16 aylik bebegim baba mama disinda kelime soylemiyor

Ay hic de ise yaramiyo.. kizim soyle anlamiyorum bak napabilirim soyle adini ne istyosun diuorum... kizim kuut yerlerde debelenerek aglama modunda.. :/ mecburen bi yerine bisey yapmasn diye himm tamam ya sunu mu istemìstin modunda oluyorum ben de..

çünkü ağlayınca istediğini yapacağınızı biliyor. tepkisiz kalın bir ağlar iki ağlar sonra bakar ki ağlayınca meme yok, alışır. çocuklar anne babaları kullanmayı çok iyi biliyor.

Isaret etmesi hayir anlaminda kafasini sallamasi soylediginiz komutlari anlayip yerine getirmesi gelisiminin yolunda oldugunu gosterir.uzman degilim ama bu konuda cok buyuk kaygilar yasayip arastirip ogrenen bi anneyim ben ogluma ve kendime hayati bosuna zehir ettim siz yapmayin

oyyy Allah bağışlasın
şok oldum yazmasam duramadım 6 çocuk, nasıl yetisiyorsunuz

Hiç üzülme benim oğlum 2,5 yaşına kadar anne bile demedi :) dede mama o kadar :) Sonra direkt cümle kurarak konuşmaya başladı ve o gün bugündür hiç susmuyor Çocukta göz teması , bir iki kelime varsa korkmaya lüzum yok , sonrada hiç susmuyor bu diye konu açarsın

16 aylık çocuğun gösterdiği şey anlamazlıktan gelinir mi bilemedim.
Konuşmasın için erken.
Adını söylemiyorsun sana su yok diyemeyiz o aydaki çocuğa.
O anlamda değil tabii ama zaten baba, mama diyormuş çocuk. Su konusunda yapmaz elbette ama oyuncak vb. hayati olmayan nesnelerde yapabilir. Doktorlara sorarsanız aynen bu söylediğim şekilde yapılmasını tavsiye ederler.

Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.
Bence içinizin rahat etmesi için farklı doktorlara gösterin. İki kelimeli cümleleri kurması iki yaşından sonra bekleniyor, sizin bebeğiniz bunun için henüz çok küçük. Sabırlı olun aceleci davranmayın. Ben aylarca buradaki konuşma problemi başlığındaki tüm konuları okudum. Acaba kızımda bir problem mi var diye yedim kendimi. Sonuç iki yaş bir milat oldu cümle kurmaya başladı şuan 26 aylık sohbet ediyor bizimle. Öyle cümleler kuruyor ki şok oluyoruz. Demem o ki her bebek hazır olduğunda konuşmaya başlıyor, başka çocuklarla kıyaslama yapmayın. İnanın bir anda açılacak dili ve hiç susmayacak :) Ayrıca üçe kadar sayma nedir ya, 16 aylık bebek daha. Nacizane fikrim doktorunuzu değiştirmenizde fayda var.

cancanguness

Hastanede bir bayan ve bebegi geldi aklıma kizi 3 yaslarinda falan.
Devamlı konuşuyor anneye sorular soruyor

Öyle değil mi anne?...

Anne bıkmış tersledi kızı.

Ben de dayanamadım konuştum.
Etrafin rahatsız olacağını düşünmeyin çok tatlı konuşuyor benim çok hoşuma gitti dedim.

Kadın da anlatmaya başladı

-Ay biliyor musun 2 yaşına kadar anne bile demedi hic konuşmadı.
Doktora bile göturdüm sıkıntı mi var diye ama şimdi hiç susmuyor dedi.

Güldüm .

Yani güzelim her şeyin zamanı var. Her bireyin gelişimi farklıdır.
Nasıl ki dişler bile aynı zamanda çıkmıyor ama dişsiz insan yok. Her çocuk aynı zamanda yürümüyor . Yürümeyen insan yok.
Bu da öyle iki kelime konuşması bile konuşacak merak etme sinyali...

Ha bir de bu çocuk 10 yaşına geldiğinde kimse anlamayacak kimseyi şu yaşta mi konuşmaya başladın sen demeyecek.

Relaks ol hayatını yasa dostum

30 yasnda 6 cocuklu hay maasallah

Bana normal geldi ama içine sinmediyse denver testi denen bir şey var. Gelişim tarama testi. 15 dk kadar sürüyor. Çocuk gelişim uzmanları, çocuk psikologları falan bu test için eğitim alıp yapabiliyorlar. Herhangi bir gelişim geriliği var ise size söylerler. Özelde de yaptırabilirsiniz devlette de. Ama devlette randevu almak 1-2 ayı bulabilir. Bunun için devlet hastanesinde cocuk doktoruna sıkıntınız söyleyin gelişim tarama testi yaptırmak istiyorum diyin. Sizi hastanenin çocuk gelişimi uzmanına yönlendirir. Tabi hastanede bu yetkinlikte biri çalışıyor olmalı. Her hastanede var mı bilemiyorum. Ancak çocuk hastanelerinde oluyor bildiğim kadariyla

Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.

Hazirlik olun muhtemelen bir sonraki doktor kontrolunde, doktorunuz carpim tablosunu falan sorabilir

16 aylık ve söylediklerinizi anlıyor ve yapıyorsa bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yinede takip edin ama fazla sıkmayın.

Benim kızım 3,5 yaşında konuştu. Ama öyle konuşmaya “anne- baba-mama” diye değil “ Anne açıktım bana yemek ver” diye başladı hemde 2 dil birden konuşuyor.

Sağlıcaklı günler...

Bebeğinin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlayacak gıda takviyesi kullanabilirsiniz. Bende bebeğim için kullanıyorum oldukça faydalı

Benimki 19 aylik, cik cik der kuslara mesela. Bazen maam ma der meme cok nadir der. Anne baba yok . Bazen agladignda anniee dye agzndan kacar yanlislikla.. hece olara baab bab bab de ded deed falan diyor ama ne blyim.. birseyi diyemiyor mesela ama bas harfini soylemeye calisiyor mesela seftaliye sss demek gibi patatese ppph demek gibi.
Ben de konusmamasini taktim kafaya.
Hos 2ay once de yurumemesini takmistim. Kizim 18aylikken yurudu de..

Bende aynı senin gibiydim önce yürümeye sonra konuşmaya takmıştım :) Aceleci ve evhamlı anneler grubu mu kursak acaba :) İnanın zamanı gelince kendiliğinden hepsi rayına giriyor. Ben o dönemlerde hayvanların çıkardığı sesleri öğretmiştim işte hav hav miyav gibi. Birde satılan eğitici kartlar var üstünde görsel resimler olan onlardan alıp bu ev bu kuş falan diye gösteriyordum, yada kartları dağıtıp hangisi köpek hadi ayıyı bulalım diye oyun oynatıyordum. O konuşmasa bile hepsini hafızasına kaydediyor. Bir gün bakmışsınız anne bak ev diye cümle kurmaya başlayacak. Önce tek tek başlayan kelimeler yerini ikili üçlü cümlelere bırakacak.

Benim sıpa da 18 aylıkken yürüdü , hiç emeklemeden direkt kalkıp yürüdü 2,5 yaşından sonra da direkt konuşmaya başladı , özne yüklem sıfat edat bağlaç zamir ne varsa kullanarak , çoğu büyük insandan düzgün cümleler kurarak
Ben de kaç defa alıp doktor doktor gezecek oldum da Allah tan kreşteydi , okul müdürü gayet sağlıklı merak etmeyin diye diye tuttu beni

Ben inaninki kimse ile karsilastirmiyorum cocugumu. Dr uni yakip ediyorum . Iyi bir dru var ama o bana bunlari sorduguna gore diyorum demekki yapmasi gerekiyor. Ama her yerde okudugum 16 aylik bi cocuk en az 10-15kelime soylemeli. Bizde bu yok.

Suan en az 10 kelime olmasi gerekiyor. Suan hamilesiniz 2. Cocugunuz mu bilmiyrm ama anne olunca insan farkli dusunuyor istee

Ben inaninki kimse ile karsilastirmiyorum cocugumu. Dr uni yakip ediyorum . Iyi bir dru var ama o bana bunlari sorduguna gore diyorum demekki yapmasi gerekiyor. Ama her yerde okudugum 16 aylik bi cocuk en az 10-15kelime soylemeli. Bizde bu yok.
Peki siz doktorunuza bebegimde gelisim geriligi var mi diye sordunuzmu endiselerinizi dile getirseniz bakalim doktorunuz ne diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…