzetli ama ya ben çok begeniyorum çocuklarda burda nohut konmaz kırmızı mercimek konur sarımsak ezilir en son üzerine yağ nane yakılır gezdirilir. .hmm sanırım canım çekti :KK72::)
aynııı tek farkı nohut konması :KK70: denesene nohutlu bende mercimekle deneyim :KK3:

NİHAYETTTTTTT OLEYYY

Sağlıklı Yaşıyoruz

17 saat ·

Bu haberi çok çok önemli buluyoruz. Okul kantinlerinde şekerli ve işlenmiş pakete girmiş yiyecekler ve şekerli içecekler satılması yasaklanmış. Obezite salgını çocuklara da bulaşmaya başlamıştı, bunu önleme doğrultusunda atılan önemli bir adım.

Sağlıklı beslenme bilincinin tüm topluma yayılması için daha yolun çok başındayız, yapılacak çok şey var. Ancak atılan olumlu adımları da desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz.

Okul kantinlerinde kola ve gazlı içeceklerin ardından çikolata, kek, gofret, şeker, enerji içeceği gibi ürünler de artık satılamayacak. Öğrenciler okulda çiğ meyvesebze, kuru meyve, tuzsuz kuruyemiş, taze meyve suyu, süt, ayran, peynir, haşlanmış yumurta ile beslenecek

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları, okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklere ilişkin yasağın kapsamını genişleten yeni bir genelge hazırladı. Daha önce kantinlerde kola ve gazlı içecek satışını yasaklayan bakanlıklar, çikolata, kek, gofret, muffin, lolipop ve şeker gibi ürünlere de satış yasağı getirdi. İşte yeni eğitim-öğretim döneminde okul kantinlerinde satılabilecek ve satılamayacak gıdalar:

BUNLAR SATILAMAYACAK
-Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay), kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecekler.
-Aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi.
-Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, lolipoplar vb.).
-Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.).

-Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler (mevsimine uygun olarak), salatalar (zeytinyağı ve limon eklenebilir).
-Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu (şeker ilavesiz olmalı, 250 ml’den büyük olmamalı).
-Peynir (pastörize).
-Çeşnili ekmekler (çeşnisi sert kabuklu meyveler, kurutulmuş meyveler, yağlı tohumlar, baharat olacak).
-Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta, peynir, taze domates, havuç, marul, biber ve benzeri sebzeler içeren sandviçler (içinde turşu olmayacak).
-Doğal mineralli su.
-Şekersiz sakızlar."

Buna çok sevindim :) valla çok güzel bir düzenleme umarım yasaklara uyulur ...

NİHAYETTTTTTT OLEYYY

Sağlıklı Yaşıyoruz

17 saat ·

BUNLAR SATILAMAYACAK

-Peynir (pastörize).
-Doğal mineralli su.
-Şekersiz sakızlar."

bu habere bende cok sevi.dim kaptanim evde ne kadar dikkatetsekte cocuklara abur cubur yedirmesekte illaki okullarda yiyorlardi bu sekerin zararli ortada zaten cocuklar sekerli cikolatali sekerleri cipsleri yiyip durduklari yerde duramiyorlar dersler dinlemiyorlar dikkat eksikligi yasiyorlardi cok iyi oldu bu

Back
X