15 Yaşındaki erkek kardeşim annemle uyuyor

Mutsuzum41

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2020
271
295
23
25
merhaba, internette çok arattım benzer bir durum var mı diye ama yok bulamadım çok saçma bir durum olduğu için yaygın değil demek ki Başlıktan da anlaşılacağı üzere kardeşim yıllardır annemle uyuyor ve ben de psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ama ailede kimse ikna olmuyor. Özellikle annem maalesef çok normal bir durummuş gibi her gün yanında yatmasına izin veriyor. Babam çok horlayan birisi ve ikisi de kilolu aynı yatakta rahat etmiyor olabilirler anlarım ama kardeşimle uyumak zorunda mı bunu anlayamıyorum. Evimiz küçük iki oda bir salon odalardan biri benim odam biri yatak odası. Ben şehir dışında üniversite okuduğum için odamı kardeşime bıraktım ama yine yatmadı, pandemi de sırf tek uyusun diye salonda yattım yine uyumadı. Okulum bitti şuan evdeyim odaya iki katlı ranza alalım diyorum kimse yanaşmıyor. Oda küçük olduğu için iki yatak da sığmıyor. benim odamda da babam uyuyor. Yani bizim evde kimsenin doğru düzgün yatağı yok şuan. (Babam işe gece gittği zamanlar odamda bazen annrm uyuyor, asla yatağımda uyuyamamak da sinir ediyor). Çevremde bizim gibi küçük evde yaşayanlarda da oğlan çocuğu salonda yatıyor ama ben yatmaya razıyım yine gidiyo annemin yanına yatıyor. Annem de hiçbir şey demiyor sinir oluyorum ya lise üçüncü sınıfa geçti hiç mi utanmaz. Bu duruma napabilirm tek çözüm psikolojik yardım almak mıdır?

Hiç normal bir durum değil.Asiri bağımlı bir çocuk yetiştirmiş anneniz.Psikiyatriste gitmeye ikna ederseniz iyi olur.Fakat burda sıkıntı daha çok annenizde.
Ya evet gerçekten öyle yanında uzaklaştıracağına bit insan gel uyu diye çağırır mı ya. Annem zaten yıllardır hasta o psikiyatriden tedavi görüyor kardeşime de kalıtsal bir hastalık olarak geçti desem annem bipolar hastası pek benzerlik göremiyorum başka bir şey var gibi

Kesinlikle çok anormal bi durum. Derhal ayrılması lazım çocuğun annesinden yani ilerde evlenecek bu çocuk. Yani bazı kocalar için emzikli çocuk, memeden ayrılmamış vs diye mübalağa ediyorduk ama mübalağa değilmiş cidden varmış böyle şeyler demek ki.

Burda seneler önce bir konu açılmıştı. Kızın biri evleneceği adamın ilk eşinden olan ve 9 yaşında olan erkek çocuğunun babasıyla uyuması konusunda yakınmıştı. Ve burdaki anneler kendi çocukları üzerinden düşünerek üvey anne damgası ile linçlemisti onu. Halen daha vicdanıma dokunan konulardan biridir.

Işte "dur" denilmeyen çocukların sonu budur.. 5 yasinda ayrilmayan 9 da da ayrılmaz ve 15te de ayrılmaz annesinden.

Anneniz de sanırım erkek evlatperest bir kadın ki bunu normal karşılıyor. Eminim ki anormal olduğunu o da biliyordur.

Ha , siz ne yapabilirsiniz. Eğer ikisinin de rızası varsa sizin elinizde çok bir şey geleceğini sanmıyorum. Çünkü bir mecburiyetten birlikte yatmıyorlar. Tamamen keyfi olarak yatıyorlar.

Benim çocuğum olsa ve kazara bu yaşa kadar birlikte yatırmışsam bu yanlışı anca bir ergen psikiyatristi halleder diye düşünüp bi doktora gitmiştim çoktan.

Çok bağımlı ve sağlıksız bir ilişkileri var. Allah gelininiz olacak kıza merhamet, annenize akıl ve kardesinize de şifa buyursun insallah.

Aynı şeyleri düşünüyorum ama bunu evdekilere anlatmak çok zor 75 yaşındaki dedemle babannem biliyor onlarla altlı üstlü oturduğumuz için onlar bile doktora gitsin bu çocuk iyi değil diyor yani evde sözüm dinlense zaten şuan salonda uyuyor olmazdım. Nasıl ikna ederim bilmiyorum

Maalesef normal değil psikolojik bi durumu var muhtemelen söylemeye çekiniyor. Tabi alışkanlıkta var belli ki. Benim tam tersim kardeşiniz ben kendimi bildim bileli hep ayrı yattığım gibi evin altına hırsız girmişti annem yanına yatırmak için beni uyandırdı yine de gitmedim O derece sevmezdim ve hala sevmiyorum biriyle uyumayı :) Kadın öyle korkuyordu ki mahallenin hırsız olaylarından yastığın altında bıçak vardı yalvarıyordu benimle uyu diye ilkokuldayım bu arada 15 yaş artık izcilik yapıp kamp kuracak bi yaş. Bunu yapabilir bak okulunda var mı bilmiyorum ama çok faydası oluyor o o yaşta ki çocuklara bana çok şey kattı izcilik. Ama bi doktora götürün derim.

Kız geline niye merhamet , geline sabır

Annenize aşırı bağımlı olabilir bence de uzman yardımı görmeli, benim dayım askere gidene kadar anneannemle uyumuş askerlikten sonra alışmış tek uyumaya ama en çok o annesine düşkün anneannem dayımın hayatına çok karıştı dayimda hep dinledi onu halada öyle devam ediyor .

Oooo evlendiği kız yandı
Anacı olur o
Evlenebilirse tabi

Suç annede kimsede degil

Bende 15 16 yaşına kadar annemle uyudum. Bı sebebi de yoktu babam Vefst etti küçükken, kışın çok sıcak oluyordu güvenli hissediyordum yazında balkonda uyuyorduk sıcaktan. Açıkçası ne bir sıkıntı yaşadım, ne anneme bağımlı oldum. Sabah okul alarmimdan uyanıyor diye bı gün kendi kdamda yattım, sonra sadece hastaysam ateşimi kontrol edebilsin diye annemle uyudum. Yatağımı ayırmak zor olmadı, sürekli seni dışına çıktım. 4 yıldır başka ülkelerdeyiz. Benim hayatımda annemle uyumak hep çok güzel bir anı olarak kaldı, herhangi bir kötü izi Yok, uykumda üstümü örgütünü hatırlarım, deprem olduğunda üstüme kapaklandigini. Erkek çocuk bu, hayatına biri girse özel bir durum olsa zaten kendisi annenizden ayrı yatacaktir

Bencede pek normal degil.. ben bazen esim yoksa cocuklarin hepsini yanima alirim uyurlar.. arada ozel birsey gibi.. kendileri isterler zaten..ama zaten rahat edemiyorum o sekilde.. kaciyorum cocuklarin yatagina..

Bazen kizim anne senin yataginda uyumak istiyorum der.. uyuduktan sonra yerine koyarim…

15 yas ergen cocuk bildigin..

Benim de üvey annem var. Kötü günlerimiz olsa da iyi günlerimiz de yaşanıyor. İnsanlarda genel bir ön yargı var. Ben küçükken onu kıskanırdım. Beraber yatmak isterdim. Odama sevdiğim ünlülerin posterini yapıştırıp güzel bir dille söylerdi. Beraber olmalarını istemezdim. Bu sefer de yaşıma uygun bir şekilde anlatmaya çalışırdı. Ben pek doğru bulmadım. Bağımlı bir genç olmasına neden olur. Yetişkinlikte büyük sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…