Kızımın gittiği kreş benim maaşımın yarısından daha fazla. Servis ücretini falan ilave edince epey yüksek bir rakam. İş dışındaki tüm vaktimi çocuklarıma harcıyorum. Yani ekstra da yoruluyorum.
Çalışmayı bırakmayı düşünmüyorum.
Benim kızım kreşe görevi olduğu için değil, ya da başımdan atmak için değil, hayata hazırlansın diye gidiyor. Çok iyi eğitimler almış öğretmenleri var. Ve herkes benim kızımdaki değişikliklerin farkında. 3,5 yaşındaki kızımın yeteneklerini, isteklerini ve yapabileceklerini çok çok iyi biliyoruz.
Ayrıca benim kızımın evde oturan değil, çalışan, ülkesine kendine ve ailesine katkısı olan bir annesi var. Evde otursaydım psikolojim bu kadar iyi olur muydu, bu kadar kendime güvenebilir miydim bilmiyorum. Ya da sadece ben çocuğuma ne katabilirdim.
Kızım için yaptığım en iyi şeyin onu kreşe göndermek olduğunu düşünüyorum.
Ama konunun geçtiği her yerde söylediğim gibi kreş çok önemli. Sadece çocuk bakılsın diye kreşe gönderilmemeli. Fiyatından çok okulun kalitesi düşünülmeli.
Benim kızımın kreşinin yarısı parasını ödediği bir kreşe gönderiyordu arkadaşım. Kaç kere altı ıslak ya da aç geldi. yüzü tırmalanmış halde. Çünkü kreş ucuz diye çocuk sayısı çok fazlaydı, öğretmenleri de ona göre. İlgilenilmiyordu çocuklarla.
3 yıl özel bir kreşte öğretmenlik 2 yıl idarecilik 3 yıllık meb de anasınıfı öğretmeni olarak yazayım nacizane fikrimi 36 ayını doldurmamamış kendini tam olarak ifade edemeyen çocuklarınızı ne olursa olsun kreşe göndermeyiniz......
eğitim faaliyetlerden bahsediilmiş bunları 4-5-6 yaştada yapabilir aynı şeyleri öğrenebilir 18 aylık diyorsunuz çok küçük henüz evinizde baktırsanız hem birebir ilgi olur hem evinize kamera koyarsınız çocuğunuz dilediği kadar uyur oyuncakları ile oynar ve evinizde büyür.ben kreş yönetirken 4 yaşa aldığım kayıtları sorardım hiç mi kimseniz tanıdığınız yok diye.en fazla 10 çocuk onları da yarım gün kaydederdim..şimdi benimde bir oğlum var 37.ayında evimde bakıcıya bırakıyorum dilediğim zaman kamera koyuyorum gönlüm çok rahat
inşaallah siz de çocuğunuz için en doğru olanı yaparsınız hislerinize güvenin anneler hissediyor çünkü....
Zaten iş bulamıyorum kızımı kreşe verme konusunda da kararsızım hemde korkuyorum.
Evimde özel bakıcıya ayıracak kadar fazla bütçem maalesef yok.
16 ay daha bekliyeyim bari bu yazınızdan sonra beklemeye karar verdim...
Kızımı bırakabileceğim maalesef kimsem yok...
KIZIMIN MUTLULUĞU VE GELECEĞİ İÇİN BEKLEMEYE DEVAM...[/QUOTEbenimde 20 aylık kızım var bende oyun grubu arıorum ve 3 yaşında kreşi düşünüyordum ama kafam karıştı ooof offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?