• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yıl aradan sonra tekrar sezeryan ve narkoz fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi WIONA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

WIONA

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
68
37
298
İstanbul
Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :( epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :(

Kelin ilacı olsa başına sürermiş.Ben normal doğum beklerken acil sezeryan oldum ve kızım 1 ay hastanede yatmıştı.Kardeş düşünüyorum korkuyorum yine aynılarını yaşamaktan.
Hayırlı doğumlar dilerim.Sağlıkla al kucağına inşallah

ben narkozdan çok zor uyandım sesleri duyurodum ama 1 ssate yakın göremedim nefes alamadım deli gibi çırpıntım bu yüzden uzun süre ikinciye cesaret edemedim ama eşimin ve kızım bi kardeş istediğini en sonunda kıramadım epidural yaparım dedim ama zaman yaklaştıkça ondan da korkmaya başladım :(

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:
Hiç korkma ben oldum sonrasında sadece bi süre bal ağrım oldı

Hiç hamile kalmadım, evli bile değilim, ama bu spinal olayı bence de doğumun en mantıklı şekli gibi, normal doğum dahil :KK48:
Neyse yaşayanlar anlatsın, bende merak ettim.

Bu seferki çok daha güzel, kolay bir doğum olur inşallah. Bebişinize ve size sağlıklı günler dilerim :KK25:

epidural normal doğum yaptım.
sanırım epidural aşamaları çok farklı değildir. yani eğer öyleyse epiduralın ayılma-bayılma ile ilgili hiçbir sıkıntısı yok inanın. inşallah çok güzel geçer doğumunuz, Allah beraberinizde olsun.

ikisinde de spinal sezaryen oldum. iki spinalim de cok başarılıydı yalnız ilk ameliyatım iyi geçmedi, her sezaryen olan böyle günlerce hatta haftalarca surunuyor sandım, doktorumu değiştirdim, iyi bir doktor buldum ve gerçekten cok iyi bir ameliyat geçirdim. ertesi gun cok rahat oturabiliyordum
bence genel anestezi korkunç (benim fikrim)
100 kere doğursam 100unde de spinal olurum, doktorlarımla konuşarak, sakalasarak iki doğum yaptım ve kuzularımın ilk seslerini ben duydum. hele hemen onu fırından çıkmış gibi sıcak sıcak getirip burnuna tutuyorlar, koklatıyorlar ya sırf o an için bir kez daha mı acaba diyorum, sonra saçmalama nerisona otur yerine diyorum:KK53:

ikisinde de spinal sezaryen oldum. iki spinalim de cok başarılıydı yalnız ilk ameliyatım iyi geçmedi, her sezaryen olan böyle günlerce hatta haftalarca surunuyor sandım, doktorumu değiştirdim, iyi bir doktor buldum ve gerçekten cok iyi bir ameliyat geçirdim. ertesi gun cok rahat oturabiliyordum
bence genel anestezi korkunç (benim fikrim)
100 kere doğursam 100unde de spinal olurum, doktorlarımla konuşarak, sakalasarak iki doğum yaptım ve kuzularımın ilk seslerini ben duydum. hele hemen onu fırından çıkmış gibi sıcak sıcak getirip burnuna tutuyorlar, koklatıyorlar ya sırf o an için bir kez daha mı acaba diyorum, sonra saçmalama nerisona otur yerine diyorum:KK53:

bana cesesaret verdiniz :)

Korkulacak bir şey yok
Endişelenme stres yapma
Benim ilk doğumum Epidural di şimdi 31 haftalık hamileyim Buda Epidural olucak
Ilk bi kaç saat hareketsiz yatıyorsun sonra yavaş yavaş yürütüyorlar 2. Gün yavaş daha rahat hareket edebiliyorsun

normal doğum neden denemiyorsun?
sezaryen sonrası normal doğum olabiliyor, üzerinden 14 yıl geçmiş hem
bende çok istedim her ay kontrolde normal istiyorum dedim doktor kısmet bakarız dedi ama şimdi çatın çok doktor riski göze alamam diyor .. araştırdım sezeryandan sonra normal yapabilen doktor maalesef çevremde hiç bulamadım zaten ilk doğumundan çarım dar olduğu için sezeryan olmuştu

kesinlikle korkulacak bir durum yok iki doğumu da kombine anestezi ile yaptım ( yani epudral yerleştirilip spinalle uyuşturuldu) güle oynaya çok keyifli doğumlardı. İkisinde de eşim yanımdaydı ve bebişlerimizi ilk o kucağına alıp bana verdi tavsiye ederim.
Bu arada bebeğin pozisyonu iyiyse normalde deneyebilirsin üzerinden 5 yıl geçince Türk doktorları da rahatlıkla deniyorlar. Benim ilk doğumum bebeğimin kanala takılması nedeniyle sezeryana çevrilmişti ve doktorum o kararından dolayı hala pişmandır. Çünkü gerçekten kafası takılmıştı ama benin öğürme reflekslerimin şiddetlenmesinin de etkisiyle bebek takıldığı yerden kurtulup ilerlemişti ama o arada sipinal verildiği için ıkınma refleksim olmamasından dolayı sezeryanla doğurdum. İkinci bebekde 3 yıl arayla geldiği için doktorum riski almadı ikinciyide sezeryan yaptım.

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:

iki doğum yaptım
ikisi de epidural
iyi ki diyorum iyi ki öyle yapmışım
ne epidural yapılırken ne sonrasında korkulacak hiçbir şey yok
sonuna kadar tavsiye ederim
bebek çıkar çıkmaz koynunuza veriyorlar, öpüp koklayıp ilk ağlayışını duyuyorsunuz
bu duygu hiç bir şeyle değişilmez
ben son derece memnun kaldım:KK9::KK9::KK9:
çok da çabuk toparlandım

bazen spinal doğumdan 1-2 gün sonra başağrısı yapabiliyor ama çok da önemli değil.

Her ameliyat farklı oluyor canm ben ikisinide narkoz alarak yaptım yani tüm bayıldım ilkinde çok rahat ayılmıştım daha ameliyat hanede iken lolipopp hanımm diye seslenen doktoru duydum gözümü açtım ameliyat ışığını falan gördüm ama ikincide sesleri suyuyordum gözümü açamıyordum nefesde sorun yok alıyordum ama konuşamıyordum sanki dilim yok olmuştu ağzımdan ve buna sebep kansız ve vitaminsiz kalışım 2 . hamileliğim çok zor geçti ve 74 civarı iken hamile kalup 68 kilo ile doğuma girmiştim kendine dikkat et beslenmene falan hiç sorun olmaz vücut o zamn kaldırır narkozun ağırlığını .. Bana doktor dedi kan değerin çok düşük diye zaten ve ameliyat esnasındada kan vermek zorunda kalmışlar.. Allah yardımcın olsun cnm

1 spinal sez.
1.5 yil sonra apandisit patlamasiyla genel anestezi

Simdi 1.5 yil sonra yeniden dogurmak icin istegim spinal
ben dogumuma konforlu dogum diyorum :)
Hic kotu anim olmadi sukurler olsun

Her ameliyat farklı oluyor canm ben ikisinide narkoz alarak yaptım yani tüm bayıldım ilkinde çok rahat ayılmıştım daha ameliyat hanede iken lolipopp hanımm diye seslenen doktoru duydum gözümü açtım ameliyat ışığını falan gördüm ama ikincide sesleri suyuyordum gözümü açamıyordum nefesde sorun yok alıyordum ama konuşamıyordum sanki dilim yok olmuştu ağzımdan ve buna sebep kansız ve vitaminsiz kalışım 2 . hamileliğim çok zor geçti ve 74 civarı iken hamile kalup 68 kilo ile doğuma girmiştim kendine dikkat et beslenmene falan hiç sorun olmaz vücut o zamn kaldırır narkozun ağırlığını .. Bana doktor dedi kan değerin çok düşük diye zaten ve ameliyat esnasındada kan vermek zorunda kalmışlar.. Allah yardımcın olsun cnm

olabilir canım o zaman hamileliğimde hiç demir hapı vitamin vs kullanmadım her ay kontrol gidiyordum ama o zamanlar belkide önemsemiyordu doktorlar herhalde :( çünkü doğumdan sonra 10 kadar adet olamadım daha sonra doktora gittim doktor çook kansızsın ondan adet olamamışsın demişti .

Çoğunluk epiduraldan memnun ama ben de felç riskini arttırdığını duydum. Bu doğru değil o zaman..

Normal dogum deneyebilirsiniz aradan 14 yil gecmis bende narkoz almayı doğru bulmuyorum ilk dogumum normaldi ikincisi sezeryan epidural oldum memnun kaldim tabi sonra ki agrilar disinda

Back
X