16 aylik bebegim baba mama disinda kelime soylemiyor

Sizinle göz teması kuruyor, vücut dilini amacına uygun kullanıyor, anlatmak istediğni bir şekilde anlatıyor. Bunlar yeterli geliyor demekki çocuğa. Siz konuşmaya devam edin. İşaretle gösterdiği herşeyin adını sorun. Her çocuğun gelişimi farklidır. Kafaya takılacak bir durum yok rahat olun.

88lisiniz ve 6 çocuğunuz mu var? Maşallah. Kaç yaşında anne oldunuz?

Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
16 aylik bebekten 2 kelimeli cumle bekleyen doktoru gercekten cok merak ettim
Googlea girip cocuk dil gelisimi yazdiginizda bile direk su cikiyor

Çocuklar ne zaman konuşmaya başlar? Çocuklar, ilk 6 ayda yavaş yavaş heceleri çıkarmaya başlar, 12aydan sonra kelimeleri dile getirir. 18 ay itibarıyla kelime dağarcıkları gelişir ve 24 ay civarında iki kelimeyi bir araya getirmeye başlarlar.

Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
Bizim doktor da öyle, sorulara üst seviyeden başlayor ve bizim seviyeye indiğinde de gelişiminin normal olduğunu belirtiyor :)
16 aylık konusmak icin çok çok erken.
Bebeğiniz şu an kaydediyor, vakti gelince de dökecek ortaya.

Bir de her zaman yavaş yavaş ilerlemeyebiliyor bu süreç, bazem atağa geçiyorlar, şaha kalkıyorlar, bazen bakıyorsun arpa boyu yol gitmiyorlar.

öncelikle her çocuk aynı olmaz ben 4 yaşına kadar konuşmayan çocuklar biliyorum akıl sağlıkları gayet yerinde üzülmeyin sizinki de zamanla konuşmaya başlar.
ayrıca sürekli ağlayarak ve işaret ederek istediklerini yaptırıyorsa elbette konuşmaz. yani ben de işaret ettiğim şeyleri yaptırabilsem ben de konuşmam öyle bi rahatlık bu.
ağladığında ve işaret ettiğinde istediği şeyleri kesinlikle yapmayın. ne istiyorsun diye bir kaç kere sorun sonra istediği şeyin adını söyleyin bu mu diye sonra ondan söylemesini isteyin. bir zaman sonra mecbur kalınca konuşacak elbet.

16 aylık o daha! Şiir mi okusun çocuk size?
Yapacağınız şey çok basit: İşaret ettiği şeyi anlamazlıktan gelin, anlamayın yani! Sonunda sinir olup adını söylemek zorunda kalır. Bu tembelliği yapan çok çocuk var. Çocuğunuz tek değil yani bu konuda! Boşuna üzülüyorsunuz.

Ben de alıntı yapmışım ama cümle sorusuna dikkat etmemişim.
Yok artık diyorum.
Biz bu soruyu duyduğumuzda 22 aylıktı ve bana erken gelmişti.
Kaç çocuk olabilir 16. ayında cümle kuran.

16 aylık çocuğun gösterdiği şey anlamazlıktan gelinir mi bilemedim.
Konuşmasın için erken.
Adını söylemiyorsun sana su yok diyemeyiz o aydaki çocuğa.

Ben de alıntı yapmışım ama cümle sorusuna dikkat etmemişim.
Yok artık diyorum.
Biz bu soruyu duyduğumuzda 22 aylıktı ve bana erken gelmişti.
Kaç çocuk olabilir 16. ayında cümle kuran.
Algilayamadim gercekten , sonra anneleri boyle panikletip sacma sapan beklentiye sokuyorlar

Kuzenımın bebeği de 25 aylık. Son 2-3 aya kadar anne baba anane dede mama dan başka bi şey duymadım,yakınızdır da. Söyletmeye çalışırım gördükçe ama dili dönmüyor sanırm. Bir ara ananesi çişe alıştırmaya çalıştı çiş derdi o ara şimdi unutmuş demiyor. Şimdi parkı gösterip hadi diyor :) Kendini işaret edip beni götür demek istiyor.
Dilinin dönmediğini düşündüm ben de,çabalıyor anlamsız şeyler çıkarıyor,demek ki zamanı var diyoruz. Bi de kedi deyince pisipisi diyor. Denileni anlıyor,bi şey istersen işine gelirse getirir,götürür.
Çok takmayın yani kafaya. Elbet konuşacak belki de o zman o kadar çok konuşup,soru soracak ki biraz sussun diyeceğiz:)

16 aylık bebek sayabiliyor mu ya? Unuttum o günlerin bir kısmını ama abartı bir beklenti gibi geldi.
Benim kızım çok daha büyükken 2 kelimeli cümle kuramıyordu. Kreşe 3 yaşında başladığında kendini ifade edemiyordu kelimelerle ama işaretlerle her şeyi çok güzel anlatıyordu. Okulda birden söktü konuşmayı. Şimdi 5e yaklaştı, susturamıyoruz:))
Dert etmeyin hiç. Her çocuk farklıdır. Daha çok küçük sizinki.

Hepimiz çocuklarımızın her alanda bizi şaşırtmasını, çok başarılı olmasını bekliyoruz sanırım içten içe. Ama abartmaya da gerek yok. Hepsi aynı fabrikadan çıkma ürünler değiller. Her çocuğun mutlaka bir yeteneği vardır, bir gün ortaya çıkacaktır. Hormonal, fiziksel bir sıkıntısı yoksa, yeterli ve bilinçli bir ilgi, sevgi alıyorsa, gerisini takmamak lazım. Bir yerde başlayacak kafanızı ütülemeye merak etmeyin. =) Çocuğunuza destek olmak için bol bol kitap okuyun, televizyondan uzak tutun. Gerisini de zamana bırakın.

Canım her çocuk farklı kendini üzme. Gerekirse bir doktora danış sorularını ona sor daha sağlıklı cevaplar alacağına eminim.

Benim oğlumda 16 aylık
Bi ara mama su diyodu simdi demiyo
Anne baba gel git
Gel oglum diyorum geldim diyo simdide bunu ogrendi
1 ay onceki kelimelerini simdi söylemiyo
Bence erken
Soylediklerimi anliyo bu yeterli benim icin

Komsumun kizi 3 yasini bitirdi oglumla ayni kelimeleri kullaniyo
Oda anliyo herseyi biliyo ama konusmuyo
3 cocuklu kalabalik bi aile oldugu halde kisitli kelimeleri

Yapiyla alakali bence benim oglum pat diye acilacak gibi geliyo bana o yuzden simdi rahatim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…