• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yıl aradan sonra tekrar sezeryan ve narkoz fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi WIONA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya bütün memnun olunan doktorlar da erkek. Bayan yok mu? :KK43: Benim doktorum da sözde profesör ama hiç umrunda değil. Ben sorsam konuşuyor, sormasam susuyor. Galiba yine eski doktoruma gideceğim florence nightinghale'de..
@Bilgece ben doğumdan once genel kontrole bir profa gittim, sonra uzman drla devam ettim ve genel kanı olarak profların cok ilgisiz olduğunu söyleyebilirim.

Ya bütün memnun olunan doktorlar da erkek. Bayan yok mu? :KK43: Benim doktorum da sözde profesör ama hiç umrunda değil. Ben sorsam konuşuyor, sormasam susuyor. Galiba yine eski doktoruma gideceğim florence nightinghale'de..

Benim ki de bir o kadar konuşuyor :) hiç soru sorduğumu hatırlamıyorum çünkü gerek kalmıyordu :)
Valla memnun değilsen aynı doktora gitmeye devam etme. Hele hamilelikte hiç gitme. Kafana göre bir doktor bulursun elbet.

@Bilgece ben doğumdan once genel kontrole bir profa gittim, sonra uzman drla devam ettim ve genel kanı olarak profların cok ilgisiz olduğunu söyleyebilirim.

Evet kesinlikle çok ilgisizler. Ya kadın sanki gökten zembille inmiş. Neyse tabi saygı duyuyorum mesleğine ama keşke daha ilgili olsaydı...

Benim ki de bir o kadar konuşuyor :) hiç soru sorduğumu hatırlamıyorum çünkü gerek kalmıyordu :)
Valla memnun değilsen aynı doktora gitmeye devam etme. Hele hamilelikte hiç gitme. Kafana göre bir doktor bulursun elbet.
aynen sürekli anlatıyordu :)

Çok şanslıymışsın canım ne güzl. Mesleğini bu kadar güzel icra edenleri çok beğeniyorum..

ben 2 gün sancı cekip acil sezeryan oldum..genel anesteziden korktum ve spinal oldum..bu kadar keyifli olacağını bilseydim hiç diretmezdim iki gün normal doğurcam diye..doktorlar sen sezeryanlıksın dediği halde direnmiştim..

zaten sakinleştirici veriyolar..kafan güzel oluyor yani..benim çenem düşmüştü..matematik öğretmeniyim..adama oğlu için tavsiye bile verdim..doktorum çıkarken bana da eşime de geçirdiğim en keyifli ameliyatlardan biriydi dedi.gece oldu sezeryanım 1 tam gün kalıp ertesi gün sabah çıktık ve öğlende ben çocuğu yıkadım..çok rahattım..tabi dikişlerde yanma oluyor..

spinalde sadece baş ağrısı tehdidi var..onda da bol su içersen sorun olmuyor..

ben sezeryan olacak herkese tavsiye ediyorum..bebeği doğduğu gibi görmek sevmek gibisi yokk..

Ben de ilk sezeryan olacağımı öğrendiğimde Yavrumun ilk anına, sesine şahit olmak için belden aşağı uyuşmanın doğru tercih olacağını düşündüm ve doktorumla spinale karar verdik.
4 sene arayla 2 spinal sezeryan oldum. Çok da rahat oldu. İki doktorumdan da çok memnun kaldım. İkinci sezeryanda daha çabuk ayaklandım.
Doğumdan sonra ayağa kalkmam kolaylaşsın diye doktorum masaj tavsiyesinde bulunmuştu. Annem ayaklarımdan bacağıma masaj yapıyordu. Ayaklarımı ilk hissettiğim anda sağa sola, yukarı aşağı hareket ettirmiştim. Faydasını gördüm..
Korkulacak hiçbirşey yok. Aksine ilk anlara şahit olduğun için çok zevkli. Ameliyatın tadını çıkardım resmen:KK53:
Soruların olursa cevaplarım:D

ikincide ben de narkozdan korktum
kötü bişey de yaşamamıştım aslında ama
uyuyup uyanamamak gibi bir endişem vardı
sipinal oldum çok rahat
yapılan iğneyi hiç hissetmedim
ameliyatın hiç korkulacak bir şey olmadığını öğrendim
ama en önemlisi doktor ona güvenmek çok önemli

epiduralle spinalin farkı ne acaba? ben de doğumdan çok korkuyorum. sezeryan olmak istemiyorum o kesiler gözümü korkutuyor normal doğumu da canlı canlı yapamam gbi geliyor. epidural normal istiyorum ama doktorum pek sempatik yaklaşmadı nedense buna

Ben yaklasik bir ay once epidural anesteziyle normal dogum yaptim.sizin gibi endiselerim vardi.dayanilmaz bas agrilari,felc olma gibi riskleri oldugunu duymustum.doktoruma bunu soyledigimde bunun teknik bir is oldugunu,ehil olmayan ellerde boyle yan etkileri olabilecegini soyledi ve bunlarin hicbirinin olmayacaginin garantisini verdi.soyledigi gibi de oldu.doktorunuzla korkularinizi paylasin ve garanti isteyin bence.bir de bu doz doz galiba cunku ben bacaklarimi hissediyordum sadece kalca kismimda oldu uyusma.

Epudural sezaryan dogum yaptim iki kere hic sikinti yasamadim boylece bebegimin dogum anlarini gordum temizlediler yanima yatirdilar koklastik ve amrliyat d3vam ediyordu.yani doktorun iyi olursa tavsiye ederim,bununla beraber 14 yil aradan sonra normal dogum sansinda var istersen bir arastir..

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :( epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :(
Nerde yasiyosunuz?Eger arastirirsaniz sezeryan sonrasi normal dogum yapan dr lar vat onlarla görüsun bence baya olmus çünkü dikisler iyive iyilesmistir belki gecmisolsun

benim ılk dogumum sezeryan
2. dogum normal oldu 4 yıl araylan
ha bana normalmı sezeryanmı dersen ben 10 kere da sezeryan derım

ben narkozdan çok zor uyandım sesleri duyurodum ama 1 ssate yakın göremedim nefes alamadım deli gibi çırpıntım bu yüzden uzun süre ikinciye cesaret edemedim ama eşimin ve kızım bi kardeş istediğini en sonunda kıramadım epidural yaparım dedim ama zaman yaklaştıkça ondan da korkmaya başladım :KK43:
alın benden de o kadar
8,5 yıldan sonra hamile kaldım kızım çok istiyor diye
aynı korkular bende de var
ben narkozdan ayılırken rahattı maşallah
ama ameliyat yerim çok acımıştı
8 10 günde zor kalktım ayağa
benim de bu korkum var
Allah yardımcımız olsun..

acaba ilk doğumda bi sorun mu oldu bi hata mı yapıldı, belki yine aynı şekilde olmaz, acaba verilen maddelerden birine alerjin mi vardı. Ben genel anestezi almıştım, iki saat sonra ayıldım ama bi travma olmadı, uykudan uyanamıyor gibiydim sadece ve 4 gün sonra evimin işini kendim yapıyordum, öyle uzun uzun yatmalarım falan hiç olmadı, gerek duymadım yani, zaten sıkıntıdan patlardım herhalde

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:

bir çok tanıdığım epidural oldu ve hiç kimseden olumsuz tek bişey duymadım. tamamiyle narkoz oldugu zaman uyuyorsun bebeğin doğduğunu ilk ağlamasını hiç bişeyi görmüyorsun. ama epidural da bebeğin her anına tanık oluyorsun o an düşündüğün tek şey de bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesi oluyor. yaşamadım ama tahmin edebilirim :) spinali bilmediğim için ona bişey diyemycem. bebeğin sağ sağlim noksansız kucağına alırsın İnşallah.

Evet bayanlar 14 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım şuanda 35 haftalık hamileyim .ilk doğumun sezeryan olduğu için buda öle olacak ama benim narkoz fobim var .ilk doğumunda da narkozdan ayılırken çok zorlandım bende iyice travma oluşturdu bu durum .Acaba diyorum epidural veya spinal olsam gerçi ondan korkuyorum ama :KK43: epidural ve spinal doğum yapan arkadaşlar çok korkulacak bi şey varmı bu ameliyatta :KK43:

Ben spinal anestezi ile sezeryan oldum.
İnanılmaz rahat bir operasyon geçirdim.Sonrasıda çok rahattı.
Tam narkozda ayılmazdan sonraki acıyı spinalde yaşamıyorsunuz.
Doğal olarak daha konforlu oluyor.

Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim ,

Back
X