• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 aylık kız bebek uyku rutini

kbrabyk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2025
1
1
1
35
Herkese iyi akşamlar, 17 aylık kızım var ve ilk bebeğim . Doğduğu günden itibaren hep kendi kendine uyumak alıştırdım . Çalışan bir anne olduğum için de annem bakınca uyku rutinlerimiz bir ara değişti . Son 4-5 aydır uyku saatinin geldiğini ve odasına gitmemiz gerektiğini söylüyorum beşigine yatırıyorum eğer itiraz etmez ağlamazsa kapısını hafif aralayıp odasından çıkıyorum kendi kendine uyumaya bırakıyorum . Çoğu zaman da başarılı oluyorum ama bazen vicdan yapıyorum acaba yanlıs mı yapıyorum ?

Ben yanlış olduğunu düşünmüyorum alışkanlıklar küçüklükten kazanılıyor. Kızınız da tepki göstermiyorsa bence bir sorun yok. Uyuyana kadar yanında da durulabilir ama sizin tercihiniz. Bebeklere doğduğu ilk günden itibaren emmeyi emeklemeyi yürümeyi konuşmayı öğretiyoruz da uyku konusuna gelince neden herkes öğretmeye karşı geliyor onu anlamıyorum. İnşallah bende 2. Bebeğimde yapabilirim bunu.

Merhabalar, bebeğinizin uyku düzeni nasıl acaba akşam kaçta uyutuyorsunuz, gündüzleri kaç saat uyuyor

Bence çok doğru yapıyosunuz. Öncesinde bir kitap okunabilir. 🫠

Back
X