15 Aylık bebeğim benden çok annaannesine düşkün

yysonmez

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2025
12
1
1
23
Merhaba.
Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa durum gerçekten böyle mi bilmiyorum ama belki deneyimli annelerin tavsiyeleri ile bi nebzede olsa içim rahatlar amacıyla yazmak istedim. 15 aylık erkek bebeğim bana hiç düşkün değil . ilk 1 ay biraz emzirdim zor bela. Sarılık olduğu için bebeğim sürekli yatıyordu doktorda ancak anne sütü ile toparlar bu yüzden emmeye gücü yoksa sağıp verin dedi ve biberonla sağıp vermeye başladım bu yüzden de memeyi ne yaptıksaysak bidaha emmedi. 3 aylık olduğunda 3 aylığına çalışmaya başladım ve o dönem annem baktı sonra dayanamayıp işi bıraktım annem bana çok yakın oturur oğlum neredeyse her gün annemi görür annem çok ilgili ben ev işleriyle ilgilenirken tabiri caisse maskotluk yapar oğlumla iletişimi hep iyiydi çok sımartırdı beslenmesini alt açmasını uyutmayı çoğu zaman yapan benim 2 günde bir parka çıkarız günde 1 saatte olsa mutlaka oynarız ama ne yapsam da benle tekken bana ilgisi var ama annemi gördüğü an onun kucağından kimseye gitmez ben yaptığımda kızdığı hareketleri annem yapınca kızmaz annemin arkasından ağlar tüm gün ona yapışık gezer telde bile annemin sesini duysa ağlayarak gelir bana bunların hiçbiri yok sadece annem yokken ilgili ama anneme olduğu kadar değil artık duygusal çöküşe geçtim annemi annesi mi sanıyor acaba ? çok korkuyor aynı zamanda üzülüyorum biraz uzun oldu ama tüm detaylarıyla anlatmak istedim. Tüm annelerin yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim .

annem yanındayken ben dışarda görüntülü aradığımda da çok az gülüp ilgisini çekiyor ama annem aradığında çoğu zaman onu ister gibi ağlıyor huysuz olduğunda yanına kimseyi yaklaştırmadığında bile annemi istiyor. oğluma elimden geldiğince iyi davranıyorum ama anne olarak yemeğini yeterli yemediğinde ben tepki koyunca annem hemen kucağına alır mesela avutmaya çalışır yada uyumadığında ama uykusu olduğunda ben uyutmaya çalışırım annem kucağına alıp tamam biraz daha oynasın der yine başka şeyle avutur ben yapması zararşı olan şeyleri yaptığında izin vermem kucağıma alır oradan uzaklaştırırım onun için ağladığı zaman yine annem oradaysa devreye girer gel balkona çıkalım kuşlara bakalım der yani demek istediğim biz anneler daha kuralcıyız bu onun iyiliği için biraz daha yesin uykusu düzenli olsun bi yeri zarar görmesin diye ama benim kötü polis annemin iyi polis olduğu zamanlarda mı etkilenip ona daha çok bağlanıyor

Ben yaşamadım ama bebeğini anneanne/babaanne ile beraber büyüten arkadaşlar hep bu konudan şikayetçi.

Yavaş yavaş anneanne desteğini azaltıp kendi düzeninizi kurun içiniz rahat etmiyorsa.

Allahım analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Yani çok normal değilmi bizler kuralcıyız. Bir yandanda anneanne var kuralları daha esnek. Çocuklarda tabiki onları görünce her istedikleri oldukları için seviniyorlar. Benim kızımda bugğn anneannede kalırmısın diyince koşarak gidiyor beni hiç aramaz oradayken. Ama eve geri gelince evdeki kurallara devam eder. Orası onun için şımarma her istediğinin olduğu yer. Beni rahatsız etmiyor bu durum. Ama sizi ediyorsa görüşmeyi azaltabilirsiniz.

Doğal değil mi ama en çok ilgiyi ananesinden alıyor bak ben herkesten uzak buyutmeme rağmen oğlum değil ama kızım böyle kalabalık ortamda ilgi görse etse beni unutur çünkü hep beraberiz zaten babaya düşkün biraz gerçeği :) yani ikili büyütmenin olumsuz yanları da var maalesef senin hayır dediğine karşı taraf evet dedikçe onun hoşuna gidicek ben bunu senede bir iki kez büyüklerin yanlarına gidince bile yaşıyorum sen sürekli iletişim halinde birde. Evet anne için biraz kırıcı olabiliyor bu durum ama daha fazla vakit geçirin işleri güçleri bırakın cogunlukle gerekirse siz vakit geçirin beraber. Annene söyle zararlı şeylerde sinir cizebilsin yani

Siz kendiniz söylemişsiniz zaten iyi polis kötü polis diye. Bebek artık 15 aylık olmuş her gün annenizin gelmesine gerek yok. Biraz mesafe koyun şikayetçiyseniz. Aklı daha çok ermeye başladıkça sizi hiç istemez çünkü sınır koymaya çalışan sizsiniz. Anneanne ise evet diyen kişi. Şunu da söyleyim yemeği yeterli yemediğinde tepki koyuyprum demişsiniz ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama bunun çözümü tepki koymak değil. Kime göre neye göre yeterli yemiyor. Benim kızım yaklaşık 20 aylık bir ara yemiyordu ama sakin kalacaksınız yemezse yemez açlıktan bişey olmaz merak etmeyin zamanla yemesi düzene girer. Siz ısrarcı oldukça daha çok soğutacaksınız yemekten.

Büyük oğlum bir aylıkken eşimden ayrıldım ailemin yanına döndüm oğluma hep annem baktı bende çalıştım. Aklı erene kadar onada banada anne dedi, dert etmedim çünkü herşeyiyle ilgilenen oydu. Merak etmeyin aklı erdikten sonra düzeliyor ve sizden kıymetlisi olmuyor

Siz tepkilerinizi yumuşatacaksınız, anneniz de sizin tavrınıza, tutumunuza, kurallarınıza saygı gösterecek. Bunun dışında bir sakınca yok, siz rahatsız oluyorsanız yine de çözüm bu bence.

Benim ortanca kızım öyleydi küçükken annemdlerden gelirken öyle ağlardı ki annemde bizi uğurlarken bizle gelmek zorunda kalırdı ev kıyafetiyle. Herşeye evet diyen her istediğini yapan biriydi. Beni pek rahatsız etmiyordu bu ilgi .Evine bizden giderken sessiz sessiz giderdi o görmeden. Bu ilgi yavaş yavaş bitti okula başlamasıyla .şuan 13 yaşında benim en iyi arkadaşım cocuk gene sizin çocuğunuz annesini biliyor sadece fazla ilgi ve herşeye yapan anaanne şuan onun işine geliyor

aslında destek almıyorum annem özlediği için ve yakın oturduğu için görmeye geliyor çok teşekkür ederim

beni de rahatsız etmiyor tabiki çok sevsin oynasın ama bana olan ilgisi azalınca üzülüyorum

sanırım ilk anneliğim olduğu için biraz kıskanıyorum belki 2. çocuğum olsaydı böyle hissetmezdim

inşallah dediğiniz gibi olur

hayır tepki koymaktan kastım şiddet içeren tepkiler değil asla yesin diye zorlamak peşinde dolanmak gibi bazen bir öğünde 2 kaşık yiyor doymadığını biliyorum bu yüzden üzülüyorum annem destek için gelmiyor zaten ihtiyaçlarını ben görüyorum yakın olduğu için iki günde bir özleyip görmek oynamak için geliyor

annemle konuştum zaten oda daha dikkatli davranmaya çalışıyor artık

sizinki daha büyük galiba ben benim oğlum küçük olduğu için beni anne olarak görmemesinden korkuyorum

Zaten aklıma şiddet gelmemişti. Zorlamak yemekten soğutan şeyler bebekleri. Peşinde de koşmayın bir tanıdığım 7 yaşında oğluna peşinde koşarak yediriyordu yemeğini alışkanlığa dönüşür bi süre sonra. kitap okuyun ilgisini çekecek şeyler yapın ama otursun bu süreçte. Yemiyorsa da kabullenmek gerekiyor. Konu yemek mevzusu değildi ama söylemek istedim.

teşekkür ederim dikkate alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…