- 28 Ağustos 2018
- 12
- 3
- 16
- 45
- Konu Sahibi uysalkadin7284
-
Ankara'da çocuk psikiyatristi prof dr Elvan İşeri yi oneririmÇocuğun psikopat olduğundan şüpheleniyor ve bir anne olarak çok üzülüyorum. Anlatıyorum kendisini... Çok zeki bir çocuk, övme olarak demiyorum psikiyatrist diyordu. Matematikte zayıf. İleride MİT’e girmek istiyor. Psikoloji kitapları okuyor, istihbarat, askeri, silah, uçak, ya çoğu şeyi okuyor. Gününün 1 saatini mutlaka otopsi izlemekle geçiriyor. Çok duygusuz birisi. İnsiyatifi, merhameti, hiç yok. Okulunda okul Başkanı. Herkesi dosyalıyor tek tek. Kim, adı ne, annesi kim, babası kim... Çok şiir yazıyor. Kitap yazıyor, makaleler yazıyor. Kendisine dokunulunca çok sinirleniyor, ben annesiyim, öpmeme izin vermiyor! Çok sinirli birisi. Çok sabırlı ama bir o kadar da sinirli. Silahlara karşı çok düşkün. Evde 200 küsur maket silahı var. Çok beyefendi, olgun, efendi hareketleri var. Piyade tüfeği tasarlamıştı ve hava savunma sistemi tasarlamıştı okulundaki öğretmenler terörist mi ne demiş çocuğa, okuldan daha çok soğudu. Bana, “anlamıyorsunuz, okulda eğitim yok, öğretim dedikleri şey var, o da ezberden başka şey değil!” Diyor. Çok otoriter, idealist ve disiplinli birisi. Kendini dövüş alanında çok geliştirdiği için sinirlenince kavga edemiyor kimse onla. Çok özgüvenli birisi. Ben çocuğumun bu hallerinden şikayetçiyim açıkçası ve onun bir psikopt olduğundan şüpheleniyorum. Çok güzel de empati kuruyor, çok ileri görüşlü ve kendi kendine konuşuyor bazenleri. Tam olarak ne yapmalıyız? Çocuğumu böyle görmek beni kahrediyor... istiyorum derslerine falan çalışsın... lütfen yardım...
Çocukken götürmüştük. Çok ama çok zeki biri olduğunu söylemişti. Matematikte zayıf oldugunu, güçlendirilmesini söylemişti. Geç konuşmaya başlamıştı (4 yaşında), aptal sandık ama bir götürdük çocuk çok zekiymiş, omdan konuşmuyormuş. Nasıl yani dediğimde doktor dedi ki çocuk sizi bu yaşta çözmğş ve kurnazlığından sizi oynatıyor. Ih diyor yemeğini veriyorsunuz, ah diyor altını değiştiriyorsunuz gibisinden falan dedi. Şimdi götürmedik tabii...Psikiyatr ne dedi oğlunuz hakkında ?
Teşekkürler ama Ankara’da değilizAnkara'da çocuk psikiyatristi prof dr Elvan İşeri yi oneririm
Evet var. Dokunulduğunda çok sinirleniyor sinirinden konuşamıyor, odasına rahatça girebiliyoruz bir şey demiyor zaten odası silahtan geçilmiyor (maket silah). Eşyalarına dokunmamıza da bir şey demiyor. Dokunulduğunda dediğim gibi çok sinirleniyor. Okulda kavga etmiş bir keresinde gittik, arkadaşı poposuna mı ne vurmuş, çocuğu tutup duvara fırlatmış. Kafasını tekmelemiş, ayıranları da dövmüş. Şiddete meyilli olmaktan tam kastınız ne?Somut olarak zararlı bi davranışı var mı? Şiddete meyillilik vs. Kendisine dokunulduğunda nasıl bi tepki veriyor? Odasına rahatça girebiliyor musunuz? Eşyalarına dokunmanıza tepki veriyor mu?
İmkan varsa ve gerçekten profesyonel bir destek almak isterseniz bir kenarda dursun ismiTeşekkürler ama Ankara’da değiliz
Hocam bir arkadaşının kafasını taşla ezmişti, ifadesi alındığında “tutanların da kafasına vurdum, daha fazla tutmasalar daha fazla vururdum” gibi şeyler söylemişti. Bu otopsi işini falan da 7 yaşından beri yapıyor ama ne anlar diye geçiştirdik. Gerçekten ergenlikten farklı durumlar daha anlatmadığım neler neler, ama bilmiyorum yani işin ehli sizsiniz.ben psikolojik danışmanım. Birincisi oğlunuz psikopat değil. psikopatlar eyleme geçer. Oğlunuz da olabilecek en kötü senaryo sosyopatlık olabilir ama oda milyonda bir ihtimal. İkincisi oğlunuz 'ergen' bu dönemde değişik ilgi alanları edinmesi çok doğal. Ben de ergenken otopsi izlerdim. deli gibi polisiye okurdum kanlı vahşetli. hala biri bana dokunun istemem bazen.Arşivci olması bence mite olan düşkünlüğü ile alakalı... özeniyor... geçici bir süreç olduğu belli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?