aslında destek almıyorum annem özlediği için ve yakın oturduğu için görmeye geliyor çok teşekkür ederimBen yaşamadım ama bebeğini anneanne/babaanne ile beraber büyüten arkadaşlar hep bu konudan şikayetçi.
Yavaş yavaş anneanne desteğini azaltıp kendi düzeninizi kurun içiniz rahat etmiyorsa.
Allahım analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.
beni de rahatsız etmiyor tabiki çok sevsin oynasın ama bana olan ilgisi azalınca üzülüyorumYani çok normal değilmi bizler kuralcıyız. Bir yandanda anneanne var kuralları daha esnek. Çocuklarda tabiki onları görünce her istedikleri oldukları için seviniyorlar. Benim kızımda bugğn anneannede kalırmısın diyince koşarak gidiyor beni hiç aramaz oradayken. Ama eve geri gelince evdeki kurallara devam eder. Orası onun için şımarma her istediğinin olduğu yer. Beni rahatsız etmiyor bu durum. Ama sizi ediyorsa görüşmeyi azaltabilirsiniz.
sanırım ilk anneliğim olduğu için biraz kıskanıyorum belki 2. çocuğum olsaydı böyle hissetmezdimBenim ortanca kızım öyleydi küçükken annemdlerden gelirken öyle ağlardı ki annemde bizi uğurlarken bizle gelmek zorunda kalırdı ev kıyafetiyle. Herşeye evet diyen her istediğini yapan biriydi. Beni pek rahatsız etmiyordu bu ilgi .Evine bizden giderken sessiz sessiz giderdi o görmeden. Bu ilgi yavaş yavaş bitti okula başlamasıyla .şuan 13 yaşında benim en iyi arkadaşımcocuk gene sizin çocuğunuz annesini biliyor sadece fazla ilgi ve herşeye yapan anaanne şuan onun işine geliyor
inşallah dediğiniz gibi olurBüyük oğlum bir aylıkken eşimden ayrıldım ailemin yanına döndüm oğluma hep annem baktı bende çalıştım. Aklı erene kadar onada banada anne dedi, dert etmedim çünkü herşeyiyle ilgilenen oydu. Merak etmeyin aklı erdikten sonra düzeliyor ve sizden kıymetlisi olmuyor
Despot ve sürekli gergin olursanız böyle olmadı çok normal.beni de rahatsız etmiyor tabiki çok sevsin oynasın ama bana olan ilgisi azalınca üzülüyorum
hayır tepki koymaktan kastım şiddet içeren tepkiler değil asla yesin diye zorlamak peşinde dolanmak gibi bazen bir öğünde 2 kaşık yiyor doymadığını biliyorum bu yüzden üzülüyorum annem destek için gelmiyor zaten ihtiyaçlarını ben görüyorum yakın olduğu için iki günde bir özleyip görmek oynamak için geliyorSiz kendiniz söylemişsiniz zaten iyi polis kötü polis diye. Bebek artık 15 aylık olmuş her gün annenizin gelmesine gerek yok. Biraz mesafe koyun şikayetçiyseniz. Aklı daha çok ermeye başladıkça sizi hiç istemez çünkü sınır koymaya çalışan sizsiniz. Anneanne ise evet diyen kişi. Şunu da söyleyim yemeği yeterli yemediğinde tepki koyuyprum demişsiniz ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama bunun çözümü tepki koymak değil. Kime göre neye göre yeterli yemiyor. Benim kızım yaklaşık 20 aylık bir ara yemiyordu ama sakin kalacaksınız yemezse yemez açlıktan bişey olmaz merak etmeyin zamanla yemesi düzene girer. Siz ısrarcı oldukça daha çok soğutacaksınız yemekten.
annemle konuştum zaten oda daha dikkatli davranmaya çalışıyor artıkDoğal değil mi ama en çok ilgiyi ananesinden alıyor bak ben herkesten uzak buyutmeme rağmen oğlum değil ama kızım böyle kalabalık ortamda ilgi görse etse beni unutur çünkü hep beraberiz zaten babaya düşkün biraz gerçeği :) yani ikili büyütmenin olumsuz yanları da var maalesef senin hayır dediğine karşı taraf evet dedikçe onun hoşuna gidicek ben bunu senede bir iki kez büyüklerin yanlarına gidince bile yaşıyorum sen sürekli iletişim halinde birde. Evet anne için biraz kırıcı olabiliyor bu durum ama daha fazla vakit geçirin işleri güçleri bırakın cogunlukle gerekirse siz vakit geçirin beraber. Annene söyle zararlı şeylerde sinir cizebilsin yani
sizinki daha büyük galiba ben benim oğlum küçük olduğu için beni anne olarak görmemesinden korkuyorumYani çok normal değilmi bizler kuralcıyız. Bir yandanda anneanne var kuralları daha esnek. Çocuklarda tabiki onları görünce her istedikleri oldukları için seviniyorlar. Benim kızımda bugğn anneannede kalırmısın diyince koşarak gidiyor beni hiç aramaz oradayken. Ama eve geri gelince evdeki kurallara devam eder. Orası onun için şımarma her istediğinin olduğu yer. Beni rahatsız etmiyor bu durum. Ama sizi ediyorsa görüşmeyi azaltabilirsiniz.
despot ve sürekli gergin olduğumu nereden çıkardınız anlamadımDespot ve sürekli gergin olursanız böyle olmadı çok normal.
Zaten aklıma şiddet gelmemişti. Zorlamak yemekten soğutan şeyler bebekleri. Peşinde de koşmayın bir tanıdığım 7 yaşında oğluna peşinde koşarak yediriyordu yemeğini alışkanlığa dönüşür bi süre sonra. kitap okuyun ilgisini çekecek şeyler yapın ama otursun bu süreçte. Yemiyorsa da kabullenmek gerekiyor. Konu yemek mevzusu değildi ama söylemek istedim.hayır tepki koymaktan kastım şiddet içeren tepkiler değil asla yesin diye zorlamak peşinde dolanmak gibi bazen bir öğünde 2 kaşık yiyor doymadığını biliyorum bu yüzden üzülüyorum annem destek için gelmiyor zaten ihtiyaçlarını ben görüyorum yakın olduğu için iki günde bir özleyip görmek oynamak için geliyor
teşekkür ederim dikkate alacağımZaten aklıma şiddet gelmemişti. Zorlamak yemekten soğutan şeyler bebekleri. Peşinde de koşmayın bir tanıdığım 7 yaşında oğluna peşinde koşarak yediriyordu yemeğini alışkanlığa dönüşür bi süre sonra. kitap okuyun ilgisini çekecek şeyler yapın ama otursun bu süreçte. Yemiyorsa da kabullenmek gerekiyor. Konu yemek mevzusu değildi ama söylemek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?