• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 günde..

Slm kızlar bi arkadaşım var 15 gün evli kaldı ve eşınden ayrıldi,instagramda gün sayıyordu düğününe..nişanlı sevgiliyken çok mutlu görünüyordu 2 yıllık bi tanıma süreci geçirmiştir severek evlendi yani bu erkekler evlendikten hemen sonra mı degisiyorlar nasıl bi maske ki bu o evlilik cüzdanını alınca düşüyor bu 15 günün 10 günü de balayında geçmiştir insan nasıl tatildeyken bi anda bu noktaya gelebilir şiddet gördüğünü söyledi arkadaşım biz kadınlar öfke problemi olan erkekleri neden anlayamıyoruz...benim eşim de cok sinirli ve asabi ama evlenmeden önce farkettim bunu siz siz olun evlenince düzelir diye kendinizi yakmayın herkesin 15 günde evliligi biterecek cesareti de olmaz,arkadasimda o cesaret vardı sevgiliyken anlasa ayrılirdı muhtemelen nasıl kendilerini bu kadar saklaya biliyor bu erkek milleti..
Altın kavgası düğün gününde bile Boşatır adamı

Nikahta keramet vardır,
Evlenince degisir,
Dugun oncesi stresi bunlar,
Ama en fenasi: ben evlenince kadinligimi kullanir onu yola getirirm.
Sonra ya bir ömür pismanlik ya da boyle hayal kirikligiyla bosanma.
Ayakkabi degil ki bu kullandikca acilsin.
Ki ben ona da inanmam ilk giydigimde rahatsizsa actirsam da yaptirsam da ayagimi vurur o ayakkabi, insanlar da boyle iste, bastan bir irrite olduysan ne yaparsan yap duzeltemiyorsun...

Siddeti ayri tutarsak, evliligi ve cinselligi filmlerden ogrenmenin de etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.
Her sabah guzel kahvalti sofralari hazirlayan erkekler, surekli kılsız, bakımlı olan kadinlar, her daim canli ve seksi bir cinsel hayat blablabla.
Halbuki gercekte olan, ananin babanin evinde yasadigin hayati sevdiğin insanla yasamaya baslamak.
Her sabah kahvaltıdan once bir posta seks, gece yatmadan bir posta seks beklentisi olan kadinlar bir bakiyor ki vajinismusmus, adamlar bir bakiyor ki erekte olamiyormus. Bunlar hallolsa sevismeyi bilmiyorlarmiş. Uzuyor da gidiyor.
Sonra da evliliğin ilk birkac senesi sallantili olur, normalmis.
Bahaneler, sorunlar hic bitmiyor. Halbuki sorun, evliliği yanlis bilmekte.
Kimse degismiyor. Sadece beklentilerimizi ve hayallerimizi karsilayamiyolar. Bir insani da cafede gorup zaman gecirmekle, ayni evin icinde zaman geçirmek arasinda daglar kadar fark var. Beraber yasamadan, kimse kimseyi taniyamaz zaten.

Aynı durumu eşimin bir akrabası yaşadı,
İlk defa bir erkeğin bu kadar mağdur edildiğini gördüm ama tabi karşı tarafa da sormak lazım.
15 günde evliliği sonlandırma kararı bana hep beklentilerin çok yüksek tutulduğu ilişkilerden kaynaklı gelir.
Tabi nişan evresinde de fıçı dolarsa taşması da 15 günü buluyor demek ki....

İlk ikinin sebebi eşler arası iletişimsizlik. İletişimsizliğe ek olarak bir madde de ben ekleyeyim siz yurtdışındasınız muhtemelen buna pek denk gelmemişsinizdir ama burada çok.

Nr4: Kök aile (yani kayınvalide kayınbaba). Yine eşler arası iletişimsizlikten kaynaklı olarak bunları aileye dahil etmeden kaynaklı bir sorun ve boşanma sebebi.
Nr5: Aldatma (Bu da sebep ama boşanmaya pek yanaşılmıyor bunda o yüzden son sıralarda.)

Doğru, ama galiba iletişimsizlik değilde yanlış iletişim kurma diyelim. Aile eğitiminden gelen bir sorun olsa gerek.
Onun yaninada bilincsizlik eklenince anlaşmak mümkün olmuyor galiba.

Kv Kp sorunu sence kökünde iletişim sorunumu? Senin yorumun bu konu üzeri benim icin cok değerli. Nasil desem, aslinda her sorunun kökü iletişimdir ama, bence trde bazi gençlerin kendilerine ait bir olgunlaşmış benliği olmamasindan kaynakli. Ve yine beklentiler işin icine giriyor, cok kaba bir misal verim: düğün, ev, gelinlik vs. Kv kp yapiyor ve bu insanlar cocuklarinin en özel hayatlarina 30 yil boyunca sorumlu tutuluyorlar ve gelinlerin beklentisi ayni bu insanlarin düğünden hemen sonra cifti rahat birakmasi. Veya bebek, bir kadin doğumdan sonra 3 ay kvyi bakim icin çağırıyor ve o anda çizdiği imajin farkinda değil. Peşinden kv cocuk bakima karışınca kötü oluyor.
Bu konularin aslinda derinine inilir ama ben şahsen kv kp yüzünden daha bosananini görmedim ( burdada kvler cok fena, hele benimkini görsen :) )

Aldatmak aslinda tüm sorunlarin toplanip sivilce gibi ortaya cikmasi galiba. Nasil anlatsam, nezle olunca burnun okar ama asil hastalik aslinda bir infeksiyondur. Gözle görülmez ama sebebi budur.
Aldatmada ayni burun akmasi gibi. Dışardan görünüyor ama derine inince sebepler cok başka.
Bir insan cinselliği doyurucu şekilde yaşayamiyorsa evinde birgün aldatir. Aldatmanin iki formu oluyor, bir ruhen aldatmak yani başka bir insanda huzur bulmak ve sadece cinsellik bazli aldatmak. Bunun kökünde aslinda yine iletişimsizlik yatiyor.
Ayy, sabahin köründe baya yazdim.

Siddeti ayri tutarsak, evliligi ve cinselligi filmlerden ogrenmenin de etkisinin büyük oldugunu düşünüyorum.
Her sabah guzel kahvalti sofralari hazirlayan erkekler, surekli kılsız, bakımlı olan kadinlar, her daim canli ve seksi bir cinsel hayat blablabla.
Halbuki gercekte olan, ananin babanin evinde yasadigin hayati sevdiğin insanla yasamaya baslamak.
Her sabah kahvaltıdan once bir posta seks, gece yatmadan bir posta seks beklentisi olan kadinlar bir bakiyor ki vajinismusmus, adamlar bir bakiyor ki erekte olamiyormus. Bunlar hallolsa sevismeyi bilmiyorlarmiş. Uzuyor da gidiyor.
Kimse degismiyor. Sadece beklentilerimizi ve hayallerimizi karsilayamiyolar. Bir insani da cafede gorup zaman gecirmekle, ayni evin icinde zaman geçirmek arasinda daglar kadar fark var. Beraber yasamadan, kimse kimseyi taniyamaz zaten.

İmzami atarim bu yorumun altina.

canım sasırma hiç olasbilir bizde kavga ettik zaten düğün çok stresli akrabalar laf söz

Slm kızlar bi arkadaşım var 15 gün evli kaldı ve eşınden ayrıldi,instagramda gün sayıyordu düğününe..nişanlı sevgiliyken çok mutlu görünüyordu 2 yıllık bi tanıma süreci geçirmiştir severek evlendi yani bu erkekler evlendikten hemen sonra mı degisiyorlar nasıl bi maske ki bu o evlilik cüzdanını alınca düşüyor bu 15 günün 10 günü de balayında geçmiştir insan nasıl tatildeyken bi anda bu noktaya gelebilir şiddet gördüğünü söyledi arkadaşım biz kadınlar öfke problemi olan erkekleri neden anlayamıyoruz...benim eşim de cok sinirli ve asabi ama evlenmeden önce farkettim bunu siz siz olun evlenince düzelir diye kendinizi yakmayın herkesin 15 günde evliligi biterecek cesareti de olmaz,arkadasimda o cesaret vardı sevgiliyken anlasa ayrılirdı muhtemelen nasıl kendilerini bu kadar saklaya biliyor bu erkek milleti..

Valla bugün izlediğim sosyal medyada da göz göre göre eski karısını bıçaklayan adamı artık bir şeye şaşırmıyorum.
Kadının çığlıkları beni burada hıçkıra hıçkıra ağlatmaya yetti ,
Acaba çocukları varmıydı ,ya ailesi o görüntüleri izledimi gibi gibi sıralanıp gidiyor sorular.
Bayanlar siz siz biz biz olalım ama bu tarz meyilli zihniyetlerden bile uzak duralım.
Allah topunu bildiği gibi yapsın!!!!!!

İşte bu normal değil ki. Her düşünceye saygı tabiki duyulmalı ama beğenmediği fikirlerinizi de bence böyle olmalı diye fikrini insanca belirterek anlatmalı.
Ailesini takmaması zaten en büyük sorun. Çünkü bir erkek ailesine nasılsa evlendiği kadına da öyledir. Ailesine değer verip kendi fikirlerini hür bir şekilde ailesiyle tartışabilen insan, evlendiği zaman da kendi eşine öyle olur ve ailesiyle de aynı şekilde görüşür, hareket eder, kimsenin lafına bakmaz, eşini ezdirmez. Hep orta yolu onun bulması da sorun. Çünkü sanki başından salıyor biran önce olsun diyor gibi oluyor.
Tartışmak, orta yola beraber yaklaşmak önemlidir. İşte gençlerimiz maalesef bunu ayırt edemiyor. Bizler o yüzden evlenmeden önce kendini belli etmeyen biri olamaz diyoruz.
Tartışma yok inanın. Sadece susuyor konuşmuyor. Trip yapiyor. Ailesine koşulsuz tapma anlamında inanıyor. Flört döneminde öyle değildi. Bama gösterdiği kadariyla konusmayi onlara dur diyecek yerini bilen biridi . Velhasil ben inanmiyorum birseylere hazir olup birseylerjn sorumluluğunun altina girmeye hazir degilken evlendi . Ve mucadele gucu yok herseyi benden bekliyor. Bi sıkıntı olunca kendi ara bulacagina benimle onlari yuzlestiriyor her seferinde ve ben hep kendimi aciklamak zorunda birakildim simdiye kadar

Eminimki arkadaşın çeyizinin düğününün gelinliğinin gelin çiçeğinin bilmem neyinin derdinden adamın sinirini göremedi. Bazen insanlar sevdiği kişiyle değilde bütün bu yan etkenlerle evleniyor diye düşünüyorum. 15 günde evliliği bitirtecek sinir şiddet ıkı yılda anlaşılır bir zahmet.

Doğru, ama galiba iletişimsizlik değilde yanlış iletişim kurma diyelim. Aile eğitiminden gelen bir sorun olsa gerek.
Onun yaninada bilincsizlik eklenince anlaşmak mümkün olmuyor galiba.

Kv Kp sorunu sence kökünde iletişim sorunumu? Senin yorumun bu konu üzeri benim icin cok değerli. Nasil desem, aslinda her sorunun kökü iletişimdir ama, bence trde bazi gençlerin kendilerine ait bir olgunlaşmış benliği olmamasindan kaynakli. Ve yine beklentiler işin icine giriyor, cok kaba bir misal verim: düğün, ev, gelinlik vs. Kv kp yapiyor ve bu insanlar cocuklarinin en özel hayatlarina 30 yil boyunca sorumlu tutuluyorlar ve gelinlerin beklentisi ayni bu insanlarin düğünden hemen sonra cifti rahat birakmasi. Veya bebek, bir kadin doğumdan sonra 3 ay kvyi bakim icin çağırıyor ve o anda çizdiği imajin farkinda değil. Peşinden kv cocuk bakima karışınca kötü oluyor.
Bu konularin aslinda derinine inilir ama ben şahsen kv kp yüzünden daha bosananini görmedim ( burdada kvler cok fena, hele benimkini görsen :) )

Aldatmak aslinda tüm sorunlarin toplanip sivilce gibi ortaya cikmasi galiba. Nasil anlatsam, nezle olunca burnun okar ama asil hastalik aslinda bir infeksiyondur. Gözle görülmez ama sebebi budur.
Aldatmada ayni burun akmasi gibi. Dışardan görünüyor ama derine inince sebepler cok başka.
Bir insan cinselliği doyurucu şekilde yaşayamiyorsa evinde birgün aldatir. Aldatmanin iki formu oluyor, bir ruhen aldatmak yani başka bir insanda huzur bulmak ve sadece cinsellik bazli aldatmak. Bunun kökünde aslinda yine iletişimsizlik yatiyor.
Ayy, sabahin köründe baya yazdim.

Şimdi ben de çift ve aile terapistliği üzerine eğitim alıyorum, eksik bildiğim yerler olabilir ama genelde bildiğim kadarıyla sorunların üzerinden geçeyim. Çift terapisinde danışan çiftlerimize sorduğumuz şey öncelikle beklentileri oluyor. Direkt boşanmayı/ayrılmayı düşünen, bu konuda da kesin kararlı olup sadece "Öylesine bunu da bir deneyelim dedik" diyen çiftlere yapacak pek bir şeyimiz olmuyor. Zaten yürütemiyorlar da bunlar terapiyi, bir bakıyorsun 1-2 kez geliyor 3.de gelmiyor sonra "Terapiye gittik bir işe yaramadı" diyor, e senin beklentin farklı yani terapist ne yapsın bu konuda.

Ha beklentisi daha kaliteli bir ilişki yürütmek olan çiftlerde de ana problemler 1. iletişim 2. cinsellik 3. kök aile. Şimdi kök aileyi neden iletişim içinde alıyoruz, çünkü bu kişilerin sorunu aslında kayınvalide-kayınbabaları değil, bunların sorunları karı-koca olamamaları. Eşler arası ilişki problemi çözüldüğünde, sorunu "senin anan benim babam"dan çıkarıp "Hayatım ben şundan rahatsız oluyorum, şu durum şöyle olursa daha iyi olur, daha mutlu olurum" a indirgeyip araya birilerini katmadıkça kök aile probleminin ortadan kalktığını görüyoruz. Kök aileden önce cinselliği çalışırız mesela, o da sırf bu yüzden. Çünkü ilk karı-koca problemini çözmek gerekiyor, kök aile karı-kocanın probleminden kaynaklı araya giren bir katalizör gibi. Yani eşler iletişim problemlerini ve birbirlerinden beklentilerini çözebildikçe araya herhangi birinin gelip çocuk bakımına, çiftler arası ilişkiye karışması mümkün olmuyor, olamıyor. Cinsellik de keza iletişimle alakalı oluyor, çoğu çift zaten geldiğinde "Bizim cinsel problemlerimiz var" diye gelmiyor, "Cinsellik iyi de daha iyi olsa" diye geliyor, kalitesini arttırmak için. Bunu da tek sorun gibi belirtmiyorlar ama iletişim problemi olan çiftlerde cinsellik de genelde problemli oluyor. İletişim çalışırken mutlaka cinselliğin kalitesi de artıyor zaten. Anlaşılır oldu mu bilmiyorum. :/

Aldatmaya gelince, aldatma bu bahsettiğim 3 sorundan biraz daha farklı. Onu farklı bir modelle çalışıyoruz, çünkü akademik olarak da aldatma üzerine araştırma yapmak çok güç. Birçok değişken var etkileyen, kültür, cinsiyet, geçmiş deneyimler, ilişkinin tipi, aldatmanın türü gibi. Aldatmayı daha çok bir "travma" kategorisinde değerlendiriyoruz iletişim probleminden ziyade. Çünkü kişiler Travma Sonrası Stres Bozukluğu'nun belirtilerini gösteriyor aldatıldığını öğrenince. Bireylere dönük bir travma modeli çalışılıyor bu kişilerde, tamamen farklı bir model.

tulumbachen tulumbachen bakın mesela dediklerimin bir benzerini sevgili Kirmiziatkilikiz Kirmiziatkilikiz söylemiş, aynen çiftlerin ilişkiden beklentisi çok önemli oluyor terapist olarak ilişkileri üzerine çalışırken. Neden cinsellik problemi var bu çiftte, çünkü iletişimleri sağlıklı değil, birbirlerinden beklentileri farklı. Beklenti ne kadar yüksekse hayal kırıklığı da o kadar yüksek oluyor. Çiftler yönünü şaşırmış çiftler oluyor genelde, bazen kendilerine kötü gelen şeyi yapmamak için başka bir şey yapabiliyorlar ve sonuç daha kötü olabiliyor. O yüzden terapide de biraz gerçeklerle yüzleştirerek beklentilerini ve terapi sırasında olacakları biraz daha somutlaştırmaya çalışıyoruz.

hayatta inanmiyorum evlenince erkeklerin degistigine
kadinlar gorup kabul etmiyorlar sadece
hic kimse kendini bu sekilde saklayamaz
iki kere evlendim , ikisi de evlendikten sonra degismediler onceden neydilerse oyleler , cevremdeki insanlarin da kocalari degismedi
sirf evlenmek icin evlenince ama cok degisti diyorlar kadinlar herhalde
+1

kesinlikle dogru

Çok güzel öğretici bir konu olmuş (yanlış anlaşılmasın olay üzücü)
Bilgisi,eğitimi olan arkadaşlarda yorum yapınca
Gazetede bir köşe yazısı okuyor gibi hissettim kendimi.:KK9:

Kimin geçerli sebebi var belli olmaz.
Evlendigi hafta adliyeye giden bir arkadasim vardi nikahin gecersizligi icin ugrasti ama bosanma davasi ile 1 yilda bosandilar.kiz magdur hepimiz yanindayiz.damat bey degisti evlenince igrenc pislik vs vs.cocuk agzini acip 1 sebep soylemedi.
Edebinden susuyormus. Aslinda.

evlilik bir piyango.
bazen iki kişininde evliliklerinde olacağı kişi kurgusu aynı olmuyor.
evlenince o evlilikte tasarladığın kişi olamıyorsun.aynı film yada dizideki rol arkadaşlıkları gibi.nasıl bazı sevgili ve karı kocayı oynayan oyuncular güzel çift oluyor kimisinin sevgili rolü oynaması sırıtıyor onun gibi.
ben mesela her işe koşan bakımlı düzenli bir eş olurum diye düşünüyordum.kocamda kendini sorumluluk sahibi bir eş olacağını düşünüyordu sanırım.
maaşlarımızı birleştirip yatırım yaparız boş vakitlerimizi kaliteli geçiririz.
bana sevgililiğimizdeki kadar değer verir diye düşünüyordum.
çevremdekiler kocamı kılıbık bir koca olur her dediğimi yapar zannediyorlardı.her akşam düzenli bir saate yemeğimizi yeriz diye düşünüyordum.
buraya kadar hayaller:D :D :D
şimdi gerçekler
ne her işe koşan biri oldum ne titiz ne tertip ne düzen.kocam üzdükçe depresyona girip elim ayağım kesildi zor yaptım işlerimi.ne makyajı kendimi evden ancak attım dışarı işe yetişmek için.
maaşlarımızı birleştiremedik çünkü kocamın istediği birleştirmek değil bendekini alıp babasına vermek.ben başkasının evini geçindirip zenginleştirecek kadar enayi değilim.kocam hala oturduğumuz evi bedava verdiler zannede dursun.aynı şeyi benim ailem yapmaya kalksa savaş çıkar.anladım ki kendi elindekine sahip çıkmazsan heba oluyor.
kocamın kendi karakterine güvenmediğini anladım sorumluluk almak için yani benim karakterimde onun gibi olsa evliliğimiz şirket anlaşması gibi hepten bişeye benzemezdi sanırım.
ayrıca bende inatçıyım.fakat kendi karakterimin değerlerinde belli ederim.hayati şeylerede inat etmem.kocamın inadı 3 yaşındaki çocuğun inadından farksız.onun çektiği yere kadar sürüklenip duruyoruz.
kendi kendisinden beklediğinden de az sorululuk becerisi.bende kendimi çok sorumlu biri olarak düşünürdüm kendim de bazı şeyleri boşladığımı farkettim.tabi kocamın sorumsuzluğunda benimki yer etmiyor da pimpirikli bir adam olsa sorun olurdu.
ayrıca hiç kılıbık değil o ambalajda görüntüde öyle.takım oyuncusu görev insanı olduğumuz sürece sorun yok.ama gereken yerlerde gereken adımı atmayınca evlilik krize giriyor.bildiğiniz şirket gibiyiz.ama özel sektör şirketi gibi onun sayesinde esnek çalışma saati gezme tozma saati rüzgarın estiğine göre.bilmem o da düzenli insan olmak isteyipte mi beceremiyor emin olamadım tam.
burçlarımız o oğlak ben terazi kızçem de boğa olacak.tam holdinge bağlarız artık boğa kızçemle :D

Evet değişmiyorlar ama maskeliyor bence erkekler, çokta örneğini gördüm.
Nikahı bastıktan sonra da aileden gördüğü kültür ile de her istediğimi yapabilirim artık kafasına giriyorlar.
Görüp de bunu anlamak istemeyen kadın çok yoktur bence.

bana inandırıcı gelmiyor bu evlendikten sonra değişti lafı. görmezden geliniyor muhtemelen sonra aynı eve girince iyice batıyor.

yani kimse o kadar büyük değişikliği saklayamaz.

ben de size katılıyorum
bence evlenmeden önce bazı şeylere göz yumuluyor
yoksa fark edilmemesi mümkün değil
evlendiğimde hiç şaşırmadım kaç senelik tanıdığım aynı adamdı.

Doktor zafer akıncı evleneceğiniz insanı evlenmeden önce sinirlendirin biraz üstüne gidin diyo.. bakın sinirlerine hakim olabiliyor mu gönül almayı biliyor mu?? Her şeye he he dersen kimse sinirlenemz kavga etmez ve anlaşılmaz maalesef..

Back
X