Tatlım benim de zaafım tatlı ama bıraktım . Türk kahvesi ve sekersz granül sütlü nescafe çok güzel bastırıyor . Hiç yemiyorum . Zaten tatlıdan kilo aldim cikolata bitirdi beni . Krize girdim ağladığım oldu canım ilk zmnlar çok istedi ama yemedim şimdi öyle aramıyorum nadir de olsa bi iki kare yiyorum bastırıyor.
Karpuz, üzüm, siyah erik , muz , şeftali , kayısı ,kiraz az az yiyebilirsin . Ne güzel meyveler var birbirinden lezzetli ve tatlı.
Kendi kendine bahaneler yaratma kendini kandırma canım . Yemiycem diye karar verirsen yemezsin . Diyeti iyi yapamıyorsun bunlar yüzünden . Bakıyorum hergün bi zararlı şey illaki listende oluyor . Bu şekilde kendine işkence ediyorsun . Kilo verme olayı çok yavaşlıyor . 3 hafta önce eşimin akrabaları pikniğe çağırdı yanimda cips , dondurma , biskuvi , çerez , kek hepsini yediler burnuma koktu çatladım valla orta yerimden morardım ama hiç yemedim . Bir tane yersem devamı gelir diye yemedim kendini biliyorsan bir adet yedikten sonra almam diyorsan ara da nadir de olsa yiyebilirsin . Geçen yine misafirlikte kek almışlar olala marka çok güzel koktu ama yemedim . Zorla kola ikram ettiler caktirmadan döktüm. Ben salak miyim o kadar spor yapmışım ayıp olmayacak diye o şekerli şeyi icip bütün emeklerimi çöpe aticam dedim . . Ayrıca ben de diyetin ilk ayinda tatlandiricili diyet tiramisu, sütlaç , irmik tatlısı yapıp yerdim onlarda yavaşlattı . Artık hiç yapmıyorum . Birde vücut diyette şeker yemedigin için enerji almadığı için zararlı karbonhidratlardan depodakini kullanıyor. Ama yersen şekerli şeyleri sütlü tatlı da olsa depoya gerek kalmıyor o yüzden yaglar erimiyor .
Bir adam deney yapmış 60 gün 40 kaşık şeker alacak şekilde gıdaların içindeki şeker ama tabi ve yine yağsız diyet beslenip spor yapacak şekilde günlerini geçirmiş . Hergun ama 40 kaşık şeker değerinde gıdalardan mısır gevreğinden vs şeker alip yağsız sebzeyle beslenip hergün ağır cardiolar yapmış ve 60 gün sonunda adam 8 kilo aldı göbeği 13 cm kalınlaştı sanirim rakamlar tam olmayabilir ama karaciğerinde hafif yağlanma başladı. Doktorlar sok oldular hayatımda ilk kez 2 ayda baslayan karaciger yağlanması gorduk dediler.
Sekerin yaptığı adama çok kötüydü . Adam 2 ay sonra Sekersz hayata dönüş yapmak için adim attı benim.gibi krize girdi böyle sınırlıydı morali bozuktu cani çok tatlı istiyordu ama 3li2 3 haftada istek azaldi normal sağlıklı yasamina döndü .
Şeker gerçekten düşman . Kilo artisinin yağ artışının en büyük sebebi .
Sütlü , şerbetli ne olursa olsun zararlı ve ben kendi üzerimde zor da olsa denedim öğrendim kilo vermeye engel .
Ne zaman tamamen tatlıyı şekeri kessem kilolarim takır takır gitti . Kesmeyip az da olsa yiyip spor yapsam da gitmediğini gördüm .
O yüzden kendi kendine bi karar vermelisin . Mesela haftada 1 kez yemek yerine 3 haftada 1 kez ye . Emin ol şekerli yemezsen karnın daha az acikacak. Canin hiç tatlı istemeyecek, iraden güçlenecek. Sütlü tatlı ya da cikolata hiçbirine ihtiyacimiz yok . Millet yerse yesin bosver bizim vücudumuz güzel olacak onlar yiyedursun