- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Sağolun iyi yorumlarınız için ama artık hiç inancım kalmadı bu konuda tedavi olabileceğime hiç inanmıyorum LH düzelse bile organ iflası riski var o olmasa zaten kıllanma kilo vs var bari çok sürünmeyeyim diyorum işteAllah şafi sıfatıyla şifa versin.
Tümör riski kalktı ama LH yüzünden ilaçları fazla alırsam organ yetmezliği riski var Anne olmayı tabiki şuan isteyemem ama ilerde istesem bile çocuğumun benim yüzünden hasta vs olmasından korkuyorumKuzum benim ya. Cok guzel ifade etmissin kendini, oyle cumleler kurmussunki daha 17 yasinda olmana ragmen. Dusundurdun beni. Ama umidini yitirme be tatlim.
Tip ilerledi. Rahim nakli bile var artik Allahin izniyle. Sen yasamalisinki o tipin seninde birgun yuzunu guldurecegi gunu goresin. Ayrica o kullanman gereken ilaclar ne icin tam olark? Eger hamile kalma olasiligi icinse; vucudunu harcama. Eger tumor icinse tabi devam et. Ama anne olma durumuna pek takilma kendinide bedeninide yorma. Bi yetimhaneden yavru almak cokmu kotu bisey?
Kalkti demek, sevindim kzum benim. Ama peki o ilaclar ne icin su an tam olarak?Tümör riski kalktı ama LH yüzünden ilaçları fazla alırsam organ yetmezliği riski var Anne olmayı tabiki şuan isteyemem ama ilerde istesem bile çocuğumun benim yüzünden hasta vs olmasından korkuyorum
Saolun yorumlarınız için ama ilaçları düzenli almakta zararlı olacak bana kilo kıl vs onları saymadım bile bu yaşta sürünmek üzücü işte hele de çevrende hep normal olaylar varsa dışlanmış hissediyorum kendimiCanim benim buda senin hayatin seni hikayen demekki, kendini cevrendekilerle karsilastirma cunku sen bu sorunlarla ilk yuzlestigin gun zaten yasitlarindan cok cok farkli bakmaya baslamissindir dunyaya. Olumsuzluklari kafandan at, cocuk konusunda tedavisi mumkunmus madem zaten yasin genc sen hayatinin askini bulup cicuk sahibi olmayi dusunene kadar belki tip biraz daha ilerler o yuzden onuda simdiden dert etme ve yasadiklarin ne kadar zor olursa olsun hayatini normal seyrinden dondurmesine kisaca hastaliginin hayatini ele gecirmesine herseyin yerine gecmesine izin verme. Tedavini ol ilaclarini aksatma doktor randevularini aksatma rahatsizliginla alakali arastirmalarini surekli yap ama bunu hayatini durdurmadan yap. Sende cik sende gez seninde sevgilin olsun, sende sinava hazirlan bir okul kazan oku ve meslek sahibi ol.
Yasadiklarin kolay degil ama herkesin bu hayatta bir sinavi bir hikayesi vardir buda seninkiymis bunu bu sekilde normallestirirsen kendi hayatini dislamaktan vazgecersin belki.
LH için olacakKalkti demek, sevindim kzum benim. Ama peki o ilaclar ne icin su an tam olarak?
LH dedigin ne tatlim? kadin hormonlarimi?O ilaclari kullanmasan neler olur tam olarak?LH için olacak
Evet canım adette yumurtanın olgunlaşıp yırtılmasını ve adet için olsn yumurtanın döllenme yeteneği kazanmasına yarıyor eğer ilaç almazsam adet olamam ve vicudumun dengesi bozulacağı için 20li yaşlarda Raşitizm isimli kemik erime hastalığı ile karşılaşıcam bu adet aslında kemiklerin de gelişimi için önemliymiş çünküLH dedigin ne tatlim? kadin hormonlarimi?O ilaclari kullanmasan neler olur tam olarak?
Evet canım adette yumurtanın olgunlaşıp yırtılmasını ve adet için olsn yumurtanın döllenme yeteneği kazanmasına yarıyor eğer ilaç almazsam adet olamam ve vicudumun dengesi bozulacağı için 20li yaşlarda Raşitizm isimli kemik erime hastalığı ile karşılaşıcam bu adet aslında kemiklerin de gelişimi için önemliymiş çünkü
Benimde dertlerim boyumu aştı, arkadaşlarım ise ay şu çocuktan ayrıldım ay bunu seviyorum diye boş boş dertleniyorlar. Onların ki dert mi beeeEvet soruyorum size genel olarak düşünüldüğünde 17 yaşındaki bir kızın en büyük derdi ygs/lys mi olmalı yoksa beyin tümörü şüphesi mi?
17 Yaşındaki bir kızın en büyük derdi erkek arkadaşından ayrılmak veya terkedilmek mi olmalı yoksa ömrünün sonuna kadar ilaçlara bağlı yaşayacağını bilmesi mi olmalı?
17 Yaşındaki bir kızın duyacağı en kötü şey erkek arkadaşının onu sevmediğini duyması mı olur yoksa yoksa doktordan asla normal yolla çocuk sahibi olamayacaksın lafını mı duyması?
Ve bilin bakalım kim bu 3 tane kötü örneği aynı anda yaşadı tabiki ben 17 yaşıma basmama 1 2 ay kaldı ama görmediğim şey de kalmadı ki bu anlattıklarım hayatımın çok küçük bi parçası o ayrı şimdi bende hipogonadizm var adet olamıyorum ve aşırı inatçı bir de LH ım var hep 0.01 dir kendisi önce beyin tümörü dediler testler vs vs yapıldı sonra en sonunda hiçbir zaman tedavisiz çocuk sahibi olmayacağımı ve menopoz yaşıma kadar bu ilaçları kullanacağımı öğrendim buraya kadar iyi ama bu yaşında bunları öğrenmek gerçekten ağır tedaviyi reddetsem 20li yaşlarda Raşitizm ile karşılaşıcam tedavi olsam inatçı LH yüzünden fazla doz ilaç alırsam ki öle olacak karaciğerimin iflas etme riski var yani bi 30 35 yaşımda bununla karşılaşabilirim öle bi durumdayım ki karaciğer iflası Raşitizm den daha düşük ihtimalli diye ilaç almayı seçtim
Şimdi sıra geldi kıyaslama yapma sebebimi anlatmaya çevremdeki bütün arkadaşlarımın en büyük derdi aşk acısı ya tabiki onlar benim yaşadıklarımı yaşamasınlar ama onlara kıyasla ki bu çoğu girdiğim yeni ortamlarda oluyor ben hep en ağır şeyleri yaşıyorum sürekli ağır şeylerle sınanıyorum artık öyle bir haldeyim ki Allah sanki beni bu arkadaşlar için özel yaratmış gibi hissediyorum onlar Allaha Şükür bu kız gibi değiliz onun yaşadıklarını yaşamadık desinler diye yaratıldım sanki o kadar alıştım ki üzülmeye ağlıyorum ama neye ağladığımı bilmiyorum üzüntü hissetmiyorum tek çarem ölüm ama ölemiyorum çünkü bu dünyada ki en büyük görevimi tamamen yerine getirmeden ölemem sürünmem lazım öle işte kızlar adet sizin için çok basit değil mi ama işte öle insanlar varki bu yapılan en basit şeyi bile yapamayan onlardan biri de benim işte.
O imkansız çünkü doğuştan bir sorun ve hastalığım kalıcı tedavi imkansız yani ilaç alsam ayrı almasam ayrı dert işteMerak etme. Ölümden baska her seyin çözümü var.
17 yasinda bir kiz: "hastayim ölücem, cocugum olmayacak " vs diye dusunmez.
"Gencim, bu hastaligi yenecegim" diye düşünür
Verdiğiniz bu örnek için çok saolun ve teşekkürler yardımlarınız içinAnladim kzum. Simdi hatirladim dersini almistik okulda. Kullanman gerekiyosa tabi kullanmalisin. Ama dedigin gibi benim sonum kotu biticek deme asla.
Bi ornek veriyim. Biliyorum senin su yasadiklarinin yaninda bombos sacma bi ornek su benimkisi. Ama anlatmak istedgim; son ana kadar umit var.
Mesela bizim okulda kural var, belirli puanlari 2 senede alman gerek. Alamazsan bitti ve 2 senen yaniyor okulu birakiyosun. 4 sene boyuncada ayni meslege yazilamiyosun. Ben bazi sebeplerden dolayi en son sansimi mahvettim ve puanlarimi alamadim. 2 puan eksikti. Ne yapicam ben diye dusunurken birdn bi mesaj geldi." 2 senene alman gerek o puanlari" kurali kalkti diye.
Demek oki, asla umitsiz olma.
Bobregin bite bilir, ama ne biliyosun Allahin izniyle tipin yeni bi icaat cikarmiycagini?
Nefes aliyosak umit vardir guzelim benim.
İşte arkadaşa da diyemiyorsun ama üzülüyorum Allahım bu kullar sana buraya gelmeden önce naptı ki onları bu kadar sevdin diyorum arkadaşlarımın ayrıldığı veya özlediği kişiler için ağlaması da aşırı saçma geliyor banaBenimde dertlerim boyumu aştı, arkadaşlarım ise ay şu çocuktan ayrıldım ay bunu seviyorum diye boş boş dertleniyorlar. Onların ki dert mi beee
O imkansız çünkü doğuştan bir sorun ve hastalığım kalıcı tedavi imkansız yani ilaç alsam ayrı almasam ayrı dert işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?