Bebek Beslenmesi 16 aylık oğlumu sütten kesmek için yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AAUYSAL

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
8
1
18
16 aylık oğlumu sütten kesmek istiyorum. Zaten gündüzleri çalıştığım için 6 aydır sadece geceleri emiyor ancak uykusu çok düzensiz olduğu için bıraktırmak istiyorum Bende çalıştığım için çok zorlanıyorum. Onunla inatlaşmadan ağlatmadan nasıl bıraktırabilirim. Lütfennn yardımmmm.

benim de oğlum 22 aylık. ve hala emiyor. meme aşığı. ve ben de çalışıyorum. ve eşim de evde çoğu konuda hiç bişeye elini sürmez sağolsum -_- evde her yük benim omzumda. yemek çamaşır bulaşık temizlik bi de koca gönlü eyliyorum :KK70: vb.
gündüz zaten yanında yokum bari gece istediği kadar emsin illa ki bırakacak ama ne kadar anne sütü alırsa kardır onun için diyorum. 2 senedir 4 saat kesintisiz uyuduğum hiç yok diyebilirim. ama şu halde bile bıraktırmak istemiyorum.
söyleyeceklerim bu kadar.
kolaylıklar versin Rabbim.

Emzirebiliyorken bırakmasan keşke.. benim oğlum 23 aylık, emziriyorum hala. Uyku sorunu memeyi bırakmak ile çözülmüyor İnan. Çok gördüm deneyenleri. Başka bir çözüm yolu denesen? Uyku koçları var artık , videoları var

Konuyu açan arkadaş da zaten bırakmak istemez fakat şartları artık bunu gerektiriyor demekki zaten çocuğunu düşünen bir anne olmasa 16aylık olana kadar emzirmez. Bildiğiniz yöntemleri anlatırsanız daha çok yardımcı olursunuz. Benim evladım da 20 aylık ve biz de yeni bıraktık aslında ben de devam edebildiğimiz kadar etmek isterdim ama benim çocuğum da artık sürekli meme ile vakit geçirmek istediği için yemek konusunda hep sıkıntı yaşıyorduk evet yediriyordum ama bin nazla türlü oyunlarla, tabletle. Ve kilo alımı yavaş gidiyordu, uyku sürekli bölündüğü için de etkiliyordu. Ben ilk gün yarabandı yapıştırdım ve uf olmuş bak dedim, baktı ve oda uf dedi. Akşama doğru salça sürdüm ve yine gösterdim ve biberon a süt koydum vermeyi denedim zaten nefret ediyor biberon dan resmen kaçtı, tavsiyem gece emiyorsa işten gelince bu tür şeylerle memeyi görsün bi kaç kere yatana kadar ve yatmadan önce de göster ve gece kalkınca ilk başta su falan ver pışpışla, uyutmak için yine isterse ilk gece emzir ama son çare olarak ısrarla başka yöntemler ile uyutmaya çalış zaten akşam uykusuna yatırmadan karnını doyur ben muhallebi yapıyorum çünkü sütü biberon ile içmiyor, sonra ertesi akşam yine yatana kadar memeyi görsün bu şekilde yarabandı, salça vs, ve umudu yavaş yavaş kesilsin ve dikkatini başka şeylere yönlendir biraz yorucu bir kaç gün oluyor ama artık gece emmeye kalkmıyor çok şükür gündüzde aralarda bişeyler eline alıp yemek istiyor daha iyi olacak seninde inşallah. Allah kolaylık versin ilk başta da Allah rızası için kesiyorum demek iyiymiş umarım yardımcı olur bu bilgiler bu bizim 3.günümüz

Sirke surmustum kokusunu sevmediginden yanasamadi.o emmek istedigi zaman hep surdum sonra zor olsada birakti.kimse keyiften biraktirmak istemez herkesin sartlari farkli.
Ilk cocugum 22ay emdi kendisi birakti zaten benim zorumla emiyordu iyide oldu kendisinin birakmasi.
Ikinci cocugum 16 aylikken mecburen biraktirmak zorunda kaldim.cunku hamileymisim.cok zor emziriyordum.ucuncu cocugumda agiz sutunu icebilsin diye sirkeyle biraktirdim.ucuncu cocugum suan 7 aylik hic emmedi beni.kendim sagdim surekli.
1 2 gece sıkinti yasarsin ondan sonra alisir.gece uykusu o zmn duzene giriyor gercekten.

Back
X