• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Bicigi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
162
0
46
İzmir
Kızlar ne yapacağımı bilmiyorum elim ayağım titriyor bunları yazarken.Kardeşimi evire çevire dövmek istiyorum ! bunu ailemize kendine nasıl yapabildi bilmiyorum..daha 16 yaşında küçücük boyundan büyük yanlış yapmış.Bu sabah kalktım face hesabımı açacaktım oda sabah okula gitmeden önce facesine girmiş çıkış yapmamış karşıma onun facesi çıktı.Bende msjlara baktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü sevgilisiyle konuşmaları vardı.Lanet olsun şok oldum kaldım öyle.Kendinden 2 yaş büyük olan sevgilisiyle cinsel ilişkiye girmiş.küçücük bedenini nasıl yaptı hiç mi saygısı yok kendine.Annemle konuşmak istiyorum ama çok korkuyorum.Ne yapmalıyım kızlar ne olur bana akıl verin çok kötüyüm

arkadasım karsılastığın durum hiç hoş değil. bana sorarsan ilk önce kardesin okuldan gelince onunla konus ama sakin bir sekilde. sükunetini koru derim. onu dinle neden böyle birşey yapmıs işin aslı astarı nedir öğren. ondan sonra annenle konus derim ben.. nedeni kardesinin yası cok riskli bir yas. olmayacak seylere sebebiyet verebilirsin. TVlerde cok izliyoruz evden kaçanları, bunalıma girip intihar edenleri. bu yuzden ilk önce kardesinle konus onun doğrultusunda annenle paylasmayı düsün

annenızle sakin sakin konusmayı deneyın.ozellıkle 16 yasında bunu yasaması bence de buyuk bır hata.daha buyuk hatalar yapmasını onleyın lutfen.o daha cocuk.

bence hemen açık etme bu ilişki 1 kereyle sınırlı mı kalmış yoksa devam ediyor mu bunu öğrenmelisin...eğer kardeşinin yüzüne vurursan yaptığını bu sefer senden ve ailenden gizli şekilde yapar hiç kontrol edemezsiniz baban var mı ailen nasıl karşılar bu durumu?

çok ciddi bir durum canım düşünmeden sinirlerine hakim olmadan bir iş yapma sakın..

Çok üzüldüm senin adına.. Çok zor bir durum :50: Önce kardeşinle konuş.. Ve o çocukla görüşmesini engelle.. 16 yaşındaki bir çocuğun aklı çelinmeye musaittir.. Sakinliğini elinden geldiğince koru.. Konuşmanın gidişatına göre annenle paylaşırsın..

Annenden önce sakince sen konuş.
İlişkiye girmekle kafii kalmayabilir.
Çocuk 18 yaşında başka şeyler ister ne bileyim tehtid eder,başkalarıyla birlikte olmaya mecbur kılar vs vs..
Yani ortalığı ayağa kaldırmadan önce sen konuş,konuşma şiddetin yüksek oldukça sonuç daha ağır olabilir.
Evden kaçar annesindne korkar herşey olabilir.
Çok üzgünsün haklısın ama dikkatli olman gerek

çok bilinen bir söz vardır arkadasım...

"öfkeyle kalkan zararla oturur diye." sonucunda üzüleceğin birşey yapma!!

Yemin ederim şok oldum.Sakin kalamıyorum kalbim sıkışmaya başladı.Hiçbir zaman büyükte konuşmadık neden başımıza geldi böyle birşey..Kardeşimle konuşamam elimden kaza çıkar.Çok korkuyorum babam duyarsa neler olur kalamaz bu evde..

Son düzenleme:
canm sakin ol önce evet seni anlıyorum ama sen şimdi soğukkanlı olmalısın bu arada okuldan gelince kardeşinle konuş ondan sonra yavaş yavaş annenle konuş lütfen sakin ol yoksa daha kötü onuçlara çıkabilir Allah korusun

Çok üzüldüm senin adına.. Çok zor bir durum :50: Önce kardeşinle konuş.. Ve o çocukla görüşmesini engelle.. 16 yaşındaki bir çocuğun aklı çelinmeye musaittir.. Sakinliğini elinden geldiğince koru.. Konuşmanın gidişatına göre annenle paylaşırsın..

Sakinleşmeye çalışıyorum ama çok zor..Çocuğuda tanıyordum yere bakan yürek yakan çıktı..2.kez hayal kırıklığına uğradım Alla beni kahretsin 16 yaşındaki küçcük çocuğun sevgilisi olmasına göz yumdum..Vicdanım sızlıyor

Kardeşiniz henüz 16 yaşında, biraz erken yaşamış ilk deneyimini. Umarım bu onu örselemez. Ama yaptığı da bir insanlık suçu değil nihayetinde. Yaptığı şey hata değil de yanlış atılmış bir adım bence. Ona çok büyük bir suç işlemiş gibi yaklaşmayın. Ablasınız siz. Madem aileniz bu konuda tabuları olan bir aileniz var, kardeşinizin yanında olup onu kollamak size düşer. Siz de babanız gibi davranacaksanzın abla olmanızın anlamı ne? Sonuçta sevgilisyile birlikte olmuş, adam mı öldürmüş? Onunla sakince konuşup yaşının bunları yaşamak için erken olduğunu, ruhen ve bedenen hazır olmadan bunu yaşamasının onu örseleyebileceğini, seçimleri konusunda dikkatli olmasını öğütleyin. Bağırmayın, kızmayın, uzaklaştırmayın.

Face yazışmaları nasıldı ona göre davranın bence... yani ilk kez yaşanmış üzgünlük pişmanlık vs mi var yoksa devam eden bir ilişki mi var. yazışmalarda pişmanlık var mı neler yazışmışlar ve face yazışmasında neden ve nasıl bu ilişkiyi yazmışlar ki ???

pardon ama ben kardesiniz kiz mi erkek mi anlayamadim ha ne farkeder iki cins icin de cok erken ve yanlis tabii ama kizsa sorunlar daha buyuk olaacagindan sordum evire cevire dovmek daha da sogutur ve iyice icine kapanir anneniz de ogreniince cok fena seyler olurmus gibime geliyor bence sakin bir dille once olan biteni konusun, tatli dille kizmadn konusmaya calisin ozaman her seyi dokulur, nacizane fikrim boyle.. ama oncelikle sakin olun ve Allah yardimciniz olsun.. :/
(iste hep o tvlerden, internetten cocuklarimiz ne kadar etkileniyor yaa, batili ozenti yuzunden cocuklr cok erken cinselllige bulasiyor ustelik de evlilik oncesi :(

bence hemen açık etme bu ilişki 1 kereyle sınırlı mı kalmış yoksa devam ediyor mu bunu öğrenmelisin...eğer kardeşinin yüzüne vurursan yaptığını bu sefer senden ve ailenden gizli şekilde yapar hiç kontrol edemezsiniz baban var mı ailen nasıl karşılar bu durumu?

çok ciddi bir durum canım düşünmeden sinirlerine hakim olmadan bir iş yapma sakın..

Babam var.Kulağına giderse çok kötü sonuçlar doğar.Baktım diğer mesajlarına olurda kız arkadaşıyla paylaşmıştır bu durumu diye.Malesef hiçbirşey bulamadım nasıl öğrenebilirim ki allahım sen bana yardım et

Yemin ederim şok oldum.Sakin kalamıyorum kalbim sıkışmaya başladı.Hiçbir zaman büyükte konuşmadık neden başımıza geldi böyle birşey..Kardeşimle konuşamam elimden kaza çıkar.Çok korkuyorum babam duyarsa neler olur kalamaz bu evde..

Babam duyarsa bu evde kalamaz diyosun, bu durumu annenle paylaştığında annen babana söylemez mi? Eğer söylerse kardeşinin düşeceği durumu düşünebiliyo musun? Bir abla olarak kardeşinin yanında olmalısın bence. Herkes hata yapabilir, üstelik yaşı hata yapmaya çok müsait. Sen ona doğru olanı, doğru bir şekilde göstermelisin. Öyle dayakla, kavgayla halledilir şeyler değil bunlar. Çok hassas bir konu bu. Arkadaşların da dediği gibi kardeşin bu baskıya dayanamayıp o çocuğa da güvenerek evden kaçabilir, ya da Allah korusun intihara kalkışabilir. O zaman şu ankinden çok daha kötü bir sonuç çıkar ortaya. Lütfen sinirlerine hakim ol, mantıklı düşünmeye çalış. Kardeşine destek olmak zorundasın, kardeşlik böyle bir şey çünkü. Doğrusunda da yanlışında da onun yanında ol ki bu yaşlarını daha büyük hatalar yapmadan atlatabilsin.

canım hemen annene söyleme hem söylesen ne olucak ki olan olmuş baksana .kardeşinle sakince konuş belki yanlış anlamışsındır olabilir u tarz durumlar dedğim gibi önce kardeşinle konuş dünyanın sonu değil nihayetinde bu da.

pardon ama ben kardesiniz kiz mi erkek mi anlayamadim ha ne farkeder iki cins icin de cok erken ve yanlis tabii ama kizsa sorunlar daha buyuk olaacagindan sordum evire cevire dovmek daha da sogutur ve iyice icine kapanir anneniz de ogreniince cok fena seyler olurmus gibime geliyor bence sakin bir dille once olan biteni konusun, tatli dille kizmadn konusmaya calisin ozaman her seyi dokulur, nacizane fikrim boyle.. ama oncelikle sakin olun ve Allah yardimciniz olsun.. :/
(iste hep o tvlerden, internetten cocuklarimiz ne kadar etkileniyor yaa, batili ozenti yuzunden cocuklr cok erken cinselllige bulasiyor ustelik de evlilik oncesi :(

Annemle paylaşmazsam daha kötü şeyler olablr diye de korkuyorum göz yummuş olurum kardeşime zarar veririm ya bu ilişki devam ederse ses çıkarmadım diye..Kız kardeşim malesef..

bencede cnm önce bi sakinleş onu bi dinle sakince yaptığının yanlış olduğunu tatlı dille anlatmaya çalış kolay değil tabii benimde kızkardeşim var yapsa ne yapardım bende kestiremiyorum ama arkadaşların dediği çok doğru yaşı çok küçük sen üzerine gidersen o daha da beterini yapar allah korusun başına olmadık şeyler açılır onu koruyup kollaman gerekiyor önce dinle anlamaya çalış bi anlık bi hata yapmış artık olan olmuş asıl önemli olan tekrarlanmaması güzelce dinle sonra birlikte çözüm bulun erkek arkadaşından kurtulmasını sağlayın öncelikle

Face yazışmaları nasıldı ona göre davranın bence... yani ilk kez yaşanmış üzgünlük pişmanlık vs mi var yoksa devam eden bir ilişki mi var. yazışmalarda pişmanlık var mı neler yazışmışlar ve face yazışmasında neden ve nasıl bu ilişkiyi yazmışlar ki ???

kardeşim çok korktuğunu ama onun olduğu içinde mutlu olduğunu yazmış çocukta diyor ki bizden başka kim nasıl öğrenebilir sen bana güvenmiyor musun daha rahatız artık engel kalmadı daha bi çok iğrenç yazılar.anlaşılan bu ilişki devam edecek çocuk istediğini yazmış kardeşim korkuyor ama off allahım

canım hemen annene söyleme hem söylesen ne olucak ki olan olmuş baksana .kardeşinle sakince konuş belki yanlış anlamışsındır olabilir u tarz durumlar dedğim gibi önce kardeşinle konuş dünyanın sonu değil nihayetinde bu da.

Keşke dediğin gibi olsa canim apaçık herşey ortada daha bi çok iğrenç yazışmalar var bariz belli..

Back
X