• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Kardeşiniz henüz 16 yaşında, biraz erken yaşamış ilk deneyimini. Umarım bu onu örselemez. Ama yaptığı da bir insanlık suçu değil nihayetinde. Yaptığı şey hata değil de yanlış atılmış bir adım bence. Ona çok büyük bir suç işlemiş gibi yaklaşmayın. Ablasınız siz. Madem aileniz bu konuda tabuları olan bir aileniz var, kardeşinizin yanında olup onu kollamak size düşer. Siz de babanız gibi davranacaksanzın abla olmanızın anlamı ne? Sonuçta sevgilisyile birlikte olmuş, adam mı öldürmüş? Onunla sakince konuşup yaşının bunları yaşamak için erken olduğunu, ruhen ve bedenen hazır olmadan bunu yaşamasının onu örseleyebileceğini, seçimleri konusunda dikkatli olmasını öğütleyin. Bağırmayın, kızmayın, uzaklaştırmayın.

Çok erken çok ya küçücük o benim gözümde..karşısına niceleri çıkacak ayran gönüllüdr benim kardeşim bu yanlış onun hayatını etkileyecek..

Bu olayı annenin bilmesine hakkı var, fakat haberi olduğu andan itibaren olay daha cok büyücek ... Kardeşinle konusmadan annene birsey söylemesen daha iyi olur.. yoksa senden önce annen kardeşinin üzerine gidicektir..
pff işin içinden cıkılmaz bir durum,insanın elinden hicbirsey gelmiyor...

Son düzenleme:
Arkadaşlar kardeşimle sakin bir şekilde konuşmayı ve psikoloja götürmeyi düşünüyorum sizce bu doğru olur mu ?

cok zor bir durum yaa, buyuk sozume tovbe ama nasil cocukmus bu boyle ya insan sevdgine kiyar mi hani bi anlik gaflet olsa nasl yaptim bunu sana pismanim dese bundan dolayi nolursa olsun seni birakmiycam falan dese neyse, sen kiza istedigini yap ondan sonra da artik engel kalmadi falan devami da gelir demek istiyor, bence cocugu tanimaniz lazim kizin yasi cok erken evlenmesi icin ustelikk karsi taraf evlenmek icin uygun biri miki.. once onla konusun.. sonunda da anneme soylerim diye biraz goz dagi verirseniz korkar ve cocuktan ayrilir heralde .. ama anneniz ve babaniz bilirse isler cok daha cikmaza girer hani siddet falan gorurse gider kacar al daha buyuk rezillik Allah korusun.. kardesim sana cok dua edecgim.

kardeşim çok korktuğunu ama onun olduğu içinde mutlu olduğunu yazmış çocukta diyor ki bizden başka kim nasıl öğrenebilir sen bana güvenmiyor musun daha rahatız artık engel kalmadı daha bi çok iğrenç yazılar.anlaşılan bu ilişki devam edecek çocuk istediğini yazmış kardeşim korkuyor ama off allahım

Bence önce kardeşinizle konuşun ve sonra erkek arkadaşıyla.....babanızın korkusunu bir yana bırakın da bu çocuk kardeşinizi tehdit ederek başına çok işler açabilir... en azından kayıtları aldım bir şikayet etsek tutuklanırsın 16 yaşındaki kızla beraber olmaktan deyip gözünü korkutun... zor bir durum zor

kardeşim çok korktuğunu ama onun olduğu içinde mutlu olduğunu yazmış çocukta diyor ki bizden başka kim nasıl öğrenebilir sen bana güvenmiyor musun daha rahatız artık engel kalmadı daha bi çok iğrenç yazılar.anlaşılan bu ilişki devam edecek çocuk istediğini yazmış kardeşim korkuyor ama off allahım

Bazen ergenlikte herşeyi abartır insanlar.
Yani ne bileyim sürtünme olmuştur onlar birleşme gibi sohbet ediyorlardır.
O yaşlarda benimsin kadınımsın büyüklerin ifadelerine vs bir özenti var.
Yani seks konuştukça büyüdüklerini düşünüyorlar.
Çok birşey farketmez ama birleşme olmamış da olabilir.
Kardeşin korkuyorsa vazgeçirmen daha kolay..
Çocuk okuldan mı ?

cok zor bir durum yaa, buyuk sozume tovbe ama nasil cocukmus bu boyle ya insan sevdgine kiyar mi hani bi anlik gaflet olsa nasl yaptim bunu sana pismanim dese bundan dolayi nolursa olsun seni birakmiycam falan dese neyse, sen kiza istedigini yap ondan sonra da artik engel kalmadi falan devami da gelir demek istiyor, bence cocugu tanimaniz lazim kizin yasi cok erken evlenmesi icin ustelikk karsi taraf evlenmek icin uygun biri miki.. once onla konusun.. sonunda da anneme soylerim diye biraz goz dagi verirseniz korkar ve cocuktan ayrilir heralde .. ama anneniz ve babaniz bilirse isler cok daha cikmaza girer hani siddet falan gorurse gider kacar al daha buyuk rezillik Allah korusun.. kardesim sana cok dua edecgim.

Bİrşey yapmazsam devamı gelecek gibi gözüküyor.Çocuk 18 yaşında tanıyorum da hiç beklemezdim.Konuşmalarından anladım ki kardeşimle sadece cinsel birliktelik için devam ediyor.Saf kardeşim benim..

Bazen ergenlikte herşeyi abartır insanlar.
Yani ne bileyim sürtünme olmuştur onlar birleşme gibi sohbet ediyorlardır.
O yaşlarda benimsin kadınımsın büyüklerin ifadelerine vs bir özenti var.
Yani seks konuştukça büyüdüklerini düşünüyorlar.
Çok birşey farketmez ama birleşme olmamış da olabilir.
Kardeşin korkuyorsa vazgeçirmen daha kolay..
Çocuk okuldan mı ?

Yok arkadaşım apaçık belli konuşmalardan olan olmuş.Evet aynı okuldalar

Yok arkadaşım apaçık belli konuşmalardan olan olmuş.Evet aynı okuldalar

Sen kardeşini al dışarı çık hatta.
Odalara kapanıp konuşmayın ve düşman gibi görmesin seni.
Seni düşman gibi gördükçe çocuğa saracak ki bunu istemezsin.
Allah yardımcınız olsun.

Çok erken çok ya küçücük o benim gözümde..karşısına niceleri çıkacak ayran gönüllüdr benim kardeşim bu yanlış onun hayatını etkileyecek..

E çıkar tabi karşısına başkaları. Neden çıkmasın? Biriyle birlikte olması başkalarının çıkmasına engel mi?
Yangına körükle gitmeyin. Tamam bizim toplumumuzda tabu bekaret ama dünyanın sonu değil. Sonuçta kardeşiniz tecavüze uğramamış, kendinden yaşça büyük biri tehditle ya da vaadle kandırarak birlikte olmamış. Kız yaşça kendine uygun sevgilisiyle birlikte olmuş, yaşı küçük olduğu için bu onu korkutmuş ama mutlu da olmuş. Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın. Kızı kapatacaksınız kendi içine bu tavrınızla. Yapmayın. Size göre yanlış olan şey belki de kardeşinize göre yanlış değil, belki onun böyle bir sıkıntısı yok. Tamam buna karar vermek için küçük. Bunu ben de en başından beri kabul ediyorum ama eviniz başınıza da yıkılmadı yani. 2 mm kalınlığında bir doku yırtıldı. Kızmayın ama durum bu.

E çıkar tabi karşısına başkaları. Neden çıkmasın? Biriyle birlikte olması başkalarının çıkmasına engel mi?
Yangına körükle gitmeyin. Tamam bizim toplumumuzda tabu bekaret ama dünyanın sonu değil. Sonuçta kardeşiniz tecavüze uğramamış, kendinden yaşça büyük biri tehditle ya da vaadle kandırarak birlikte olmamış. Kız yaşça kendine uygun sevgilisiyle birlikte olmuş, yaşı küçük olduğu için bu onu korkutmuş ama mutlu da olmuş. Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın. Kızı kapatacaksınız kendi içine bu tavrınızla. Yapmayın. Size göre yanlış olan şey belki de kardeşinize göre yanlış değil, belki onun böyle bir sıkıntısı yok. Tamam buna karar vermek için küçük. Bunu ben de en başından beri kabul ediyorum ama eviniz başınıza da yıkılmadı yani. 2 mm kalınlığında bir doku yırtıldı. Kızmayın ama durum bu.

canım sana katılıyorum dünyanın sonu değil ama abla olduğu için kardeşi için endişeleniyor bundan sonraki hayatını nasıl etkiler diye düşünüyor konu sahibi .yaşı çok küçük sonuçta kendi rızası olsa bile henüz reşit değil.

canım sana katılıyorum dünyanın sonu değil ama abla olduğu için kardeşi için endişeleniyor bundan sonraki hayatını nasıl etkiler diye düşünüyor konu sahibi .yaşı çok küçük sonuçta kendi rızası olsa bile henüz reşit değil.

Tamam da tavır çok yanlış. Kardeşini kendinden uzaklaştırmak yapılacak en son şey olmalı. Sonuçta abla bu.

Durumu kaldıramıyorum.Doğru bir karar değil bu yaşta nasıl mantıklı düşünebilir doğru..Aileniz dağılmış gbi davranmayın diyorsunuz ama bu duyulursa dağılır babam annemi ve beni suçlar küçücük kıza sahip çıkamadınız diye..

Durumu kaldıramıyorum.Doğru bir karar değil bu yaşta nasıl mantıklı düşünebilir doğru..Aileniz dağılmış gbi davranmayın diyorsunuz ama bu duyulursa dağılır babam annemi ve beni suçlar küçücük kıza sahip çıkamadınız diye..

O zaman kardeşinize babalık değil ablalık yapın, onun yanında olun, aileniz dağılmasın. Yapılacak şey bu.

O zaman kardeşinize babalık değil ablalık yapın, onun yanında olun, aileniz dağılmasın. Yapılacak şey bu.

Kardeşim okuldan gelince dışarı çıkarmayı düşünüyorum yukardaki arkadaşın dediği gibi bu iyi fikir sakinleştirici içicem konuşacağım sakince daha sonra erkek arkadaşyla görüşeceğim de ne diyeceğim çocuğa nasıl başlıcam

Sen kardeşini al dışarı çık hatta.
Odalara kapanıp konuşmayın ve düşman gibi görmesin seni.
Seni düşman gibi gördükçe çocuğa saracak ki bunu istemezsin.
Allah yardımcınız olsun.

amin canim amin.. dışarı çıkarma fikri için teşekkür ederim bu arada doğru olur diye düşünüyorum en azından tavrımdan korkmaz herşeyi apaçık neden yaptığını anlatır

Kardeşim okuldan gelince dışarı çıkarmayı düşünüyorum yukardaki arkadaşın dediği gibi bu iyi fikir sakinleştirici içicem konuşacağım sakince daha sonra erkek arkadaşyla görüşeceğim de ne diyeceğim çocuğa nasıl başlıcam

Yapma arkadaşım ne olur. Sakinleştirici içilecek kadar ne var. Sen bu olayı sakinleştirici içmeyi gerektirecek birşey olarka görüyorsan kardşeinle "arkadaşça" "ablaca" konuşman zaten imkansız. Biraz çık dolaş düşün sonra karar ver. Bu kadar büyütme. Ayrıca sakın erkek arkadaşı ile görüşmeye filan kalkma. Kardşeini utandırır bu ve sizden koparır.

siz ablasınız bu yanlıştan çevirecek olan kişisiniz
tepkileriniz büyük olursa sizden uzaklaşıp erkeğe daha çok yönelmesine sebep olursunuz
yarın öbür gün danışacak sığınacak birşey olduğunda ilk size gelmesi gerekiyor
yaptığının yanlış olduğunu ama ne olursa olsun yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerekiyor
yaşı küçük olduğu için iki tatlı söze kanmıştır siz ona doğruyu gösterirseniz hata yaptığının farkına varır siz merak etmeyin

Back
X