Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
15,5 aylık erkek bebeğim var henüz yürümüyor sıralıyor ve koltuklara tırmanıp inebiliyor. Çalışan bir anneyim ve bazı dikkatimi çeken davranışları ile ilgili sizin de tecrübeniz varsa fikirlerinizi bildirebilirseniz çok sevinirim.
1. Kafasını bilerek ya yere ya da sert zemine vuruyor. Bunu sürekli yapmıyor 3-4 gün yapıyor sonra geçiyor bir süre sonra yeniden vurmaya başlıyor. Neden böyle yapıyıyor olabilir?
2. Bir oyuncakla 2 dakikadan fazla oynamıyor hemen diğerine geçiyor onunla oynarken başka bir şeyi işaret ediyor bu dikkat eksikliği midir yoksa tüm bu yaştaki bebekler aynı davranışı mı sergiler_
3. Bakıcısı ve anneannesi gün içinde son derece sakin ve uyumlu bir bebek olduğunu söylüyorlar. Ben işten geldikten sonra sürekli kucağımı istiyor sürekli bir bağırma çağırma ve ağlama modunda. Ne yapsam mutlu olmuyor. Sanki işe gidiyorum diye beni cezalandırıyor gibi geliyor . Herkese mavi boncuk bana gelince sürekli gergin bir bebek olmasından kendime pay çıkarıyorum nerede hata yapıyorum bilmiyorum ama bu beni son derece üzüyor.
4. Sabahları 4-5 gibi uyanıp biberonla süt içmek istiyor. Ancak süt alerjisi çıktı. Süt yerine onu doyurabilecek biberonda ne verebilirim?
Teşekkürler
15,5 aylık erkek bebeğim var henüz yürümüyor sıralıyor ve koltuklara tırmanıp inebiliyor. Çalışan bir anneyim ve bazı dikkatimi çeken davranışları ile ilgili sizin de tecrübeniz varsa fikirlerinizi bildirebilirseniz çok sevinirim.
1. Kafasını bilerek ya yere ya da sert zemine vuruyor. Bunu sürekli yapmıyor 3-4 gün yapıyor sonra geçiyor bir süre sonra yeniden vurmaya başlıyor. Neden böyle yapıyıyor olabilir?
2. Bir oyuncakla 2 dakikadan fazla oynamıyor hemen diğerine geçiyor onunla oynarken başka bir şeyi işaret ediyor bu dikkat eksikliği midir yoksa tüm bu yaştaki bebekler aynı davranışı mı sergiler_
3. Bakıcısı ve anneannesi gün içinde son derece sakin ve uyumlu bir bebek olduğunu söylüyorlar. Ben işten geldikten sonra sürekli kucağımı istiyor sürekli bir bağırma çağırma ve ağlama modunda. Ne yapsam mutlu olmuyor. Sanki işe gidiyorum diye beni cezalandırıyor gibi geliyor . Herkese mavi boncuk bana gelince sürekli gergin bir bebek olmasından kendime pay çıkarıyorum nerede hata yapıyorum bilmiyorum ama bu beni son derece üzüyor.
4. Sabahları 4-5 gibi uyanıp biberonla süt içmek istiyor. Ancak süt alerjisi çıktı. Süt yerine onu doyurabilecek biberonda ne verebilirim?
Teşekkürler[/QU
Merhaba bence tüm hareketleri normal, yürüme komşunda ıse benim kızım da 15 aylık yürüdü.eger ayaklarının üstüne tam basıyorsa sorun olmaz demişti bana doktorumuz. Siz yine de doktorunuza sorun. Kafasını vurması da bazen bebeklerde olur böyle davranışlar. Kendini ifade edemediği için sinirleniyordur. 3. Maddeye gelirsek güvenli bağlanma konusunu iyice araştırın derim ben.
baslangic 103 simdiki kilo 96 boy 1.67hedef 65
Kayıtlı Üye
Merhaba yurumesini destekleyici arabalar var onlardan alablrsiniz kafasini vurmasi sinir halindeyken yapiyrsa normal vurmasini enellemeyn sadece vurdugu yere elinizi koyun acimasini engelleyn dahabcok sinirlenir yoksa
oyuncaklarin hepsini onune koymaym dikkat eksikliginyaoar 1 oyuncagi vern sklncayabkadar oynasin sknlmca onu kaldrio baska oyuncak vern hatta sadece oyuncak vermeyin kuru fasulyeyle nohutka pirincle oynasin iki kap verin eliyle yada kasikla inlari kaplara aktarsin meslea aksam siz geldgnzde nasil vakt gecryrsunzu? Belki yeteri kadar ilgilenemiyrsunuzdur bebekler butun gunu anneyle gecrdigi halde anneye cok duskun okuyrkar kskaniyrlar siz calsyrsunuz ve zamniniz kisitli bebegnz uyanikkem sadeceonunla ilgilenn
Sabah sutu icinde kasik mamasini hafg sivi yapip vereblrsiniz yada su muhallebisi vereblrsiniz 1 su bardagi suya 1 tatli kasigipirimc unu kaynatip sogutuo balla tatlanxirablrsiniz
Kayıtlı Üye
Birde bebegnz nerde yatyr ayri mi? Ben size beraber yatmayi tavsiye ederm kizim dogdugundan beri heo ayri yatarfi bana karsi dedgnz gbi tepkiliydi guvenli.baglanma kitabini aldim bebegn anneyle yatmasi gerektigi yazyrdu denesem nolur ki dedm ve kizim suan beni opmelere sarlmalara doyamiyr seni sevmiyrm istemiyrm sen git dyen kizim artik bana seni cok sevyrm annecm deyip sariliyir keske bastan yatrsaydim yanima
bebeğim doğduğunun 3. ayından beri benden ayrı odasında yatıyor.. Yanıma alırsam bu seffer de büyüyünce yerinde yatmak istemez diye endişeleniyorum.
Süt yerine ılık su ile muz u püre yapın akışkan olsun bu şekilde sever;
Sanırım sizi çok özlüyor ve tepkisini böyle gösteriyor,kafasını bir yere vurunca çıkan ses ilgisini çekiyordur,yürüme konusunda sıralıyorsa 1-2 aya adım atmaya başlar ama cesaretlendirme biz gerek;yinede tüm bunlar için bir uzman görüşüde almakta fayda var içiniz rahat etsin
Ve 2 yaşına kadar birlikte uyuyun pedagog adem güneşin güvenli bağlanma ile ilgili yazılarını tavsiye ederim,anne çok önemli çocuk için çok erken ayırmamak gerek
Kayıtlı Üye
Bende oyle dusunuyrdum.hala da endiseliyim ama onunla yatmakno kadar guzel ki gece sarilio opuo geri uyuyr bu benm icin hayaldi soyle anlataym benm kaynanamlar da kizimi bana karsi dusman etmeye calstlar ama onun yanisira kizimda bana karsi hep uzakti ht seni istemiyrm seni sevmiyrm.babam gelsin sen git flan dyrdu ki ben sorfbonunla vakit gecrmeknicin memuriyeti kazandim elimle ittim butun gunumu kizimla oynayarak gecryrm ne temzkik ne yemek umrumda degl her saniym kizimin ama kizim beni sevmiyrdu yanima aldgmdam beri sariliyr opuyr ca annem bitnm sevgilim hatta kocacim bile diyor baba
...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Salome1 .!.:
Teşekkürler
1) Evet normal. Öfkelendiğinde yapıyorsa normal tabi. Geçici bi süreç görmezden gelin.
2) Bu yaşta dikkat süresi daha uzun olamaz zaten. Asıl bi oyuncakla saatlerce oynaması problem. Takıntı varsa tabi.
3) En normali de bu. Hayır cezalandırmıyor. Aksine kendisini en güvenli bulduğu bölgede kendini ağlayarak deşarj ediyor. Duygusal olarak dolduğu noktaları stresini sizin yanınızda atıyor. Anneden ala güvenli bölge yok çünkü.
4) Pirinç unuyla mama yapabilirsiniz.
Çok teşekkürler içim daha da rahatladı:)