15 hazıran, kreşlerın açılması hakkında..

Resmen her yonden beni anlamissiniz. Yani evet artik evde sikilmalar basladi. Site de arkdaslari ve oyun bisiklet alani var. Ancak is teklifini kacirmak istemiyorum:KK43: tabi ki onceligim kizim. Sonucta kizim icinde istityorum bu isi.
Eve bakıcı alın. Hem kızınızı görün, hem işinizi yapın hem de onu korumuş olun

E
Sizin ekonomik durumunuzu bilmiyorum ben olsaydım kabul etmezdim çocuğumun sağlığından önemli değil. Üstelik koronanın tetiklediği çocuklarda çıkan o hastalıktan sonra kreşe vermeyi asla düşünmezdim
evimiz kira. Esim ozel sektorde tek calisan. 5.500 tl kadar bir gelirimiz var. Tek cocuk ve 2 kedi. Istedigimize ulasabiliyoruz idare ediyoruz. Ama baba teklif edilen maas da 4000 tl ve yemek karti internet odemesi gibi extra lari var. Guzel bir teklif bizim icin.

Ben de içime mi dogdu bilmiyorum ama kreş yerine bakıcıya baktırmaya başlamıştım kızımı. Alt kat komşum olunca sıkıntı olmuyor. Aynı işyerinde çalıştığım şefim de çocugunu kreşe göndermek istiyor bakıcı yerine ama onun adına ben korkuyorum çünkü az bir ihtimal de olsa ucu bize dokunabilir diye düşünüyorum. Bence kreş yerine ya bir yakınınızda tanıdıgınıza bırakın ya da işe ara verin.

Küçük bir ihtimal de olsa çocogumun hayatını riske atamazdım

Bu surecte size yardimci olacak biriyle yazi geçirmeniz daha dogru olacaktir, hatta eşiniz de home office calisiyorsa cocukla calismak sorun olmuyor, biz bu sekilde yurutuyoruz, kizim sizinkinden epey buyuk ama yine de nihayetinde çocuk, ikimiz de cok yogun calistigimiz halde onunla da ilgilenebiliyoruz.

Tabii ki çocuklarımızın
E
evimiz kira. Esim ozel sektorde tek calisan. 5.500 tl kadar bir gelirimiz var. Tek cocuk ve 2 kedi. Istedigimize ulasabiliyoruz idare ediyoruz. Ama baba teklif edilen maas da 4000 tl ve yemek karti internet odemesi gibi extra lari var. Guzel bir teklif bizim icin.
Çocuklarımızın sağlığı en önemlisi tabi ama çalışmak da önemli.sunulan maaş ve sosyal imkanlar da düşünülünce işi kaçırmayın.cocugunuza evde bakabilmenin yollarını araştırın.gerekirse aile büyüklerinden biri bir süre hersey duzene girene kadar gelsin kalsın.
Benim eşim home Office pandemi nedeni ile işler durdu,kiracilarimiz da kira ödeyemez oldu.ben calismasaydim işimiz zor olurdu.ogluma eşim bakiyor ben işteyken.Allahtan dönüşümlü calisiyoruz da 15 gün evden calistigim zamanlar oluyor.cok bunaldı eşim ama yapacak bişey yok.

E
Öyleyse bir yakınınız varsa evde bakması veya eve bırakma durumunuz varsa bence kreşten daha iyi olur kv anne uzakta mı

Sizin ekonomik durumunuzu bilmiyorum ben olsaydım kabul etmezdim çocuğumun sağlığından önemli değil. Üstelik koronanın tetiklediği çocuklarda çıkan o hastalıktan sonra kreşe vermeyi asla düşünmezdim
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Neden bahsediyorsunuz, açar mısınız?

1 10mayis1subat nasıl bir iş yapacaksınız, iş yoğunluğunuz ne olacak bilmiyorum. Ben de evden çalışıyorum, genelde çok yoğun olmuyor işim. 4,5 ve 1,5 yaşında iki kızım var. Büyük kreşe gidiyordu, şuan evde. Eylüle kadar göndermeyi düşünmüyordum, derin sularda derin sularda da aynısını yazınca, artık silahla zorlasalar da göndermem yani, iyice oturdu kafamda. Virüs daha çok taze, olaylar yeni bence. Ne olacak, işler nereye gidecek anlamak için biraz daha zamana ihtiyaç var. Arkadaşlar da yazmış, zaten kreşlerde ilk yıl hastalık yılı. Kızım bir hafta hasta bir hafta iyiydi, öyle diyeyim. Sonra sonra daha az hasta olmaya başladı. Şimdi buna bir de virüs eklenince, bence imkanınız varsa hiç riske girmeyin. Çocuğunuz çok küçük değil. Yardım edecek birilerini bulabilecekseniz ne ala ama bulamıyorsanız, kızınızla işi yürütebilir misiniz onu düşünün. Bir saat çalışır, ona oyalanacak bir aktivite bulursunuz. Sonra yarım saat ona zaman ayırırsınız. Sonra yine bir saat çalışmaya gidersiniz gibi... Olabilecek bir şey mi sizin iş temponuza göre değişir tabi. Yorucu da olabilir ama geçici gözüyle bakın. Eylül'de kreş işini tekrar düşünürsünüz.

Bu surecte size yardimci olacak biriyle yazi geçirmeniz daha dogru olacaktir, hatta eşiniz de home office calisiyorsa cocukla calismak sorun olmuyor, biz bu sekilde yurutuyoruz, kizim sizinkinden epey buyuk ama yine de nihayetinde çocuk, ikimiz de cok yogun calistigimiz halde onunla da ilgilenebiliyoruz.
Esim himeoffice calisani degil. Ancak bana elinden gelen yardim da bulunur. Lakin benim isim yurt disi baglantili olacagi icin cocuk sesi gruultusu ezan sela vb sesler duyulmasi yasak. Ve islem sirasinda zip oalrak sisteme girmek zorundayiz dk dksina. Benim icin ama mesayimi 2 ye bolebileceklerini soylemisler di. Yani back office seklinde olsa sesi varligi sorun olmaz benimle oturur hamur kum boya birlikte hallederdik. Ama yurt disi baglantili canli musteri destegi saglamam gerekicek.

Öyleyse bir yakınınız varsa evde bakması veya eve bırakma durumunuz varsa bence kreşten daha iyi olur kv anne uzakta mı
Evet maleasef iki taraf da uzak. Hatta annem sehir disinda. Kvalidem 20 km kadar bi mesafemiz var cok da iyi bakar severiz birbirimizi oldukca, ama onunda evinde herkes calisan. Bir gun iki gun degil ki.

Durum iyi mi, kötü mü biz de bilmiyoruz aslında, yaşarsak hep birlikte göreceğiz.
Biz MEB'e bağlıyız ve 15 Haziran bizi bağlamıyor ancak olaya şöyle bakıyoruz.
Veliler tedirgin, okula göndermek isteyen veli çok az.
Mecburen gönderen de tedirginliği yüzünden bizi psikolojik olarak çok yoracak.
Günde en az 5-6 defa arayacak.
En ufak belirtide herkes huzursuz olacak.

Ayrıca okulu açalım dediğiniz anda aşçı, temizlik personeli, öğretmen, yardımcı öğretmen, asistan, müdür, gıda vs derken çok ciddi bir işletme maliyeti gündeme gelecek.
Süreçte vazgeçen, çocuğunun azıcık burnu aksa korkan ve okula devam etmeyen veliler olacak.
Kısacası astarı yüzünden pahalıya gelecek.

Eylül'e kadar virüsün gücünü yitireceğini ve insanların tedirginliğinin azalacağını umuyoruz.
Bu yıl branş öğretmenleri yerine tam zamanlı okul psikoloğu ve hemşire istihdam etmeyi düşünüyoruz.
Önceliklerimiz ve ihtiyaçlarımız değişti çünkü.

Benim oğlum da 2015 doğumlu.
Biz de ara vermis olduk.
Açıkçası evde kardeşleri var, verimli de vakit geçirmeye çalışıyoruz ama sosyal ortamını arıyor.
Eylül ile hem okul kalabaliklasacak, hem havalar soğuyacak, içeride vakit geçirmek zorunda kalacaklar. Ben de acaba yazın başlatsam mı diye düşünüyorum. Haziran 15 olmasa bile, temmuz bası.
Bir yandan da riske atmaya değecek bir durum değil, eylül de baslar hatta gerekirse hic başlamaz.
Zaten okuldan beklentim sadece sosyal çevre sağlaması.
Ama bu çocuklar ne olacak böyle diye de endişeliyim:(

Benim oğlum da 2015 doğumlu.
Biz de ara vermis olduk.
Açıkçası evde kardeşleri var, verimli de vakit geçirmeye çalışıyoruz ama sosyal ortamını arıyor.
Eylül ile hem okul kalabaliklasacak, hem havalar soğuyacak, içeride vakit geçirmek zorunda kalacaklar. Ben de acaba yazın başlatsam mı diye düşünüyorum. Haziran 15 olmasa bile, temmuz bası.
Bir yandan da riske atmaya değecek bir durum değil, eylül de baslar hatta gerekirse hic başlamaz.
Zaten okuldan beklentim sadece sosyal çevre sağlaması.
Ama bu çocuklar ne olacak böyle diye de endişeliyim:KK43:
Benim kiziminda sosyal ceevreye ihtiyacii var. Otizimli olmasindan zamaninda baya kafa yormustuk. Cok sukur ki degil. Ama gecikmeli konusmasi vardi. Yavas yavas onu atltti gilbi. Ama baskalari ( yetiskin) ile iletisim kurmakta bazen zorluk cekiyor. Simdi artik konustugu icij olumlu yonde cok guzel degisimler oldu. Ama bunu kres le desteklemek gerekiyor. Oda zaten gitmek istedigini soyluyor. Yani Allahim en yakin vakitte kurtarsin dunyayi, ama cok sorun cikardi bu virus. Evet is icin cok cok istekliyim. Hayatim da cok olumlu yonde rayina oturacak hissi var, ruyalarima giriyor. Ama hic biraey kizim dan onemli degerli degil. Sorumsuz sadece isi parayi dusunen bir anne gibi gorunmek istemem asla. Kresinde bu gelirinde kizima faydasi olmasi ilk temennim. Tabi ki evvela caninin sagligi. Cok arada kaldim, bir yanim sizin gibi dusunuyor diger yanim korku icerisinde.

Benim kiziminda sosyal ceevreye ihtiyacii var. Otizimli olmasindan zamaninda baya kafa yormustuk. Cok sukur ki degil. Ama gecikmeli konusmasi vardi. Yavas yavas onu atltti gilbi. Ama baskalari ( yetiskin) ile iletisim kurmakta bazen zorluk cekiyor. Simdi artik konustugu icij olumlu yonde cok guzel degisimler oldu. Ama bunu kres le desteklemek gerekiyor. Oda zaten gitmek istedigini soyluyor. Yani Allahim en yakin vakitte kurtarsin dunyayi, ama cok sorun cikardi bu virus. Evet is icin cok cok istekliyim. Hayatim da cok olumlu yonde rayina oturacak hissi var, ruyalarima giriyor. Ama hic biraey kizim dan onemli degerli degil. Sorumsuz sadece isi parayi dusunen bir anne gibi gorunmek istemem asla. Kresinde bu gelirinde kizima faydasi olmasi ilk temennim. Tabi ki evvela caninin sagligi. Cok arada kaldim, bir yanim sizin gibi dusunuyor diger yanim korku icerisinde.

Günün sonunda kreşe gönderme kararı verirseniz kreşin covid için aldığı önlemleri ve sınıf mevcudunu sorgulayın.
Bir de aşçı-hizmetli kadrosunun hijyen belgelerini görmeyi talep edin.
Yemeklerin okulda piştiğinden emin olun.
Kızınıza da doktorunuza danışarak bağışıklık desteği-vitamin takviyesi başlayın.
İlk aylarda kreşte kaldığı saatleri mümkün mertebe minimize edin.
Gün içinde kullanılmak üzere kızınızın çantasına kolonya koyun ve öğretmenden özellikle yemeklerden önce ve bahçe-oyun saatlerinden sonra ellerini yıkadıktan sonra kolonya kullanılmasını istediğinizi söyleyin.
Dezenfektanlar dikkatli kullanılmadığında ve dozuna dikkat edilmediğinde tehlikeli olabilir özellikle de küçük çocuklarda.
En önemlisi de olumlu düşünün, karar verip kreşe başladıktan sonra tedirgin olup olumsuzu yani hastalığı davet etmeyin.
Bilinçaltımız bu gibi durumlarda bizim tahminimizden daha etkili.[/QUOTE]

Bu para sizin için iyi olacaksa eve bir süre enazından bakıcı alırdım. He işime başlardım hemde kızım güvende olurdu. Durum düzelince kızınız zatem gider ama bence şuan göndermeyin.

merhaba,

önceki konumda bahsettıgım uzere, 3 yasındakı kızımı kreş e verdıkten sonra home offıce seklınde başlayacagım bır ıs teklıfı aldım.
15 hazıran da kreş lerın acılacagı bılgısı paylasıldı. sızce acılır acılmaz kres e vermek nekadar dogru olur? calısmayı ertelemelımıyım?

bır de kızım ılk defa kres e gıdıcek. gecen yaz gorusme ıcın gıttıgımız de cok sevmıştı. hala onunden gectıkte kapıdan ıcerı gırmek ıster. anne kres e gıdelım der..

alışma surecı nasıl olur ne yapmam gerekır nelere hazırlıklı olmam gerekır.

teşekkürler..
Benim derdime değinmişsiniz, oğlum kreşe gidiyordu malum durumdan evde ama eşim bende çalışanız şuan çalışma durumum esnek ama yakın zamanda tam mesaiye geçicez, kreşe göndermek istemiyorum ama k.v. bakma bakma taraftarı deil annem yaşlı baya napıcam bilmiyorum, öyle bakıcak bir yakınımızda yok

Yazın açılacak olmasının nedeni sanırım ekonominin kötüye gitmesi ve bir şekilde artık çalışma hayatının normale dönmesi. Bu süreçte de halihazırda çalışan insanların çocuklarının mağdur olmaması. Yani zorunluluk hali. Zaten bu zorunluluk hali olmasa ve tam anlamıyla virüs tehlikesi son bulacak olsa okulların açılışı eylüle ertelenmezdi en azından telafi vs olurdu. Maddi olarak çok büyük sıkıntı yoksa bir süre erteleyin derim. Ama çok ihtiyacınız varsa ve gerçek anlamda tekrar böyle bir iş fırsatı olmaz diyorsanız gönderin . Çok fazla mevcut olmayacaktır muhtemelen bununla ilgili sınırlamalar getirilir diye ümit ediyorum , hijyen konusunda ekstra dikkat edilmesi gerekiyor artık küçük yaş grubunda ne kadar başarılı olunursa.

Özel eğitimde alanında çalışan bir öğretmenim. 15 haziran gibi eğitime başlayacağımız söylentileri var. Ve ben bile birebir eğitim vermemize rağmen tedirginim. Dolayısıyla sizin erteleme şansınız varsa erteleyin derim.

Back
X