Kıyamam yavrum

İnşallah kolay atlatmıştır. Yazmamışsınız bişey sonra. O acıya dayanmak zor olur. Hele minicikse.. Daha küçük bebeklerde de olabiliyormuş, çok üzülüyorum düşününce bile. İnşallah hepsi iyileşir acı çekmezler çok. Yaşlılarda daha fazla görülüyor. Vücut direnciyle ilgili bi hastalık. Şu an annem zona hastası ve 3.5 hafta oldu hala geçmedi. Çok ağrısı var. Zaten yaşlı, kemik ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ilaçları vs bi sürü ilaca bi de zona için ilaç eklenmiş oldu. Birbiriyle olumsuz etkileri de oluyor ilaçların. Çok zor bi dönem yaşıyoruz. Ona üzülüyorum bi yandan, ben hamileyim bana bulaşırsa diye korkuyorum öte yandan.. Ben önemli değilim de, bebeciğim karnımda ne halde belli değil diye endişe ettim. Hani ben su çiçeği geçirmiştim çocukken, bağışıklığım var, ama bebeğimin yok, bana bişi olmasa da direkt ona bulaşırsa diye düşündüm. Doktoruma sordum, olmazmış öyle. Allaha şükür. Aman olmasın. Yaşlılar da dayanamıyorken, bebecikler nasıl dayanır
Şimdi araştırmalarım, eczacı ve doktorlara da sorarak edindiğim bilgilerle kurduğum mantığı aktarmak istiyorum naçizane. Ki bu hastalığa yakalananlara belki bir yol gösterir diyceklerim.
Öncelikle Cildiye, Dahiliye veya Nöroloji bölümlerinden bir doktora gidilip teşhis konması gerek. Zona, sinirlerle, sinir uçlarıyla ilgili bir hastalık. Sinir deyince özellikle yaşlılar kafada bişey gibi algılıyorlar. Vücudun tümünde tıpkı damarlar gibi sinir ağı var. Bu sinirler bedendeki herşeyi beyne iletir ve olan biteni kavrayan beyindir. O bölgede kuvvetli bir ağrı ve kaşıntı olduğunda, zaten olan durumu algılayıp beyne iletmesi gereken sinirlerin uçları yaralı olduğu için, iletinin gücünü ve ağrı hissinin ağırlığını tahmin etmek lazım. Bu ağrı ordaki yara sebebiyle oluyor da onun beyne ulaşmasını engellemek için ağrı algısını susturacak bir ağrı kesici gerekecek ama genelde yaşlılar bu ağrı kesicileri daha önceden kullandıkları için etkisiz olabiliyor. Annemde öyle oluyor. İşe yaramıyor. O bölgedeki olan biteni durdurmanın yolu yok gibi. Çünki virüsel bir durum. Bakteri olsa antibiyotik kullanılır geçer. Virüsler için ya önceden aşı gerekiyor ya da bağışıklık.. Vücut kendisi yeniyor virüsü. O nedenle ancak ordaki ağrıyı bloke etmek gerekecek. Ağrı olacak ama beyin algılamayacak. Yani o sinirlere etki edecek bir sinir ilacı, sakinleştirici kullanılması iyi olabilir. Bunu da dahiliye dr u veya cildiye dr u verebilir. Nörolog veya beyin ve sinir uzmanı daha lokal-bölgesel bir sinir ilacı da verebilir belki, işin uzmanı oldukları için. Ağrı bloke edilirse hasta biraz rahatlar. Sinirleri beslemek için b vitamini de alınabilir. Bu birinci husus. Peki bu tedavi sağlar mı, sağlamaz. Tedavisi direkt zaten yok ama virüsün yayılmasını önlemek için ilaçlar ve iğneler kullanılabiliyor. Cilde sürülecek krem de bunun için ve kaşıntıyı hafifletmek için kullanılabiliyor. İkinci husus da bu. Kaşınan bölgeye soğuk bir bez-havlu bastırmak da geçici çözüm olabilir. Tabi, bu virüsün bulaşıcı olduğu da unutulmamalı. Uygulamalar temiz yapılmalı, sonra malzemeler ve eller temizlenmeli, giysiler sıkça değiştirilmeli sıcak suda yıkanmalı. Ve üçüncü husus bağışıklığı güçlendirmek. Stresten uzaklaşılmalı, iyi beslenilmeli, bol oksijen vücudun zindeleşmesine fayda sağlayacağı için temiz hava alınmalı. Bir de ozon tedavisi öneriliyor ama herkese uygun olmayabilir. Doktor önerisi ile uygulanabilir bu. Dikkat edilmezse iç organlara dağılması ve öldürücü olması ihtimali de varmış, Allah muhafaza.. Uzun süren zor bir hastalık.
Şimdi annemin iyileşmesi için ne yapabiliriz kendimizce onu düşünüyorum. Hamile olmam durumu zorlaştırıyor, hastaneye yatırmamız ve onunla orda ilgilenmem zor. Hamilelikte hastane ortamlarında fazla bulunmamak lazım her türlü mikrobu virüsü kapma riski olabiliyor ama şartlar zorluyor insanı işte. Ayakta ve kuvvetli bir tedavi izlenmesi gerekiyor gibi..
Dualarınızı esirgemeyin. Allah herkese şifa versin.