- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.809
- 83
- Konu Sahibi cancanguness
-
Ay hic de ise yaramiyo.. kizim soyle anlamiyorum bak napabilirim soyle adini ne istyosun diuorum... kizim kuut yerlerde debelenerek aglama modunda.. :/ mecburen bi yerine bisey yapmasn diye himm tamam ya sunu mu istemìstin modunda oluyorum ben de..işaret ettiği şeyleri anlamamazlıktan gelin. getir dediğinizi getiriyor, kafasını hayır anlamında sallıyor ise sizi anlıyordur. "işaret ettiğin şeyi anlamıyorum bana ne istediğini söyler misin?" vs. şeklinde konuşmaya teşvik edebilirsiniz. işarete alışmış ve konuşmaya üşeniyor gibi. Ayrıca her çocuğun gelişimi de farklıdır bunu da unutmamak gerek. birlikte şarkılar söyleyebilirsiniz. şarkı şeklinde alfabeyi sayarak sizi tekrar etmesini sağlayın bakalım harfleri çıkarabiliyor mu. siz alfabeyi sayarken ağzınıza bakmasını sağlayın ve sizde harfleri mümkün olduğunca belli bir şekilde çıkartın. oyuna da dönüştürebilirsiniz mesela. Aaaa orda ne varmış? gibi.
Ay hic de ise yaramiyo.. kizim soyle anlamiyorum bak napabilirim soyle adini ne istyosun diuorum... kizim kuut yerlerde debelenerek aglama modunda.. :/ mecburen bi yerine bisey yapmasn diye himm tamam ya sunu mu istemìstin modunda oluyorum ben de..
Bebeklerden 2 yasinda iki kelime kurmasi bekleniyorDoktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
oyyy Allah bağışlasınÜzülme canım her çocuk farklıdır. Benim 6 çocuğum var. Mesela 5. Si 10 aylıkken herşeyi konuştu. O zaman demiştim ki çocuğun ıh deyince istediğini yaparsan konuşmaz tabi. Büyük konuşmuşum. Sonraki 20 21 aylıkken anca anne dedi. Şimdi de 2 yaşında çok sınırlı konusuyor.
Üstüne dusmuyorum. Herşeyi çok iyi söylemek istiyor söyleyemediği için hiç konuşmuyordu. Şimdi hafiften başladı öğrenir herhalde.
Hiç üzülme benim oğlum 2,5 yaşına kadar anne bile demedi :) dede mama o kadar :) Sonra direkt cümle kurarak konuşmaya başladı ve o gün bugündür hiç susmuyor16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.
O anlamda değil tabii ama zaten baba, mama diyormuş çocuk. Su konusunda yapmaz elbette ama oyuncak vb. hayati olmayan nesnelerde yapabilir. Doktorlara sorarsanız aynen bu söylediğim şekilde yapılmasını tavsiye ederler.16 aylık çocuğun gösterdiği şey anlamazlıktan gelinir mi bilemedim.
Konuşmasın için erken.
Adını söylemiyorsun sana su yok diyemeyiz o aydaki çocuğa.
Bence içinizin rahat etmesi için farklı doktorlara gösterin. İki kelimeli cümleleri kurması iki yaşından sonra bekleniyor, sizin bebeğiniz bunun için henüz çok küçük. Sabırlı olun aceleci davranmayın. Ben aylarca buradaki konuşma problemi başlığındaki tüm konuları okudum. Acaba kızımda bir problem mi var diye yedim kendimi. Sonuç iki yaş bir milat oldu cümle kurmaya başladı şuan 26 aylık sohbet ediyor bizimle. Öyle cümleler kuruyor ki şok oluyoruz. Demem o ki her bebek hazır olduğunda konuşmaya başlıyor, başka çocuklarla kıyaslama yapmayın. İnanın bir anda açılacak dili ve hiç susmayacak :) Ayrıca üçe kadar sayma nedir ya, 16 aylık bebek daha. Nacizane fikrim doktorunuzu değiştirmenizde fayda var.Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
30 yasnda 6 cocukluÜzülme canım her çocuk farklıdır. Benim 6 çocuğum var. Mesela 5. Si 10 aylıkken herşeyi konuştu. O zaman demiştim ki çocuğun ıh deyince istediğini yaparsan konuşmaz tabi. Büyük konuşmuşum. Sonraki 20 21 aylıkken anca anne dedi. Şimdi de 2 yaşında çok sınırlı konusuyor.
Üstüne dusmuyorum. Herşeyi çok iyi söylemek istiyor söyleyemediği için hiç konuşmuyordu. Şimdi hafiften başladı öğrenir herhalde.
Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.
Bence içinizin rahat etmesi için farklı doktorlara gösterin. İki kelimeli cümleleri kurması iki yaşından sonra bekleniyor, sizin bebeğiniz bunun için henüz çok küçük. Sabırlı olun aceleci davranmayın. Ben aylarca buradaki konuşma problemi başlığındaki tüm konuları okudum. Acaba kızımda bir problem mi var diye yedim kendimi. Sonuç iki yaş bir milat oldu cümle kurmaya başladı şuan 26 aylık sohbet ediyor bizimle. Öyle cümleler kuruyor ki şok oluyoruz. Demem o ki her bebek hazır olduğunda konuşmaya başlıyor, başka çocuklarla kıyaslama yapmayın. İnanın bir anda açılacak dili ve hiç susmayacak :) Ayrıca üçe kadar sayma nedir ya, 16 aylık bebek daha. Nacizane fikrim doktorunuzu değiştirmenizde fayda var.
Bende aynı senin gibiydim önce yürümeye sonra konuşmaya takmıştım :) Aceleci ve evhamlı anneler grubu mu kursak acaba :) İnanın zamanı gelince kendiliğinden hepsi rayına giriyor. Ben o dönemlerde hayvanların çıkardığı sesleri öğretmiştim işte hav hav miyav gibi. Birde satılan eğitici kartlar var üstünde görsel resimler olan onlardan alıp bu ev bu kuş falan diye gösteriyordum, yada kartları dağıtıp hangisi köpek hadi ayıyı bulalım diye oyun oynatıyordum. O konuşmasa bile hepsini hafızasına kaydediyor. Bir gün bakmışsınız anne bak ev diye cümle kurmaya başlayacak. Önce tek tek başlayan kelimeler yerini ikili üçlü cümlelere bırakacak.Benimki 19 aylik, cik cik der kuslara mesela. Bazen maam ma der meme cok nadir der. Anne baba yok . Bazen agladignda anniee dye agzndan kacar yanlislikla.. hece olara baab bab bab de ded deed falan diyor ama ne blyim.. birseyi diyemiyor mesela ama bas harfini soylemeye calisiyor mesela seftaliye sss demek gibi patatese ppph demek gibi.
Ben de konusmamasini taktim kafaya.
Hos 2ay once de yurumemesini takmistim. Kizim 18aylikken yurudu de..
Benim sıpa da 18 aylıkken yürüdü , hiç emeklemeden direkt kalkıp yürüdüBenimki 19 aylik, cik cik der kuslara mesela. Bazen maam ma der meme cok nadir der. Anne baba yok . Bazen agladignda anniee dye agzndan kacar yanlislikla.. hece olara baab bab bab de ded deed falan diyor ama ne blyim.. birseyi diyemiyor mesela ama bas harfini soylemeye calisiyor mesela seftaliye sss demek gibi patatese ppph demek gibi.
Ben de konusmamasini taktim kafaya.
Hos 2ay once de yurumemesini takmistim. Kizim 18aylikken yurudu de..
Ben inaninki kimse ile karsilastirmiyorum cocugumu. Dr uni yakip ediyorum . Iyi bir dru var ama o bana bunlari sorduguna gore diyorum demekki yapmasi gerekiyor. Ama her yerde okudugum 16 aylik bi cocuk en az 10-15kelime soylemeli. Bizde bu yok.Bence içinizin rahat etmesi için farklı doktorlara gösterin. İki kelimeli cümleleri kurması iki yaşından sonra bekleniyor, sizin bebeğiniz bunun için henüz çok küçük. Sabırlı olun aceleci davranmayın. Ben aylarca buradaki konuşma problemi başlığındaki tüm konuları okudum. Acaba kızımda bir problem mi var diye yedim kendimi. Sonuç iki yaş bir milat oldu cümle kurmaya başladı şuan 26 aylık sohbet ediyor bizimle. Öyle cümleler kuruyor ki şok oluyoruz. Demem o ki her bebek hazır olduğunda konuşmaya başlıyor, başka çocuklarla kıyaslama yapmayın. İnanın bir anda açılacak dili ve hiç susmayacak :) Ayrıca üçe kadar sayma nedir ya, 16 aylık bebek daha. Nacizane fikrim doktorunuzu değiştirmenizde fayda var.
Suan en az 10 kelime olmasi gerekiyor. Suan hamilesiniz 2. Cocugunuz mu bilmiyrm ama anne olunca insan farkli dusunuyor isteecancanguness
Hastanede bir bayan ve bebegi geldi aklıma kizi 3 yaslarinda falan.
Devamlı konuşuyor anneye sorular soruyor
Öyle değil mi anne?...
Anne bıkmış tersledi kızı.
Ben de dayanamadım konuştum.
Etrafin rahatsız olacağını düşünmeyin çok tatlı konuşuyor benim çok hoşuma gitti dedim.
Kadın da anlatmaya başladı
-Ay biliyor musun 2 yaşına kadar anne bile demedi hic konuşmadı.
Doktora bile göturdüm sıkıntı mi var diye ama şimdi hiç susmuyor dedi.
Güldüm .
Yani güzelim her şeyin zamanı var. Her bireyin gelişimi farklıdır.
Nasıl ki dişler bile aynı zamanda çıkmıyor ama dişsiz insan yok. Her çocuk aynı zamanda yürümüyor . Yürümeyen insan yok.
Bu da öyle iki kelime konuşması bile konuşacak merak etme sinyali...
Ha bir de bu çocuk 10 yaşına geldiğinde kimse anlamayacak kimseyi şu yaşta mi konuşmaya başladın sen demeyecek.
Relaks ol hayatını yasa dostum
Peki siz doktorunuza bebegimde gelisim geriligi var mi diye sordunuzmu endiselerinizi dile getirseniz bakalim doktorunuz ne diyecekBen inaninki kimse ile karsilastirmiyorum cocugumu. Dr uni yakip ediyorum . Iyi bir dru var ama o bana bunlari sorduguna gore diyorum demekki yapmasi gerekiyor. Ama her yerde okudugum 16 aylik bi cocuk en az 10-15kelime soylemeli. Bizde bu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?