• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yaşındaki kardeşimin yaptığı çok büyük yanlış !

Her konuda anlayışla yaklaşımı denerim.Herkesin açısından bakmaya çalışırım olaya.

Ama 16 yaşında bir kız çocuğunun(18 yaşına kadar herkes çocuk olarak anılır) cinsel birlikteliğine karşıyım.Çok erken..Daha beden bilinci oturmadan bunları yaşamaması gerekir diye düşünüyorum.Erken yaşanan cinsel birlikteliklerin ileride sorunlar çıkarabileceğine inanıyorum.

Kardeşinizin yaptığı yanlış ve bunun farkında olmadığı açık.Siz bir abla olarak ona yol gösterici olup daha büyük hatalar yapmasını engellemelisiniz.Dövseniz,sövseniz elinize ne geçecek.Kardeşiniz sizden dahada uzaklaşacak.Çıkın kardeşinizle evin dışında konuşun.Ne konuşulur onu bilmiyorum ama ılımlı olmaya çalışın.

O çocukla birdaha görüşemeyeceğini,görüşürse olayların dahada büyüyeceğini ima edebilirsiniz diye düşünüyorum.Allah yardımcınız olsun..

Şu an onun bu sevgilisiyle yaşadığı haz herşeyin önün de gelecektir.Hatta kaçarsa bile şaşırmayın derim o yüzden çok dikkatli seçmeniz gerek konuşacaklarınızı.
İlişkiye girdiğin de nelerle karşılaşabileceğini anlatmayı da unutmayın misal gebe kalabileceği gibi bunu ailenizin öğrendiğin de ne kadar üzüleceği.
Bu kadar erken yaşta bu tür şeyleri yaşamanın iler de ne sorunlar çıkarabileceğini.Yerin de olsam annene anlatırdım gerekirse okulu değiştirilir.Tabi annenin bu durumu nasıl karşılayacağı da önemli..8
Çok üzüldüm ya 16 yaşın da çocuk daha...

E çıkar tabi karşısına başkaları. Neden çıkmasın? Biriyle birlikte olması başkalarının çıkmasına engel mi?
Yangına körükle gitmeyin. Tamam bizim toplumumuzda tabu bekaret ama dünyanın sonu değil. Sonuçta kardeşiniz tecavüze uğramamış, kendinden yaşça büyük biri tehditle ya da vaadle kandırarak birlikte olmamış. Kız yaşça kendine uygun sevgilisiyle birlikte olmuş, yaşı küçük olduğu için bu onu korkutmuş ama mutlu da olmuş. Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın. Kızı kapatacaksınız kendi içine bu tavrınızla. Yapmayın. Size göre yanlış olan şey belki de kardeşinize göre yanlış değil, belki onun böyle bir sıkıntısı yok. Tamam buna karar vermek için küçük. Bunu ben de en başından beri kabul ediyorum ama eviniz başınıza da yıkılmadı yani. 2 mm kalınlığında bir doku yırtıldı. Kızmayın ama durum bu.

Bazeleri icin amaan olmuş dünyanın sonu değil ya dedirten birşey bazelerinin yuvasının dağılmasına sebeb olabiliyor malesef..
Onun şimdi mutlu olduğu sey yarın birgun mutsuzlugna ve pismanlığna sebeb olucaktır, örneğin ailesi öğrendiğinde evde cıkıcak olan huzursuzluklardan dolayı..
.Sanki aileniz dağılmış gibi davranmayın
demissiniz, ailesi olmasa zaten bukadar kızmazdı hatta umursamazdı bile,, fakat bunu yapan kendı kızkardeşi ve böyle bir tepki vermesi gayet normal..

arkadaşlar kız daha 16 yaşında çocuk peki birlikte olunca ya hamile kalmışsa bu konuyu hiç düşündünüzmü

Durumu kaldıramıyorum.Doğru bir karar değil bu yaşta nasıl mantıklı düşünebilir doğru..Aileniz dağılmış gbi davranmayın diyorsunuz ama bu duyulursa dağılır babam annemi ve beni suçlar küçücük kıza sahip çıkamadınız diye..

babanda ilginçmiş yani bi kıza babası sahip çıkar korkma yaa bi sakin ol bence ilk günden değilde bi yarın öbür gün konuşsan daha iyi olur çünkü olay senin açından çok taze ve henüz bu durumu sindirememişsin celallenebilirsin...

ucunda ölüm yok canım...dağılmaz öyle aile falan kendini bunlara şartlarsan sakin olamazsın...

yani evet hamile kalmya kadar yolu var, o cocukla birlikte ayni ortamda oldugu surece ondn sogumaz da, bence abla olarak sakkince konusun neden oldu ne zman oldu bu msjlri da tabii kesinlikle saklayin.. cocugu siz tehdit ederseniz o da herkese kizi kotu yayar yani allt kalmaz dikkatli olun.. kardesinizin kafasini kirmyin ama ciddi ciddi de konusun.. annenin bilmesi de gerek ama bi yandan da o anneye ve kiza ypabilceklerini dusununce off, bilmiyorm once kardesle konusp cocuktan ayirin eger cocuk da serserinin teki ise..

konuşurken nasihat vermeni tavsiye etmiyorum bize hocalarımız der ki hep bi insanı kendinizden uzaklaştırmak istıyorsanız ona nasihat verin ne yapması gerektiğini söyleyin o zaman sizden kaçar...bunu da unutma aslında kardeşinin okuluna gidip rehberlik servisindeki psikolojik danışmandan yardım alman daha profesyonel olur açıkçası...en azından güvenilir gizli ve bilen bir insan yardımcı olabilir...

biz burada ne desek doğru olmaz çünkü mesele çok hassas

daha 16 yaşında çocuğu birde siz yanlız bırakın!!!!!!!!!! ne demek elimden kaza çıkacak bu zamana kadar neredeydiniz ne yaptınız nasıl aydınlattınız onu bunu hiç düşündünüz mü kendiniz tüm sorumluluklarınızı yerinize getirdiniz mi:19:

daha 16 yaşında çocuğu birde siz yanlız bırakın!!!!!!!!!! ne demek elimden kaza çıkacak bu zamana kadar neredeydiniz ne yaptınız nasıl aydınlattınız onu bunu hiç düşündünüz mü kendiniz tüm sorumluluklarınızı yerinize getirdiniz mi:19:

Nasıl neredeydim arkadaşım yapma Allah askina ne biliyorsunuz ki ne yapıp yapmadığım konusunda..

canım bilmiyorum ama bu işe kardeşin rıza gösterdiği için mi olmuş yoksa ortada bir istismar mı var bu önemli ayrıca bundan sonra da çocuk onu kullanmaya devam etmek isteyecektir sonuçta kardeşin 16 yaşında olduğundan halen çocuk ve erkek arkadaşının yaptığı suç bile sayılabilir...

Tamam yaşı çok erken ama her şeyi hata olarak adlandırmak gerekmez bence. belki de ikisi de birbirine gerçekten aşıktır ve gençlik heyecanına kapılıp yapmışlardır bir şey. dövmek, sövmek işe yaramaz. hatta daha beter yanlışlara iter.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Zor bir durum.

Şu an bazı arkadaşlara yaşı küçük ama dünyanın sonu değil demişler ama bu kız büyünce kadın hastalıklarınla daha erken yaşta tanışacak ve psikolojisi bu yaşlarda ilişkiye girmemiş bir kız gibi olmayacak! kendisine zarar verdiğini anlayamayabilir bu yaşlarda. Ve kız kardeşinizin korktuğu her halinde belli, Erkeğinde delikanlı havalarında serseri bir havası var. Kız kardeşinizi tehdit edebilir. O yüzden adımlarınız yumuşak ve dostça olmalı erkek arkadaşından çok sizi kaale almalı.

Öncelikle hoşgörülü davranmaya çalışın. Sert bir tepki size karşı konumunu değiştirebilir abla olarak değil can sıkıcı bir düşman olarak görüp erkek arkadaşı denilen zat'a daha da yakınlaşmasını sağlar. Bence güzellikle konuşun. Hiç kızmış bir tavır takınmayın bu size eksi bir puan verdirir. Güzellikle anlatın daha erken yeni ergen oluyorsun sana zarar verebilir sevmek çok güzel bir olay belkide gözünde prensin odur ama hayat önüne çok daha iyi prensler çıkaracaktır gibi erkekten soğutucu şeylerde söylemelisiniz.

Allah yardımıcınız olsun..

Babam duyarsa bu evde kalamaz diyosun, bu durumu annenle paylaştığında annen babana söylemez mi? Eğer söylerse kardeşinin düşeceği durumu düşünebiliyo musun? Bir abla olarak kardeşinin yanında olmalısın bence. Herkes hata yapabilir, üstelik yaşı hata yapmaya çok müsait. Sen ona doğru olanı, doğru bir şekilde göstermelisin. Öyle dayakla, kavgayla halledilir şeyler değil bunlar. Çok hassas bir konu bu. Arkadaşların da dediği gibi kardeşin bu baskıya dayanamayıp o çocuğa da güvenerek evden kaçabilir, ya da Allah korusun intihara kalkışabilir. O zaman şu ankinden çok daha kötü bir sonuç çıkar ortaya. Lütfen sinirlerine hakim ol, mantıklı düşünmeye çalış. Kardeşine destek olmak zorundasın, kardeşlik böyle bir şey çünkü. Doğrusunda da yanlışında da onun yanında ol ki bu yaşlarını daha büyük hatalar yapmadan atlatabilsin.
katılıyorum..ters tepki verebileceği şeyler söyleme..ailenizden uzaklaşmasın.. büyük bir hatanın içinde olduğunu, henüz çok çok küçük olduğunu anlat.. ya hamile kalırsan diye de gözünü korkut..ama şimdilik "bir daha o çocukla görüşmeyeceksin" falan derseniz daha fena şeyler yapabilir.. şimdilik anne-babaya birşey demeyeceğini, çünkü 2 kız kadeş olarak bu sırrı saklayacağınızı söyle.."fakat bir daha tekrar edersen bu hatayı o zaman hem annemlere söylerim hem de polise gider o çocuğu şikayet ederim "de..bunu da onun iyiliği için yapacağını da ekle..
uzun uzun onun sizin gözündeki paha biçilmez değerini ve onu ne kadar çok sevip düşündüğünüzü anlat..

Son düzenleme:
kardeşim çok korktuğunu ama onun olduğu içinde mutlu olduğunu yazmış çocukta diyor ki bizden başka kim nasıl öğrenebilir sen bana güvenmiyor musun daha rahatız artık engel kalmadı daha bi çok iğrenç yazılar.anlaşılan bu ilişki devam edecek çocuk istediğini yazmış kardeşim korkuyor ama off allahım

tabi konuşmalar böyleyse kötü... sadece çıkar peşinde olabilir çocuk.. :(

Ya arkadaşlar dünyanın sonu değil dedim diye nedne aferim demişim gibi yazıyorsunuz. 16 yaşında cinsel ilişki yaşamanın hata olduğunu, bunun bedenini ve ruhunu örseleyeceğini, yaşının küçük olduğunu yazdım zaten.
Benim anlatmaya çalıştığım, "Eyvah kardeşim sevgilisi ile birlikte olmuş, babam evden kovar, ben eni iyisi gidip sevgilisini fırçalayıp kardeşime de nasihat ederim, babam duyarsa mahvoluruz, kardeşimin hayatı kaydı, saknilşetirici içmem lazım." tavrının çok abartı olduğunu ve bu tavrın kardeşi evden koparıp dışarıya iteceğini ve en büyük zararı bu tavrın vereceğini anlatmaya çalışıyorum. Tersini deneyip görmek bedava. Ama bu tavrı denemek dönüşü olmayan zararlar verecek aileye.

tabi konuşmalar böyleyse kötü... sadece çıkar peşinde olabilir çocuk.. :(

Ya artık eskisi gibi değil ki bazı şeyler. Bekarete önem vermeyen, lisede cinsel ilişkiye girmeye başlayan bir sürü kız var. Yani erkekler için kızlarla birlikte olmak eskisi kadar zor değil. Erkeğin, dur şu kızı kendime aşık ediyim, ondan sonra bir şekilde aklına girip onunla beraber olıyım gibi bir çaba içine girmesine gerek yok yani. O yüzden çocuğun da kızı sevdiği, bu yüzden onunla beraber olmak istediği ihtimalini de düşünmek lazım. Kızın sevdiği ve aklı karıştığı için yaptığı zaten ortada...

Ya arkadaşlar dünyanın sonu değil dedim diye nedne aferim demişim gibi yazıyorsunuz. 16 yaşında cinsel ilişki yaşamanın hata olduğunu, bunun bedenini ve ruhunu örseleyeceğini, yaşının küçük olduğunu yazdım zaten.
Benim anlatmaya çalıştığım, "Eyvah kardeşim sevgilisi ile birlikte olmuş, babam evden kovar, ben eni iyisi gidip sevgilisini fırçalayıp kardeşime de nasihat ederim, babam duyarsa mahvoluruz, kardeşimin hayatı kaydı, saknilşetirici içmem lazım." tavrının çok abartı olduğunu ve bu tavrın kardeşi evden koparıp dışarıya iteceğini ve en büyük zararı bu tavrın vereceğini anlatmaya çalışıyorum. Tersini deneyip görmek bedava. Ama bu tavrı denemek dönüşü olmayan zararlar verecek aileye.

Her aile bir değildir ki. Ne babalar var böyle şeylere tahammül edemeyip kızını vuranlar yok mu? Abla olarak korkmuştur kız kardeşi için o olaylar aklına geldiğindede sakinleşemiyordur. Belki de düşünüdüğü gibi olmayacaktır çok rahat bir şekilde atlatacaklardır inşaallah da öyle olur ama ya tersi durum olursa. Bir abla olarak bunları kafasına takması normal. Tabiki rahat olması lazım ama bunu ilk anlarda yapmak güçlü bir ruh hali istiyor. Arkadaşta biraz evhama kapıldı ve sakin olamıyor. Hepimizin dediği de aynı kapıya çıkıyor. Sakin kafayla kardeşinle tatlılıkla konuş kaba kuvvet ve ters konuşmalar kardeşini onlardan soğutacağını söylüyoruz. Haklarında hayırlısı olur ve güzellikle olay büyümeden de atlatırlar.

Ben sana katılıyorum. Hatayı başka bir hata ile halletmeye çalışmak çok kötü sonuçlar doğurabilir. İşi, içinden çıkılamayacak boyuta getirmek yerine, en az hasarla nasıl çözebiliriz diye düşünmek daha iyi olur. Olmazsa bir psikologa da danışılabilir.

Back
X