• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yıl aradan sonra tekrar sezeryan ve narkoz fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi WIONA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
o zaman keşke deneme şansınız olsa 14 yıl gerçekten çok uzun bir zaman. yada sancılarınızı beklesenizde bebeğiniz kendi karar verse geleceği zamana. inanın o sancıların bile o kadar faydası var ki hem anne hemde bebek için. iri bebek olması için 4.200 ü geçmesi gerek ve ultrasonun yanılma payıda var ki bende fazlasıyla oldu. Rabbim herkesin bedenine göre veriyor bebeği.

Bende normal diye gittin ve sezeryan oldum. Bebiş kaka yapmış yutarsa kötü dediler , sezeryana aldılar.
Ama nasıl korkuyom, videosunu izlemiştim kaç kat yarıyolar .
Belden iğneyle uyuşturdular bişi hisstmedim taki uyusukluk gidene kadar, wc ye bile 3 kişi tutuyodu beni anca kalkabiliyordum. O acıyla karnımın kesik oldugunu hissedebiliyordum,
bende bu yuzden ikinciyi korkarak istiyorum. Tabi kızım daha 2 yasına giricek bi kaç yıl sonra....

Bende ölesiye korkuyordum hatta 41. Haftaya kadar normal doğum için bekledim ama boyumun kısa ve bebeğiminde kilolu olduması, iki hafta sancı çekip hatta devamında sızıntı şeklinde suyumun gelmesine rağmen açılma ve doğum kanalına tam olarak inememesi sonucunda spinal anezteziyle sezeryan olmak durumunda kalmıştım..
Bende aynen senin gibi öleceğim diye korkuyordum spinalde de bacaklarım birdha tutmazsa ne yaparım ben diye amakorkulduğu gibi olmuyormuş ben aneztezi ama yinede sezeryana karşıyım.. Bana göre olunmamalı zor durumlar hariç.. Tekrar hamile kalsam normali yinede denemek isterim... :)
Bu arada sezeryan sonrası ilk haftalarda tek başıma ayağa kalmakta çok zorlandım bide ufak tefek ağrılarım olmuştu..
37 gün oldu sezeryan olalı ama normal doğuma göre zor olduğu kanaatindeyim halen..

Bende normal diye gittin ve sezeryan oldum. Bebiş kaka yapmış yutarsa kötü dediler , sezeryana aldılar.
Ama nasıl korkuyom, videosunu izlemiştim kaç kat yarıyolar .
Belden iğneyle uyuşturdular bişi hisstmedim taki uyusukluk gidene kadar, wc ye bile 3 kişi tutuyodu beni anca kalkabiliyordum. O acıyla karnımın kesik oldugunu hissedebiliyordum,
bende bu yuzden ikinciyi korkarak istiyorum. Tabi kızım daha 2 yasına giricek bi kaç yıl sonra....

ikinciyi istiyorsanız çokta ara vermeyim benim gibi :) ben düşünmüyordum iki yıldır kızımdan ve eşimden gelen baskılara dayanamadım, ara verdikçe insan daha çok korkuyor sanki ilk doğum heyecanı gibi oluyor

Bende ölesiye korkuyordum hatta 41. Haftaya kadar normal doğum için bekledim ama boyumun kısa ve bebeğiminde kilolu olduması, iki hafta sancı çekip hatta devamında sızıntı şeklinde suyumun gelmesine rağmen açılma ve doğum kanalına tam olarak inememesi sonucunda spinal anezteziyle sezeryan olmak durumunda kalmıştım..
Bende aynen senin gibi öleceğim diye korkuyordum spinalde de bacaklarım birdha tutmazsa ne yaparım ben diye amakorkulduğu gibi olmuyormuş ben aneztezi ama yinede sezeryana karşıyım.. Bana göre olunmamalı zor durumlar hariç.. Tekrar hamile kalsam normali yinede denemek isterim... :)
Bu arada sezeryan sonrası ilk haftalarda tek başıma ayağa kalmakta çok zorlandım bide ufak tefek ağrılarım olmuştu..
37 gün oldu sezeryan olalı ama normal doğuma göre zor olduğu kanaatindeyim halen..

ilk doğumunda 22 yaşındaydım şimdiki aklım olsa bebeğim kendisinin gelmesini beklerdim 38 haftada doğuma çağırmıştı beni doktor bende gitmiştim çok pişmanım , şimdi son ana kadar beklemeyi ve normal doğum şansımı değerlendirmeyi düşünüyorum tabii doktaorların sezaryan için bi bahanesi olmaz sa

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:

hıç korkma doktorlarla sohbete de ede doğuruyorsun.ben spınnal sezeryan oldum.hemde o anı yasıyorsun bebsını göruyorsun.muhtesem bır duygu.korkma boşuna

ilk doğumunda 22 yaşındaydım şimdiki aklım olsa bebeğim kendisinin gelmesini beklerdim 38 haftada doğuma çağırmıştı beni doktor bende gitmiştim çok pişmanım , şimdi son ana kadar beklemeyi ve normal doğum şansımı değerlendirmeyi düşünüyorum tabii doktaorların sezaryan için bi bahanesi olmaz sa
İlk hamileliğimde doktorum 38.haftada çatımın dar olduğunu söylemişti. Normal istediğimi söyleyince bekleriz sancılarını duruma göre karar veririz demişti. 41.haftada hala sancım olmayınca, çatımın darlığı sebebiyle de sezeryana alındım. Oğlum 4.500 gram doğdu. Doktoruma güvenim boşa çıkmamıştı. Bebeğim ve benim için en doğru karar olmuştu.

4 yıl sonra ikinci hamileliğimde doktorum sezeryan demişti. Bu doktorum da sonuna kadar bekledi. 39. Haftada ameliyata karar verdik. Zor bir hamilelik sürecinden sonra biraz da bilerek doğuma girmek heyecanlandırmıştı beni.. ama herkes benimle ve bebeğimle ilgileniyordu. Her ana şahit oluyordum. Çok güzel korkma sakın.

Hayırlı doğumlar:KK66:

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:
Benim doğumumdan iki hafta öncesinde babam rahatsızlandı, doğum yaptıktan iki gün sonra da vefat etti. Spinal sezaryen oldum, babam sebebiyle ne doğum öncesinde ne de sonrasında yanımda eşimden başka kimse yoktu. Genel anesteziye göre kesinlikle tercih edilmesi gereken bir yöntem ki bana sorarsan ben tercih etmezdim, ben, tamamen uyutun derdim korkuyordum çünkü. Ama doktorum bana hiç sormadan kendisi öyle yapacağız dedi bende ona güvendiğim için bir şey demedim. Velhasıl çok kolay oldu. Operasyondan ertesi gün de eve gelip kendi kendime duş aldım, hastaneden yürüyerek çıktım.. Korkulacak hiç bir şey yok emin ol.

Benim doğumumdan iki hafta öncesinde babam rahatsızlandı, doğum yaptıktan iki gün sonra da vefat etti. Spinal sezaryen oldum, babam sebebiyle ne doğum öncesinde ne de sonrasında yanımda eşimden başka kimse yoktu. Genel anesteziye göre kesinlikle tercih edilmesi gereken bir yöntem ki bana sorarsan ben tercih etmezdim, ben, tamamen uyutun derdim korkuyordum çünkü. Ama doktorum bana hiç sormadan kendisi öyle yapacağız dedi bende ona güvendiğim için bir şey demedim. Velhasıl çok kolay oldu. Operasyondan ertesi gün de eve gelip kendi kendime duş aldım, hastaneden yürüyerek çıktım.. Korkulacak hiç bir şey yok emin ol.

:) teşekkürler moral oldu bana umarım bende sizin gibi kolay bi doğum yaşarım .

Ben de iki sezaryen oldum ama 5 sene ara ile. Ve evet ben de ilk doğumda narkoz aldım, genel anestezi yani. Arkadaşım her hali ile iğrenç bir durum yani bazılarının zannettigi gibi kolay değil sezaryen. Ama şu var spinal veya epiduralde uyuma&uyanma durumu olmadığından rahat oluyor. Bilincin her daim açık olması birçok panik dalgasının da önüne geçiyor genel anestezi de bir uyanıp bir bayılıp günlerce kendime gelememiştim ben sanki sarhoştum! Ama ikinci gebeliğimde anestezistimin ısrarı ile spinal oldum uyanıktım rahattım. Ha ameliyat esnasında o ortamda olmak, karnına bastırdıklarını çekiştirdiklerini hissetmek de inanılmaz korkutucu gibi görünse de tahammül edilebilir bir durum sonuçta acı hissedilmiyor ve zaten sakinleştirici vuruyorlar biz fark etmeden. Bebek çıktıktan sonra çok fena oldum ben zaman geçmedi sanki. Kan kaybı vs eklenince sanki kalbimin üzerine fil oturmuş gibi bir ağrı başladı dişlerimi sıktım dua ettim kan ter içinde nihayet oldu bitti hemen de ayaklandım. Evet zor elbette ki zor. Ama genel anestezi mi spinal mi diye sorarsan kesinlikle spinali seç derim. Burada yorumlarda baş ağrısı, bel ağrısı vs kalır diyorlardı inan hiçbiri olmadı sadece belden iğne vurdukları yer çok normal olarak bir iki ay üzerine yaşlandıkça ağrı verdi hafiften o kadar. Derin derin nefesler al iğneyi beline vururlarken. Unutma derin nefes alırsan hiç sorun olmuyor. Hayırlı doğumlar dilerim kafana takılan birşey varsa cevapla ya bilirim.

Narkozdan korkmayin arkadaslar insanlarida korkutmayin.genel anestezi almasan once tahliller yapilir bunyeden bunyeye fark vardir kimisi ne iyi gelir kimisine kotu.sezeryan en saglikli dogum sekli bsns gore.sonrasi okadar kotu olmaz hepsi abarti.26 haftslik hamisim genel anestezi sezeryan yapicam insallah hic korkmuyorum ve burda anlsticam ahdim var.hayirli dogumlar herkese.

Canim belki ozamandan bu zamana farklidir
Ben iki digumumu genel anestesi altindw yaptim soylediklerinizin hicbirinu yasamadim

Narkozdan korkmayin arkadaslar insanlarida korkutmayin.genel anestezi almasan once tahliller yapilir bunyeden bunyeye fark vardir kimisi ne iyi gelir kimisine kotu.sezeryan en saglikli dogum sekli bsns gore.sonrasi okadar kotu olmaz hepsi abarti.26 haftslik hamisim genel anestezi sezeryan yapicam insallah hic korkmuyorum ve burda anlsticam ahdim var.hayirli dogumlar herkese.
İnşaallah herşey dilediğiniz gibi olur ama ben şahsım adına yazayım; yaşadıklarımı yazdım. Genel anestezide narkozum verilirken son sözlerim "nefes alamıyorum"du. Hatta ikinci doğumumda anestezistime bu olayı anlattığda bana "benim eşim de ilk doğumunu sezaryenle gerçekleştirecek yakında ve ben onu da spinal anestezi ile sezaryenle alacağım çünkü en sağlıklısı bu" demişti. Yanılmıyorsam genel anestezide narkozun bebeğe ulaşma ihtimali varmış uzun uzun anlatmıştı. Şimdi dana kolay geliyor ama ahh o narkozun etkilerini hissettikçe neden kötülediğimizi anlayacaksın arkadaşım umarım kolay geçer ama yine de sana tavsiyem ya epidural yada spinal olman.

Ben epidural için kullanılan anestezi yi başka bir operasyon için kullandım. En büyük avantajı 8 saat acı hissedilmiyor.

Ama bende genel anestezi ile doğum yaptım. Ameliyattan çıkar çıkmaz acı ve bir sürü saçma sapan konuşarak rezil olma. Ve benim için en acısı evladımı ilk ben göremedim. Birdaha olsa kesin epidural olurum. Ayrıca epidural den sonra baş ve bel ağrısı yaşamamak için bol kafein ve sıvı almanız gerek. Bunu bazen sööylemeyi unutuyor lar.

Narkozun bende en büyük etkisi şişlik yapıyor 24 saat başka bir etkisi olmadı. Birde Narko öncesi ağlıyordum sakinleştiemek için çok uğraştılar nasıl uyursan öyle uynırsın dediler gerçekten uyanır uynmaz ağlamya devam ettim.

Birde en ürkütücü gelen narkozu konumdan verdiklerinde kolumdan beynimin içine kadar bir damar vardı sanki cayır cayır yandığını hissettim. Kafamın içi yanıyor diye bağırarak uyuya kaldım. Bunu başka hisseden varmı genel anestezi de?

Son düzenleme:
Ben epidural için kullanılan anestezi yi başka bir operasyon için kullandım. En büyük avantajı 8 saat acı hissedilmiyor.

Ama bende genel anestezi ile doğum yaptım. Ameliyattan çıkar çıkmaz acı ve bir sürü saçma sapan konuşarak rezil olma. Ve benim için en acısı evladımı ilk ben göremedim. Birdaha olsa kesin epidural olurum. Ayrıca epidural den sonra baş ve bel ağrısı yaşamamak için bol kafein ve sıvı almanız gerek. Bunu bazen sööylemeyi unutuyor lar.

Narkozun bende en büyük etkisi şişlik yapıyor 24 saat başka bir etkisi olmadı. Birde Narko öncesi ağlıyordum sakinleştiemek için çok uğraştılar nasıl uyursan öyle uynırsın dediler gerçekten uyanır uynmaz ağlamya devam ettim.

Birde en ürkütücü gelen narkozu konumdan verdiklerinde kolumdan beynimin içine kadar bir damar vardı sanki cayır cayır yandığını hissettim. Kafamın içi yanıyor diye bağırarak uyuya kaldım. Bunu başka hisseden varmı genel anestezi de?
Ben sadece kolundaki damardan ağır ağır aktığını hissettim narkozun o kadar. Sanki metalden bir sıvı gibi. Zor atlatmışsın canım keza ben de öyle. Zor ayıldım günlerce uyku ile uyanıklık arasında kaldım. Epidural yada spinal de zor ama en azından şoka girmiyorsun deliler gibi bayılıp deliler gibi uyanmıyorsun.

Bencede en azından şansını dene olmazsada için rahat olur , benim içim ondan ötürü rahat en azından :KK54:

Ben epidural sezeryan oldum. Biliyosunuzdur herhalde. Belden asagisi uyusturuluyor. Biraz heyecanlaniyo insan tabi. Ameliyat masasina kendin cikip yatarken. Ama sonrasi rahat oluyor genel anesteziye gore. En onemlisi bebegini dogar dogmaz goruyosun. Beni odaya cikardiklarinda ayaklarimi bile kipirdatmaya baslamistim. Etkisi cabuk geciyor.

Normal doğum yapabilirsiniz.boş yere sezeryan olmayın

Back
X