• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yıl aradan sonra tekrar sezeryan ve narkoz fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi WIONA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende trafik kazası geçirmiştim hamileyken bu sebepten epidural değil narkozla oldu bende bebeği alıyoruz diyene kadar hissettim narkozdanda ayılamadım yoğun bakıma aldılar ama benimle bir epidural olan bayan çok rahattı ben odaya alındım ayılıp bayılmaktan yürüyemedimde o bayan ayaklarının uyuşukluğu geçince kalkıp yürüdü oturuyordu .arkadaşımda epidural oldu benim yaşadıklarımı yaşamadı onada müzik dinletip sohpet etmişler ve çok rahat geçmiş ve bebği doğunca ilk o görüp kucaklamış çok güzel bence ilk kötü tacrübenizi unutun zaten arkadaşım cesaret iğnesimi ne bir iğne yapıyorlarmış zaten öyle ç.ok korkunda kalmıyormuş bu şekilde söyledi ama narkozlu banada kötü bir tecrübe oldu.ne bayılabildim ne ayılabildim.hayırlşı doğumlar allah sağlık sıhatle kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Niye tekrar sezeryan olasın ki bir çok kişi avrupa da olduğu gibi Türkiyede de bir sorun yoksa sezeryan sonrası vajinal doğum yapıyor buna mahkum değil heleki 14 yıl ara varsa normal doğum yapabilirsin

ikisinde de spinal sezaryen oldum. iki spinalim de cok başarılıydı yalnız ilk ameliyatım iyi geçmedi, her sezaryen olan böyle günlerce hatta haftalarca surunuyor sandım, doktorumu değiştirdim, iyi bir doktor buldum ve gerçekten cok iyi bir ameliyat geçirdim. ertesi gun cok rahat oturabiliyordum
bence genel anestezi korkunç (benim fikrim)
100 kere doğursam 100unde de spinal olurum, doktorlarımla konuşarak, sakalasarak iki doğum yaptım ve kuzularımın ilk seslerini ben duydum. hele hemen onu fırından çıkmış gibi sıcak sıcak getirip burnuna tutuyorlar, koklatıyorlar ya sırf o an için bir kez daha mı acaba diyorum, sonra saçmalama nerisona otur yerine diyorum:KK53:

Ne güzel ne iştahlı anlatmışsınız, valla doğurasım geldi :KK53:

nerde yaşıyorsunuz facebook kullanıyorsanız orda ssvd grubu var oradan yaptıran doktorların listesine ebelere bakabilirsiniz ayrıca sezeryan sonrası normal doğum yapmış annelerin hikayelerini okuyabilirsiniz

İmkanınız varsa normal doğum yapın.Hatta epidural normal yapın. Ben epidural normal doğum yaptım çok çok rahat ve konforlu geçti. Akşam doğum yaptım sabah yürüyerek evime geldim. Epiduralde bel ve baş ağrısı olur diyorlar. Çok şükür hiçbirini yaşamadım.

ben 2 gün sancı cekip acil sezeryan oldum..genel anesteziden korktum ve spinal oldum..bu kadar keyifli olacağını bilseydim hiç diretmezdim iki gün normal doğurcam diye..doktorlar sen sezeryanlıksın dediği halde direnmiştim..

zaten sakinleştirici veriyolar..kafan güzel oluyor yani..benim çenem düşmüştü..matematik öğretmeniyim..adama oğlu için tavsiye bile verdim..doktorum çıkarken bana da eşime de geçirdiğim en keyifli ameliyatlardan biriydi dedi.gece oldu sezeryanım 1 tam gün kalıp ertesi gün sabah çıktık ve öğlende ben çocuğu yıkadım..çok rahattım..tabi dikişlerde yanma oluyor..

spinalde sadece baş ağrısı tehdidi var..onda da bol su içersen sorun olmuyor..

ben sezeryan olacak herkese tavsiye ediyorum..bebeği doğduğu gibi görmek sevmek gibisi yokk..

Bebeğini Allah bağışlasın umarım benimde öle rahat keyifli geçer doğumum :)

Ben de ilk sezeryan olacağımı öğrendiğimde Yavrumun ilk anına, sesine şahit olmak için belden aşağı uyuşmanın doğru tercih olacağını düşündüm ve doktorumla spinale karar verdik.
4 sene arayla 2 spinal sezeryan oldum. Çok da rahat oldu. İki doktorumdan da çok memnun kaldım. İkinci sezeryanda daha çabuk ayaklandım.
Doğumdan sonra ayağa kalkmam kolaylaşsın diye doktorum masaj tavsiyesinde bulunmuştu. Annem ayaklarımdan bacağıma masaj yapıyordu. Ayaklarımı ilk hissettiğim anda sağa sola, yukarı aşağı hareket ettirmiştim. Faydasını gördüm..
Korkulacak hiçbirşey yok. Aksine ilk anlara şahit olduğun için çok zevkli. Ameliyatın tadını çıkardım resmen:KK53:
Soruların olursa cevaplarım:D

çarşamba günü kontrolüm var doktorumla ve anestezi uzmanı ile görüşeceğim spinal olursa sorarım canım çok saol :)

Genel anestezi oldun sanırım ilkinde.
Genellikle genel anesteziyi önermiyorlar ve bana da çok korkunç geliyor.
Spinalden herkes çok memnun. Öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Ben yaklasik bir ay once epidural anesteziyle normal dogum yaptim.sizin gibi endiselerim vardi.dayanilmaz bas agrilari,felc olma gibi riskleri oldugunu duymustum.doktoruma bunu soyledigimde bunun teknik bir is oldugunu,ehil olmayan ellerde boyle yan etkileri olabilecegini soyledi ve bunlarin hicbirinin olmayacaginin garantisini verdi.soyledigi gibi de oldu.doktorunuzla korkularinizi paylasin ve garanti isteyin bence.bir de bu doz doz galiba cunku ben bacaklarimi hissediyordum sadece kalca kismimda oldu uyusma.

evet çarşamba günü anaztezi doktoru ile görüşeceğim

Benimde 14 yıl oldu. çocuklar yaşıt demek.. sizkaç yaşındasınız.

Niye tekrar sezeryan olasın ki bir çok kişi avrupa da olduğu gibi Türkiyede de bir sorun yoksa sezeryan sonrası vajinal doğum yapıyor buna mahkum değil heleki 14 yıl ara varsa normal doğum yapabilirsin

bebeğim doğum kanalına girerse olabilirmiş doktorlar bana çatın dar bebek kilolu diyorlar sürekli ilk doğumda da aynı şey olmuştu ..

2 genel 1 spinal sezaryen oldum.
her bunye farkli ama cidden genel anesteziyi bosuna cekmisim.spinal de cok tedirgindim uyusmam kesin falan dedim devamli ayaklarimi oynattim dr gorsun diye :KK48: Ben uyustum mu uyusmadim mi derken dr da muhabbet ediyordu anestezi uzmaniyla.o ara Voltaj Kizina bak dedi :rolleyes:.zaten bebege bakip koklarken hatta beraber poz verirken dikim su bu yapildi.
hayirli dogum olsun.

oğlumda ölecem diye girdim sezeryana okadar korkuyordum ama şükür sıkıntısız atlattık..kızımdada rahat girdim ama kızım çıkarılırken sesleri duydum ağzımda boru kollarım bağlı kızımın ağlama sesleri..ama kesinlikle acı hissetmedim anestezi bebeğe zararı olmasın diye çok fazla vermemişler kızımın ilk ağlama sesini duyduğum için o kadar güzeldiki hala aklıma geldikçe ağlıyorum ...eğer baş ağrısı bel ağrısı vs gibi yanetkisi olmayacağına doktorunuz ikna ediyorsa bence epidural yada spinal olun çünkü ilk anını görmek bambaşka bir bağlanma duygusu yaratıyor insanda ..ben göremedim ama sesini duydum o anın ..o bile muhteşemdi

aradan 14 yıl geçmiş eğer zorunlu bir durum olmadıkça normal doğumu deneyebilirsiniz. benimde 4,5 yaşında bir oğlum var ve hamileyim. doktorumda ssvd ( sezeryan sonrası vajinal doğumu) destekliyor ve normal doğumu deneyeceğiz inşallah. bir sıkıntı olursada sezeryana dönülür zaten. ama mutlaka hynobirthing ve nefes eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim. ben doğum psikoloğu ve ebeden eğitim aldım vucuduma ve bebeğime güveniyorum. ama olduya sıkıntı oldu sezeryana döndü onun içinde keşkesiz olmasına çabalıyorum. ki bu konu hakkında bir grubumuz var 300 e yakın arkadaşımız sezeryan sonrası normal doğum gerçekleştirdi. eğer istanbulda iseniz işiniz çok daha kolay pek çok detsekleyen doktor ve doktor bulabilirsiniz.

birde doğumda öncelikleriniz olsun ten tene temas, bebeğinizle yanak yanağa temasdan bahsetmiyorum göğsünüze versinler ve ondan hiç ayrılmayın olurya ayrılmanız gerekti sizin yerinize eşiniz devreye girsin ten tene temas için. bunlar çok önemli cidden. hypnobirthing morgan yöntemi isminde bir kitap var onuda öneririm.

[
keşke normal şansım olsa insan bilmediği şeyden daha az korkuyor ilk hamileliğinde doktor çatın dar bebek dönmedi sezeryan yapacağım dedi o gece bi güzel uyudum kalktım duşumu aldım güle oynaya doğuma girdim hiç stres falan yapmadım ama uyanma kısmı işte çok kötü idi ..şimdiki doktorumda çatın dar bebek kilolu normal riskli olur bunu göze alamam diyor .
inanın bunlar zorunlu sezeryan sebebi değil. bunu anlamak içinde doğal doğum taraftarı bir doktorun görüşünü almanızı tavsiye ederim.

bebeğim doğum kanalına girerse olabilirmiş doktorlar bana çatın dar bebek kilolu diyorlar sürekli ilk doğumda da aynı şey olmuştu ..
benim doktorumda çatının dar olup olmadığı anca doğum sürecinde anlaşılabilir anca o zaman kemikler esneyip açılıyormuş. aynı nedenle sezeryan olmuşuz benimde iri bebek baş çevresi büyük diye daha 37+2 de aldılar. ultrasonda 4.400 gr görünen oğlum 3.800 gr doğdu ve baş çevreside normaldi.

aradan 14 yıl geçmiş eğer zorunlu bir durum olmadıkça normal doğumu deneyebilirsiniz. benimde 4,5 yaşında bir oğlum var ve hamileyim. doktorumda ssvd ( sezeryan sonrası vajinal doğumu) destekliyor ve normal doğumu deneyeceğiz inşallah. bir sıkıntı olursada sezeryana dönülür zaten. ama mutlaka hynobirthing ve nefes eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim. ben doğum psikoloğu ve ebeden eğitim aldım vucuduma ve bebeğime güveniyorum. ama olduya sıkıntı oldu sezeryana döndü onun içinde keşkesiz olmasına çabalıyorum. ki bu konu hakkında bir grubumuz var 300 e yakın arkadaşımız sezeryan sonrası normal doğum gerçekleştirdi. eğer istanbulda iseniz işiniz çok daha kolay pek çok detsekleyen doktor ve doktor bulabilirsiniz.

bende araştırdım gerçi doktorum da çok katı değil bu konuda normal olabilir ama sezeryan olabilir diyor kendisi zaten normal doğum yanlısı en son muayenede çatın dar bebek iri sezaryanda olabilir dedi bende narkoz fobimden bahsettim spinal yaparız bebek şubata kadar daha fazla kilo alırsa normal zor diyor 3 kiloyu geçti 35 hafta da

epiduralli normal dogur arkadasim ben 6 hafta once dogum yaptim suni sanci epiduralee 42. haftada bebegim 3.6kg dogdu dikislerim olmasina ragmen dogumdan sonra ayaklandim hemen senin zaten 14 sene gecmis sorun olmaz o cati darligi meselesi hikaye doktorum oyle bisey yok diyor.

Back
X