- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi cancanguness
-
Üzülme canım her çocuk farklıdır. Benim 6 çocuğum var. Mesela 5. Si 10 aylıkken herşeyi konuştu. O zaman demiştim ki çocuğun ıh deyince istediğini yaparsan konuşmaz tabi. Büyük konuşmuşum. Sonraki 20 21 aylıkken anca anne dedi. Şimdi de 2 yaşında çok sınırlı konusuyor.
Üstüne dusmuyorum. Herşeyi çok iyi söylemek istiyor söyleyemediği için hiç konuşmuyordu. Şimdi hafiften başladı öğrenir herhalde.
Saka yapiyorsunuz degil mi?Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
16 aylik bebekten 2 kelimeli cumle bekleyen doktoru gercekten cok merak ettimDoktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
Bizim doktor da öyle, sorulara üst seviyeden başlayor ve bizim seviyeye indiğinde de gelişiminin normal olduğunu belirtiyor :)Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.
16 aylık o daha! Şiir mi okusun çocuk size?16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.
Ben de alıntı yapmışım ama cümle sorusuna dikkat etmemişim.16 aylik bebekten 2 kelimeli cumle bekleyen doktoru gercekten cok merak ettim
Googlea girip cocuk dil gelisimi yazdiginizda bile direk su cikiyor
Çocuklar ne zaman konuşmaya başlar? Çocuklar, ilk 6 ayda yavaş yavaş heceleri çıkarmaya başlar, 12aydan sonra kelimeleri dile getirir. 18 ay itibarıyla kelime dağarcıkları gelişir ve 24 ay civarında iki kelimeyi bir araya getirmeye başlarlar.
16 aylık çocuğun gösterdiği şey anlamazlıktan gelinir mi bilemedim.16 aylık o daha! Şiir mi okusun çocuk size?
Yapacağınız şey çok basit: İşaret ettiği şeyi anlamazlıktan gelin, anlamayın yani! Sonunda sinir olup adını söylemek zorunda kalır. Bu tembelliği yapan çok çocuk var. Çocuğunuz tek değil yani bu konuda! Boşuna üzülüyorsunuz.
Algilayamadim gercekten , sonra anneleri boyle panikletip sacma sapan beklentiye sokuyorlarBen de alıntı yapmışım ama cümle sorusuna dikkat etmemişim.
Yok artık diyorum.
Biz bu soruyu duyduğumuzda 22 aylıktı ve bana erken gelmişti.
Kaç çocuk olabilir 16. ayında cümle kuran.
16 aylık bebek sayabiliyor mu ya? Unuttum o günlerin bir kısmını ama abartı bir beklenti gibi geldi.Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?