Merhaba 17 haftalik hamileyim aşı vurulmaya karar verdim ama bebek uzerinde kısırlık yada bir gerilik yapıyor mudur diye dusunmeden edemiyorum. Cok fazla bilgi kirliligi var acikcasi. Yok bebek ilerde kısır olur yok bebekte sıkıntı cikar nebilim kafam allak bullak varmi bir bilgisi olan.
Aşı olmazsanız da korona olursanız Allah korusun ikinizden birine zarar verebilir. O kısır olacak diyenler falan kısır olsa da çoğalmasalar insanları etkileyen böyle durumlarda boş keseden atmak ne kadar doğru.
Çok zor bir konu başlığı bence yanı sağlık olarak hayatınızı etkileyecek bir karar vurulun denilse sıkıntı aksi denilse sıkıntı.
Bende 8 haftalık hamileyim asi olmadım Allah büyük büyükte konuşup karşıma çıkmasını istemiyorum ama asi olmayı düşünmüyorum
Merhaba 17 haftalik hamileyim aşı vurulmaya karar verdim ama bebek uzerinde kısırlık yada bir gerilik yapıyor mudur diye dusunmeden edemiyorum. Cok fazla bilgi kirliligi var acikcasi. Yok bebek ilerde kısır olur yok bebekte sıkıntı cikar nebilim kafam allak bullak varmi bir bilgisi olan.
14. Haftadan snra yapılıyor zaten. Başkasının dediklerine bakmayın herkes olmam diyor ama hamileyken covid olmanın zararı büyük riske atmayın çoğu kişi oluyor.
15-20. Haftalarımda biontech aşısı oldum 3 doktor tavsiyesi ile (biri profesördü bu arada) olmamak gibi bir düşüncem olamazdı çünkü bebeğimle beraber ölmeyi göze alamazdım zaten çalışan bir insanım ayrıca bebeğini 8 aylıkken doğurmak zorunda kalıp hiç göremeden ölen Merve hemşirenin haberi beni çok etkilemişti o zaman gebelere aşı yoktu ama çıkarsa kesinlikle vurulurum demiştim o haberi hala unutamıyorum aynısını yaşamak ve yaşatmak asla istemem…
Tamamen kendi vereceğiniz karar bence danışırsanız daha çok kafanız karışır.ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ve daha test sonucumu öğrenmeden covid oldum çok şükür gebelik testim de (+) çıktı hiç bir ilaç kullanmadan atlattım tabii herkes bu şekilde olacak diye birsey yok bence kimse vebal altina girmek istemez iyice araştırın ve kararınızı öyle verin.
merhaba ben de kendi doktorumun ve danıştığım bir çok doktorun görüşünü alarak 4 gün önce aşımı oldum. Hamileyken covid olmak bana göre çok daha korkutucu. Tabi önemli olan sizin kararınız. Siz de doktorlara danışabilirsiniz.
Ben ilk başlarda olmamak için direndim çok dikkat ettim covit olmamak için fakat çıkan haberleri gördükçe içim içimi kemirdi.. kronik astımım var .. tehlikeliyim farkındaydım.. ne bebeğime ne kendime bunu yapmaya hakkım yoktu.. geçen hafta vuruldum biontech aşısını doktorumun onayıyla..bence aşı olmamak daha tehlikeli bi durum..
Ben 14. Haftada oldum şuan 17 haftalığım ekimde 2.tozu olacam hiçbir sorun olmadı. Allah korusun her geçen gün daha kötüye gidiyor her şey. Kışın daha beter olacak doğum olsun kontroller olsun birinden bulaşabilir hiç evden çıkmasakta. Sadece benim yaşadığım şehirde bir hastanede 12 gebe kadın hayatını kaybetmiş geçen doktora gittiğimde söyledi. Böyle korkunç şeyleri duyunca başka çare kalmıyor.
Aşıyı hem bebeğiniz hem kendiniz için olmalısınız. Aşı olanların aşı ol diye bağıran doktorlardan daha mı akıllılar aşı karşıtları onları düşün ve kulağını onlara tıka.