14 yaşındaki kızım

Semavarol43

2.kez anne olma yolunda ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
78
66
3
53
Merhaba hanımlar 14 yaşında bir kızım var şu son günler de sürekli beni tersliyor akşamları yanımızda durmuyor direk odasına geçiyor ve eline telefonunu alıyor telefonda kiminle mesajlaştığını bilmiyorum ergenlik falan ama bunun ki çok farklı okulda da öğretmeniyle konuştum hiç dersi dinlemiyormuş ve yaşından çok büyük davranıyormış nasıl düzelticem bunu napayım bir fikir verin nolur

Alın karşınıza oturtun iletişim kurun, şu an düşünmesi gereken tek şeyin dersleri olduğunu, ileride rahat bir hayat yaşamak istiyorsa şimdi çaba göstermesi gerektiğini anlatın, allah muhafaza yanlış insanlara bulaşmış olabilir.

Arkadaş gibi yaklaşmayı deneyebilirsiniz. Ama asla bunaltmayın kiminle konuşuyorsun napıyorsun diye yoksa iyice tersleyebilir

Allah korusun ya

mutlaka uzman yardımı şart, ergenlik hepimizin geçirdiği bir dönem asla hafife almayın ve yardımcı olmaya çalışın. ona hayatı dar etmeyin, evinde mutlu ve huzurlu bir ortamı olan çocuklar bu mutluluk ve huzuru dışarda aramazlar.

Benımde 14 yasında kızım var,asla saygısızlık yapmaz,herseye tahammul ederım saygısızlıga asla..tlf var arada muzık dınlemek ıcın alır onun dısında ıznım olmadan almaz..cocuklarımız mutlu olsun dıye zamanında ses cıkarmadıgımız şeyler bugun karsımıza gelebılıyor,o yuzden yetıstırırken saygı perdesı kalkmamalı,cocuk kac yasında olursa olsun duracağı yeri bilmeli.

Cok asiri uzerine gitmeyin.

Ergenlige girdi artik. Uzerine gitmeniz ters teper. Daha uzaklasir daha asilesir daha beter olur.

Ben senin kiminle mesajlastigini biliyorum gibi imalarda bulunmayin. Kiz arkadaslariyla mesajlasiyor olabilir ve sizin ithaminiz onu daha da icine kapatir.

Ona sevgiyle yaklasin. Guzel guzel konusun sacini oksayin elini tutun sevginizi gosterin. Bir derdi sikintisi oldugunda bunu size anlatmasi gerektigini soyleyin. Ona kizmayacaginizi sorununu cozeceginizi soyleyin ki arkadaslarina akil danismak yerine size anlatsin akil danissin yanlis yapmasin.

Dersi dinlememesi konusunda simdiye kadar nasil bir ogrenciydi ona bakmak lazim. Derslerini umursamaz birimiydi yoksa derslerini onemseyen bir ogrenciyken mi birden ders dinlemez oldu.

Bu konuda da guzel guzel konusun. Onuda konusturun. Ben senin okulunu okumani guzel bir meslek sahibi olmani istiyorum sen ne dusunuyorsun bu konuda diyin. Universite okuyan bir akrabaniz ya da tanidiginiz varsa onunla sohbet etmesini saglayin. Universite okuyup guzel bir meslek sahibi olmasi icin derslerinin iyi olmasi gerektiginden bahsesin ara ara ama kizmadan sikmadan bunaltmadan.

Ergenlik ergen icinde anne baba icinde zor bir donemdir. Allah yardimciniz olsun.

Hayır derslerini çok önemsiyordu 2,5 ay önce TEOG'a girdi çok güzel sonuçlar aldık yakında puanı belli olacak ama yaptığı çok tuhaf zamanında bizde ergendik ama ben anneme asla böyle şeyler yapmazdım

Bence iletişim kurmaya çalışsanızda kabul etmeyecek
Telefona yüklenen gizli bir program varmış ya ondan yükleyip ne yaptığını kontrol etseniz eğer yoksa yanlış bişeyi rahat bırakırsınız
Birde uzmandan yardım almayı deneyin sanırım ergenlik dönemlerinde hepimiz o yoldan geçeceğiz

Cocuk annenın vazgecılmesı duygusuna kapıldıgı anda parmağında oynatıyor anneyı ve babayı,bu ergenlık donemı ses cıkarmayın tmm da kısılıgın oturdugu dönem gereken yerlere mudahale etmelısınız ses cıkarmadıkca bır adım daha ılerı gıdecek..cocugunuzu tanıyan sızsınız ona göre mudahale edın,endıselı degıl kendınızden emın olmalısınız kı ılerde sız uzulecegınıze sımdı o uzulsun..

Gece yatınca telefonuna bakıcam

Morali bozulmasın diye her istediğini yapıyoruz 14 yıldır tek çocuk şimdi bişey söylesem duymamazlıktan gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…