• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 17 Aylık Oğlum Zona Oldu :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gul_ll

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
41
23
8
39
Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?

annem geçirmişti 10yıl önce
hem kaşınır hem çok ağrır
annemin ağrıdan ağladığını bilirim
ama annemde iz falan kalmadı ilaçları kullandıktan sonra 15 -20 gün içinde iyileşti
bağışıklığı güçlensin diye iyi beslenmesi de lazım

Ayyyy kiyamam yavrum yaa kurban olurum benimde babam gecirdi zona oyle zorki koca adam aglardi acidan..kucucuk yavrucakta niye oldu acaba
Babama uzuntuden stresten demislerdi ilac kullandi gecti ama cok zor bi surecti kasimasini engellemen icin her an gozun ustunde olsun cok kasinir izde kalmamasi icin kasimasini engellemen lazim cooookk gecmis olsun acil sifa diliyorum

arkadaşlar peki bulaşıcı mı,
kv ye gideceğiz bu haftasonu, o da zona oldum galiba vs diyordu.

O daha çok taze annesi kolay atlatır.. hiç iz kalmaz korkmayın! İlaçlarını düzenli kullandırın güzelce de besleyin atlatır.

Bulaşıcı değil çünkü zaten sebep olan virüs hepimizin vücudunda var, su çiçeği virüsü
Bağışıklık sistemi zayıflayınca zona olarak ortaya çıkıyor.

Babam geçirmişti, göğsündeydi, kalp krizi sandık, öyle ciddi ağrısı vardı.

Konu sahibi, lütfen ağrı kesici şuruplarını ihmal etmeyin bebeğinizi, çok geçmiş olsun.

Bir de dip not: Zonayı 1 kez geçirince tekrar geçirilmiyor diye biliyorum.

Teşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.

su çiçeği virüsüyle aynı kökenli olduğu için temas halinde
su çiçeği gecirmemiş ya da ası olmamış kişilere su çiçeği olarak bulaşabilirmiş
biz de bulaşmamıştı kimseye
ayrıca kv kendi kafasına göre mi zona oldum diyor
çünkü zona öyle basit bir şey değil çok ağrılı bir hastalık zona olsa duramazdı öyle diyeyim siz anlayın yani

su çiçeği virüsüyle aynı kökenli olduğu için temas halinde
su çiçeği gecirmemiş ya da ası olmamış kişilere su çiçeği olarak bulaşabilirmiş
biz de bulaşmamıştı kimseye
ayrıca kv kendi kafasına göre mi zona oldum diyor
çünkü zona öyle basit bir şey değil çok ağrılı bir hastalık zona olsa duramazdı öyle diyeyim siz anlayın yani

evet vücudunda bir takım izler çıkmış ve kaşıntı oluyormuş.
doktora git dememize rağmen gitmiyor, herhalde zona oldum diyor.
açıkçası ben bu rahatsızlığı ilk defa ondan duyduğum için, doktora da gitmediği için çok önemli olduğunu düşünmemiştim :(

Bulaşıcı değil çünkü zaten sebep olan virüs hepimizin vücudunda var, su çiçeği virüsü
Bağışıklık sistemi zayıflayınca zona olarak ortaya çıkıyor.

Babam geçirmişti, göğsündeydi, kalp krizi sandık, öyle ciddi ağrısı vardı.

Konu sahibi, lütfen ağrı kesici şuruplarını ihmal etmeyin bebeğinizi, çok geçmiş olsun.

Bir de dip not: Zonayı 1 kez geçirince tekrar geçirilmiyor diye biliyorum.
Biz iki doktora gittik, birisi tekrar ortaya çıkabilir dedi, diğeri tekrar ortaya çıkması çok ender bir durum dedi.Her ikisi de çok ağrılı bir hastalık olduğunu söyledi.Hastalığın çıkmasında üzüntü ve stres de etkili oluyormus.

evet vücudunda bir takım izler çıkmış ve kaşıntı oluyormuş.
doktora git dememize rağmen gitmiyor, herhalde zona oldum diyor.
açıkçası ben bu rahatsızlığı ilk defa ondan duyduğum için, doktora da gitmediği için çok önemli olduğunu düşünmemiştim :KK43:

belki alerji veya ürtiker falandır
zona da böyle belli bir yerde toplanmış sivilceler topluluğu gibi düşünün ama inanılmaz ağrılı ve kasıntılı bir hastalık
doktora gitmeme diye bir sey söz konusu olamaz yani

belki alerji veya ürtiker falandır
zona da böyle belli bir yerde toplanmış sivilceler topluluğu gibi düşünün ama inanılmaz ağrılı ve kasıntılı bir hastalık
doktora gitmeme diye bir sey söz konusu olamaz yani

o zaman benim kv belki karıştırmıştır.

konu sahibi ve çocuğuna çok geçmiş olsun o zaman, kıyamam ya.

bebekte zona bende hiç duymadım genelde büyüklerde stresten çıkar diye biliyorum... bulaşması içinde açık yaralara dokunulması gerek diye okumuştum sanki daha önce... ama emin değilim... her 2 dr da zona mı dedi

bebekte zona bende hiç duymadım genelde büyüklerde stresten çıkar diye biliyorum... bulaşması içinde açık yaralara dokunulması gerek diye okumuştum sanki daha önce... ama emin değilim... her 2 dr da zona mı dedi
evet hem çocuk doktoruna hem de cildiyeye götürdük, her ikisi de şaşırdı zaten hatta çocuk doktoru bacakta çıkanı ilk defa görüyorum genelde sırt bölgesinde çıkar dedi.

ay canim benim kiyamam zona cok zor bi virustur. asiri derecede agri yapar yetiskinler bile zor dayaniyor agrisina. sadece bacagina dokunup yuzune gozune dokunmamasina ozen gosterin canim. cok gecmis olsun agri kesiciyle hafifler agrisi kuzunun

Korkma geçiyor ama biraz ağrılı bi hastalık eşimin göğsünde çıkmıştı krem ve hapla 20-25 günde toparlar iz de kalmaz ama dikkatli ol kasimasin bulaşıcı mi bilmiyorum

:KK57::KK57:
Benim babannem gecirmisti. Doktor sıkıntıdan stresten oluyor demişti bize.
Merhem falan verdi geçmişti sonradan ama canı çok acıyordu. Yanıyordu çünkü Yanıkları

Allah yardımcın olsun canım bebeğinin de tez zamanda şifasını versin

Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?

merhaba arkadaşım evet ben zona oldum hemde öyle böyle değil sırtımda çıkmıştı günlük 16 adet ilacım vardı benimki sinir ve stresten nüks etmişti acayip bir baş ağrısı yapıyor. yavrum benim ya çok üzüldüm ona şimdi. sinir ucu iltihabıdır ve genelde su çiçeği geçirmemiş ve özellikle yaşlılarda çıkar. ama ben 20 yaşında oldum. sorun varsa cevaplayabilirim

Back
X