- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Altın kavgası düğün gününde bile Boşatır adamıSlm kızlar bi arkadaşım var 15 gün evli kaldı ve eşınden ayrıldi,instagramda gün sayıyordu düğününe..nişanlı sevgiliyken çok mutlu görünüyordu 2 yıllık bi tanıma süreci geçirmiştir severek evlendi yani bu erkekler evlendikten hemen sonra mı degisiyorlar nasıl bi maske ki bu o evlilik cüzdanını alınca düşüyor bu 15 günün 10 günü de balayında geçmiştir insan nasıl tatildeyken bi anda bu noktaya gelebilir şiddet gördüğünü söyledi arkadaşım biz kadınlar öfke problemi olan erkekleri neden anlayamıyoruz...benim eşim de cok sinirli ve asabi ama evlenmeden önce farkettim bunu siz siz olun evlenince düzelir diye kendinizi yakmayın herkesin 15 günde evliligi biterecek cesareti de olmaz,arkadasimda o cesaret vardı sevgiliyken anlasa ayrılirdı muhtemelen nasıl kendilerini bu kadar saklaya biliyor bu erkek milleti..
İlk ikinin sebebi eşler arası iletişimsizlik. İletişimsizliğe ek olarak bir madde de ben ekleyeyim siz yurtdışındasınız muhtemelen buna pek denk gelmemişsinizdir ama burada çok.
Nr4: Kök aile (yani kayınvalide kayınbaba). Yine eşler arası iletişimsizlikten kaynaklı olarak bunları aileye dahil etmeden kaynaklı bir sorun ve boşanma sebebi.
Nr5: Aldatma (Bu da sebep ama boşanmaya pek yanaşılmıyor bunda o yüzden son sıralarda.)
Siddeti ayri tutarsak, evliligi ve cinselligi filmlerden ogrenmenin de etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.
Her sabah guzel kahvalti sofralari hazirlayan erkekler, surekli kılsız, bakımlı olan kadinlar, her daim canli ve seksi bir cinsel hayat blablabla.
Halbuki gercekte olan, ananin babanin evinde yasadigin hayati sevdiğin insanla yasamaya baslamak.
Her sabah kahvaltıdan once bir posta seks, gece yatmadan bir posta seks beklentisi olan kadinlar bir bakiyor ki vajinismusmus, adamlar bir bakiyor ki erekte olamiyormus. Bunlar hallolsa sevismeyi bilmiyorlarmiş. Uzuyor da gidiyor.
Sonra da evliliğin ilk birkac senesi sallantili olur, normalmis.
Bahaneler, sorunlar hic bitmiyor. Halbuki sorun, evliliği yanlis bilmekte.
Kimse degismiyor. Sadece beklentilerimizi ve hayallerimizi karsilayamiyolar. Bir insani da cafede gorup zaman gecirmekle, ayni evin icinde zaman geçirmek arasinda daglar kadar fark var. Beraber yasamadan, kimse kimseyi taniyamaz zaten.
Slm kızlar bi arkadaşım var 15 gün evli kaldı ve eşınden ayrıldi,instagramda gün sayıyordu düğününe..nişanlı sevgiliyken çok mutlu görünüyordu 2 yıllık bi tanıma süreci geçirmiştir severek evlendi yani bu erkekler evlendikten hemen sonra mı degisiyorlar nasıl bi maske ki bu o evlilik cüzdanını alınca düşüyor bu 15 günün 10 günü de balayında geçmiştir insan nasıl tatildeyken bi anda bu noktaya gelebilir şiddet gördüğünü söyledi arkadaşım biz kadınlar öfke problemi olan erkekleri neden anlayamıyoruz...benim eşim de cok sinirli ve asabi ama evlenmeden önce farkettim bunu siz siz olun evlenince düzelir diye kendinizi yakmayın herkesin 15 günde evliligi biterecek cesareti de olmaz,arkadasimda o cesaret vardı sevgiliyken anlasa ayrılirdı muhtemelen nasıl kendilerini bu kadar saklaya biliyor bu erkek milleti..
Tartışma yok inanın. Sadece susuyor konuşmuyor. Trip yapiyor. Ailesine koşulsuz tapma anlamında inanıyor. Flört döneminde öyle değildi. Bama gösterdiği kadariyla konusmayi onlara dur diyecek yerini bilen biridi . Velhasil ben inanmiyorum birseylere hazir olup birseylerjn sorumluluğunun altina girmeye hazir degilken evlendi . Ve mucadele gucu yok herseyi benden bekliyor. Bi sıkıntı olunca kendi ara bulacagina benimle onlari yuzlestiriyor her seferinde ve ben hep kendimi aciklamak zorunda birakildim simdiye kadarİşte bu normal değil ki. Her düşünceye saygı tabiki duyulmalı ama beğenmediği fikirlerinizi de bence böyle olmalı diye fikrini insanca belirterek anlatmalı.
Ailesini takmaması zaten en büyük sorun. Çünkü bir erkek ailesine nasılsa evlendiği kadına da öyledir. Ailesine değer verip kendi fikirlerini hür bir şekilde ailesiyle tartışabilen insan, evlendiği zaman da kendi eşine öyle olur ve ailesiyle de aynı şekilde görüşür, hareket eder, kimsenin lafına bakmaz, eşini ezdirmez. Hep orta yolu onun bulması da sorun. Çünkü sanki başından salıyor biran önce olsun diyor gibi oluyor.
Tartışmak, orta yola beraber yaklaşmak önemlidir. İşte gençlerimiz maalesef bunu ayırt edemiyor. Bizler o yüzden evlenmeden önce kendini belli etmeyen biri olamaz diyoruz.
Doğru, ama galiba iletişimsizlik değilde yanlış iletişim kurma diyelim. Aile eğitiminden gelen bir sorun olsa gerek.
Onun yaninada bilincsizlik eklenince anlaşmak mümkün olmuyor galiba.
Kv Kp sorunu sence kökünde iletişim sorunumu? Senin yorumun bu konu üzeri benim icin cok değerli. Nasil desem, aslinda her sorunun kökü iletişimdir ama, bence trde bazi gençlerin kendilerine ait bir olgunlaşmış benliği olmamasindan kaynakli. Ve yine beklentiler işin icine giriyor, cok kaba bir misal verim: düğün, ev, gelinlik vs. Kv kp yapiyor ve bu insanlar cocuklarinin en özel hayatlarina 30 yil boyunca sorumlu tutuluyorlar ve gelinlerin beklentisi ayni bu insanlarin düğünden hemen sonra cifti rahat birakmasi. Veya bebek, bir kadin doğumdan sonra 3 ay kvyi bakim icin çağırıyor ve o anda çizdiği imajin farkinda değil. Peşinden kv cocuk bakima karışınca kötü oluyor.
Bu konularin aslinda derinine inilir ama ben şahsen kv kp yüzünden daha bosananini görmedim ( burdada kvler cok fena, hele benimkini görsen :) )
Aldatmak aslinda tüm sorunlarin toplanip sivilce gibi ortaya cikmasi galiba. Nasil anlatsam, nezle olunca burnun okar ama asil hastalik aslinda bir infeksiyondur. Gözle görülmez ama sebebi budur.
Aldatmada ayni burun akmasi gibi. Dışardan görünüyor ama derine inince sebepler cok başka.
Bir insan cinselliği doyurucu şekilde yaşayamiyorsa evinde birgün aldatir. Aldatmanin iki formu oluyor, bir ruhen aldatmak yani başka bir insanda huzur bulmak ve sadece cinsellik bazli aldatmak. Bunun kökünde aslinda yine iletişimsizlik yatiyor.
Ayy, sabahin köründe baya yazdim.
Siddeti ayri tutarsak, evliligi ve cinselligi filmlerden ogrenmenin de etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.
Her sabah guzel kahvalti sofralari hazirlayan erkekler, surekli kılsız, bakımlı olan kadinlar, her daim canli ve seksi bir cinsel hayat blablabla.
Halbuki gercekte olan, ananin babanin evinde yasadigin hayati sevdiğin insanla yasamaya baslamak.
Her sabah kahvaltıdan once bir posta seks, gece yatmadan bir posta seks beklentisi olan kadinlar bir bakiyor ki vajinismusmus, adamlar bir bakiyor ki erekte olamiyormus. Bunlar hallolsa sevismeyi bilmiyorlarmiş. Uzuyor da gidiyor.
Kimse degismiyor. Sadece beklentilerimizi ve hayallerimizi karsilayamiyolar. Bir insani da cafede gorup zaman gecirmekle, ayni evin icinde zaman geçirmek arasinda daglar kadar fark var. Beraber yasamadan, kimse kimseyi taniyamaz zaten.
+1hayatta inanmiyorum evlenince erkeklerin degistigine
kadinlar gorup kabul etmiyorlar sadece
hic kimse kendini bu sekilde saklayamaz
iki kere evlendim , ikisi de evlendikten sonra degismediler onceden neydilerse oyleler , cevremdeki insanlarin da kocalari degismedi
sirf evlenmek icin evlenince ama cok degisti diyorlar kadinlar herhalde
kesinlikle dogruSiddeti ayri tutarsak, evliligi ve cinselligi filmlerden ogrenmenin de etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.
bana inandırıcı gelmiyor bu evlendikten sonra değişti lafı. görmezden geliniyor muhtemelen sonra aynı eve girince iyice batıyor.
yani kimse o kadar büyük değişikliği saklayamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?