15 hazıran, kreşlerın açılması hakkında..

10mayis1subat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
270
368
18
35
merhaba,

önceki konumda bahsettıgım uzere, 3 yasındakı kızımı kreş e verdıkten sonra home offıce seklınde başlayacagım bır ıs teklıfı aldım.
15 hazıran da kreş lerın acılacagı bılgısı paylasıldı. sızce acılır acılmaz kres e vermek nekadar dogru olur? calısmayı ertelemelımıyım?

bır de kızım ılk defa kres e gıdıcek. gecen yaz gorusme ıcın gıttıgımız de cok sevmıştı. hala onunden gectıkte kapıdan ıcerı gırmek ıster. anne kres e gıdelım der..

alışma surecı nasıl olur ne yapmam gerekır nelere hazırlıklı olmam gerekır.

teşekkürler..

merhaba,

önceki konumda bahsettıgım uzere, 3 yasındakı kızımı kreş e verdıkten sonra home offıce seklınde başlayacagım bır ıs teklıfı aldım.
15 hazıran da kreş lerın acılacagı bılgısı paylasıldı. sızce acılır acılmaz kres e vermek nekadar dogru olur? calısmayı ertelemelımıyım?

bır de kızım ılk defa kres e gıdıcek. gecen yaz gorusme ıcın gıttıgımız de cok sevmıştı. hala onunden gectıkte kapıdan ıcerı gırmek ıster. anne kres e gıdelım der..

teşekkürler..
2019 Eylül sonunda oğlum tam 2 yaşındayken başladı kreşe.cok sevdi.biz pek zorlanmadik. Her sabah bırakırken biraz mizirdanirdi ama kabullenmiş şekilde bana el sallayarak sınıfına giderdi.cok şey öğrendi kresten.mutlu olduğunu hissediyorum.pandemi nedeniyle kreşler Mart ortasından beri kapalı malum...kresin sosyal medya sayfasında paylaşım yapan öğretmenini kreş çalışanlarını görünce özlediğini hissediyorum.3 yaş çok normal...siz calismasanizda evden biraz uzaklaşması iyi olur.baslangicta cok sık hasta oluyorlar orası kaçınılmaz.bizin kresimiz de 15 Haziran'da aciliyor ama ben eylüle kadar gondermicem malum pandemi nedeniyle.en erken Eylül baslatirim diye düşünüyorum.
Bu zamanda iş bulmak zor.kesinlikle çalışmalısınız bir dava böyle bir firsat ele gecmeyebilir

2019 Eylül sonunda oğlum tam 2 yaşındayken başladı kreşe.cok sevdi.biz pek zorlanmadik. Her sabah bırakırken biraz mizirdanirdi ama kabullenmiş şekilde bana el sallayarak sınıfına giderdi.cok şey öğrendi kresten.mutlu olduğunu hissediyorum.pandemi nedeniyle kreşler Mart ortasından beri kapalı malum...kresin sosyal medya sayfasında paylaşım yapan öğretmenini kreş çalışanlarını görünce özlediğini hissediyorum.3 yaş çok normal...siz calismasanizda evden biraz uzaklaşması iyi olur.baslangicta cok sık hasta oluyorlar orası kaçınılmaz.bizin kresimiz de 15 Haziran'da aciliyor ama ben eylüle kadar gondermicem malum pandemi nedeniyle.en erken Eylül baslatirim diye düşünüyorum.
Bu zamanda iş bulmak zor.kesinlikle çalışmalısınız bir dava böyle bir firsat ele gecmeyebilir
Resmen her yonden beni anlamissiniz. Yani evet artik evde sikilmalar basladi. Site de arkdaslari ve oyun bisiklet alani var. Ancak is teklifini kacirmak istemiyorum:( tabi ki onceligim kizim. Sonucta kizim icinde istityorum bu isi.

Özel bir anaokulunun müdürü olarak size en az Temmuz başına mümkünse Eylül'e kadar kreş konusunu ertelemenizi tavsiye ederim.
Cok tesekkur ederim hanim efendi. Onceligim elbette ki kizim. Ancak is teklifini de asla kacirmak istemiyorum. Diger calisan anneler ne yapacaktir aceba?

Bu pandemi sureci kres fiyatlarinda etki eder mi aceba? Ozel bir kurum ile gorustum orda karar kildim

Cok tesekkur ederim hanim efendi. Onceligim elbette ki kizim. Ancak is teklifini de asla kacirmak istemiyorum. Diger calisan anneler ne yapacaktir aceba?

Bu pandemi sureci kres fiyatlarinda etki eder mi aceba? Ozel bir kurum ile gorustum orda karar kildim
Şöyle etki edecek kontenjanlarımızı azaltıyoruz.
Bu da fiyatlarda artışa neden olacak.
Kreş-anaokulu ortamı ilk defa gidecek çocuklar için zaten hastalıklara ciddi bir zemin hazırlıyor.
Çocukların toplu halde uyuduğu uyku odaları riski arttırıyor biz bu yıl uykuyu kaldıracağız.
Muhtemelen 3 yaş gruplarını kaybedeceğiz ama bunu göze aldık.
Bunun üzerine bir de covid riski eklenince
çok daha dikkatli olmak lazım.
Tüm tedbirler alınmış olsa bile riski tamamen yok etmemiz imkansız.
Biz velilerimize anket yaptık 15 Haziran'da okulu açsak gönderir misiniz? Diye.
Dört şubemizde 500'e yakın veli var.
Çalışan anneler çoğunlukta.
Evet cevabı verenlerin oranı %20.
Velilerimizin büyük bir kısmı büyükanne, hala, komşu, bakıcı seçeneklerini tercih ediyor.
2015'li yeğenim de okuluna ara verdi ama Eylül'e kadar başlatmayacağız.
Gelinimiz de home-office çalışıyor,
yardımcısı yatılı kalmaya başladı.

İş teklifini kaçırmak istemiyorum diyorsunuz bununla birlikte Allah korusun miniğiniz kreşten virüs kaparsa zaten işle de ilgilenemezsiniz.
Yerinizde olsam ya işe başlamak için biraz daha zaman isterdim ya da aile büyüklerinden destek rica ederdim.

Sizin görüşlerinizi önemsiyorum, moralim bozuldu. O kadar mı kötü?
Durum iyi mi, kötü mü biz de bilmiyoruz aslında, yaşarsak hep birlikte göreceğiz.
Biz MEB'e bağlıyız ve 15 Haziran bizi bağlamıyor ancak olaya şöyle bakıyoruz.
Veliler tedirgin, okula göndermek isteyen veli çok az.
Mecburen gönderen de tedirginliği yüzünden bizi psikolojik olarak çok yoracak.
Günde en az 5-6 defa arayacak.
En ufak belirtide herkes huzursuz olacak.

Ayrıca okulu açalım dediğiniz anda aşçı, temizlik personeli, öğretmen, yardımcı öğretmen, asistan, müdür, gıda vs derken çok ciddi bir işletme maliyeti gündeme gelecek.
Süreçte vazgeçen, çocuğunun azıcık burnu aksa korkan ve okula devam etmeyen veliler olacak.
Kısacası astarı yüzünden pahalıya gelecek.

Eylül'e kadar virüsün gücünü yitireceğini ve insanların tedirginliğinin azalacağını umuyoruz.
Bu yıl branş öğretmenleri yerine tam zamanlı okul psikoloğu ve hemşire istihdam etmeyi düşünüyoruz.
Önceliklerimiz ve ihtiyaçlarımız değişti çünkü.

Ben çalışan anne olarak 1 temmuzda başlatacağım mecburen. Eylül daha riskli geliyor bana. Yazın devamlı bahçedeler, eylülde ikinci dalga diyorlar, yazın bir şekilde Allaha emanet göndereceğim... Zaten ben de eşim de çalışıyoruz biz de onun için risk unsuruyuz.

Özel bir anaokulunun müdürü olarak size en az Temmuz başına mümkünse Eylül'e kadar kreş konusunu ertelemenizi tavsiye ederim.
derin sularda derin sularda senin dusuncelerin her zaman çok kıymetlidir benim icin🤗ise girdiğim oğlumun kreşe ilk başladığı zamanlar da içimi rahatlamıştım🤗iyi ki ise girmişim iyi ki oğlum kreşe başlamış.

merhaba,

teşekkürler..
Zor olacak ama bence evde kendiniz ilgilenmelisiniz işi kabul edip. Çünkü kreşler bence bu dönemde açılması bile pek mantıklı değil tabi 15 hazirana kadar belki yayılımı çok çok azalabilir.

Psikoloğum, Hastane çalışanıyım. Daha önce kreşte çalıştım, bu sene oğlumu kreşe gönderdim. Yani hem çalışan olarak hem de veli olarak ortamı biliyorum. İlk yıl hastalık yılı zaten, sürekli hasta olacak, hiç bitmeyecek. Bünyesini desteklemeniz gerekebilecek. Oğlum bebekken hiç hasta olmamıştı, aşılar dışında doktora gittiğimizi hatırlamıyorum. Kreşe başladıktan sonra ise hep ama hep hastaydı. Pandemi nedeniyle tatil olduktan sonra bile burun akıntısı 1 ay kadar sürdü. Sürekli ateşlendi, dolven ve calpol ikilisinden bolca tükettik. En son bünyesini desteklesin diye bir şeye başladık. Onunla en azından ateşi çıkmamaya başladı, daha keyifli hale geldi vs.

her neyse hem bir sağlık çalışanı olarak hem de bir anne olarak hemen göndermeyin derim. Tahminler ocak şubata kadar virüsün gitmeyeceği, ikinci dalganın daha şiddetli olacağı yönde. Eğer imkanınız varsa işi kabul edin ama ya bir bakıcı bulun ya da eve daimi yardım edecek birini. Yani siz çalışırken biri çocuğunuza bakabilsin. Diğer türlü kreş için acele etmeyin derim çünkü pandemi olmasa bile sık sık hasta olacak ve evde kalması gereken zamanlar olacak.

Back
X