16 haftalık hamilelik. Bakar mısınız?

16 haftalık hamileyim doktor bebeğimin beyninde kist gördü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı?
Benimde
16 haftalık hamileyim doktor bebeğimin beyninde kist gördü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı?
Benimde 13 haftalıkken çıkmıştı beyninin 2tarafında çok tedirgin olduk perinatoloji ye gittik falan doktor geçer demişti çok şükür 20. Haftada kayboldu. Korkmayın genelde olup sonra kayboluyomuş

İyi de hamileyken mr çekiliyor ki sağlığa zararlı radyasyon kullanılmıyor. Sizinki gibi sıkıntılı durumlarda çekilmek zorunda kalınıyor zaten. Kim dedi kolu bacağı eksik olur diye doktor mu?

Bilgisi olan yok mu kızlar
Benim oğluma 5 yaşında falan kist teşhisi konuldu. Alanında en iyi doktora götürdüm o da yoldan 10 kişiyi çevirsek yarısında kist vardır yeri önemli bu kistin ki onu da alırız zaten gerek olursa gidin hiçbir şey yok gibi hayatınızı yaşayın dedi.

Canım ben 35 yaşımdayım 2 sene önce beyin mr çektirdim pleksus kistim var doktor doğuştan bir zararı yok dedi sağlıklı bir insanım. Anladığım kadarıyla kayboluyormuş zaten bende kaybolmamış da ama sorun yok

Canım ben 35 yaşımdayım 2 sene önce beyin mr çektirdim pleksus kistim var doktor doğuştan bir zararı yok dedi sağlıklı bir insanım. Anladığım kadarıyla kayboluyormuş zaten bende kaybolmamış da ama sorun yok

Benim olanda da söyledi sonra kendiliğinden kayboluyor gelişmesi cokiyi olduğu için goruluyormus

Merhabalar 5 yıl önce kızıma hamile iken cinsiyet öğrenmeye gitmiştik 2kist vardı başında koroid pleksus adında.20 li haftalara geçtiğimizde geçti. Büyük ihtimalle aynı kist vardır sizdede bunlar ileriki haftalarda geçiyor diye biliyorum.bebeginizi sağlıcakla alın kucaginiza

Kizkardesim hamileyken aynı haftalarda doktor beyninde kist var dedi.
Kardesim baska bi doktora gitti.o doktor sacmalamayin bu haftalarda cocugun beyni bile tam oturma mis ne kisti demis.
Gercektende dogdu ne kist var ne bise.masallah zeka firtinasi.gayet saglikli

Ben hayret ediyorum evet anne karninda onlem almak gozlemlemek dogru birsey fakat abartmamak gerekiyor diye düşünüyorum
Cok yakın akrabama çocuğunun tam gelisemedigini soylediler gen testleri ultrasonlar bir sürü sey yaptirdilar kaç profa gittiler ve hep baska birsey cikiyordu her hamileliğin sonlandirilmasi gerektigini belirtilmisti kadın yıpranmışti ve enson dogum kararı aldi doguma kadar rutin kontrol istedi sadece. Iyiki de aldirmamis cocuk saglikli bir birey olarak dogdu ve ogrenme kabiliyeti hareketleri hersey sağlıklı

Detaylı ultrasonda bizde de çıktı 2 tane koroid pleksus. Aslında tam olarak kist değil bunlar. Bebiş büyüdükçe kayboldu gitti. Zaten doktorlar da pek önemsememişti. Genellikle görülebilen bir durummuş içiniz rahat olsun.

Bir arkadaşımın bebeğinde de vardı hamilelikte. Çocuk doğdu şu an 11 yaşında. Gayet sağlıklı maşallah.

İyi de hamileyken mr çekiliyor ki sağlığa zararlı radyasyon kullanılmıyor. Sizinki gibi sıkıntılı durumlarda çekilmek zorunda kalınıyor zaten. Kim dedi kolu bacağı eksik olur diye doktor mu?
Ben çok yüksek ranyasyon aldım şimdi baktım bt çekildim alt karın bt çekildi onada MR deniyor diye biliyordum ama yüksek benimki doktorlar baktı canım ne kadar yüksek aldığıma rapor var bunun için

Ben çok yüksek ranyasyon aldım şimdi baktım bt çekildim alt karın bt çekildi onada MR deniyor diye biliyordum ama yüksek benimki doktorlar baktı canım ne kadar yüksek aldığıma rapor var bunun için
Ooo canım sen tomografi çekilmişsin
Evet maalesef çok şükür bebeğimde sıkıntı yok allahım duayı karşılıksız bırakmadı

Endisenizi anliyorum ve dilerim parlama ya da kendiliginden gecen bir sey olur, ancak dusunmeden de edemiyorum. Doktor “bebeginizin beyninde kist gordum” dedi ve sustu mu?
Yani bu durumun ne oldugunu, niye oldugunu, ihtimalleri, izlenecek yolu yordami anlatmadi mi ya da siz bir baska doktora daha gorunmedeniz mi ki burada insanlarin deneyimlerini soruyorsunuz? Yani durumunuzla ilgili detayli bilgi verip, ardindan doktorun yorumlarini da paylassaniz daha guzel olmaz mi..

Canım korkulacak bir durum yok ablamın ogluna da öyle dediler doğduğunda gayet saglikli bir pasamiz oldu yani ondan böyle şeyleré takılma doğuma kadar gecer

Geciyor ilerleyen haftalarda arkadasimin bebeginde de vardi doagna kadar gecmisti. Aldirma baska bir sorun gozukmuyorsa

ben varım benimde hamileyken 18nci haftada beynin iki tarafında kist var dediler ve 26ncı haftada hepsi kayboldu ..ama benim ömrümden ömür gitmişti..zaten mucize bebek 6 tüp bebekten sonra doğal hamile kalmıştım..yok kafası 2 hafta büyük yok bacakları 3 hafta kısa sürekli bu şekilde gitti...diyordum ben ne doğuracam yarataık doğurcam heralde diyordum...2 li 3 lü hiç bi test yaptırmamıştım ..kist görünce de aminosentez önerdi ama onuda yaptırmadım..okadar korktum ki normal doğuma hazır olduğum halde herşey yolunda olmasına rağmen bana sölenenler yüzünden genel anestezi ile bebeğimi doğurdum cünkü ne doğurduğumu görmek istemedim ameliyathanede tek başıma ..sonra bir baktım ki gayet sağlıklı insan yavrusu :) :) :)
allahıma şükürler olsun hemde hep yaşıtlarından ileri zeki bir çocuğum oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…