16 haftalık hamilelik. Bakar mısınız?

16 haftalık hamileyim doktor bebeğimin beyninde kist gördü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı?
Aynı şey bir yakınımın başına geldi onda bir de ayrı olarak ekstra kötü şeyler de söylendi bir kaç gün önce sağlıklı bit şekilde çocuğunu kucağına aldı. Genelde kendiliğinden kayboluyor lütfen az düşünmeye çalışın

Benimde oğlumda vardı ama 24. Haftada geçti karnımdan sıvı almak istediler aldırmadım iykide aldırmamışım kendiliğinden duzelir içini ferah tut

16 haftalık hamileyim doktor bebeğimin beyninde kist gördü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı?
Aynı durum benim de başıma geldi bende 18 haftalik hamileyken beyninde kist var dedi ayrıntılı ultrasona girmemi söyledi 22. Haftanın sonuna kadar kendiliginden kapaniyormus 24 haftalikken gittim kist kaybolmuştu ben de çok panik yaşadım Bi sıkıntı olacak korkusuyla ama kendiliğinden kapaniyor için rahat olsun allahin izniyle Bi sıkıntı olmaz şuan oğlum 12 günlük ayrıntılı ultrasona da girmedim turp gibiyiz valla hiçbir sıkıntımız yok çok şükür

Benim bebeğimde de vardı detaylı ultrasonda fark ettik. İki taraflıydı... Doktor başka bir anomali yoksa ilerleyen zamanlarda kaybolur diyor... Bizde takipteyken 24. Haftadan sonra bir kist kayboldu, diğer kistin kaybolmasını beklerken bebek gelisim geriliği gösterip 2 hafta geriden gelmeye başladı. Doktor 2 haftadan fazla olursa test yaptırabiliriz dedi sonraki haftalarda düzenli olarak yavas yavas geriden gelmeye devam etti. 26. Haftada kızım Arya 3 haftadan biraz daha fazla geriden gelince fetal kromozom testi yaptırdık. Sonuçlarında ve 3'lü tarama testinde birşey çıkmadı. 31. Haftada kontrolde suyumun cok az kaldığını söylediler kist kontrolde gitmişti ama gelişim geriliğine bağlı erken doğuma karşı ciger gelistirici iğne yaptılar. 32. Hafta kontrolunde suyum hiç kalmamıştı. 33+1 de sezeryanla doğum yaptım. Kist'ler geçti ama diğer anormalliklerle birlikte doktor bizden test istemişti yani... Eğer ayrıntılı ultrasona gidip kisti görüp sıkı kontrole almasaydı aylık kontrole gidiyor olsaydım (haftalık değilde) çok büyük ihtimal bebeğim 33. Haftada karnımda ölecekti Bebeğim plesentadan beslenemiyormuş -.- Eğer sizde ekstra anormal birsey yoksa cocuğun ölçülerinde kendi kendine geçmesi muhtemel... Herşey detaylı ultrasonda ortaya çıkıyor, gitmediyseniz mutlaka gidin.

Benimde 20.haftada midesinde polip görüldü 22 haftada ayrıntılı ultrasona girdim perinatoloji doktorunda gayet sağlıklıydı polipte yoktu canım içini rahat tut inşallah sağlıkla kucağımıza alırız

Çok geçmiş olsun canım peki yapılabilecek birşey varmiymis yani doğumdan sonra ameliyat falan la alınabilecek birşey mi acaba.
16 haftalık hamileyim doktor bebeğimin beyninde kist gördü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi oCCokgecmisı?

Benim hem ablamda hem de bende doktor ayni seyi soylemis. Tumor kids vs. Annemler de endiseyle arastirma hastanesine gitmisler. oradaki doktor kizmis neresinden uydurdu bunu vs diye. Ama o gunku teknolojiyle simdiki bir degil. Yanlis gormus olabilir. Siz yine de baska bir doktora daha gidin

Bana da 17. Haftada aynisini demislerdi. Hemde acibadem hastanesinin profesor perinatoloji doktoruydu bunu soyleyen. Sonra 3 farkli doktora gittim 2 kere detayli ultrasona gittim boyle birsey yok dediler. Farkli doktorlardan gorus almakta fayda var..

Cnm öncelikle geçmiş olsun.benim de kızımda oyle bir sorun olmuştu.senjn gibi çok korkmuştum.kendiliginden kaybilacagini soyledi doktora elhamdülillah kayboldu.korkma Allah in izniyle kaybolur insallah.

Araştırmalarımda kistler hele de kucukseler zamanla kayboluyorlarmis. Önemli olan kistle beraber doktorun kalpte veya böbrekte sıkıntı görmesi. Ki zaten çoktan görmüş olurdu.

Kuzenimin gebeliğinde oldu ama zamanla geçecektir denildi ayrıntılı usg zamanı geldiğinde orada gözükmedi. Geçmişti. Şükür bir sıkıntı kalmadı. Umarım sizinde öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…