18 aylik bebegi birakip okula gitmek

Sorgulamamak bu mu oluyor?Hangi cumlenin hangi niyetle soylendigini anlayabilecek yasta ve kapasitede bir insanim.Tabiki hircinlasirim surda yazilan 2 kelime ile anneligimi vicdanimi sorgulayanlar var.Umrumda olmaz cunku anneligimde vicdanimda gayet iyi diye dusunuyorum.Zaten erteleme kararini verdim ve bunu bin kez soylemisken hala konusmalarin bu tarz olmasi bana da cevap hakki dogurur
insanlar sonra erteleme kararını belirttiğinizi görmemiştir devam ediyordur
konunuzu güncellediniz mi?
bu arada erteleyemiyorum gibi bişeyler diyordunuz yapabildiniz inşallah

insanlar sonra erteleme kararını belirttiğinizi görmemiştir devam ediyordur
konunuzu güncellediniz mi?
bu arada erteleyemiyorum gibi bişeyler diyordunuz yapabildiniz inşallah
Yok erteleyemiyorum demedim annemi goturemem dedim sadece.Evet oglum biraz daha buyuyup kres yasina geldiginde birlikte gidecegiz.

Dışardan bakan bir üçüncü göz olarak,
konuya yorum yapan bazı arkadaşların,
üslubunu ve tarzını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Konu sahibi, burda fikrini tartışmaya açtı,kişiliğini veya anneliğini değil.
Kaldı ki düşündüğü fikri doğru bulmuyorsak bile,bunu 'sen şöylesin,sen böylesin,
sen düşüncesiz ve merhametsiz bir annesin' demeden de anlatabiliriz.
Açıkcası birileri beni de bu şekilde, 'sen dili' kullanarak suçlasa,onun yorumlarındaki haklılığı ve doğruluğu göremem.
İlk algıladığım kişiliğime ve anneliğime yapılan saldırı olur çünkü.

Üstelik hassas bir kararın eşiğinde olmak,
konu sahibinin olduğundan daha agresif veya alıngan olmasına da neden oluyor olabilir.
Bunu anlamak niye bu kadar zor geliyor bize?
Bununla birlikte konu sahibinin de verdiği bazı cevapları fazla tepkisel buluyorum.
Bunlar yetmezmiş gibi bazı üyeler, birbirinin yorumlarından yola çıkarak onun kişiliğini veya mesleğini sorguluyor ki bu da yanlış.
Hiç birimimiz, burda, bir iki konuda yaptığımız yorumlardan ibaret değiliz.
Bir konuda yanlış düşünüyor olabiliriz veya düşüncelerimizi tam olarak doğru ifade edememiş olabiliriz, bu mesleğimizi hak etmediğimiz anlamına gelmiyor.

Bu çatışmacı tavrın ve ithamkar üslubun kimseye faydası olmadığı gibi sorunun çözümüne de katkı sağlamadığını düşünüyorum.
Başta şahsım olmak üzere konuya dahil olan herkesi, itidale ve insafa davet ediyorum.

Yazdınız mı bilmiyorum ama bölümünüz nedir acaba ?
Her bölümün is garantisi olmuyor , eger gerçekten mezun olunca hemen is garantisi yoksa erteleyin .

Ya gercekten dusunceleriniz harika.Ustte bir uyenin yazdigina bakar misiniz bir bucuk yasinda cocuga bakamayacaksam dogurmam diyor ve kendim icin meslek sahibi oluyor musum.kendileri uber luks yasam suruyorlar sanirim.Yalnizca cocuk ile ilgilenebiliyorlar.Bu cocuk okul cagina geldiginde agactan elma toplar oyle karsilariz ihtiyaclarini artik...
Bunu o cocugu dogurmadan önce düsünmek lagzim :)

Her hafta düzenli olarak yanına giderseniz sorun olmaz bence(ama bu kesinlikle 2 haftaya uzamamalı). Okula gitmeden önce de yavaş yavaş alıştırın sizden uzak kalmasına.

arkadaşım hayat düz bir yol değil... şartlar öyle gelişmiş böyle olmuş, sen annesin, bırakıp gitsen de onun için geleceğiniz için yapacaksın, ertelesen de yine bebeğin için olacak. senin yüreğin ne şekilde huzur bulacaksa öyle yap bence:anne:

arkadaşım hayat düz bir yol değil... şartlar öyle gelişmiş böyle olmuş, sen annesin, bırakıp gitsen de onun için geleceğiniz için yapacaksın, ertelesen de yine bebeğin için olacak. senin yüreğin ne şekilde huzur bulacaksa öyle yap bence:anne:
Cok teşekkür ediyorum nazik ve dusunceli yaklasiminiz icin

Dışardan bakan bir üçüncü göz olarak,
konuya yorum yapan bazı arkadaşların,
üslubunu ve tarzını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Konu sahibi, burda fikrini tartışmaya açtı,kişiliğini veya anneliğini değil.
Kaldı ki düşündüğü fikri doğru bulmuyorsak bile,bunu 'sen şöylesin,sen böylesin,
sen düşüncesiz ve merhametsiz bir annesin' demeden de anlatabiliriz.
Açıkcası birileri beni de bu şekilde, 'sen dili' kullanarak suçlasa,onun yorumlarındaki haklılığı ve doğruluğu göremem.
İlk algıladığım kişiliğime ve anneliğime yapılan saldırı olur çünkü.

Üstelik hassas bir kararın eşiğinde olmak,
konu sahibinin olduğundan daha agresif veya alıngan olmasına da neden oluyor olabilir.
Bunu anlamak niye bu kadar zor geliyor bize?
Bununla birlikte konu sahibinin de verdiği bazı cevapları fazla tepkisel buluyorum.
Bunlar yetmezmiş gibi bazı üyeler, birbirinin yorumlarından yola çıkarak onun kişiliğini veya mesleğini sorguluyor ki bu da yanlış.
Hiç birimimiz, burda, bir iki konuda yaptığımız yorumlardan ibaret değiliz.
Bir konuda yanlış düşünüyor olabiliriz veya düşüncelerimizi tam olarak doğru ifade edememiş olabiliriz, bu mesleğimizi hak etmediğimiz anlamına gelmiyor.

Bu çatışmacı tavrın ve ithamkar üslubun kimseye faydası olmadığı gibi sorunun çözümüne de katkı sağlamadığını düşünüyorum.
Başta şahsım olmak üzere konuya dahil olan herkesi, itidale ve insafa davet ediyorum.
Bravo. Çok doğru söylediniz...

Şimdi gitme falan diyenler Allah korusun eşinizden ayrılma durumu olsa işte vay efendim okulu niye bitirmedin neden erteledin işte koca parasına güvendin diye sıralayacaklar. Büyüyünce daha çok anlayacak gibi geliyor bana ama tabi uzman değilim bu konuda ama bazı bebekler gayet de güvenli bağlanıyor ailesine .

Mutlaka okula devam etmeli ve meslek sahibj olmalisin
Hayatin turlu riskleri var.

Benunv bitirir bitirmez evlendim iki cocuk ,onları buyut ,yaslilara bak derken yiprandim mahf oldum.

Neticede kkmse kiymet bilmiyor
Calisan anneler evlatlariyla daha kaliteli vakit geciriyor ,ve annelerine daha saygili
Calismalisin

Herkese merhabalar.İstanbulda yasiyorum ve 18 aylik bir oglum var.Sorunum su ki baska bir sehirde olan universitemi bitirmeme 1 yilim kaldi ve bitirmek istiyorum.Bebegi anneme birakip gidecegim ve haftada bir kez ya da iki haftada bir kez hafta sonlari gormeye gelecegim.Bu durum bebegimi cok fazla etkiler mi? Onun gelecegi icin okulumu bitirmek ve meslegimi elime almak istiyorum ama kafam cok karisik.Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler.
Yanlış anlamayın lütfen, temel fikrim bayanlar eğitimli olmalı ,eğitimlerini tamamlamalı. Fakat bu şekilde olması tamda bağlanma döneminde olan bebeğiniz için büyük bir yıkım ve ruhsal gelişim açısından bir çok eksiklik yaşatacak cinsten bir ayrılık. İmkanınız varsa aynı şehre annenizide götürün orada bebeğiniz siz anneniz olsun, ya da yatay geçişle kendi şehrinizdeki bir üniversiteye geçin ya da dondurup bebeğiniz biraz büyüdükten sonra devam edin.

Evet oyle düşünüp kendimi rahatlatiyorum ama cocugun psikolojisini olumsuz etkiler mi diye dusunmekten de alamiyorum lendimi.Bir pedagogdan randevu aldim zaten danisacagim fakat sizin dusunceleriniz de benim icin cok degerli
Psikolojik danışman olarak yazıyorum evet psikolojisini çoook çok olumsuz etkiler. :(

Back
X