merhaba arkadaşlar...düşüne düşüne kendi başıma çıkamadım işin içinden sizlerden de bi akıl alayım istedim.
kızım 18 aylık bu hafta 3.haftası kreşe başladı.bu zamana kadar ben baktım ve ben de işe başladığım için ve bulunduğumuz şehirde kızıma bakabilecek babaanne yada tanıdık, akraba güvenilecek birini bulamadığımdan kreşe verdim.sabahları ağalyarak bırakmamız normal bu yaş için biliyorum ama aklıma takılan bikaç şey var.bana fikir verin lütfen.
1.si kızım kreşten eve geldiğinde çok aç oluyo,bi defterleri var o gün ne yaptıklarını ne yiyip ne içtiklerini yazıyolar.ona göre herşeyi yemiş olan çocuk örneğin dün bi bütün yufkadan yapılan böreğin yarısını yedi!ki öyle iştahlı bi çocuk diildir.peşinde koşarım yesin diye normalde!az mı geliyo kızıma yada gerçekten mi az porsiyonlar nasıl anlıcam bilemiyorum.
2.si de üzerini değiştirirken feryat figan ağlıyo tamam normalde de çok uslu durduğu söylenemez giyinip soyunurken ama ağlamaktan kendini parçalamazdı!çok mu sert davranıyolar acaba diyorum giydirirken??
3.sü de dün kızımı bırakıyorum, tabi araya haftasonu girdiği için daha zor oluyo.kızım öğretmenini görünce ona bye bye yapmaya başladı ağlayarak kuzum : ( öğretmeni sinir bozucu bi ses tonuyla kızıma buraya geleceksin,anneye bye bye yapacaksın! dedi.çok canım sıkıldı.
akıl verin lütfen.nasıl anlarım kızıma nasıl davrandıklarını?
kızım öğretmenini görünce ona bye bye yapmaya başladı ağlayarak kuzum : ( öğretmeni sinir bozucu bi ses tonuyla kızıma buraya geleceksin,anneye bye bye yapacaksın! dedi.çok canım sıkıldı.
kamera sistemini ilk kayıt yaptırırken sormuştum, bakanlık 2 yıl önce yasaklamış.netten de baktım 2009da yasaklanmış, doğru bilgi yani..bu hafta dışında öğretmenine hem gidiyo hem de ağlıyodu.seviyo diye düşünmüştüm ama???başka veli tanıdığım da yok ki sorsam dediğiniz gibi.daha 3 hafta oldu zaten antalyaya taşınalı..bilemiyorum..az önce telde sordum siz bıraktıktan sonra odaya girince ağlaması kesiliyo,arkadaşlarıyla mutlu dedi.ilk haftalar ara ara ağlıyo, arkadaşlarıyla hiç ilgilenmiyo, sadece bebeğiyle geziyo diyodu.yani bu anlamda inanıyorum.çok acıkmasını da söyledim,ikindi kahvaltısında sizin bıraktığınız mamadan verelim biraz dedi.biraz rahatladım gibi ama yine de o ses tonu aklıma geldikçe saldırasım geliyo öğretmenine!!!
emin olmadan da başka kreşe bakamam, kızım için sil baştan başlayacak herşey.çat kapı gidemem gün içinde bebeklerle görüşmek yasak,sabahki olaylar tekrar yaşanacağı için,bunu da anlıyorum,kızım için de kötü olacak tekrar ayrılmak..almak için gidince zaten içeri giremiyoruz biz,dışarda bekliyoruz.diğer kreşlerde de böyle mi bilemiyorum..bilgisi olan varsa yanlış mı bunlar?ne dersiniz?
ilk gün babamız gitti, ben işe yeni başladığım için, ki o da kameradan izledi 2 saat.onun dışında da yanına giremiyoruz...
kamera sistemini ilk kayıt yaptırırken sormuştum, bakanlık 2 yıl önce yasaklamış.netten de baktım 2009da yasaklanmış, doğru bilgi yani..bu hafta dışında öğretmenine hem gidiyo hem de ağlıyodu.seviyo diye düşünmüştüm ama???başka veli tanıdığım da yok ki sorsam dediğiniz gibi.daha 3 hafta oldu zaten antalyaya taşınalı..bilemiyorum..az önce telde sordum siz bıraktıktan sonra odaya girince ağlaması kesiliyo,arkadaşlarıyla mutlu dedi.ilk haftalar ara ara ağlıyo, arkadaşlarıyla hiç ilgilenmiyo, sadece bebeğiyle geziyo diyodu.yani bu anlamda inanıyorum.çok acıkmasını da söyledim,ikindi kahvaltısında sizin bıraktığınız mamadan verelim biraz dedi.biraz rahatladım gibi ama yine de o ses tonu aklıma geldikçe saldırasım geliyo öğretmenine!!!
emin olmadan da başka kreşe bakamam, kızım için sil baştan başlayacak herşey.çat kapı gidemem gün içinde bebeklerle görüşmek yasak,sabahki olaylar tekrar yaşanacağı için,bunu da anlıyorum,kızım için de kötü olacak tekrar ayrılmak..almak için gidince zaten içeri giremiyoruz biz,dışarda bekliyoruz.diğer kreşlerde de böyle mi bilemiyorum..bilgisi olan varsa yanlış mı bunlar?ne dersiniz?
ilk gün babamız gitti, ben işe yeni başladığım için, ki o da kameradan izledi 2 saat.onun dışında da yanına giremiyoruz...
yara bere olsa ben de farkederim, farkettiğim anda da yıkarım orayı, bunu ihtimal konusu bile etmiyorum!!sözlü davranış olarak da sabırlı, merhametli, şefkatli davranıldığından emin olmak istiyorum..bu ifade ebru arkadaşımın da dediği gibi çok canımı sıktı..bu cümle yerine yine otoriteyi koruyarak daha ılımlı bi ifade biçimi bulunabilirdi.bu böyle olmucak..en iyisi kurucusuyla bu durumu görüşmek sanırım..yoksa içimdeki kurt beni yiyip bitirecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?