• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaş fark ..

Annem ve babam arasında 7 yaş var. Üstelik alışılmadık bir durum olarak annem büyük babamdan :3:

Babam hala cocuk gibi, annemse oldum olası ciddi ama gayet iyi anlaşan örnek çiftler diyebilirim:34: Bu işlker biraz da karşındakine katlanma isteği, geçinmeye niyetin olmasıyla alakalı bence...

Benim de sözlüm benden 4 yaş büyük ama karakter, davranış, sorumluluk bakımından çok çok çok daha büyük diyebilirim. Hayatımdaki kişi tamamen istisna benim için, 10-15 yaş bence en güzeli ergen büyütmek istemem ben şahsen. İkna olmam da pek kolay olmamışt, şükür pişman değilim ama en az 6 yaş derdim hala da diyorum :8::8:

Tabiiki buyuk konusmamak lazim, gercekten basina gelir..senin gelmezse kardesinin basina cocugunun basina gelebilir.. dikkatli olmak lazim. Bir mu’min baska bir mu’mini kinarsa, kinadigi sey basina gelmeden olmezmis..buna real hayatimda cok kez sahit oldum…aman haa dikkat…

Yol yakinken don bu isten bence…ailenle bosu bosuna arayi acma…kaldiki haksizda olmazlar…sonradan pisman olmak cok daha kotu olur..
Fiziksel ve ruhsal..her acidan bir sure sonra uyumsuzluk olusacak bana kalirsa…dersenki ayni yastakiyle biriyle olmaz mi bu durum? Tabiiki olabilir…ama bu durumda cok yuksek ihtimal var…

Kendini bu kadar uzup yiprattigina degmez bence…ama secim senin tabii…

eşim benden 9 yaş büyük ben 24 yaşındayken evlendik. evet ilk başta her şey çok güzel gidiyordu.
ama şimdi ben otuz o kırk o hayatından bezdi evden çıkmak istemiyor.
karı koca hayatın ayrı bir etkileniyor. şimdiki aklım olsa evlenmezdim.
bir de seninkinin başından evlilik geçmiş.
çok çok iyi düşünmen lazım.
bana da yapma demişlerdi dinlemedim.
ah annem diyorum keşke ................

öylemi dersin canım ? ya baya genç gösteriyor aslında gizlense gizleenebilir yaşı .
Olgun aslında ailemin karşı çıkacağını söyleyince aileni karşına alma diyip biraz mesafeli konuşmaya başladı :(
yani evliliği gizlemekten ziyade kaçmak diyelim ..
bütün gün annemin yüzüne baktım sarıldım öptüm bilmiyorumki bunu onlara nasıl yaaşatırım.
birde efsanemi gerçek mi bilmiyorum ama geenelde anne bbaba rızasını almadan evlenenler mutsuz oluyor diyorlar hiç istisnasıylada karşılaşmadım ...

Ailenize daha sormadan, anlatmadan, olmaz cevabı almadan kaçma planları yapmak ne kadar doğru?

Belki onaylamasalar bile sırf siz istiyorsunuz diye evlenmenize izin verecekler.

Sakın okuluda bırakıp sadece hoşlandığın birisi için ailenede arkanı dönüp kaçma.

Bu arada bana göre 15 yaşta çok fazla.

Sen kaçmayı bile düşündüğüne göre zaten kararını vermişsin

Şimd biri çıkıp 20 yaşında bi kızla 35 yaşında adamın düşünceleri çok farklıdır evlilikte yaşları yakınlar bile sorun yaşarken sizin daha büyük sorunlar yaşamanız kaçınılmaz dese ne olacak ki ?

ben aiemin rızası olmadan kaçarak evlendim ama Allaha şükür çok mutluyum ve ailem eşimi çok seviyor.demekki ben istisnayım :) kaçmanı tavsiye etmiyorum onları ikna edebilirsin bence.bir de okulunu bitir lütfen işin mesleğin olsun.bütün kötü durumları göz önünde bulundurarak elin ekmek tutan biri olmalısın.

öylemi dersin canım ? ya baya genç gösteriyor aslında gizlense gizleenebilir yaşı .
Olgun aslında ailemin karşı çıkacağını söyleyince aileni karşına alma diyip biraz mesafeli konuşmaya başladı :(
yani evliliği gizlemekten ziyade kaçmak diyelim ..
bütün gün annemin yüzüne baktım sarıldım öptüm bilmiyorumki bunu onlara nasıl yaaşatırım.
birde efsanemi gerçek mi bilmiyorum ama geenelde anne bbaba rızasını almadan evlenenler mutsuz oluyor diyorlar hiç istisnasıylada karşılaşmadım ...

Mesajı vermiş sana aileni karşına alma demiş,bu ne demektir seninle evlenmeyeceğim demektir..
Kaçmak gibi bir düşğncen varsa kafanda at bunu,hayatının hatasını yaparsın hemde senden 15 yaş büyük birisi için..

canim 15 cok fazla bazi arkadaslarda deyil demis benim bi tanidigim
Var aralarinda 25 yas farki vardi sonlari ayrilik oldu. Ben en fazla 5 yas
Diyorum . Iyi dusun ailene soyleme bos yere daha yasin kucuk okulunu
Bitir belki hevestir gecer pisman olursun sonra .

Yarın birgün biri seni üzerse hatta o 15 yaş büyük olmasına rağmen gözünü karartıp kaçtığın adam seni üzerse
Yine yaralarını saracak olan ailendir
Onlara bunu yapma, çok pişman olursun

densız... nıye suratına kapatıyo telefonu... bak sımdıden trıp atıyo sana.... bu arada karısı nıye aldatmıs bu da cok önemlı... burda buyuk bı soru işaretı var bence ılk olarak bunu cözmelısın güzelım:26::26:

bilmiyorumki ya sinirlerimi bozdu sabahtan beri soruyor okul ne olucak ailen neolucak ben sana nasıl bakıcam
yaşiycağımı yaşadım bekarda devam ederim ama asıl sorumluluk sende olucak felan diyor en sonda bu işin oluru yok dedi kapadı suratıma bu konuyu açma diye mesaj attı sanki ben ona evlenme teklif ettim yada ne olur aramızda birşey olsun dedim
düşürdüğü hale bak !
niye olumsuzlukları önüme seriyorsun ben mi seni ikna edicem diyorum
olumsuzluk değil gerçek
olsa güzel olurdu ama neresinden tutsan tutulmuyor diyor sanki ben ona yalvarıyorum ne olur bu iş olsun diye

Ailenize daha sormadan, anlatmadan, olmaz cevabı almadan kaçma planları yapmak ne kadar doğru?

Belki onaylamasalar bile sırf siz istiyorsunuz diye evlenmenize izin verecekler.

Sakın okuluda bırakıp sadece hoşlandığın birisi için ailenede arkanı dönüp kaçma.

Bu arada bana göre 15 yaşta çok fazla.
ailemin tepkisini fikirlerini biliyorum bu konuda ..

Sen kaçmayı bile düşündüğüne göre zaten kararını vermişsin

Şimd biri çıkıp 20 yaşında bi kızla 35 yaşında adamın düşünceleri çok farklıdır evlilikte yaşları yakınlar bile sorun yaşarken sizin daha büyük sorunlar yaşamanız kaçınılmaz dese ne olacak ki ?
yok karar vermedim henüz zaten olmayacak yüzde doksan ..
insanlar buraya fikir almak için konu açıyor
sabit fikirli olan insanların birşeyler danışması bana saçma gelir hep ama ben öyle değilim
bir sürü konum var ve yönlendirmelerle fikrimin değiştiği doğru karar verdiğim çok oldu ..

ben aiemin rızası olmadan kaçarak evlendim ama Allaha şükür çok mutluyum ve ailem eşimi çok seviyor.demekki ben istisnayım :) kaçmanı tavsiye etmiyorum onları ikna edebilirsin bence.bir de okulunu bitir lütfen işin mesleğin olsun.bütün kötü durumları göz önünde bulundurarak elin ekmek tutan biri olmalısın.
Çok sevindim mutlu olmana canım :) sen neden kaçtın peki ailenle aran düzeldimi sonra ?

Mesajı vermiş sana aileni karşına alma demiş,bu ne demektir seninle evlenmeyeceğim demektir..
Kaçmak gibi bir düşğncen varsa kafanda at bunu,hayatının hatasını yaparsın hemde senden 15 yaş büyük birisi için..
Anlamıyorumki benim için değmez felan diyor .

canim 15 cok fazla bazi arkadaslarda deyil demis benim bi tanidigim
Var aralarinda 25 yas farki vardi sonlari ayrilik oldu. Ben en fazla 5 yas
Diyorum . Iyi dusun ailene soyleme bos yere daha yasin kucuk okulunu
Bitir belki hevestir gecer pisman olursun sonra .

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için ..

Yaşı daha uygun olsa tamam deriz ama bu kadar yaş farkı oldumu ciddi sorunlar çıkarır hayatında..
Sna bir büyüğün olarak nacizane tavsiyem şudur ki,bu insanı hayaıtndançıkar okulunu bitir işini bul çalış ayakalrın yere sağlam bassın hayatına yeni bir yön ver bundan sonra..

Yaşı daha uygun olsa tamam deriz ama bu kadar yaş farkı oldumu ciddi sorunlar çıkarır hayatında..
Sna bir büyüğün olarak nacizane tavsiyem şudur ki,bu insanı hayaıtndançıkar okulunu bitir işini bul çalış ayakalrın yere sağlam bassın hayatına yeni bir yön ver bundan sonra..

arkadaşta kalınmaz artık zaten ...
teşekkür ederim ..

Kadın ve erkek arasındaki yaş farkı 10 yaşa göre normaldir bana göre ama 15 yaş cidden çok ha arasında yaş farkı olup evlenipte mutlu olanlarda var yok degil mesela çevremde kadın adamdan tam 12-13 yaş büyük ve çok mutlular,ama senin için evlilik çok erken daha 20 yaşındasın henüz,karşındaki kişi evlenmiş boşanmış peki çocugu var mı bu kişinin sonradan ortaya çocuk falan çıkmasın.

Benim esim de tam tersine benden 6 yas kucuktur. Ben yas farklarini hic onemsemem. Ask varsa yasin onemi yok bence.
Yas farkindan dolayi esinle sorunlariniz var mi desen. Aslinda esimle cok iyi anlasiyoruz, hatta aramizdaki yas farkini unuturum ben genelde. Aklima gelmez onun kucuk oldugu. Bir zaman sonra alisiliyor cunku.
Evet, sorun var. Bizim tek sorunumuz, arkadas ortamlarinda yasaniyor. Mesela onun arkadas cevresine ben girmek istemem, yaslari kucuk oldugu icin cocukca gelirler hep bana, o da benim arkadas cevreme girmek istemez ona cok olgun geldigi icin.
Sizde de bu sikinti olacaktir. O senin 19-20li arkadaslarinin arasinda ne yapacak? Sen de onun 35-36 yasli arkadaslarinin arasinda ne yapacaksin?

Kesinlikle arkadaş olarak bile kalma hayataından,aklından beynnden vede kalbinden çıkar bir an önce olurmu düşğnme bile bu kişiyi artık..Üzülen sen olursun yoksa ..
sağol canım ..

Kadın ve erkek arasındaki yaş farkı 10 yaşa göre normaldir bana göre ama 15 yaş cidden çok ha arasında yaş farkı olup evlenipte mutlu olanlarda var yok degil mesela çevremde kadın adamdan tam 12-13 yaş büyük ve çok mutlular,ama senin için evlilik çok erken daha 20 yaşındasın henüz,karşındaki kişi evlenmiş boşanmış peki çocugu var mı bu kişinin sonradan ortaya çocuk falan çıkmasın.
hayır çocuk yok

Yaşıtıyla evli arkadaşım, evliliğinin başından beri mutsuz değil çok mutsuz.

22 yaş büyük biriyle evli arkadaşım iyi gayet mutlu.

Yaş evet faktör ama tek başına hiçbir zaman etkin değil. Kişilikler bence ilişkinin şekillenmesinde daha büyük unsur.

Herkese göre değişiyor bu durumlar. Yaşımdan olgun olmama rağmen büyük biriyle yapamadım. Biri 10 yaş büyüktü biri 8, ben biraz dominant olmayı seviyorum sanırım sözümü dinletmeyi, fikirlerimi uygulatmayı büyükler bunu yapamıyor benim yaşadığım kadarıyla. Mutlu olmasına mutluydum ama kendimi daha mı bilgisiz hissediyordum öyle bişeydi. Nişanlım benden sadece 10 ay büyük ve şimdilik bi problem yok. Daha huzurluyum, herşeyi ortak yapıyoruz kafalarımız uyuşuyor kararlar hep birlikte. Bence az yaş farkı daha iyi. Büyük insan her zaman seni bilgisiz görüyor kendinden.

yaş farkınıda geçtim sen evlilik yapmak için oldukça küçüksün bence,anlayamadığımda böyle yaşını başını almış adamların üniversite öğrencilerine neden takıldığı,o senden elbette etkilenir gençsin güzelsin hayat dolusun. böyle olduğu halde beyimiz tel kapatarak kendini çoktan bulunmaz hint kumaşı haline sokmuş bile olmaz senle diyor
evlilik olmaz ama aşk olur anlamına getiriyor o dikkat et derim,okulda okuyan gençkızların peşinde dolanan onlarca yaşlı kurt var . bi de bu açıdan baksan

Back
X